Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Frisyrer för axellångt hår – bästa inspirationen på halvlånga frisyrer för dam

03 jan, 2023 
axellångt hår frisyr inspiration
Är du sugen på att sätta saxen i håret eller strävar du efter att spara ut längderna? ELLE har samlat snyggaste hårinspirationen på frisyrer för axellångt och mellanlångt hår. Här är 11 trendiga och snygga frisyrer 2023!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Allt du vill veta om skinboosters – ELLEs skönhetsredaktör ger sina bästa tipsBrand logo
Allt du vill veta om skinboosters – ELLEs skönhetsredaktör ger sina bästa tips

Det axellånga håret är en favorit hos många och är den perfekta frisyren som passar både tunt och tjockt hår. Och den enkla frisyren går såklart att variera i evigheter!

Axelångt hår: bästa hårinspirationen för dam 2023

En enkel lob, ett snyggt mellanlångt hår med lugg eller kanske det extra trendiga uppklippta håret. Vi har samlat bästa hårinspirationen och 11 snygga frisyrer för dig som vill satsa på en axellång frisyr. Här är favoriterna du inte får missa! Här kan du också läsa mer om årets stora hårtrender 2023 – frisyrerna, färgerna och stylingen som gäller.

Annons

Frisyrer för axellångt hår: uppklippt axellångt hår

axellångt hår uppklippt frisyr trend inspiration hår

Det uppklippta håret har gjort en ordentlig comeback och är en favorit under 2023. Mullet, wolf cut eller den uppklippta luggen "shag bangs" – vi får helt enkelt inte nog av de taggiga längderna! Ett uppklippt hår är också extra tacksamt eftersom att det gör att håret kan upplevas som tjockare och fylligare. Också perfekt om du har självfall och lockar som du vill framhäva!

Frisyrer för axellångt hår: med mittbena

axellångt hår mittbena frisyr trend

Den klassiska mittbenan följer med säsong efter säsong! Till det axellånga håret är det extra snyggt att ha en mittbena och lugg som har samma längd som resterande hår för en enhetlig look. Men en mittbena med gardinlugg är såklart en frisyr vi ser extra mycket av nu. Här hittar du frisörens bästa tips på hur du stylar gardinluggen.

Annons

Frisyrer för mellanlångt hår: med volym

frisyr mellanlångt hår axellångt med volym

Många upplever att det är svårt att få till volymen i ett långt hår, men med ett axellångt hår är det i regel enklare eftersom att håret inte blir lika tungt. För att lyckas få till volym till håret krävs det dels rätt produkter i form av volymspray och hårmousse och dels en gedigen styling i fuktigt hår. Glöm inte heller att något uppklippta längder också ökar volymen eftersom håret då fungerar som "stödhår" och ger ett lyft till längderna.

FRISYRER FÖR MELLANLÅNGT HÅR: MED LUGG

mellanlångt axellångt hår med lugg

Lugg ger en extra snygg inramning till ansiktet och klär såklart alla längder på håret. Låt luggen vila snyggt på ögonbrynen eller satsa på en kortare variant. Vill du vara extra trendsäker ska du satsa på en lugg som är något uppklippt och taggig klippt.

Annons

Frisyrer för axellångt hår: enkel frisyr

mellanlångt hår frisyr inspiration

Har du svårt att hitta tiden, orken eller lusten för att styla håret varje morgon är det axellånga håret en perfekt frisyr. Har du en mittbena behöver du inte heller styla en bångstyrig lugg. Vill du bara lägga stråna på plats (eller rätta till sovfrisyren) kan du enkelt styla håret med hjälpa av några drag med varmluftsborsten.

FRISYRER FÖR MELLANLÅNGT HÅR: lob

lob axellångt hår frisyr trend

Loben, det vill säga en längre bob, är ett trendsäkert kort och en frisyr som är anpassad för just axellångt hår. Du kan välja att satsa på längre längder i fram och ett något kortare klipp i nacken eller bara låta håret hänga jämnlångt strax över axlarna.

Annons

FRISYRER FÖR AXELLÅNGT HÅR: BALAYAGE AXELLÅNGT HÅR

axellångt hår frisyr balayage

Balayagen har fått gå något åt sidan när vi sett mer och mer av det naturliga och enfärgade håret (som gärna också fått gå i varmare toner). Men balayagen, liksom sombren, är på väg tillbaka. Extra tacksam är hårfärgen eftersom att du kan låta din hårbotten vara naturlig vilket gör att du inte behöver färga håret lika ofta. Dessutom en supersnygg och enkel detalj som ger liv till det axellånga håret!

Frisyrer för axellångt hår: axellångt lockigt hår

axellångt lockigt hår trend frisyr inspiration

Kombinera det mellanlånga håret med snygga lockar! Ett naturligt lockigt hår kan behöva mer fukt eftersom att ett lockigt hår i regel är något torrare och frissigare. Satsa därför på en bra leave in-kräm för lockigt hår.

Annons

Frisyrer för axellångt hår: tunt hår

axellångt hår frisyr med mittbena och balayage

Det är inte allt för ovanligt att ett typiskt skandinaviskt hår är tunt... Men då är den halvlånga frisyren som slutar vid axlarna extra tacksam! Kapa håret precis där du märker att topparna börjar bli tunnare för att håret ska kännas tjockare.

Frisyrer för axellångt hår: uppsättning

axellångt hår uppsättning frisyr styling

Ett axellångt hår kan vara lite knepigt att göra stora och avancerade uppsättningar med eftersom att längden på håret ofta sviker. Men en snygg och enkel uppsättning (som också för tankarna till 00-talet) är den snygga hästsvansen – med en twist. Låt halva håret hänga och sätt sedan upp resterande hår i en tofs mitt på hjässan.

Annons

Frisyr för axellångt hår: med kort lugg

frisyr axellångt hår med lugg mikrolugg

Mikroluggen har blivit en självklar frisyr att räkna med de senaste säsongerna – och den korta luggen passar såklart också superbra till det axellånga håret. Vill du slå två trender i en ska du också satsa på ett uppklippt hår att matcha med mikroluggen.

Foto: Imaxtree

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons