Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Årets bästa ansiktsrengöring – för alla hudtyper

28 sep, 2022 
ansiktsrengöring bäst i test bästa rengöring ansikte hudtyp ansiktstvätt
En bra hudvårdsrutin börjar alltid med en ansiktsrengöring. Men det är inte alltid lätt att hitta rätt bland alla varianter. ELLE har listat favoriterna från budget (75 kronor!) till lyx – såklart finns det alternativ för alla hudtyper!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En bra hudvårdsrutin börjar med rätt rengöring, punkt. Att rengöra ansiktet är det första steget i din hudvårdsrutin och ska helst göras både morgon (men då räcker ett micellärvatten utmärkt) och kväll, beroende på vilken hudtyp du har. Förutom att en ansiktsrengöring tar bort smink, städar den också bort döda hudceller och orenheter som din hud samlat på sig under dagen. Här är viktiga punkter att tänka på vid val av ansiktsrengöring – och såklart favoriterna för alla hudtyper!

Missa inte! Vårens stora hudvårdstrender – här är ingredienserna och produkterna att hålla koll på.

Bästa ansiktsrengöring 2023 – Hela topplistan

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Vilken ansiktsrengöring ska man välja?

Olja, balm, micellärvatten, gel... Alternativen är oändliga. Men med några enkla steg gör du resan till att hitta rätt rengöring lite enklare. Steg ett (och det viktigaste steget), är att utgå från din hudtyp. En känslig hud bör undvika starka syror i en rengöring, medan en fet hud ofta behöver något mer än bara fukt.

Annons

Steg två är att fundera över vilken typ av rengöring du trivs bäst med och vilket resultat du vill uppnå, och därefter leta efter en variant för din hud. Behöver du bli kvitt kvisslor, trolla fram en läcker lyster eller önskar du en mindre fet t-zon? Det finns något för alla!

Bli ingrediensexpert – här listar ELLE skönhetens alfabet, från A till Ö.

Hur använder man ansiktsrengöring?

Det är inte alls komplicerat! Applicera en klick rengöring i handen, sprid ut mellan handflatorna och massera sedan in ordentligt i ansiktet. Tänk på att huden ska vara fuktig! Använder du cleansing balm eller rengöringsolja är det bra att jobba in produkten lite extra för att rengöringen verkligen får lösa upp alla orenheter och makeup. Micellärvatten, som är utmärkt att avsluta rengöringsrutinen med, appliceras på en bomullsrondell och sveps sedan över ansiktet (men lägg försiktigt över ögonfransarna – du vill inte riskera att dra bort några strån).

Annons

En del experter menar att det krävs 60 sekunders rengöring för att få bästa resultat, och finns tiden är det helt klart värt att testa. Det gör stor skillnad! Vill du avancera använder du en rengöringsborste som hjälper till att rengöra huden på djupet. Klicka på länken för att komma direkt till ELLEs favorit från Foreo! (reklamlänk)

Vad betyder double cleanse?

Double cleanse, eller dubbelrengöring som det också kallas, innebär att du rengör ditt ansikte två gånger!

Vill du veta mer om dubbelrengöring? Missa inte ELLEs stora bäst i test!

Hur många gånger ska man tvätta ansiktet?

Gärna två! Först låter du en oljebaserad rengöring lösa upp orenheter och smink och sedan använder du ytterligare en rengöring, utan olja, för att ta bort smuts och eventuella rester från din makeup. Testa – huden kommer att tacka dig!

Vill du bli en riktig hudguru? ELLE har den ultimata hudvårdsguiden som visar hur du steg för steg applicerar dina produkter.

bäst i test ansiktsrengöring hudtyper

ansiktsrengöring BÄST I TEST 2023 – årets bästa ansiktsrengöring

Balm, micellärvatten, mjölk eller lotion – här är årets bästa ansiktsrengöringar i alla kategorier och för alla hudtyper.

Annons

BÄSTA ANSIKTSRENGÖRING FÖR KÄNSLIG HUD, GENTLE CREAM CLEANSER – EXUVIANCE

En mjuk rengöringskräm anpassad för alla hudtyper – även den mest känsliga. Gentle cream cleanser innehåller pha-syra, vilket är en snäll variant av exfolierande syra som varsamt peelar huden. Den mjuka rengörinskrämen (med konsistens som påminner om lätt vispad grädde) är enkel att jobba in i huden, tar bort smink och gör genast huden mjuk och följsam tack vare bland annat glycerin och aloe vera. Riktigt envis ögonmakeup behöver en hjälp på traven i form av micellärt vatten för att bli kvitt resterna.

Gentle Cream Cleanser finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

Bästa ansiktsrengöring för fet hud, deep cleanse – Verso

Salicylsyra, niacinamid och gurkmeja – Deep Cleanse bjuder på en härlig hudvårdscocktail som rengör på djupet. Rengöringsgelen gör susen på fet t-zon, stora porer och hud som är tilltäppt, men funkar även toppen på normal och kombinerad hud. All makeup försvinner i ett svep och huden känns klar, utan att gnissla av torrhet.

Deep Cleanse finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

BÄSTA ANSIKTSRENGÖRING FÖR FET HUD, bäst i test ACNE DEEP CLEANSE – VERSO
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Missa inte! Har du problem med blank panna, tilltäpptheter, stora porer och finnar? ELLE har samlat årets bästa ansitkskrämer för fet hud.

Annons

Bästa micellärvatten, Purify Oxiybiome – Dermaceutic

Nya tidens micellärvatten handlar inte bara om att rengöra, Purify Oxiybiome från Dermaceutic gör också ett fantastiskt jobb med att stärka hudens mikrobion och balansera huden. Micellärvattnet innehåller niacinamid (hejdå förstorade porer)!

Här kan du läsa mer om Purify Oxiybiome från Dermaceutic (reklamlänk).

bäst i test bästa micellärvatten ansiktsrengöring
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läs mer: Årets bästa essence – vinnarna av bäst i test 2022

Bästa exfolierande cleansing balm, Cleansing balm – Maggie by Kakan

I mars 2022 lanserades Kakan Hermanssons tredje produkt från märket Maggie by Kakan och rengöringen klättrade direkt upp på topplistan! Den mjuka rengöringsbalmet innehåller AHA- och BHA-syra samt silicakorn som peelar snällt. Här är balmet som rengör på djupet utan att lämna huden stram och torr. Och Cleansing balm är också otroligt drygt!

Här kan du läsa mer om och köpa cleansing balmet (reklamlänk).

bästa ansiktsrengöring cleansing balm bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa makeupremover, Bi-Facil Lotion Instant Cleanser – Lancôme

Det finns med säkerhet ingen makeupremover som klassikern Bi-Facil Lotion Instant Cleanser! Tvåfasrengöringen tar bort all typ av makeup, liquid lipstick, vattenfast mascara – nej, inte ens glitterögonskugga är en utmaning för rengöringen.

Bi-Facil Lotion Instant Cleanser finns att köpa här (reklamlänk).

Bästa ansiktsrengöring maskin, Luna 3 – Foreo

Den vibrerande rengöringsborsten, som är gjord av silikon, hjälper till att rengöra huden på djupet och ger samtidigt en skön massage till ansiktet. Kliniska tester visar också att borsten tar bort 99, 5 procent av orenheterna på huden. Huden fullkomligt strålar! Rengöringsborsten (som också är vattentät och kan användas i duschen) kommer i tre varianter – för normal, känslig och kombinerad hud.

Annons

Här hittar du rengöringsmaskinen från Foreo (reklamlänk).
Psst..! Få 22 % rabatt på Foreo med koden ELLESW22. Gäller ej på redan högre rabatterade varor, Luna 4-sortimentet, Faq-sortimentet och Peach-sortimentet.

bästa ansiktsrengöring maskin 2022 bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ansiktsrengöring för kombinerad hud, Ceramic slip cleanser – Sunday Riley

Superlen och lätt rengöring som både rengör och återfuktar – perfekt för blandhy! Ceramic slip cleanser innehåller lera som sopar banan med smuts och överskott av sebum, men en härlig sammansättning av återfuktande ingredienser ser också till att förse huden med fukt! Rengöringen, som känns som en blandning mellan gel och kräm i konsistensen, är otroligt dryg och enkel att jobba upp till lätt skum. Ansiktsrengöringen är också vegansk!

Ceramic slip cleanser finns att köpa här i Sverige (reklamlänk).

BÄSTA ANSIKTSRENGÖRING FÖR KOMBINERAD HUD, CERAMIC SLIP CLEANSER – SUNDAY RILEY
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ansiktsrengöring i cleansing balm, pro-collagen Cleansing balm – Elemis

En kultförklarad klassiker som aldrig slutar att imponera. Rengöringsbalmet har en underbar doft (tänk dig doften av ett riktigt lyxigt spa), och konsistensen som, i kontakt med hudenl, påminner om smält smör – men känns allt annat än flottig när du sköljt av den från ansiktet. Pro-collagen Cleansing balm är underbart skön att massera in och smälter snabbt till en härlig olja. Ansiktet blir lent som en bebisrumpa och får fin lyster! Kan dessutom användas som mask.

Cleansing balm finns att köpa här! (reklamlänk)

Bäst ansiktsrengöring för finnar, Simply clean gel – Skinceauticals

Simply clean gel är en enastående ansiktsrengöring som ger snabba resultat. Rengöringen tar inte bara bort makeup, utan har också exfolierande egenskaper som snällt putsar huden och lämnar en felfri fasad. Envisa knottror på kinder försvinner efter bara några dagars användande och rodnad kring blemmor minskar markant. Samtidigt som rengöringen löser upp talg, verkar den också lugnande och återfuktande tack vare kamomill, kokos och aloe vera. En droppe räcker och blir över, vilket gör att rengöringen räcker länge. Dessutom funkar ansiktsrengöringen toppen för bacne (finnar på ryggen) och knottriga armar.

Här kan du läsa mer om och köpa Simply Clean Gel (reklamlänk).

BÄST ANSIKTSRENGÖRING FÖR FINNAR, SIMPLY CLEAN GEL – SKINCEAUTICALS
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ansiktsrengöring budget, Micellar cleansing water – Garnier

Ibland behövs en rengöring som går riktigt snabbt och då är detta budgetvänliga kap rätt man för jobbet. Micellar cleansing water fungerar precis som en dammsugare och suger upp allt smink från ansiktet. Bäst funkar den såklart som ett andra steg i rengöringsrutinen, men även solen har sina fläckar och ibland behöver rengöringen bara gå i ett svep för att ens bli gjord. Micellärvattnet passar alla hudtyper och svider varken i ansikte eller plånbok!

Micellar cleansing water finns att köpa här. (reklamlänk)

Läs mer! Allt om torr hud – ELLE listar årets bästa ansiktskrämer

Bästa ansiktsrengöring för mogen hud, Silky purifying cleansing oil – Sensai

Med åldern tappar huden elasticitet, spänst och lyster och en mogen hud behöver fukt i stora lass. Därför är det extra bra att fokusera på mjukgörande och återfuktande ingredienser redan från steg ett i hudvårdsrutinen. Silky purifying cleansing oil har en härlig kompott av återfuktande oljor: argan-, apelsin- och mandelolja. Dessutom innehåller rengöringen silke som verkar både mjukgörande och fuktbevarande. Rengöringsoljan gör huden både skinande ren och sammetslen.

Silky purifying cleansing oil finns att köpa här. (reklamlänk)

BÄSTA ANSIKTSRENGÖRING FÖR MOGEN HUD, SILKY PURIFYING CLEANSING OIL – SENSAI
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ansiktsrengöring ekologisk, Cleansing milk – Mádara

Den lätta rengöringsmjölken kommer i en smidig förpackning som doserar lagom mängd produkt och minimerar risken för kladd och spill i badrummet. Cleansing milk är en lätt rengöringsmjölk med 100 procent naturligt innehåll och är också eco-certifierad. Den ekologiska ansiktsrengöringen tar snabbt och effektivt bort makeup och känns inte uttorkande på huden.

Cleansing milk finns att köpa här. (reklamlänk)

BÄSTA ANSIKTSRENGÖRING EKOLOGISK, CLEANSING MILK – MÁDARA
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Mer hudvård på elle.se

Årets bästa sminkborttagning – vinnarna av bäst i test 2022

Farväl torra läppar – här är maskerna som gör magi

Bästa face mist 2022 – 9 favoriter du inte får missa

Foto: TT

7 beautytrender 2021Brand logo
7 beautytrender 2021

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons