Artikeln innehåller reklamlänkar

Årets bästa sminkborttagning – vinnarna av bäst i test 2023

10 jun, 2022 
sminkborttagning bäst i test bästa makeup remover ansiktet vattenfast makeup bäst i test
Envis makeup och vattenfast mascara – det är inga problem för en makeup remover! ELLE har samlat årets bästa sminkborttagningar som enkelt storstädar bort smink och smuts. Här är vinnarna av bäst i test!
Annons

Olja, balm, micellärvatten eller gel... Alternativen bland ansiktsrengöringar är oändliga. Men för att få bort smink som sitter som berget kan det krävas en ordentlig makeup remover som städar undan alla spår av sminket.

ELLE har samlat allt du behöver veta om sminkborttagning – och såklart hittat favoriterna i alla kategorier!

Bästa sminkborttagning – hela topplistan 2023

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Bäst i test sminkborttagning – årets bästa makeup remover

ELLE har samlat årets bästa sminkborttagningar som tar bort all makeup! Här är favoriterna i alla kategorier.

Bästa sminkborttagning för ögonen, Sensibio H2O – Bioderma

Sensibio H2O är inte bara micellärrengöringens moder, The OG micellärvatten, utan också en riktigt prisvänlig favorit (med tanke på flaskans generösa innehåll och hur dryg produkten är) som ses på topplistorna världen över. Rengöringen passar alla hudtyper och sveper enkelt bort makeup och smuts utan att irritera huden eller ögonen. Och snabbt går det också! Ett måste i badrumsskåpet med andra ord.

bästa sminkborttagning bäst i test bioderma remover makeup
Klicka på bilden för att komma direkt till rengöringen från Bioderma.

Bästa sminkborttagning för vattenfast makeup, Bi-Facil Lotion Instant Cleanser – Lancôme

Det finns med säkerhet ingen makeupremover som rår på liquid lipstick, vattenfast mascara eller glitterögonskugga lika bra (och snabbt) som klassikern Bi-Facil Lotion Instant Cleanser! Tvåfasrengöringen irriterar inte ögonen och gör inte heller huden stram. Dessutom är sminkborttagningen väldigt dryg samtidigt som den osar fransk lyx!

sminkborttagning bäst i test makeup remover bästa lancome bi facil
Klicka på bilden för att komma direkt till rengöringen från Lancôme.

Bästa micellärt vatten, Micellar Solution – Filorga

Vill du ha en rengöring som fungerar lika bra att använda i ansiktet som för att få bort envis makeup på ögonen är det Filorgas Micellar Solution du ska sträcka dig efter. I den generösa förpackningen om 400 milliliter finns ett micellärvatten som likt en magnet suger bort all smuts och makeup. Rengöringen verkar samtidigt återfuktande och mjukgörande!

sminkborttagning micellärt vatten bäst i test bästa rengöring ansiktet
Klicka på bilden för att komma direkt till rengöringen från Filorga.

Bästa sminkborttagning för känsliga ögon, Daily Essentials Double Effect Eye Make-Up Remover – Nivea

Plånboksvänliga Daily Essentials Double Effect Eye Make-Up Remover från Nivea är rengöringen som tar bort vattenfast mascara på några sekunder. Tvåfas-vattnet (som ska skakas innan användning), passar också känsliga ögon. I och med att rengöringen också innehåller olja lämnar den en återfuktande känsla på huden.

Annons
NIVEA Double Effect Waterproof Eye Make-up Remover 125 ml
Klicka på bilden för att komma till produkten.

Bästa sminkborttagning budget, Micellar Cleansing Water – Garnier

Bästsäljaren Micellar Cleansing Water finns nu i många varianter, men ingen har ännu lyckats slå orginalet. Har du mycket makeup fungerar micellärvattnet bäst som ett andra steg i rengöringsrutinen. Men rengöringen är också toppen att använda om du vill att rengöringsrutinen ska gå snabbt på morgonen. Micellärvattnet passar alla hudtyper och svider varken i ansikte eller plånbok!

sminkborttagning bäst i test makeup remover waterpoof garnier sminkborttagning miellärt vatten
Klicka på bilden för att komma direkt till rengöringen från Garnier.

Bästa sminkborttagning med olja, PreCleanse – Dermalogica

Dubbelrengöring är det mest effektiva sättet att rengöra ansiktet och bli av med varenda litet spår av makeup, spf och smuts på huden – och då kliver Dermalogicas PreCleanse in som en solklar favorit i rutinen. Rengörinsoljan löser upp makeup, är mjuk och behaglig på huden och gör inte heller ansiktet gnisslande torrt. Vi lovar, förtvätten kommer att revolutionera din rengöringsrutin (och hud)!

makeup remover med olja sminkborttagning bäst i test oljebaserad remover
Klicka på bilden för att komma direkt till rengöringen från Dermalogica.

Bästa oljefria sminkborttagning, Take The Day Off Makeup Remover – Clinique

Parfymfri, oljefri och testad av ögonläkare – har du känsliga ögon som lätt kliar och blir röda är det snälla Take The Day Off Makeup Remover som ska flytta in i ditt badrumsskåp. Förutom att vara snäll mot hud och ögon tar den bort smink i några få svep. För att djuprengöra ansiktet behöver den, precis som de flesta andra micellärvatten, en kompis som kommer in och storstädar.

Bästa sminkborttagning pads, Mini Beauty Towel Duo Pack – Amelie Soie

Smarta Mini Beauty Towel Duo Pack är återanvändningsbara pads som snällt och försiktigt tar bort makeup – även vattenfast! Du blöter upp de små rondellerna, som är gjorda av mikrofibrer, med varm vatten, kramar sedan ur vattnet och drar rondellerna över ansiktet. Mascara tas bort genom att du lägger rondellerna över ögat, låter vara i några sekunder och sedan försiktigt masserar ögat i små rörelser. För att få bort vattenfast makeup krävs några varv, men med viss tålamod är alla spår av sminket borta.

få bort vattenfast mascara bäst i test sminkborttagning makeupremover
Klicka på bilden för att komma direkt till rengöringspadsen från Amelie Soie.

Bästa sminkborttagning för läppar, Eye & Lip Make-Up Remover Waterproof – L'Oréal Paris

Eye & Lip Make-Up Remover Waterproof är en gammal klassiker som aldrig slutar att imponera! Få rengöringar biter så bra på vattenfast och long lasting-smink som denna. Röda läppstift, long lasting liquid lipstick eller vattenfast mascara och eyeliner – det är inga problem för budgetkapet. Har du känsliga ögon eller är torr kring ögonområdet kan denna svida något.

loreal sminkborttagning bäst i test bästa rengöring ögon smink makeup remover bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till rengöringen från L'Oréal Paris.
sminkborttagning bäst i test bästa makeup remover
Årets bästa sminkborttagning – rengöringarna som gör jobbet!Filippo Fortis/IMAXTREE.COM

Allt om sminkborttagning – hitta den bästa sminkborttagningen för dig

ELLE har samlat vanliga frågor och svar om makeup remover. Här är allt du behöver veta och bästa varianterna för dig!

Annons

Vad är sminkborttagning?

Sminkborttagning kommer i mängder av olika varianter! Micellärt vatten, cleansing oil, cleansing gel och cleansing mousse – alla fokuserar på att rengöra huden och ta bort makeup. Det finns också mer specifika ansiktsrengöringar. Dessa fokuserar främst på att ta bort enkel makeup, solskydd och smuts från ansiktet och verkar också ofta mer vårdande gör huden. Du kan då behöva en makeup remover för att ta bort resterna av ditt smink.

Räcker det att använda bara micellärt vatten?

Ja och nej! Ett bra micellärt vatten tar bort vattenfast makeup men rengör ofta inte huden på djupet och kombineras därför oftast bäst med en ansiktsrengöring. Men på morgonen fungerar enbart ett micellärvatten bra om du inte vill riskera att torka ut ansiktet med en ansiktsrengöring.

Hur får man bort vattenfast mascara?

Det är enkelt, men det gäller att vara lite försiktig för att inte riskera att slita på fransarna och irritera ögonen. Har du riktig envis makeup kan du börja med att rengöra ansiktet och ögonen med en oljabaserad ansiktsrengöring. Applicera sedan sminkborttagning på en bomullsrondell (eller flergångs pads), lägg på ögonen, låt verka i några sekunder och dra sedan försiktigt padsen neråt. Tänk på att inte gnugga!

ta bort vattenfast mascara bäst i test remover sminkborttagning
Hur får man bort vattenfast mascara?Matteo Valle/IMAXTREE.COM

Hur får man bort liquid lipstick?

Länge leve long lasting lipstick som så många gånger räddat oss från läppstift som "blöder" och lämnar avtryck på muggar och glas. Men att få bort resterna efter dagens slut kan vara en rejäl utmaning! Tack och lov finns såklart makeup removers som biter även på flytande läppstift. Använd samma teknik som när du tar bort vattenfast mascara och annan ögonmakeup. Det vill säga, applicera sminkborttagningen på en bomullsrondell, lägg på läpparna och låt verka. Ett tips kan också vara att rengöra ansiktet och läpparna med en oljebaserad rengöring först och sedan gå in med en makeup remover.

Annons

Hur tar man bort vattenfast mascara utan sminkborttagning?

Har du känsliga ögon och vill undvika sminkborttagning runt ögonen finns i dag genialiska pads (länk till Lyko) som enkelt tar bort makeup med bara vatten! Blöt rondellen i varmt vatten, krama ur och lägg på ögonen. Låt verka i några sekunder och dra försiktigt bort makeupen.

Det finns även mascaror som löses upp vid 38 grader och också enkelt tvättas bort med enbart ljummet vatten. Storfavoriten (och en av vinnarna i ELLEs mascaratest) 38° Mascara från Sensai (länk till Lyko) går enkelt att tvätta bort utan risk för pandalook.

Foto: Imaxtree

ELLE Talks – avsnitt 1
ELLE Talks – avsnitt 1
Annons
Innehåller annonslänkar