Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Bäst i test micellärt vatten – årets bästa micellärvatten för alla hudtyper

01 mar, 2023 
bäst i test micellärt vatten bästa micellärvatten alla hudtyper
Tar bort smink och städar huden från smuts samtidigt som den verkar lugnande och vårdande – det blir inte bättre än så! Vi pratar såklart om micellärt vatten. Här är vinnarna av bäst i test 2023.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Likt en dammsugare suger ett micellärt vatten bort all smuts och rester av makeup från huden – utan att vara minsta uttorkande! Inte bara är micellärvatten den perfekta nödlösningen när kvällen blev alldeles för sen eller på resan när tillgången till vatten inte är den bästa, produkten gör också jobbet i raketfart.

ELLE har testat sig igenom marknadens micellärvatten och listar årets favoriter. Här är alla vinnare – och såklart allt du behöver veta om micellärt vatten.

Bäst i test micellärt vatten – hela topplistan 2023:

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

micellärt vatten bäst i test bästa micellärvatten 2022
Allt om micellärt vatten – tipsen för bästa resultat!

Bästa micellärt vatten – bra sminkborttagning för alla hudtyper

En evig klassiker (och micellärvattnets urmoder), en favorit som städar bort exakt allt och en variant som inte svider i plånboken. Det är bara några av årets vinnare i ELLEs bäst i test micellärt vatten 2023. Här hittar du alla favoriter.

Annons

Bästa micellärt vatten, Sensibio H2O – Bioderma

The OG micellar water är såklart den återkommande favoriten Sensibio H2O från Bioderma. Och trots över 30 (!) år på nacken slutar produkten aldrig att imponera. Antalet priser micellärvattnet vunnit går inte att räkna på två händer – och favoriten förtjänar verkligen alla hurrarop. Snabbt, smidigt och smärtfritt sveper detta mirakelvatten bort all smuts och makeup och ger ansiktet en storstädning. "Den här godingen har funnit i mitt badrum så länge jag kan minnas men trots det kan jag fortfarande bli chockad över hur bra den är. Min hud känns allt annat än torr och stram efter användning. Här är en otrolig favorit som gör jobbet med bravur – och är extra snäll mot min torra och strama hud", säger ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson.

Här hittar du klassikern Sensibio H2O (reklamlänk).

micellärvatten bäst i test bästa micellärt vatten
Här kommer du till micellärvattnet från Bioderma.

Bästa vårdande micellärt vatten, Oxybiome – Dermaceutic

Dermaceutic lanserar inte nya produkter på löpande band, men när dem gör det blir det i nästan alla fall en riktig succé. Micellärvattnet Oxybiome är ett sådant exempel! Det otroliga micellärvattnet kostar en slant mer än många konkurrenter, men här får du också vård på hög nivå. Rengöringen lugnar huden, återfuktar torr hud, balanserar pH-värdet och dämpar rodnad – och innehåller också niacinamid som har fin effekt på förstorade porer.

Här hittar du favoriten Oxybiome hittar du här (reklamlänk).

bäst i test vårdande miccelärt vatten
Klicka här för att komma direkt till micellärvattnet från Dermaceutic.

Bästa micellärt vatten för vattenfast makeup, Micellar Solution – Filorga

Likt en magnet suger Micellar Solution åt sig all makeup – inklusive envist, vattenfast smink. Rengöringen passar alla hudtyper, är härligt återfuktande och framförallt otroligt dryg vilket gör att flaskan om 400 milliliter håller i evigheter. "Rengöringen har allt jag behöver och har varit en självklar favorit i många år. En flaska håller löjligt länge", säger en testare.

Här kommer du till otroliga Micellar Solution (reklamlänk).

bäst i test micellärt vatten bästa micellärvatten 2022
Klicka på bilden för att komma till micellärvattnet från Filorga.

Bästa micellärt vatten för torr hud, Pure Arctic Miracle 3-in-1 Micellar Cleansing Water – Lumene

Har du torr hud som ofta känns stram eller svider efter en ansiktsrengöring är ett micellärt vatten toppen, speciellt som rengöring på morgonen! Lumenes prisvärda Pure Arctic Miracle 3-in-1 Micellar Cleansing Water passar alla hudtyper och lämpar sig extra bra till känslig och torr hud. I det parfymfria micellärvattnet finns bland annat ekologisk björksav. Här får du bort allt i några få svep!

Här kommer du till micellärvattnet från Lumene (reklamlänk).

bäst i test micellärt vatten lumene
Klicka på bilden för att komma till micellärt vattnet från Lumene.

Bästa micellärt vatten budget, SkinActive Micellar Cleansing Water – Garnier

Har du inte redan testat storsäljaren SkinActive Micellar Cleansing Water från Garnier är det dags nu! Det effektiva ansiktsvattnet är perfekt som en andra rengöring om du har envis makeup som är svår att få bort. Micellärvattnet svider varken i ögonen, på huden eller i plånboken!

Annons

Här kommer du till omtyckta favoriten SkinActive Micellar Cleansing Water från Garnier (reklamlänk).

garnier micellärvatten micellärt vatten bäst i test 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till micellärvattnet från Garnier.

Bästa micellärvatten för känslig hy, Micellar Water Reactive Skin – La Roche-Posay

Det franska apoteksmärket La Roche-Posay står bakom många prisvärda snackisar och en kandidat till topp fem-listan är utan tvekan Micellar Water Reactive Skin. Den parfymfria rengöringen rengör och vårdar och kan användas även på den känsligaste huden.

Här kommer du till snälla Micellar Water Reactive Skin (reklamlänk).

bäst i test micellärt vatten micellärvatten känslig hy la roce-posay
Klicka på bilden för att komma till micellärvattnet från La Roche-Posay.

Allt du behöver veta om micellärvatten

Hur använder man egentligen micellärt vatten och vad är den stora skillnaden om man jämför med toner? ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson reder ut allt du behöver veta om produkten!

micellärvatten bäst i test

Vad är micellärt vatten?

Micellärt vatten, micellärvatten eller micellar water – kärt barn har många namn... Ett micellärvatten är den genialiska produkten som likt en dammsugare, eller golvmopp, suger upp och städar bort rester av smink, smuts, och överflödiga oljor från huden – utan att torka ut huden. Och dessutom i rekordfart! En toppenprodukt att ha i badrumsskåpet, på nattygsbordet (när kvällen blev lite för sen...) eller på resan med andra ord!

Annons

Hur använder man micellärt vatten?

Det fina med micellärvatten är att produkten är så enkel att använda – och det krävs inget vatten för att tvätta bort produkten (vilken gör den optimal om du ska campa, inte har tillgång tillvatten i sommarstuga eller vid långflyg).

Allt du behöver göra är att applicera micellärvattnet på en bomullsrondell (eller ännu bättre tvättbara bomullspads) och sedan dra över ansiktet. Har du inte rengjort ansiktet med sminkborttagning eller ansiktsrengöring innan kan det krävas några omgångar innan allt smink och smuts är helt borta.

Tips! Ska du ta bort smink på och runt ögonen är ett tips att låta bomullsrondellen vila på ögat i några sekunder innan du försiktigt drar bort rondellen. Det gör att du minimerar risken att slita på fransarna och irritera det känsliga ögonområdet.

Vem passar micellärvatten?

Micellärt vatten kommer i mängder av varianter och vi kan garantera att det finns något för alla hudtyper – även den mest känsliga huden. Micellärvatten är ett bra alternativ om du har väldigt torr hud (eller på den iskalla vintern) om du vill undvika att tvätta ansiktet i vatten, vilken kan vara uttorkande.

micellärvatten steg för steg bäst i test

När ska man använda miccellärt vatten?

Ett micellärvatten kan användas på flera olika sätt. Dels är produkten super att använda för att ta bort sminkrester från huden, eller om du inte orkar göra hela rengöringsrutinen. Men ett micellärt vatten kan också användas på morgonen för att städa bort smuts och överflödigt fett som samlats på huden över natten.

Annons

Då kan du använda micellärvatten:

  • På kvällen för att tvätta bort rester av makeup.
  • På kvällen som rengöring (nöden har ingen lag).
  • På morgonen för att tvätta bort smuts.
  • Som andra rengöring efter cleansing balm eller oljerengöring.

Vad är det för skillnad på micellärvatten och toner?

Produkterna kan vara enkla att blanda ihop, men har två helt olika användningsområden. Ett micellärvatten har i uppgift att rengöra huden medan en toner, eller ansiktsvatten som det också kallas, används för att vårda och återfukta huden samt balansera pH-värdet.

Vad är micellärt vatten bra för?

Micellärvatten har många fina fördelar. Inte bara är produkten en bra och enkel lösning när John Blund kallar och du inte orkar tvätta bort makeup och smuts med en ordentlig ansiktsrengöring. Micellärt vatten är också toppen att använda på morgonen för att dra bort smuts som samlats under natten (ja, det är mer än du tror) – och såklart är produkten också toppen när du enkelt vill svepa bort sminkrester runt ögonen eller envist läppstift.

Foto: Imaxtree

ELLE Beauty: Min rutin – med Michelle JengBrand logo
ELLE Beauty: Min rutin – med Michelle Jeng

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons