Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Årets bästa djuprengörande schampo – favoriterna för fett och missfärgat hår

15 feb, 2024 
bäst i test djuprengörande schampo bästa detoxschampo
Har du problem med fett hår och en hårbotten som är ur balans, eller använder du ofta mycket stylingprodukter i håret? Då är ett djuprengörande detoxschampo ett måste! ELLE har samlat favoriterna som storstädar stråna och tar bort alla beläggningar. Här är årets stora bäst i test!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrerBrand logo
Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrer

Säg hej då till fet hårbotten, matta längder och tråkiga missfärgningar! Ett djuprengörande schampo är superprodukten som storstädar både hår och hårbotten från beläggningar i form av till exempel avgaser, stylingprodukter eller klor. Ett måste i duschen med andra ord!

ELLE har samlat allt du behöver veta om djuprengörande schampo, eller detoxschampo som det också kallas. Här är favoriterna som vinner bäst i test och längre ner hittar du också allt du behöver veta om djuprengörande schampo!

Bästa djuprengörande schampo 2024 – hela topplistan

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Annons

Bäst i test detoxschampo 2024 – Bästa djuprengörande schampo

ELLE har samlat favoriterna som storstädar hårbotten, ger lyster till längderna och balanserar hårbotten. Här är produkterna vi inte kan vara utan!

Bästa djuprengörande schampo, Maxi.Wash – Kevin Murphy

Maxi.Wash är Detoxschampot med stort D och produkten har blivit en riktig klassiker i sammanhanget. Schampot ger direkt en fräsch känsla till hår och hårbotten, passar såväl torr som fet hårbotten, är väldigt dryg, exfolierar lätt tack vare AHA-syra och gör framförallt håret skinande! Längderna får en fantastisk lyster, ljusa slingor blir mer tydliga när de matta beläggningarna tvättats bort och håret känns också lätt och luftigt. Resultatet håller också länge. En femstjärnig produkt som alla borde testa!
Maxi.Wash finns att läsa mer om här (reklamlänk).

Bästa detoxschampo, No. 4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo – Olaplex

Många djuprengörande schampon tenderar att göra stråna torra och stripiga, men Olpalex har på något magiskt vis lyckats behålla den återfuktande känslan till håret – samtidigt som både hårbotten och längderna blir ordentligt rena. No. 4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo är dryg, har en snygg förpackning och håret känns luftigt och lätt efter användning! Ett toppenalternativ som håller länge.
Olaplex No. 4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo hittar du här (reklamlänk).

detoxschampo bäst i test
Klicka på bilden för att komma till det djuprengörande schampot från Olaplex.

Bästa stärkande detoxschampo, Peptide Prep Detox Shampoo – K18

K18 fortsätter att imponera! Peptide Prep Detox Shampoo är ett djuprengörande schampo, som precis som resterande produkter från märket, innehåller K18-peptiden som jobbar på att stärka håret. Det djuprengörande schampot är enkelt att applicera och känns otippat nog inte uttorkande. Dessutom perfekt att använda tillsammans med K18-masken.
Peptide Prep Detox Shampoo finns att läsa mer och köpa här (reklamlänk).

k18 djuprengörande schampo detoxschampo
Klicka på bilden för att komma till schampot från K18.

Bästa schampo för fet hårbotten, Submarine Water Activated Enzyme Exfoliating Shampoo – R+Co

Submarine Water Activated Enzyme Exfoliating Shampoo är en spännande nyhet från hårfavoriten R+Co. I den lilla förpackningen gömmer sig en otrolig produkt som fungerar likt magi. Schampot har en väldigt tjock och krämig konsistens, men tillsammans med vatten blir schampot plötsligt till ett härligt lödder. Det gör produkten till otroligt dryg, och ja, den lilla tuben håller i evigheter. I det djuprengörande schampot finns AHA-syra och enzymer som har en exfolierande effekt. Håret blir lent, mindre frissigt, känns inte matt och tråkigt och håller också håret rent länge.
Här kan du köpa Submarine Water Activated Enzyme Exfoliating Shampoo (reklamlänk).

bästa schampo mot fet hårbotten bäst i test djuprengörande schampo
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa detox schampo för fett hår, Detoxifying Scrub Shampoo – Davines

Har du problem med din hårbotten är Detoxifying Scrub Shampoo produkten för dig! Schampot har små, små korn från jojoba (biologiska nedbrytbara jojoba-mikrokapslar) som exfolierar lätt. Schampot löddrar bra, är enkelt att fördela i håret och har också en frisk doft. Håret känns, trots den djuprengörande effekten, inte torrt och stripigt. Istället blir håret lätt och luftigt, men också glansigt och stråna känns klara.
Detoxifying Scrub Shampoo finns här (reklamlänk).

Bästa djuprengörande schampo för glans, Amino Mint Shampoo – Redken

Redkens Amino Mint Shampoo passar alla hårtyper, men lämpar sig extra bra om du har problem med fet hårbotten. Schampot har inte samma uttorkande effekt som ett detoxschampo (och kan användas vid varje tvätt om så önskas), men ger samma fina och lätta resultat. Schampot ger också en lätt kylande känsla till skalpen. Tänk dig en minttablett, men för hårbotten.
Läs mer om Amino Mint Shampoo och köp här. (reklamlänk)

djuprengörande schampo bäst i test bästa detoxschampo
Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

Bästa vårdande detoxschampo för fett hår, Specifiqué Bain Divalent shampoo – Kérastase

Specifiqué Bain Divalent Shampoo är inte ett typiskt detoxschampo, och har inte heller samma uttorkande effekt, utan balanserar fet hårbotten. Men precis som ett djuprengörande schampo storstädar schampot hårbotten, tar bort överflödig olja och lämnar en fräsch och lätt känsla till håret. Doften är blommig och härlig, schampot drygt och löddrar upp lätt och håret känns skinande rent – länge!
Läs mer recensioner om Specifiqué Bain Divalent shampoo och köp den här. (reklamlänk)

djuprengörande schampo bäst i test
Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

Bästa schampo för missfärgat hår, Hardwater Collection Kit – Malibu C

Förpackningarna kanske inte ser mycket ut för världen, men innehållet är förtjusande bra! Hardwater Collection Kit är ett kit med schampo, balsam och små påsar med pulver som aktiveras i kontakt med vatten. Produkterna hjälper till att ta bort mineraler och kalk från håret, vilket kan leda till missfärgningar. Och resultatet efter användning är verkligen imponerande! Håret får en fin lyster och känns klart och framförallt luftigt och rent.
Här kan du köpa Hardwater Collection Kit (reklamlänk).

bästa schampo för missfärgat hår djuprengörande schampo bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hur använder man djuprengörande detoxschampo?

Precis som ett vanligt schampo! Massera in en liten mängd produkt i hårbotten (tänk på att ett detoxschampo är otroligt drygt eftersom att det är väldigt koncentrerat), låt verka en till två minuter och skölj. Upprepa gärna processen. Bli inte rädd om håret känns gnisslande och torrt. Det råder en hårinpackning och balsam bot på!

Annons

Djuprengörande schampo – allt du behöver veta

Hur använder man ett djuprengörande schampo och vilket detox schampo passar bäst? ELLEs beautyexpert Veronica Henriksson har samlat allt du behöver veta om produkten!

Vad gör ett djuprengörande schampo?

Ett djuprengörande schampo, eller detoxschampo som det också kallas, är en perfekt produkt att använda för att få bort rester från stylingprodukter och beläggningar så som avgaser, metaller eller mineraler. Dessutom hjälper det djuprengörande schampot till att rengöra hårbotten och tar bort tilltäpptheter.

bäst i test djuprengörande schampo detoxschampo
Filippo Fortis/imaxtree.com

Varför ska jag använda ett djuprengörande schampo?

Av många anledningar! Ett djuprengörande schampo påverkar inte hårets färg, men storstädar bort beläggningar på hår och hårbotten vilket leder till att håret upplevs klarare, gröna eller gula (eller lila om du använt lite för mycket silverschampo) skiftningar försvinner.

Annons

Hur ofta ska man använda detox schampo?

Det beror lite på hur ofta du använder stylingprodukter, vilken typ av vatten du har eller om du utsätter håret för mycket klor. Ett detoxschampo bör användas minst en gång i månaden, men inte mer än tre gånger i månaden, beroende på hur ofta du tvättar ditt hår.

Vad gör man om håret blivit missfärgat av klor?

Använder ett detoxschampo såklart! Ett djuprengörande schampo fungerar extra bra för att ta bort beläggningar i form av just klor och metaller. Du kanske inte ser full effekt efter första användning, men med lite tålamod kan du snart vinka hej då till de gröna skiftningarna i håret.

bästa detoxschampo bäst i test djuprengörande schampo
Filippo Fortis/imaxtree.com

Vilket är det bästa schampot för fett hår?

Har du fett hår är det viktigt att använda ett schampo speciellt för en fetare hårbotten. Satsa på att ge fukt till längderna genom en hårinpackning och balsam. Glöm inte heller att då och då köra ett detoxschampo för att göra en storrensning av hår och hårbotten.

Annons

Hur får man mindre fett hår?

Det finns många anledningar till att håret upplev fett och precis som mycket annat spelar ärftlighet stor roll. Men att inte använda rätt schampo för din hårtyp och hur ofta du tvättar håret spelar också in. Det är talgkörtlarna i hårbotten vid hårsäckarna som gör att håret blir fett och oljigt och tvättar du håret för ofta, säg dagligen, finns risken att hårbotten överkompenserar talg vilket gör att håret blir fett snabbare.

Hur ofta ska man tvätta håret?

Vatten är uttorkande, vilket gör att du kan torka ut både hår och hårbotten om du tvättar håret för ofta. Försök därför att hålla dig till att tvätta håret max två till tre gånger i veckan.

Kan man använda detoxschampo med silverschampo?

Eftersom att både detoxschampo och silverschampo kan vara något uttorkande för håret är det inget att rekommendera. Ett detoxschampo används bäst tillsammans med en återfuktande hårmask och balsam, så även silverschampo.

Foto: Imaxtree

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons