Enkla frisyrer för alla hår – steg för steg för att lyckas med frisyren

enkla frisyrer guide steg för steg hår enkel frisyr

Långt och lockigt eller en klassisk bob – att hitta den perfekta frisyren är inte helt lätt. Men vi kan konstatera att den inte behöver vara komplicerad för att vara snygg. Här är 9 enkla frisyrer för alla hår!
24 januari, 2023
Fixa håret som Janice
0:20

Efter reklamen: Fixa håret som Janice

(0:20)

Slå på ljud

Är du sugen på att testa en ny hårlook och föredrar du frisyrer som är enkla att ta hand om och varken kräver kunskap eller tid för styling? Då har du hittat rätt! Här är den ultimata guiden med snygga (och trendiga) frisyrer för kort, mellanlångt och långt hår!

Enkla frisyrer – bästa inspirationen för alla hår

ELLE har samlat 9 snygga och enkla frisyrer för alla hår. Här hittar du bästa inspirationen och steg för steg-guiden för att lyckas med stylingen!

Hårinspo! 17 snygga (och enkla) håruppsättningar att testa nu

Enkla frisyrer: frisyr För kort hår

En klassisk bob eller en kapad lugg – det finns helt klart en kort frisyr för alla! Har du tjockare hår är till exempel en uppklippt frisyr extra tacksam (och supertrendig). Vill du hitta fler snygga, korta frisyrer och hårtrender? Här är inspirationen på korta frisyrer du inte får missa!

Enkla frisyrer: kort Bob

Boben är en tidlös frisyr som trots sin enkelhet alltid känns modern. Kapa håret vid käken och satsa på stylingprodukter som maxar glansen.

Enkla frisyrer Steg för steg – bob

Boben är lika snygg som den är enkel – och går också att styla på flera olika sätt. Extra trendigt är att forma topparna, antigen utåt för att öppna upp ansiktet, eller inåt för att rama in ansiktet.

 • Börja med att addera värmeskydd och applicera sedan de stylingprodukter ditt hår behöver. En hårmousse för volym eller volymspray är ofta att rekommendera.
 • När håret är cirka 80 procent torrt kan du börja forma topparna med en varmluftsborste eller rundborste och fön.
 • Tänk på att "låsa stylingen" genom att blåsa kalluft. Värme formar medan kyla fixerar!
 • Avsluta med att addera en hårspray som gör att stylingen håller sig snygg hela dagen och kvällen.
Hårexpertens bästa tips: Så använder du rundborste – och så får du stylingen att hålla

Enkla frisyrer: Uppklippt kort hår

Uppklippt hår är den stora trendfrisyren i år – och självklart går den att anamma även på kortare längder. Frisyren är extra bra och tacksam om du har tjockt hår och vill tunna ur längderna för att ge en lättare och mer lekfull känsla till frisyren.

ENKLA FRISYRER STEG FÖR STEG – kort uppklippt hår

För att skapa den perfekta, busiga looken som det uppklippta håret gör, gäller det att inte snåla på stylingprodukter!

 • Vilka produkter ditt hår behöver beror såklart på ditt utgångsläge. Har du självfall eller lockigt hår är en curl cream perfekt för att skapa snygga lockar.
 • Satsa på en bra saltvattenspray för att ge håret snygg textur och lätt stadga.
 • Avsluta med texturspray, gärna en som också ger glans för att inte håret ska riskera att känns matt och platt.
Vårens trendiga klipp! 11 uppklippta frisyrer för alla hår

Enkla frisyrer: kort hår med lugg

Vill du göra det korta klippet något roligare är en kort bob tillsammans med en lugg perfekt! Frisyren passar alla hår – även tunt!

ENKLA FRISYRER STEG FÖR STEG – KORT frisyr med lugg

Att tämja luggen kan kräva lite tålamod, men en plattång blir din bästa vän. Med plattången kan du forma både lugg och längder! Psst... Här hittar du årets vinnare av ELLEs bäst i test plattång!

 • Applicera ett värmeskydd i håret. Tänk på att ett blött värmeskydd bäst appliceras i just ett blött hår, medan ett torrt värmeskydd appliceras i torrt hår.
 • Investera i en bra plattång för att enkelt kunna lägga luggen på plats.
 • Avsluta med en hårspray för att lägga stråna till rätta.
Bästa hårinspirationen: 14 snygga frisyrer för långt och halvlångt hår

Enkla frisyrer: för mellanlångt hår

Det axellånga håret är en favorit hos många och är den perfekta frisyren som passar både tunt och tjockt hår. Och den enkla frisyren går såklart att variera i evigheter! Här är tre enkla frisyrer och uppsättningar som passar extra bra till mellanlångt hår – vill du har mer hårinspiration hittar du 11 axellånga frisyrer här!

ENKLA FRISYRER: Axellång lockig frisyr

Det mellanlånga håret är en perfekt längd om du har naturliga lockar! Är håret för långt riskerar nämligen lockarna att bli tunga och stylingen faller då lätt. Däremot behövs det ofta hårprodukter med fokus på fukt för att tämja frissen och ge glans till det lockiga håret (som i regel ofta tenderar att vara något torrt).

Enkla frisyrer steg för steg – axellångt lockigt hår

Vill du definiera lockarna och behöver håret mer glans och fukt? Satsa på vårdande curl-produkter.

 • Oavsett hårtyp är det viktigt att alltid ge rätt vård till håret – redan i duschen. Satsa därför på ett schampo och balsam som är anpassat för lockigt hår.
 • När håret är fuktigt är det viktigt att inte snåla med vårdande stylingprodukter. Upplever du att håret blir för tungt av en hårolja? Addera en eller två droppar av håroljan i en leave in-kräm.

ENKLA FRISYRER: enkel håruppsättning

Hårknuten kommer i mängder av varianter: sleek bun, half bun eller Barbie bun – oavsett vilken knut du väljer kan vi konstatera att en uppsättning är både snygg och behändig.

ENKLA FRISYRER STEG FÖR STEG – enkel uppsättning för mellanlångt hår

Du behöver inte ha långt och tjock hår för att kunna skapa den perfekta hårknuten. Precis som med mycket annat vad gäller hår går det såklart att fejka fram en fyllig knut om det är så att ditt hår inte är naturligt tjockt.

 • Sätt upp håret i en tofs och låt en del av håret i fram hänga utanför tofsen.
 • Snurra sedan försiktigt in resterande hår i en knut och fäst med en toft över tofsen du redan satt.
 • Dra i håret för att tofsen ska bli "lösare" och fäst håret som hänger utanför med hårnålar
Så fixar du den perfekta hårknuten – Kim Kardashians frisör tipsar

Enkla frisyrer: Axellångt hår

En rolig styling till ett enkelt axellångt klipp är såklart "spolstylingen". Rulla upp topparna på värmespolar (här hittar du ELLEs bäst i test värmespolar) för att skapa den perfekta böjen. Det bästa av allt? Det tar mindre än fem minuter!

Enkla frisyrer steg för steg – styling med värmespolar

Värmespolar är hetare än någonsin och det går att skapa mängder av olika stylings med hjälp av spolarna.

 • Dela upp håret i sektioner. Ta bredare slingor och rulla upp på värmespole, men rulla inte upp håret för långt eftersom det bara är topparna som ska vara böjda.
 • Fäst spolarna med spänne eller hårnål och låt värmespolarna svalna.
 • Rulla ut spolarna och addera hårspray. När håret svalnat kan du borsta längderna för att ge en mjuk känsla.
Lockiga frisyrer: 12 snygga (och trendiga) klipp för alla hår

Enkla frisyrer: frisyr för långt hår

Uppklippt, lockigt, rakt eller med mycket volym – vi tröttnar aldrig på det långa håret. Med ett långt hår går det också att skapa oändligt antal stylings och uppsättningar. Här är tre favoriter!

Enkla frisyrer: mjuka lockar till långt hår

En klassisk frisyr till långt hår är de mjuka lockarna. Stylingen kan ta tid att få till, speciellt om du har långt och tjockt hår, men tänk på att ett noggrant jobb från grunden också gör att stylingen kan hålla i upp till en vecka!

Enkla frisyrer steg för steg – stora lockar i långt hår

Hårmousse, volymspray, hårspray – och såklart en locktång! Här är det stylingprodukterna som gör jobbet.

 • För att få stylingen att hålla är det viktigt att applicera stylingprodukter redan när håret är fuktigt. En hårmousse hjälper håret att få stadga och volym och en volymspray gör att håret lyfter snyggt från hårbotten!
 • Föna in stylingprodukterna för att maximera effekten.
 • Gå in med en locktång och locka hela håret. Tänk på att inte borsta ut lockarna när håret är varmt, utan låt lockarna falla ut naturligt.
Bästa hårinspirationen: 17 korta frisyrer som trendar 2023

Enkla frisyrer: långt hår med mittbena

Även fast det är det uppklippta håret som fullkomligt dominerat bland hårtrenderna de senaste säsongerna kommer vi aldrig att tröttna på det långa håret med mittbena (och megaglans). Den enkla och jämnlånga frisyren är såklart extra tacksam eftersom du inte behöver underhålla håret på samma sätt som med till exempel en lugg.

Enkla frisyrer steg för steg – hår med glans

Det finns många saker du kan göra för att maxa glansen i håret – men viktigast är såklart att inte slarva med hårvården.

 • Använd ett återfuktande schampo och balsam anpassat efter din hårtyp!
 • Slarva inte med eftervårdande produkter som leave in-krämer eller håroljor.
 • Avsluta med en glansspray som direkt ge illusionen av skinande strån.

Enkla frisyrer: uppsättning för långt hår

Håraccessoarer i form av spännen, kedjor eller rosetter är ett enkelt sätt att piffa till håret – oavsett längd. Och stylingen passar såklart lika bra på kontoret som på fest.

Foto: Imaxtree

Se Kim Kardashians mest minnesvärda frisyrer genom åren
0:58

Efter reklamen: Se Kim Kardashians mest minnesvärda frisyrer genom åren

(0:58)

Slå på ljud