Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

Årets bästa varmluftsborste och värmeborste – favoriterna som vinner bäst i test

22 jan, 2024 
bästa varmluftsborstar och värmeborstar bäst i test
En varmluftsborste är den perfekta kombinationen mellan rundborste och hårfön som skapar ett frisörfönat svall med vacker volym. Men vilken är bäst och vad är skillnaden på värmeborste och varmluftsborste? ELLE listar favoriterna i båda kategorierna!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det finns inget bättre än känslan att lämna frisören med nyfönat hår och ett snyggt svall, eller hur? Men att lyckas med att själv föna håret och samtidigt rulla upp håret på en rundborste är lättare sagt än gjort. Tack och lov finns det perfekta värmeverktyget som kombinerar en rundborste och hårfön i ett. Vi pratar såklart om varmluftsborsten!

Nedan listar ELLE bästa varmluftsborstarna och värmeborstarna som enkelt stylar håret.

Bäst i test 2024: Årets bästa varmluftsborste – favoriterna för alla hår

Längre ner hittar du längre recensioner om vardera produkt.

bästa varmluftsborsten 2024

Hur gör man med en varmluftsborste?

Det fina med varmluftsborste är just att den är så enkelt att använda! Dra borsten genom håret och rulla sedan upp håret mot hårbotten (vågrätt). Vänta några sekunder och vinkla sedan varmluftsborsten lodrätt för att snurra ut håret. Du kan också välja att bara forma topparna genom att dra varmluftsborsten i korta rörelser samtidigt som du snurrar borsten i längderna.

Annons

Vilken form håret får beror på åt vilket håll du snurrar varmluftsborsten. Lägger du håret under borsten formas också håret utåt från ansiktet. Lägger du istället borsten över håret ramar håret in ansiktet.

Supertips! En varmluftsborste gör susen för att tämja friss och lägga stråna på plats. Här kan du läsa mer om hur du blir av med frissiga längder.

Vad är skillnaden på en varmluftsborste och en värmeborste?

En varmluftsborste är en rundborste och fön i ett medan en värmeborste är en borste som formar håret med värme. En värmeborste finns i form av både en paddelborste och rundborste.

Vill du istället få lockar med en locktång? ELLE listar årets bästa locktång – från budget till lyx.

vad är skillnaden på värmeborste och varmluftsborste?
Gregory Scaffidi

Varmluftsborste bäst i test – Årets bästa varmluftsborste ENLIGT VÅRA RECENSIONER

ELLE har samlat favoriterna för alla hår – och alla plånböcker!

Annons

Missa inte! Hetaste stylingverktyget just nu – ELLE testar och recenserar årets bästa vågtänger.

Bästa multiverktyg, Airwrap styler complete – Dyson

Airwrap styler complete är värmeverktygets Rolls-Royce och en riktig investering! I setet ingår sex munstycken: en fön, två för att locka, en värmerundborste och två borstar, som tillsammans gör stylingmöjligheterna oändliga! Det fantastiska multiverktyget är enkel att använda, gör jobbet (väldigt) snabbt och effektivt tack vare den starka fönen och sliter inte lika mycket på håret. Det unika med värmeverktyget är att det är luft som formar håret, utan att extrem värme behövs.

Oavsett vilket munstycke du väljer blir resultatet perfektion! Det cylinderformade munstycket skapar fina och hållbara lockar, det borstformade munstycket skapar ett platta och glansiga längder, men är också perfekt för att skapa volym vid hårbotten. Rundborsten skapar enkelt ett frisörstylat svall som håller hela dagen. Setet kostar en slant, men väljer man att se det som att du får sex olika värmeverktyg i ett, blir Airwrap styler complete, ett riktigt fynd! Du kommer inte att bli besviken.

Annons
1/11

Dyson Airwrap

Dyson

Dyson Airwrap är bästa multiverktyg 2024 enligt ELLEs beautyredaktion!

dyson air wrap bäst i test
Dyson Airwrap
ANNONSKöp hos LykoANNONSKöp hos Dyson

Bästa roterande varmluftsborste, Big Hair Lustre – Babyliss

Big Hair Lustre gör jobbet genom bara ett knapptryck! Den roterande varmluftsborsten fångar fint upp varje strå, utan att riskera att håret trasslar. Resultatet blir snygg volym, fint formade längder och mindre friss som flyger. Varmluftsborsten kommer med fyra munstycken. Vill du istället bara ha det runda munstycket är ANNONS Big Hair Hot Air Styler Dual Rotating varianten för dig.

2/11

Big hair lustre, Babyliss

Babyliss

"Big hair lustre gör jobbet genom bara ett knapptryck" och vinner bästa roterande varmluftsborste 2024.

roterande värmeborste från babyliss
Big hair lustre
ANNONSKöp hos NordicfeelANNONSKöp hos Eleven

Bästa lättanvända varmluftsborste, Volumizer Dryer – Hot tools

Låt dig inte luras av den gigantiska storleken – Volumizer Dryer är otroligt enkel att använda både i vått och torrt hår oavsett om du har en bob eller längre längder! Trots att borsten är stor, ligger den bra i handen och den fina blandningen mellan korta och långa piggar och strån gör att borsten glider lätt genom håret, utan att trassla! Varmluftsborsten har en stark fön som snabbt får håret torrt och borstens storlek gör också att stylingen går på några minuter! Varmluftsborsten är också en perfekt quick fix att använda i torrt hår när du behöver lägga stråna på plats!

Annons
3/11

Volumizer dryer, Hot Tools

Hot Tools

"Volumizer dryer är otroligt enkel att använda i både vått och torrt hår" och vinner bästa lättanvända varmluftsborste 2024.

hot tools varmluftsborste
Volumizer dryer
ANNONSKöp hos ElevenANNONSKöp hos Lyko

Bästa varmluftsborste i budgetklassen, One-Step Hairdryer and Volumiser – Revlon

One-Step Hairdryer and Volumiser påminner om Hot Tools variant på många sätt, men är inte lika enkel att få tydliga, stora lockar med. Revlons omtalade varmluftsborste ger fin volym och glans och har en bra blandning av nylonpiggar och svinborststrån (som är något längre än Hot Tools varmluftsborste). Topparna får en fin böj, vacker volym och håret känns också luftigt och lätt! Det finns en anledning till varför varmluftsborsten fått sin hajp (och är slutsåld nästan överallt) – här är en riktigt prisvänlig favorit.

4/11

One-step hairdryer and volumiser, Revlon

Revlon

Bästa budgetkap bland varmluftsborstar 2024 är den här från Revlon enligt ELLE.

revlon varmluftsborste fön bäst i test
One-step hairdryer and volumiser
ANNONSKöp hos ElevenANNONSKöp hos Lyko

Bästa varmluftsborste mot friss, Hair Blow Dryer Brush – Amika

Långt, kort, tunt eller tjockt – det spelar ingen roll vilket hår du har för Hair Blow Dryer Brush gör jobbet oavsett vad. Den stora varmluftsborsten gör magi mot friss och håret håller sig slätt och glansigt hela dagen. Varmluftsborsten är också perfekt att använda i torrt hår för att fixa till frisyren även några dagar efter tvätt. Varmluftsborsten är lätt i vikt och ligger fint i handen. Den långa sladden på tre meter uppskattas extra mycket!

Annons
5/11

Hair blow dryer brush, Amika

Amika

Varmluftsborsten Hair blow dryer brush vinner bästa varmluftsborste mot friss 2024!

amika bäst i test varmluftsborste
Hair blow dryer brush
ANNONSKöp hos NordicfeelANNONSKöp hos Lyko

Bästa smala varmluftsborste, One-Step Volumiser Plus – Revlon

Många varmluftsborstar är i modell större (men passar med det sagt även kortare hår), men skulle du vilja ha en smalare variant är Revlons One-Step Volumiser Plus ett toppenalternativ! Med borste kommer du enkelt åt nära hårbotten, vilket också gör att du enkelt kan ge ett snyggt lyft ända från hårrötterna. Den lilla varmluftsborsten är också extra tacksam om du vill forma mindre lockar.

6/11

One-step volumiser plus, Revlon

Revlon

Den bästa smala varmluftsborsten 2024 är One-step volumiser plus enligt ELLE.

smal värmeborste bäst i test revlon
One-step volumiser plus
ANNONSKöp hos EllosANNONSKöp hos Cocopanda

Bästa varmluftsborste för tjockt hår, HYDRAluxe Volumising Air Styler – Remington

Remingtons varmluftsborste HYDRAluxe Volumising Air Styler passar alla hår, men är ett riktigt toppenalternativ om du har tjockare strån. Piggarna i borsten är något längre än konkurrenterna vilket gör att den glider ännu lättare genom håret. Varmluftsborsten är lätt i handen och har också ett riktigt superpris!

7/11

Hydraluxe volumising air styler

Remington

"Varmluftsborsten är lätt i handen och har ett riktigt superpris!". Hydraluxe volumising air styler vinner bästa varmluftsborste för tjockt hår 2024!

bäst i test bästa varmluftsborste tjockt hår varmluftsborste remington
Hydraluxe volumising air styler
ANNONSKöp hos Lyko
Bäst i test: Remington Hydraluxe 1200W Volumising Air StylerBrand logo
Bäst i test: Remington Hydraluxe 1200W Volumising Air Styler

Bästa fönborste, Salon One-Step Hair Dryer and Styler – Revlon

Revlons Salon One-Step Hair Dryer and Styler är ett otroligt verktyg för dig som har svårt att tämja tjockare hår eller har problem med friss. Den padelformade borsten fönar håret men formar också snyggt. Tänk dig ett perfekt, frissfritt och platt hår – men med volym och mjuka former. Dessutom har varmluftsborsten ett fantastiskt pris som får plånboken att hurra!

Annons
8/11

Salon one-step hair dryer and styler, Revlon

Revlon

Bästa fönborste 2024 är Salon One-step hair dryer and styler från Revlon enligt ELLE.

revlon bästa fönborste
Salon one-step hair dryer and styler
ANNONSKöp hos ElevenANNONSKöp hos Nordicfeel

Bäst i test värmeborste – årets bästa värmeborste 2024 enligt våra recensioner

ELLE listar alla favoriter inom värmeborste! Här är vinnarna som enkelt skapar den perfekta stylingen.

Bästa värmeborste för volym, Rise hot brush – ghd

Vill du att ditt hår ska nå högre höjder är Rise värmeverktyget för dig! Den runda värmeborsten är enkel att komma åt med nära hårbotten och skapar en fantastiskt volym. Värmeborsten blir snabbt varm, överstiger aldrig 185 grader (vilket då också gör att håret inte utsätts för onödigt hög värme) och har många användningsområden. Borsten kan användas för att endast ge volym i vid hårrötterna, den är enkel att forma topparna med, men kan också användas för att skapa definierade lockar. En lättanvänd multiprodukt som gör stylingen snygg och hållbar!

9/11

Rise hot brush, GHD

GHD

Få fantastisk volym med årets bästa värmeborste 2024 – Rise hot brush från GHD!

ghd rise bästa värmeborste
Rise hot brush
ANNONSKöp hos BangerheadANNONSKöp hos Eleven
Bäst i test: GHD Rise Hot Brush CordlessBrand logo
Bäst i test: GHD Rise Hot Brush Cordless

Missa inte! ELLEs beautyexpert testar värmespolar – här är de omtalade produkterna du inte får missa!

Annons

Bästa värmeborste för lockar, MAGIC STYLE BRUSH – Obh Nordica Björn Axén Tools

Magic Style Brush är den magiska värmeborsten med många möjligheter! Den lättanvända borsten kan skapa volym i hårbotten och ge stråna ett ordentligt lyft, borsten kan också skapa snygga svall-lockar men går också att göra mer definierade lockar med. Blandningen av kam-piggar och strån gör att den glider lätt genom håret, utan risk att fastna. Finns i flera storlekar.

10/11

Magic style brush, Obh Nordica Björn Axén

Obh Nordica Björn Axén

Bästa varmluftsborste för lockar 2024 är Magic style brush från Obh Nordica Björn Axén tools.

värmeborste björn axen
Magic style brush
ANNONSKöp hos Cocopanda
Bäst i test: Babyliss 9000 Cordless Hot BrushBrand logo
Bäst i test: Babyliss 9000 Cordless Hot Brush

BÄSTA VÄRMEBORSTE, GLIDE PROFESSIONAL HOT BRUSH – GHD

Glide Professional Hot Brush är den perfekta värmeborsten som tar håret från bråkigt barr till vackert välkammat på mindre än fem minuter. Borsten gör håret platt och glansigt, men kan ockå användas för att forma topparna och rama in ansiktet. Värmeborsten har också en joniseringsfunktion som betyder att håret blir mindre statiskt, att friss minskar markant och att håret också får en fin glans.

Annons
11/11

Glide professional hot brush, Ghd

GHD

Bästa värmeborste 2024 är Glide professional hot brush från GHD.

ghd glide bästa värmeborste
Glide professional hot brush
ANNONSKöp hos ElevenANNONSKöp hos Nordicfeel

VILKEN VÄRMEBORSTE ÄR BÄST?

Det finns många olika varianter av värmeborstar, men de rundade varianterna är extra bra om du vill komma åt och ge håret ordentlig volym från hårbotten!

KAN MAN ANVÄNDA VARMLUFTSBORSTE PÅ BLÖTT HÅR?

Absolut! En varmluftsborste har en inbygd fön som samtidigt torkar håret. Det kan däremot vara något tidskrävande att få ett blött hår torrt med enbart en varmluftsborste, därför kan det vara en bra idé att först föna håret så att håret istället är fuktigt, för att sedan forma med hjälp av varmluftsborsten.

Stylingverktyget värmeborste fönar däremot inte samtidigt. Båda värmeverktygen går också att använda i torrt hår, men glöm inte att applicera värmeskydd innan du använder värmeverktygen.

Här hittar du vinnarna av ELLEs bäst i test värmeskydd.

bästa varmluftsborste och värmeborste
Zeno

VILKEN VARMLUFTSBORSTE ÄR BÄST?

Det finns mängder av varmluftsborstar på marknaden. En del är stora, en del något mindre. Det finns till och med roterande varmluftsborstar som gör jobbet genom att du bara trycker på en knapp. Nedan listar ELLE favoriterna i varje kategori.

Annons

LÄS MER: Årets bästa plattång – här hittar du ELLEs stora bäst i test.

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ FÖNBORSTE OCH VARMLUFTSBORSTE?

Kärt barn har många namn, så varmluftsborste kallas ibland också fönborste. Revlons fönborste är till exempel en varmluftsborste.

Fungerar varmluftsborste på tunt hår?

Varmluftsborste är en suverän produkt – speciellt om du har tunt hår! En varmluftsborste hjälper till exempel till att boosta volymen, vilket är extra tacksamt eftersom att tunt hår också ofta saknar volym.

Vad sliter mest på håret, plattång eller varmluftsborste?

Plattång har en högre temperatur än en varmluftsborste, eller fönborste som det också kallas, och sliter i regel därför mer på håret. En varmluftsborste är också mer skonsam än en locktång eftersom att värmen fördelar sig mer på längderna.

Vilken är den bästa varmluftsborsten för kort hår?

Har du väldigt kort hår kan det vara svårt att komma åt med en varmluftsborste, men misströsta ej! En värmeborste är riktigt bra att använda om du har kort hår.

Annons

Vilken är den bästa varmluftsborsten för långt hår?

Har du långt och tjockt hår kan en varmluftsborste i en större modell vara att rekommendera! Det gör att du kan arbeta med större sektioner vilket gör att det går snabbare!

Vad är bäst var mluftsborste eller värmeborste?

Båda produkterna är bra, men på lite olika sätt! En varmluftsborste är bra eftersom att den samtidigt fönar håret torrt och enkelt formar håret. En värmeborste däremot är bra eftersom att den stylar håret lite snabbare. Däremot fönar inte en värmeborste håret torrt.

Foto: Imaxtree

Annons