Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

Årets bästa schampo för lockigt hår – stort bäst i test schampon för texturerat hår

15 maj, 2024 
AvSofia Hassani
bäst i test schampo lockigt hår bästa schampo hårvård texturerat hår
Vilken är den bästa hårvården för lockigt hår? ELLE har samlat topplistan med årets bästa schampo som återfuktar, vårdar och definierar lockiga längder.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min rutin #21 – Sofia HassaniBrand logo
Min rutin #21 – Sofia Hassani

Att rengöra håret regelbundet är en av grundstenarna i en bra hårrutin – oavsett vilken hårtyp du har. Återfuktande, stärkande eller utan sulfater – inget rengör vårt hår som ett bra schampo. Men vilket är egentligen det bästa för lockigt hår? ELLEs Sofia Hassani listar favoriterna inom schampo för lockigt hår och förklarar hur du bäst använder produkten.

Bästa schampo för lockigt hår 2024 – hela topplistan och alla recensioner

Scrolla vidare för att läsa längre recensioner om produkterna!

Annons

Bäst i test schampo för lockigt hår – alla vinnare

Volymgivande, djuprengörande eller för maxad fukt – här är marknadens bästa schampon för texturerat hår. Och kom ihåg! Produkterna fungerar även om du inte har lockiga längder.

Bästa återfuktande schampo för lockigt hår, Wash 01 – For Textured Hair

Önskar du ordentligt med fukt och ett schampo som inte irriterar hår och hårbotten, är For Textured Hair Wash 01 det perfekta alternativet. Det doftfria och milda schampot omfamnar och definierar lockarna, samtidigt som schampot balanserar hårbotten och ger intensiv återfuktning till längderna. Med andra ord perfekt om du vill vårda dina lockar på ett skonsamt sätt.
ANNONS Wash 01 hittar du här.

bäst i test schamppo för lockigt hår återfuktande schampo texturerat hår
Klicka på. bilden för att komma till produkten.
bäst i test schampo för lockigt hår For textured hair wash 01
Resultatet efter en tvätt med Wah 01 från For Textured Hair.
Annons

Bästa stärkande schampo för lockigt hår, Peptide Prep Detox Shampoo – K18

Har du lockar som känns livlösa och trötta är det Peptide Prep Detox Shampoo du ska sträcka dig efter. Utöver att rengöra på djupet ger schampot även en härligt, stärkande behandling till längderna. Schampo går bäst att beskriva som en riktig boost för lockarna!
ANNONS Läs mer om och köp Peptide Prep Detox Shampoo här.

Bästa stärkande schampo för lockigt hår texturerat hår bästa schampo
Klicka på. bilden för att komma till produkten.

Bästa schampo för torrt och texturerat hår, Revitalizing Nourishing Shampoo – Sisley

Revitalizing Nourishing Shampoo är ett härligt schampo för lockigt hår (men passar också alla hårtyper) i den något dyrare prisklassen. Schampot innehåller bland annat botaniska oljor och rengör skonsamt samtidigt som den vårdar hårbotten. Schampot passar super för torrt till mycket torrt hår som behöver extra kärlek och näring. Och, kan vi prata om doften? Ren lyxdoft vid varje användning!
ANNONS Här hittar du Revitalizing Nourishing Shampoo.

Annons
bäst i tst schampo för lockigt hår återfuktande schampo texturerat hår
Klicka på. bilden för att komma till produkten.

Schampo går bäst att beskriva som en riktig boost för lockarna

Sofia Hassani

Bästa schampo för lockigt hår och känslig hårbotten, Scalp Dx Scaling Shampoo – Dr Ceuracle

Kämpar du med hårbottenproblem är Scalp Dx Scaling Shampoo en räddare i nöden! Det multifunktionella schampot lugnar inte bara hårbotten, utan ger också näring åt håret, vilket resulterar i hälsosamma och glansiga längder. Och med ingredienser som lavendel, körsbär och pepparmintsolja är det som en spa-dag för både hår och hårbotten.
ANNONS Storfavoriten Scalp Dx Scaling Shampoo finns att köpa här.

Annons
bästa schampo lockigt hår bäst i test hårvård texturerat hår
Klicka på. bilden för att komma till produkten.

Bästa volymschampo för lockigt hår, ACV Vinegar Shampoo – Lador

Ett uppfriskande och glansgivande schampo, speciellt framtaget för torrt och skadat hår, vilket ofta gör att det passar lockigt hår. ACV Vinegar Shampoo innehåller äppelcidervinäger som effektivt tar bort smuts och beläggningar från hårbotten, samtidigt som den ger en svalkande effekt och lyster till håret. Obs! Den doftar otroligt gott, tänk mer äpple än äppelcidervinäger.
ANNONS Här kan du läsa mer om och köpa ACV Vinegar Shampoo från Lador.

Annons
bäst i test schampo för lockigt och texturerat hår fukt lador
Klicka på. bilden för att komma till produkten.

Bästa schampo för lockigt hår budget, Volumising Shampoo – ACO

Prisvärda Volumising Shampoo är ett perfekt val om du har ett fintrådigt, lockigt hår och önskar mer volym och styrka. Schampot rengör skonsamt utan att torka ut eller tynga ned håret. Dess milda formulan är skonsam och fungerar även för känslig hårbotten, vilket gör det till ett mångsidigt och prisvärt alternativ. Vilket såklart alltid är ett plus!
ANNONS Prisvänliga Volumising Shampoo går att fynda här.

Annons
schampo lockigt hår budget bäst i test texturerat hår
Klicka på. bilden för att komma till produkten.

Bästa djuprengörande schampo för lockigt hår, Clarifying 4C – Olaplex

När det är dags för en djuprengöring, sviker inte Olaplex Clarifying 4C. Schampot tar effektivt bort alla orenheter och produktrester från håret, samtidigt som den återfuktar och stärker lockarna från insidan och ut. För bästa användning, satsa på att använda schampot cirka en gång i månaden för att inte torka ut lockarna. Det kallas djuprengöring av en anledning. Detoxschampot från Olaplex är också en av vinnarna i ELLEs bäst i test djuprengörande schampo.
ANNONS Här hittar du favoriten från Olaplex.

Annons
Bästa djuprengörande schampo för lockigt hår bäst i test texturerat hår
Klicka på. bilden för att komma till produkten.

Bästa sulfatfria schampo för lockigt hår, Schampo N°02 – Bruns

Vill du vårda dina lockar på ett hållbart sätt finns Bruns kryddig jasmin Schampo N°02. Schampot är svensktillverkat, veganskt, innehåller ekologisk jojobaolja och är sulfatfritt (om du föredrar det i din hårvårdsrutin). Detta extra återfuktande schampo är också en dröm för lockarna med sin ekologiska jojobaolja och lugnande doft av kryddor och jasmin. En liten flaska med stor effekt för både lockar och planeten.
ANNONS Det sulfatfria schampot från Bruns hittar du här.

Annons
bästa schampo lockigt hår barn bäst i test
Klicka på. bilden för att komma till produkten.

Bästa schampo för texturerat hår för barn, Schampo N°03 – Bruns

För mini med lockiga lockar är Bruns Schampo N°3 ett bra alternativ. Detta milda och oparfymerade schampo är perfekt för barn med känslig hårbotten, och ger fukt på djupet utan att irritera. Det är ett skonsamt och rengörande schampo, vilket gör det till det perfekta valet för även de minsta av lockar!
ANNONS Här hitttar du den doftfria favoriten Schampo 03 från Bruns.

Bästa schampo för lockigt hår för barn texturerat hår bästa produkter
Klicka på. bilden för att komma till produkten.

Allt du vill veta om schampo för texturerat hår – experttipsen för att framhäva lockarna

Vad är egentligen viktigt att tänka på i val av schampo för lockigt hår? Och hur får man fram lockarna? ELLEs Sofia Hassani @curlsfirst, ger dig tipsen för att lyckas med lockarna.

Annons
bäst i test lockigt hår återfuktnde schampo texturerat hår
launchmetrics.com/spotlight

Hur använder man schampo för lockigt hår?

Precis på samma sätt som för rakt hår! Själva tvättprocessen är inte så annorlunda när det kommer till rengöring. Tänk på att schamponera håret två gånger för att verkligen få bort produktrester och för att rengöra på djupet. För att håret och hårbotten ska må bra är en bra riktlinje att tvätta håret cirka en till två gånger i veckan.

Vad ska man tänka på med schampo för lockigt hår?

Har du lockigt hår kan det vara bra att undvika allt för uttorkande schampon med sulfater, för lockigt hår är naturligt torrare än rakt. Tänk också på att reda ut håret innan du schamponerar, annars blir det väldigt mycket jobbigare och det finns riskt att håret trasslar. Det är som att hälla vatten på en knut innan vi försöker lösa upp den – inte bra!

Annons

För att enklare reda ut håret är ett superknep faktiskt applicera balsam innan schampo

Sofia Hassani

Hur får man fram lockar?

Vatten! Genom att hydrera (tillsätta vätska) till håret kommer det naturliga lockmönstret fram. Efter hårtvätt är det bra att använda produkter som definierar lockarna och gör att lockarna håller sig – så som en lockkräm och en lockgel.

bäst i test återfuktande schampo hårvård lockigt hår texturerat
Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Hur ska man tvätta texturerat hår?

Om du använder mycket stylingprodukter är dubbelrengöring din bästa vän för bra hårhälsa. Du kan med fördel dubbelrengöra även om du inte använder stylingprodukter. Målet är såklart att ha en ren hårbotten och ett rent hår helt enkelt. För att enklare reda ut håret är ett superknep faktiskt applicera balsam innan schampo. Sen schampo och efter det balsam. Så balsam- schampo- balsam, om man har hår som behöver lite extra hjälp med utredningen.

Annons

Hur får man håret att hålla sig lockigt?

För att få håret att hålla sig lockigt är det stylingprodukter som spelar huvudrollen i din hårvårdsrutin! Det är med stylingprodukter du låser in fukt, minimerar friss och hjälper till med stadga. Och såklart att ha en regelbunden rutin med tvätt och styling!

texturerat hår bäst i test schampo
Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Vilka produkter ska man använda för texturerat hår?

Schampo, balsam – det vill säga rengöring och återfuktning. Applicera gärna en lockkräm och en lockgel. Två favoriter i kategorin är ANNONS REF Curl Cream och ANNONS For Textured Hair Style 03!

Av: Sofia Hassani

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Annons