Artikeln innehåller reklamlänkar

Årets bästa varmluftsborste och värmeborste – favoriterna som vinner bäst i test

bästa vamrluftsborstar och värmeborstar bäst i test

ELLE listar årets bästa varmluftsborste och värmeborste!

En varmluftsborste är den perfekta kombinationen mellan rundborste och hårfön som skapar ett frisörfönat svall med vacker volym. Men vilken är bäst och vad är skillnaden på värmeborste och varmluftsborste? ELLE listar favoriterna i båda kategorierna!
22 november, 2021

Det finns inget bättre än känslan att lämna frisören med nyfönat hår och ett snyggt svall, eller hur? Men att lyckas med att själv föna håret och samtidigt rulla upp håret på en rundborste är lättare sagt än gjort. Tack och lov finns det perfekta värmeverktyget som kombinerar en rundborste och hårfön i ett. Vi pratar såklart om varmluftsborsten!

Nedan listar ELLE bästa varmluftsborstarna och värmeborstarna som enkelt stylar håret.

bästa varmluftsborste och värmeborste
Zeno

Kan man använda varmluftsborste på blött hår?

Absolut! En varmluftsborste har en inbygd fön som samtidigt torkar håret. Det kan däremot vara något tidskrävande att få ett blött hår torrt med enbart en varmluftsborste, därför kan det vara en bra idé att först föna håret så att håret istället är fuktigt, för att sedan forma med hjälp av varmluftsborsten.

Stylingverktyget värmeborste fönar däremot inte samtidigt. Båda värmeverktygen går också att använda i torrt hår, men glöm inte att applicera värmeskydd innan du använder värmeverktygen.

Här hittar du vinnarna av ELLEs bäst i test värmeskydd.

Vilken varmluftsborste är bäst?

Det finns mängder av varmluftsborstar på marknaden. En del är stora, en del något mindre. Det finns till och med roterande varmluftsborstar som gör jobbet genom att du bara trycker på en knapp. Nedan listar ELLE favoriterna i varje kategori.

LÄS MER: Årets bästa plattång – här hittar du ELLEs stora bäst i test.

Hur gör man med en varmluftsborste?

Det fina med varmluftsborste är just att den är så enkelt att använda! Dra borsten genom håret och rulla sedan upp håret mot hårbotten (vågrätt). Vänta några sekunder och vinkla sedan varmluftsborsten lodrätt för att snurra ut håret. Du kan också välja att bara forma topparna genom att dra varmluftsborsten i korta rörelser samtidigt som du snurrar borsten i längderna.

Vilken form håret får beror på åt vilket håll du snurrar varmluftsborsten. Lägger du håret under borsten formas också håret utåt från ansiktet. Lägger du istället borsten över håret ramar håret in ansiktet.

Vad är skillnaden på en varmluftsborste och en värmeborste?

En varmluftsborste är en rundborste och fön i ett medan en värmeborste är en borste som formar håret med värme. En värmeborste finns i form av både en paddelborste och rundborste.

Vill du istället få lockar med en locktång? ELLE listar årets bästa locktång – från budget till lyx.

vad är skillnaden på värmeborste och varmluftsborste?
Gregory Scaffidi

ELLE listar årets bästa varmluftsborste

Bästa multiverktyg, Airwrap styler complete – Dyson

Airwrap styler complete är värmeverktygets Rolls-Royce och en riktig investering! I setet ingår sex munstycken: en fön, två för att locka, en värmerundborste och två borstar, som tillsammans gör stylingmöjligheterna oändliga! Det fantastiska multiverktyget är enkel att använda, gör jobbet (väldigt) snabbt och effektivt tack vare den starka fönen och sliter inte lika mycket på håret. Det unika med värmeverktyget är att det är luft som formar håret, utan att extrem värme behövs.

Oavsett vilket munstycke du väljer blir resultatet perfektion! Det cylinderformade munstycket skapar fina och hållbara lockar, det borstformade munstycket skapar ett platta och glansiga längder, men är också perfekt för att skapa volym vid hårbotten. Rundborsten skapar enkelt ett frisörstylat svall som håller hela dagen. Setet kostar en slant, men väljer man att se det som att du får sex olika värmeverktyg i ett, blir Airwrap styler complete, ett riktigt fynd! Du kommer inte att bli besviken.

Här hittar du hyllade Airwrap från Dyson (länk till Lyko).

Bästa roterande varmluftsborste, Big Hair Lustre – Babyliss

Big Hair Lustre gör jobbet genom bara ett knapptryck! Den roterande varmluftsborsten fångar fint upp varje strå, utan att riskera att håret trasslar. Resultatet blir snygg volym, fint formade längder och mindre friss som flyger. Varmluftsborsten kommer med fyra munstycken. Vill du istället bara ha det runda munstycket är Big Hair Hot Air Styler Dual Rotating varianten för dig. (länk till Lyko)

Här kan du läsa mer och köpa Big Hair Lustre (länk till Lyko).

Bästa varmluftsborste för stort svall, Volumizer Dryer – Hot tools

Låt dig inte luras av den gigantiska storleken – Volumizer Dryer är otroligt enkel att använda både i vått och torrt hår oavsett om du har en bob eller längre längder! Trots att borsten är stor, ligger den bra i handen och den fina blandningen mellan korta och långa piggar och strån gör att borsten glider lätt genom håret, utan att trassla! Varmluftsborsten har en stark fön som snabbt får håret torrt och borstens storlek gör också att stylingen går på några minuter! Varmluftsborsten är också en perfekt quick fix att använda i torrt hår när du behöver lägga stråna på plats!

Klicka här för att komma direkt till Volumizer Dryer (länk till Åhléns).

Bästa varmluftsborste i budgetklassen, One-Step Hairdryer and Volumiser – Revlon

One-Step Hairdryer and Volumiser påminner om Hot Tools variant på många sätt, men är inte lika enkel att få tydliga, stora lockar med. Revlons omtalade varmluftsborste ger fin volym och glans och har en bra blandning av nylonpiggar och svinborststrån (som är något längre än Hot Tools varmluftsborste). Topparna får en fin böj, vacker volym och håret känns också luftigt och lätt!

One-Step Hairdryer and Volumiser från Revlon finns att köpa här (länk till Lyko).

ELLE listar årets bästa värmeborste

Bästa värmeborste för volym, Rise – ghd

Vill du att ditt hår ska nå högre höjder är Rise värmeverktyget för dig! Den runda värmeborsten är enkel att komma åt med nära hårbotten och skapar en fantastiskt volym. Värmeborsten blir snabbt varm, överstiger aldrig 185 grader (vilket då också gör att håret inte utsätts för onödigt hög värme) och har många användningsområden. Borsten kan användas för att endast ge volym i vid hårrötterna, den är enkel att forma topparna med, men kan också användas för att skapa definierade lockar.

Rise finns att köpa här (länk till Åhléns).

Bästa värmeborste för stora lockar, Volume & Straight Brush – Remington

Volume & Straight Brush är en stor, cylinderformade värmeborste som lämpar sig bäst för något längre hår. Borsten fångar enkelt upp håret och de keramiska piggarna gör att risken för att håret ska trassla, minskar markant! Borstens storlek gör att det blir svårt att ge volym närmast hårbotten, men desto enklare att skapa stora och eleganta lockar. På några minuter har håret förvandlats till ett riktigt svall!

Här kan du läsa mer om Volume & Straight Brush (länk till Lyko).

Bästa värmeborste, Glide Professional Hot Brush – ghd

Glide Professional Hot Brush är den perfekta värmeborsten som tar håret från bråkigt barr till vackert välkammat på mindre än fem minuter. Borsten gör håret platt och glansigt, men kan ockå användas för att forma topparna och rama in ansiktet. Värmeborsten har också en joniseringsfunktion som betyder att håret blir mindre statiskt, att friss minskar markant och att håret också får en fin glans.

Glide Professional Hot Brush finns att köpa här (länk till Lyko).

Foto: Imaxtree

2:19

Efter reklamen: Amanda Lindh 5 frågor om mode och skönhet

(2:19)

Missa inte

Årets bästa plattång 2021 – från budget till lyx

Och knepen för att stylingen ska hålla!

Årets bästa värmeskydd – för alla hår

Ett värmeskydd är ett MÅSTE!

Årets bästa locktång 2021 – för alla hårtyper

Så trollar du fram ett fantastiskt svall!