Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Frosting är den nya hårtrenden efter balayage

02 feb, 2022 
Sophia Richie i nya hårtrenden frosting
Balayage har länge regerat som en av de populäraste hårfärgningsmetoderna och även om vi inte är helt mätta på den kan vi inte låta bli att blicka vidare på vad som spås bli nästa stora hårtrend. Gör dig redo för hair frosting!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Här är vårens hårtrender 2022Brand logo
TV: Här är vårens hårtrender 2022

Hair frosting, hårfrosting – eller bara kort och gott frosting – är stort i Los Angeles och kändisvärlden. Så vad är då frosting och hur skiljer den sig från balayage? Låt oss reda ut!

Vad är färgtrenden hair frosting?

Frostade toppar à la pojkband på 90-talet? Nej, inte riktigt. Hårtrenden frosting handlar snarare om att bleka eller ljusa upp individuella hårslingor nästan ända från roten och ut till toppen, gärna i en kall nyans. De uppljusade slingorna skapar sedan en fin kontrast till de intilliggande mörkare håret, som lämnas ofärgat (eller tonas ner).

Den här tekniken skapar en mångfacetterad finish som ger en harmonisk helhet genom att kombinera ljusa och mörka partier. Personen bakom frosting-tekniken, Stuart Marsh, color director på Taylor Taylor London, kallar det en "salt och peppar-effekt".

Annons

De ljusa slingorna som smälter in bland det mörka, likt hur vinterfrost lägger sig ovanpå trädets grenar, det är tanken med hårfärgningstekniken frosting, därav namnet.

Hailey Bieber är ett tydligt exempel på frosting när det är som bäst. Grunden är brun och mixas med tunna blekta slingor placerade för att rama in ansiktet. Detta ger nästan en contouring-effekt.

– Om blekta partier koncentreras till framsidan ramar de in ansiktet och skapar kontrast, förklarar Stuart för Refinery29.

Också Sophia Richie har anammat trenden.

Halle Berry är en annan celeb som satsar på trendig frosting och hon har flertalet uppljusade slingor i en annars brun frisyr.

Hur skiljer sig frosting från balayage?

Balayage och frosting är visserligen båda färgningstekniker som ljusar upp delar av håret. Skillnaden är att med balayage färgar man delar av håret i större sektioner. Balayage betyder "svepa", vilket man gör när man "sveper in", eller målar färgen med pensel.

Annons

Frosting ger å andra sidan en mer subtil och dämpad effekt och oftast använder man en kall nyans som läggs in på ett naturligt sätt för en mjuk och multidimensionell look. Frosting är enkelt att underhålla och när slingorna läggs mjukt en liten bit från hårbotten är utväxt inget stort problem. Med andra ord är trenden perfekt för dig som inte vill behöva färga håret så fort det vuxit lite!

Vem passar i frosting?

Alla passar i frosting, oavsett hårfärg och hårtyp, men oftast är basen mörkblond, brun eller mörk med kontrasterande ljusa slingor i en kall ton. Frosting passar även för lockigt hår.

Foto: TT

Lista: 5 anledningar varför du inte bör tvätta håret i varmt vattenBrand logo
Lista: 5 anledningar varför du inte bör tvätta håret i varmt vatten

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons