Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Årets bästa hårinpackning – favoriterna för torrt och skadat hår

07 sep, 2022 
bäst i test bästa hårinpackning 2023 topplista hårmask
Hårinpackning är den perfekta boostern när håret skriker efter fukt, fukt och mera fukt. ELLE har listat favoriterna som gör slitna strån och torra toppar till ett minne blott. Här är bäst i test – årets bästa hårinpackning!
Annons

Upplever du att ditt hår känns torrt, slitet och skadat? Då behöver du en hårinpackning i din hårvårdsrutin! Att använda en hårmask med jämna mellanrum skapar inte bara fin glans och ett mjukt hår, utan hjälper också håret att få en bättre kvalité – och verkar också färgbevarande (hej då glåminga längder!).

Men hur använder man egentligen hårinpackning och vilken hårinpackning passar ditt hår? ELLE listar årets bästa hårinpackning – för alla hårtyper. Vi svarar också på de vanligaste frågorna kring ämnet!

Bästa hårinpackning – årets stora bäst i test 2023

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

bästa hårinpackning bäst i test

Varför får man torrt hår?

Styling med värmeverktyg, sol, avgaser, färgning... Det finns många faktorer som påverkar håret negativt. I Sveriges torra och kalla klimat är det inte allt för ovanligt att håret blir torrt och tråkigt. Förutom att använda rätt schampo och balsam för din hårtyp, är det också bra att med jämna mellanrum boosta håret med en hårinpackning! Glöm inte heller eftervården i form av till exempel en återfuktande leave in-kräm eller hårolja. Här hittar du ELLEs stora bäst i test och favoriterna inom kategori hårolja.

Annons

Hur använder man hårinpackning?

Hårinpackning används efter schamponering (gärna dubbelschamponering), men innan balsam. Ett schampo öppnar upp hårets fjällskikt och gör att en hårinpackning kan gotta sig ordentligt. Tänk på att håret gärna ska vara handdukstorkat när du applicerar hårinpackning. Balsamet sluter sedan stråna och låser in fukten.

LÄS MER: ELLE listar årets bästa schampo och balsam – här är favoriterna för alla hårtyper!

Hur ofta ska man använda hårinpackning?

Det finns såklart ingen direkt regel som säger hur ofta du måste använda hårinpackning. Försök att använda en hårmask så ofta du kan, men gärna en gång i veckan! Har du riktigt torrt hår kan du med fördel använda en lättare hårinpackning vid varje tvätt om du önskar.

Vad är en hårinpackning?

En hårinpackning är en vårdande hårmask för håret. Det finns många olika varianter av hårinpackningar – en del verkar färgbevarande medan andra fokuserar på att reparera ett skadat hår. Gemensamt för alla hårinpackningar är att ge håret massor av fukt och skapa en fin glans och ett välmående hår.

Är hårmask bra för håret?

Ja! En hårmask, eller hårinpackning som det också kallas, är bra på många sätt. Dels kan du anpassa maskerna precis efter ditt hårs behov och dels får håret på sikt också en bättre kvalité om du inte slarvar med inpackningen.

Annons

Vilken är den bästa fuktinpackningen?

Det finns många varianter att välja mellan! Alla hårinpackningar ger håret fukt, men du behöver anpassa din hårinpackning efter din hårtyp. Har du till exempel väldigt tunt hår med fina strån är det bra att inte välja en hårmask som är för tung. Då kan håret kännas platt och flottigt. Har du lockigt hår eller hår med självfall kan du med fördel sträcka dig efter en mask för lockigt hår som framhäver lockarna.

Bäst i test hårinpackning – hela topplistan för alla hårtyper

Nedan listar ELLE alla favoriter – i alla kategorier.

Bästa hårinpackning för torrt hår, Fukt – Björk

Silkeslena strån och mindre friss – Fukt från Björk är hårinpackningen som på bara några minuter trollar fram känslan av ett hälsosamt hår med maxad glans. Hårinpackningen har en tjock konsistens och innehåller arganolja och björkextrakt som matar håret med massor av fukt, utan att håret känns minsta tungt. Stort plus för smidig förpackning och en tub som står stadigt i duschen!

bästa hårinpackning för torrt hår
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa snabbverkande hårinpackning, Essential Love Smoothing Instant Mask – Davines

Tillhör du dem som slarvar med hårinpackningen för att tiden inte finns? Nu kommer du inte undan längre! Davines magiska Essential Love Smoothing Instant Mask verkar på bara 30 sekunder. Hårinpackningen trollar bort friss och gör genast håret mjukt, följsamt och otroligt glansigt.

Annons
snabbverkande hårinpackning bäst i test torrt hår
Klicka på bilden för att komma till hårinpackningen från Davines.

Bästa veganska hårinpackning, True Soft Masque – Maria Nila

Den veganska hårinpackningen True Soft Masque har fått en säker plats på duschhyllan. Hårinpackningen, som också är tillverkad i Sverige, innehåller återfuktande arganolja som gör underverk mot friss. Håret får en fin glans och lämnar ett mjukt och härligt resultat som håller till nästa tvätt. Hårmasken har också färgbevarande egenskaper!

hårinpackning från maria nila bästa veganska hårinpackning
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa hårinpackning för skadat hår, Hair Perfector Treatment No.3 – Olaplex

Hair Perfector Treatment No.3 är hårinpackningarnas Hårinpackning (med stort H)! Den magiska kuren är ordentligt återfuktande, passar alla hårtyper, är vegansk och färgbevarande och jobbar på att stärka stråna och svavelbindningarna i håret. Hårmasken används i fuktigt hår innan schampo och balsam och efter tvätt känns håret som att det precis gått igenom en hårförvandling hos frisören. Flaskan må vara liten, men innehållet är otroligt drygt!

bästa reparerande hårinpackning för torrt hår
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa hårinpackning för glans, Absolut Repair Gold Masque – Loréal Professionnel

Kämpar du med glanslöst, dassigt och frissigt hår är Absolut Repair Gold Masque masken för dig! Hårinpackningen har en tjock och krämig konsistens, men känns trots det inte tung i håret! Masken innehåller quinoa och veteprotein som långsiktigt ska stärka och reparera håret. Den direkta effekten är glansiga längder och markant mindre friss. Håret känns också luftigt och lättstylat efter användning.

bästa hårinpackning från loreal för glans till håret
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa hårinpackning för färgat hår, Color Extend Magnetics Mask – Redken

Redken har gjort en ordentlig uppgradering och samtliga produkter har fått ny kostym. Favoriten Color Extend Magnetics Mask är en färgbevarande hårinpackning som samtidigt gör håret mjukt och lent. Hårinpackningen är något lättare i konsistensen än en "traditionell" hårinpackning, vilket gör att den inte heller känns för tung i tunt hår.

Annons

Color Extend Magnetics Mask finns att köpa här (reklamlänk). Vill du istället passa på att fynda hela serien med schampo, balsam och hårinpackning hittar du alla produkter i ett set här (reklamlänk).

bäst i test hårinpackning färgat hår
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa hårinpackning för lockigt hår, Essential Love Curl hair mask – Davines

Många med lockigt hår eller hår med självfall kan nog relatera till att barret lättare upplevs som torrt och framförallt mer frissigt. Små, envisa strån har en tendens att flyga fritt och topparna känns spröda. Men Essential Love Curl hair mask gör tråkiga längder till ett minne blott. Hårinpackningen (som dessutom har en ursnygg design) letar sig snällt in i varje strå och boostar med härlig fukt. För bästa resultat ska hårinpackningen kramas in. Och ja, lockarna blir fantastiskt fina, utan att spreta åt alla håll, och självfall blir ännu mer framträdande!

bästa hårinpackning för torrt och lockigt hår
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa hårinpackning för blondiner, Blond Absolu Masque Ultra-Violet hair mask– Kérastase

Franska frisörmärket Kérastase vet exakt vad lyx för håret innebär! Blond Absolu Masque Ultra-Violet hair mask har inte bara en elegant förpackning och lyxig doft, utan levererar också ett resultat som är häpnadsväckande bra. Många silverprodukter kan upplevas som uttorkande för håret, men lila hårinpackningen från Kérastase levererar motsatsen. Håret känns ordentligt återfuktat, får fin glans och trollar likt magi bort oönskade gula nyanser i håret. Längderna får den perfekta, kalla tonen, utan att dra åt det lila. Ett måste för alla blondiner!

Bästa hårinpackning budget, Fructis Hair food Banana – Garnier

Beauty food har länge varit ett hett ämne inom skönhetsbransen. Plånboksvänliga Garnier har tagit det steget längre! Fructis Hair food Banana (som såklart doftar en hint av banan) innehåller bananextrakt som tillför näring och fukt till håret. Stråna får en fin glans och håret känns mjukt och lätt. Hårinpackningen, som har en väldigt lätt konsistens, kan också användas som leave in-kräm. Hurra för härliga budgetkap!

Foto: Imaxtree

Det här är vitiligoBrand logo
Det här är vitiligo
Annons