Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Hårinspiration: trendiga frisyrer och hårfärger

28 feb, 2023 
hårinspiration frisyrer hårfärg trend
Är du sugen på en hårförvandling? ELLE har samlat bästa hårinspirationen direkt från Fashion Week. Här är frisyrerna, stylingen och hårfärgerna som gäller just nu!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Snygga och enkla uppsättningar - för alla hårlängderBrand logo
Snygga och enkla uppsättningar - för alla hårlängder

Paris, Köpenhamn, London, Milano och New York – modeveckorna bjuder inte bara på fantastiska visningar och härlig street style, utan även en hel del maxad beautyinspo. Här får vi till exempel se de senaste trenderna vad gäller makeup och naglar, men extra spännande är det alltid att se vad hårtrenderna har att erbjuda.

Hårinspiration: 11 Snygga frisyrer och hårfärger

ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har följt modevisningarna och street style-modet och hittat spännande trendspaningar inom skönhet. Här är snyggaste klippen, färgerna och uppsättningarna att inspireras av från Fashion Week AW23.

Annons

Hårinspiration: Snygg håruppsättning

håruppsättning hårinspiration trend

De senaste säsongerna har vi sett hur flera välbekanta håruppsättningar från 90- och 00-talet hittat tillbaka. En håruppsättning vi också börjar se mer och mer av är den bubbliga tofsen. Den enkla håruppsättningen är såklart extra tacksam om du har längre hår, men går också att få till på ett tjockare, halvlångt hår.

Hårinsiration: Håruppsättning för tunt hår

hårinspiration låg knut håruppsättning

En annan enkel håruppsättning som kommer tillbaka är den strama knuten – som nu gärna får fästas långt ner i nacken. Det bästa med knuten är att det går att trolla fram en fylligare känsla till håret, även om du har ett tunnare hår.

Annons

Läs mer! Bästa frisyrerna för tunt hår – här hittar du inspirationen!

Hårinspiration: Kort lockigt hår

Hårinspiration kort hår.

En tydlig hårtrend är det kortare klippet – gärna också kombinerat med en läcker lugg. Kort hår i alla dess färger och former var en solklar favorit under Fashion Week AW23.

Hårinspiration: Naturliga hårfärger

hårinspiration naturlig hårfärg

En hårtrend som fullkomligt dominerat både 2022 och 2023 är de mjuka och naturliga hårfärgerna. Blonda nyanser har blivit något dovare och bruna hårfärger har fått en mjukare underton.

Annons

Hårinspiration: Lugg

hårinspiration lugg

Inget hårmode utan den stilsäkra luggen! Har du länge funderat på att klippa lugg är det dags nu, för aldrig tidigare har vi sett så många varianter av det snygga klippet. Som en kontrast till den perfekta gardinluggen ser vi till exempel den mer lekfulla (och uppklippta) luggen shag bang.

Hårinspiration: snygga flätor

hårinspiration flätor

Inbakad, utbakad, uppsatt eller låg – oavsett variant är flätan här för att stanna!

Annons

Hårinspiration: Mjuka vågor till håret

hårinspiration mjuka lockar till håret

En tydlig trend under samtliga modeveckor var såklart de mjuka vågorna som hänger med oss säsong efter säsong! Och nu ser vi verkligen att det är vågor, framför lockar, som gäller.

Läs också! Skapa perfekta vågor med en vågtång – här hittar du ELLEs bäst i test vågtång!

Hårinspiration: trendig backslick

hårinspiration uppsättning backslick

Trött på hår som hänger fram vid ansiktet? Satsa på en backslick! Extra tacksamt är att en backslick passar att hår – långt som kort och tjockt som tunt.

Annons

Hårinspiration: uppsatta flätor

hårinspiratio uppsatta flätor.

En uppsatt fläta är både stilsäker, enkel och en riktigt behändig frisyr! Vill du göra den extra trendig satsar du på en fläta på vardera sida av huvudet.

Hårinspiration: Nedtonad blond hårfärg

hårinspiration blont hår

Strawberry blonde, tiramisu hair eller en klassisk sombre – 2023 är året då vi säger hej då till iskalla nyanser och istället välkomnar mer lättskötta varianter av det blonda håret.

Annons

Hårinspiration: Halvt uppsatt hår

hårinspiration halvt uppsatt hår

Ytterligare en favorit från det sena 00-talet är tillbaka. Vi pratar såklart om det halvt uppsatta håret! Kamma bak luggen och fäst i en fyllig tofs.

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons