Wolf cut 2.0 – allt om den nya hårtrenden

Wolf cut 2.0, inspieras av Dakota Johnson och Billie Eilish

Hakade du på wolf cut-trenden i somras och funderar på att låta den växa ut – eller är du helt enkelt på jakt efter inspiration för ditt nästa klipp? Då kan frisyren wolf cut 2.0 vara något för dig!
27 oktober, 2021
TV: Vinterns stora hårtrender – frisörerna listar
0:45

Efter reklamen: TV: Vinterns stora hårtrender – frisörerna listar

(0:45)

Slå på ljud

I våras tog wolf cut tog över som trendfrisyren nummer 1 och vi såg den överallt – inte minst på TikTok. Wolf cut kallas ofta "Gen-z's mullet", på svenska något i stil med "Generation Z:s variant av hockeyfrillan".

Vad är wolf cut?

För dig som missat vad hypen kring wolf cut är all about kan man enkelt förklara frisyren som en slags uppklippning.

Delar av längderna klipps i kortare etapper och med hjälp av exempelvis saltvattenspray eller andra texturprodukter skapas slutligen en rufsig, matt och lätt busig finish.

De uppklippta etapperna är inte lika korta som på den klassiska hockeyfrillan, tänk mer som uppklippningarna som regerade mångas huvuden under första delen av 00-talet, men något mjukare och mindre flikig.

Wolf cut kommer i flera olika längder, med eller utan lugg. Billie Eilish och Miley Cyrus är några av stjärnorna som anammat wolf cuten privat.

HoYeon Jungs karaktär Kang Sae-byeok sportade en kort och mindre flikig variant i Squid game.

Karaktären Kan Sae-byeok i Squid game med en variant av wolf cut
Noh Juhan | Netflix

Wolf cuten kan te sig på många olika vis. Med eller utan lugg, rak, mjuk eller flikig lugg, på långt, mellan eller kort hår, lockigt eller rakt, med en lätt inramning eller mer extrem med kort uppklippning matchat med långa toppar.

Vi verkar inte kunna tröttna på alla snygga versioner av wolf cut – och nu kommer den uppdaterade varianten. Vi kallar den wolf cut 2.0!

Så vad är då wolf cut 2.0?

Wolf cut 2.0 är en utvuxen, lite mer naturlig variant av den klassiska wolf-klippningen. Har du en wolf cut sedan tidigare är det egentligen bara att låta den växa ut något och eventuellt runda av/mjuka upp etapperna hos din frisör.

Resultatet blir en mjukare, mindre extrem look med ett "snällare" och mer naturligt resultat. Vi hämtar inspiration från Dakota Johnsons upppklippta längder och lätt flikiga lugg med naturligt fall!

Wolf cut 2.0 och olika varianter av lugg

På tal om lugg och wolf cut 2.0: Har du lugg kan du styla den voluminöst likt en flowy gardinlugg, även dina uppklippta etapper kan med fördel stylas med rundborste för en mjuk touch.

Väljer du hellugg, tänk då på att klippa och styla den mer åt det tjocka, mjuka hållet, än hårt och tunt.

Efter wolf cut – här är nya trendiga hårklippningen som tar över

Kort wolf cut 2.0

Billie Eilish (som vi redan nämnt som en föregångare av den klassiska wolf cuten) bär numera den uppdaterade varianten i en kort style. Mjukare siluett och en kortare, mer stylad version än Dakota Johnsons långa längder. Lika fin lockad som volymfönad!

Foto: TT, Netflix

TV: Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsform
0:51

Efter reklamen: TV: Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsform

(0:51)

Slå på ljud