Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Frisyrer för långt hår – bästa hårinspiration på långa frisyrer för dam

28 dec, 2022 
frisyr långt hår dam 2023 inspiration långa frisyrer
Uppklippt, lockigt, rakt eller med mycket volym – vi tröttnar aldrig på det långa håret. ELLE har samlat bästa inspirationen på frisyrer för långt och halvlångt hår. Här är 14 snygga (och trendiga) frisyrer att satsa på 2023.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Fixa håret som JaniceBrand logo
Fixa håret som Janice

Det långa håret är en frisyr vi aldrig får nog av och trots att frisyren är enkel går den att variera på många sätt – utan att du faktiskt behöver sätta saxen i håret.

Frisyrer för långt hår: bästa hårinspiration för dam 2023

Har du redan långt hår eller vill du spara ut längderna? ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har samlat bästa inspirationen på snygga frisyrer för långt och halvlångt hår. Och vi lovar – det finns något för alla! Här hittar du också alla årets stora hårtrender 2023 inom frisyrer, styling och hårfärger.

Annons

Frisyrer för långt hår: med mittbena

frisyr långt hår mittbena

Mittbenan är ett säkert kort som följer med oss säsong efter säsong. På senare tid har vi sett hur mittbenan kombinerats med den trendiga gardinluggen, men en mittbena där luggen får vara något längre och gå nedanför hakan, är minst lika snyggt.

Frisyrer för långt hår: lugg

frisyr långt hår med lugg inspiration 2023

Den klassiska luggen går aldrig ur tiden och funkar såklart till alla hår, oavsett längd. Luggen går att variera i oändligheter, men en enkel lugg som slutar strax ovanför ögonbrynen är extra snyggt till längre längder eftersom att det ramar in ansiktet perfekt!

Annons

Frisyrer långt hår: uppklippt

uppklippt hår frisyr långt hår inspiration

Uppklippt hår, som vi senast såg mycket av på 00-talet, har återigen kommit att bli riktigt trendigt! Har du långt hår, men saknar volym är den uppklippta frisyren perfekt. Genom att klippa håret i flera sömlösa lager (utan att för den delen behöva kapa längden på håret), ger nu nämligen håret ett snyggt lyft med härlig volym.

Frisyrer långt hår: lockigt hår

frisyr långt lockigt hår inspiration dam hår

Kombinera det långa och lockiga håret med en lättare lugg. En lugg som är klippt rakt av kan vara svårt att hantera (och få styr på) om du har lockigt hår, därför är en busigare, uppklippt lugg ofta att rekommendera.

Annons

Frisyrer långt hår: med gardinlugg

frisyr långt hår gardinlugg

Gardinluggen har blivit en självklar frisyr de senaste åren och gardinluggen går tacksamt nog att kombinera med både långt och halvångt hår. Knepet för att få till den perfekta gardinluggen är att klippa in den så att den sömlöst möter längderna. Gardinluggen stylas också enkelt med en rundborste!

Frisyr långt hår: med slingor

frisyr långt hår inspiration 2023

Ett bra sätt att ge liv till ett långt hår är genom att leka med slingor. En face framing, det vill säga slingor längst luggen, ramar in ansiktet och gör håret mer levande och lekfullt.

Annons

Frisyr långt hår: grått och tjockt hår

långt grått hår frisyr dam

Det råder någon förutfattad mening om att grått hår inte är snyggt när det är långt – och det stämmer såklart inte. Ingenting är så snyggt som ett långt, grått hår! Däremot kan det gråa håret behöva extra mycket vårdande produkter för att inte upplevas matt, platt och tråkigt.

Frisyr långt hår: långt hår med volym

långt hår volym frisyr

Att få till den perfekta volymen kan vara knepigt med ett långt hår eftersom att längderna ofta blir tyngre. Vill ju jobba upp volymen i en längre frisyr är det viktigt att använda hårprodukter som hårmousse eller volymspray. Men lockar du håret får du per automatik mer volym till håret.

Annons

Frisyr långt hår: jämnlångt hår

jämnlångt hår frisyr långt hår

Enkelt, snyggt och tidlöst – den jämnlånga och okomplicerade håret har varit en återkommande trend i flera årtionden. Extra tacksamt är att den långa frisyren går att styla på många olika sätt och med rätt klippning kan du också variera benan.

Frisyrer för halvlångt hår: bästa hårinspiration för dam 2023

Här är inspirationen på snyggaste frisyrerna som passar ett halvlångt hår som slutar nedanför axlarna.

Frisyrer halvlångt hår: uppklippt

halvlångt hår frisyr uppklippt

Har du självfall är det halvlånga, uppklippta håret extra tacksamt eftersom det är enklare att krama fram lockarna och få dem att hålla snyggt under dagen.

Annons

frisyr Halvlångt hår: mittbena

halvlångt hår med mittbena

En enkel mittbena går att kombinera med alla längder på håret! Extra snyggt är det när ett halvlångt hår med mittbena är jämnlångt både i luggen och längderna.

Frisyrer halvlångt hår: lugg

halvlångt hår med lugg frisyr dam inspiration

Är du sugen på att klippa lugg men vill ha en enklare variant som inte kräver en avancerad styling för att ligga snyggt? En tunnare, urklippt lugg som är separerad (men också går att ha jämn över ögonbrynen om du önskar) är en trendig variant av lugg som såklart går att matcha till det mellanlånga håret.

Annons

Frisyrer halvlångt hår: lockigt

halvlångt lockigt hår frisyr inspiration

Har du lockigt hår kan en halvlång frisyr vara optimal! Är håret för långt kan nämligen lockarna bli för tunga och inte lika kompakta, men i ett halvlångt hår får lockarna behålla studsen. Ett supertips är att lrama in en leave in-kräm anpassad för lockigt hår – då trollar du också fram snygg glans till håret.

Frisyrer halvlångt hår: rakt hår

halvlångt rakt hår frisyr inspiration dam frisyrer

Låt längderna sväva fritt! 2023 är året vi börjar se mer och mer av spikraka längder, vilket är extra snyggt på ett halvlångt hår!

Foto: Imaxtree

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons