Korta frisyrer – bästa inspirationen på frisyrer för kort hår

korta frisyrer inspiration kort hår hårinsporation

Hårinspiration: Snygga frisyrer för kort hår!

Är du sugen på att sätta saxen i håret och satsa på ett kort klipp? Här är bästa hårinspirationen och 17 korta (och trendiga) frisyrer 2023.
04 januari, 2023
Fixa håret som Janice
0:20

Efter reklamen: Fixa håret som Janice

(0:20)

Slå på ljud

Årets hårtrender 2023 bjuder på uppklippta längder, en oväntad comeback – och en hel del korta klipp. Har du länge varit sugen på att ta fram saxen och klippa kort är det alltså dags nu om du vill följa trendkartan.

Kort hår: bästa hårinspirationen på korta frisyrer för dam 2023

En klassisk bob, en skarp page med lugg eller en så kallad "power cut", det finns helt klart en kort frisyr för alla! Kort, kortare, kortast – här är bästa hårinspirationen med 17 snygga korta frisyrer. Här kan du också läsa mer om och hitta inspirationen på axellånga frisyrer för dam.

Kort frisyr: Korta frisyrer för tunt hår

Har du tunt hår är en kort frisyr extra tacksam eftersom du enkelt kan ge illusionen av tjockare längder (men härlig volym)! Klipp längderna precis där håret börjar bli tunt för att behålla den fylliga känslan till längderna.

Kort frisyr: Kort mullet

Mulleten har varit en självklar frisyr att räkna med de senaste säsongerna och självklart går frisyren också att kombinera med kortare hår. Samma princip gäller: lager på lager och taggiga längder.

Hårinspiration: 11 snygga frisyrer för axellångt hår

Kort frisyr: lättskött kort frisyr

Vill du ha en lätt frisyr som inte kräver någon vidare styling är en bob super! Vill du göra det extra enkelt (men minst lika snyggt) ska du kombinera det korta håret, som gärna får gå i höjd med hakan, med en mittbena och en lugg som är jämnlång med resterande hår.

Korta frisyrer: pixie cut

Halle Berry, Jennifer Lawrence, Zoë Kravitz och Rihanna – genom åren har vi sett en hel del kändisar hoppa på den evigt trendiga frisyren pixi cut. Den korta frisyren känns lekfull och punkig men samtidigt modig och modern. Extra tacksam är den korta frisyren just för att den gärna får upplevas busig, vilket gör att den är enkel att styla med hjälp av till exempel saltvattenspray. En uppdaterad variant av pixie cut är också bixie cut, som är en blandning mellan en klassisk bob och en pixie cut.

Bästa hårinspirationen: 14 snygga frisyrer för långt och halvlångt hår

Korta frisyrer: kort lockigt hår

En kort frisyr till lockigt hår är inte bara ursnyggt utan gör också håret enklare att underhålla. Krama in en leave in-kräm i håret för att definiera lockarna och boosta håret med glammig glans!

KORTA FRISYRER: KORT BOB

Den korta boben har varit trendig sedan det glada 1920-talet. Och vi kommer aldrig att få nog av de kapade längderna. En snygg variant av boben är att kombinera frisyren med en trendsäker lugg!

Kort frisyr: Kort hår med lugg

Gardinlugg, mikrolugg eller en uppklippt lugg – oavsett vilken variant du föredrar är luggen en självklar detalj till det korta håret! Luggen och de korta längderna ger en otroligt snygg inramning till ansiktet.

KORTA FRISYRER: UPPKLIPPT KORT HÅR

Ett enkelt sätt att ge liv till kortare hår är genom att klippa upp håret. Och är det något vi ser mer och mer av så är det just uppklippt hår! Ett kort hår med uppklippta längder gör att håret får ett snyggt fall och har du tendens till självfall eller lockar är det en perfekt frisyr för att framhäva detta.

Så fixar du den perfekta hårknuten – Kim Kardashians frisör tipsar

Korta frisyr: enkel uppsättning

Att göra en stor uppsättning i ett kort svårt är inte helt enkelt eftersom att håret saknar just längd. Men med håraccessoarer i form av klämmor, spännen, diadem eller pärlor kommer du långt.

Missa inte! Bästa hårinspirationen – snygga frisyrer för långt hår!

Kort frisyr: hårknut för kort hår

Har du lite längd på din korta frisyr är en sleek bun, det vill säga en låg och stram knut i nacken extra trendsäker (och tacksam för att få bort håret för ansiktet).

Hårtrenderna från 70-talet tar över 2023 – se snyggaste inspirationen här

Korta frisyrer: Kort hår med mittbena

En okomplicerad och ständigt aktuell frisyr är just det korta håret (tänk dig att håret följer längden av käken) tillsammans med en enkel mittbena. Luggen kan antingen vara sömlöst inklippt med resterande hår i form av en snygg och tidlös gardinlugg, eller hänga i jämnlängd med hela håret.

Kort frisyr: Kort hår

Har du funderat på att klippa håret kort är det dags att sätta saxen i längderna nu! Med en längd på några centimeter eller varför inte helrakat? Frågan är bara: hur kort vågar du gå?

Kort frisyr: Kort grått hår

Låt det naturliga stå i fokus och matcha grått hår med en kort och enkel frisyr. Grått hår tenderar att bli torrt och glanslöst – lägg därför extra fokus på fukt och glans. Ett supertips är att använda en varmluftsborste eller värmeborste för att forma till topparna!

Hej då iskalla toner – nu är det (äntligen) varmt hår som gäller

Korta frisyrer: kort frisyr med kort lugg

Mikroluggen syns överallt 2023! Att kombinera den korta luggen med en i övrigt kortklippt frisyr är rätt på så många sätt.

Kort frisyr: kort frisyr med backslick

En enkel och snygg styling till ett kort hår är såklart backslick! Kamma håret stramt bakåt eller lägg det platt längst sidorna och maxa med hårspray och gelé.

Det här är Brachel hair – och därför spås frisyren bli säsongens nya favorit

Kort frisyr: kort power cut

Vassa klipp och vågade längder – vi såg hur power cut-frisyren försiktigt smög sig in på catwalken under 2022, men kommer nu med pompa och ståt under 2023! Aldrig tidigare har det känts så rätt att sätta saxen i håret och klippa hejvilt!

Kort frisyr: Lob

Lob, det vill säga en längre variant av bob, slutar strax ovanför axlarna och är en perfekt början för dig som vill klippa håret kort, men kanske inte riktigt vågar ta det stora steget till att kapa längderna. En tidlös frisyr och ett självklart val – oavsett hårtyp!

Foto: Imaxtree