Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Efter wolf cut – butterfly cut är den nya trendfrisyren

21 feb, 2022 
Butterfly cut, Hailee Steinfeld
Wolf cut har regerat hårkartan länge nu och är du på jakt efter något nytt kan nya frisyrsnackisen butterfly cut vara något för dig! Låt oss berätta varför!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ingen har väl missat den otroligt populära (och virala) hårtrenden wolf cut – och wolf cut 2.0 – som många av våra celebs hakade på, däribland Billie Eilish, Miley Cyrus och Dakota Johnson. Men nu har det kommit en ny hårklippning som utmanar trenden och sägs bli THE TREND 2022 – säg hej till butterfly cut!

Vad är butterfly cut?

På senare tid har kortare klippningar och uppklippningar, som den raka boben och wolf cut, blivit populära. Och butterfly cut kan beskrivas som det bästa från båda världarna – om du vill ha illusionen och volymen av en kort frisyr, utan att faktiskt klippa håret kort!

Tack vare en voluminös uppklippningsteknik ger buttefly cut en levande frisyr som är allt annat än platt. Tänk rundborstade volymsektioner och 70-talsvibbar – fast i en modern och lättstylad 2022-tappning.

Annons

En bouncy frisyr som ramar in ansiktet

Till skillnad från exempelvis wolf cut, den uppdaterade hockeyfrillan eller lyxmullet, består butterfly cut av uppklippningar i flera olika längder. Kortare uppklippningar överst – ungefär i samma längd som en utväxt gardinlugg – som sedan klipps in så att de smälter in i de längre sektionerna, vilket skapar rörelse och textur, men utan att få håret att kännas uttunnat. Resultatet är ett tjockt hår med stuns som ramar in ansiktet.

"Kort frisyr i en lång frisyr"

Frisyren kallas ofta "2-i-1-klippning", då den kortare översta "bob-längden" skapar en helt ny form på håret när det är uppsatt. Hårstylisten Luke Hersheson förklarar butterfly cut till Vogue UK:

– Det är en kort frisyr i en lång frisyr. Den kallas butterfly då tanken är att frisyren erbjuder två helt olika looks.

Några exempel på kändisar som anammat butterfly cut är Margot Robbie och Hailee Steinfeld.

Annons
Margot Robbie frisyr
Margot Robbie i en trendigt uppklippt frisyr.

Margot Robbie visar tydligt hur frisyren kan varieras bara genom att sätta upp håret. Framifrån ser det ut som hon har en kort frisyr, men utsläppt har hon sin signaturlängd. Lika fint till den utväxta gardinluggen som med kort lugg!

Margot Robbie lugg och uppsatt hår
När håret är uppsatt ser det ut som att Margot sportar en bob.
Annons
Margot Robbie med uppklippt frisyr och lugg
Butterfly cut är perfekt om du vill kunna variera mellan en lång och en till synes kortare frisyr, precis som Margot.

Skådespelaren och artisten Hailee Steinfeld har valt att klippa upp håret i etapper som utgår från gardinluggen. Resultatet: Ett mjukt, tjockt och levande svall.

Vem passar i butterfly cut?

Den här frisyren är perfekt för dig som vill ha lite mer volym och rörelse, inte minst om du har tjockt eller mycket hår, som då kan tendera att kännas tungt och livlöst.

Annons

– Butterfly haircut funkar bäst på hårlängder nedanför axlarna. Lite vågor i håret gör det ännu finare, då man tydligare ser de olika lagren, säger Kostas, hårstylist på London-salongen Blue Tit, till Refinery29.

Butterfly cut passar de flesta hårtyper, men om du har väldigt tunt och fint hår kan det vara en fördel att välja en annan frisyr då butterfly cut kan göra att tunt hår ser stripigt ut.

VIDEO: Trendiga frisyrer 2022 – inspireras här!

Trendigaste frisyrerna 2022Brand logo
Trendigaste frisyrerna 2022

Foto: TT

Annons