Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Årets stora hudvårdstrender – här är ingredienserna och produkterna att testa

03 jan, 2023 
trend hudvård 2023 hudvårdstrender ingredienser produkter
Smarta ingredienser, en minimalistisk hudvård och bra hudhälsa i fokus – nu väntas hudvården få mer uppmärksamhet än någonsin! Här är årets hudvårdstrender och stora ingredienser 2023.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Nytt år och med det kommer också spännande produktnyheter, suveräna skönhetsverktyg och härliga trender att se fram emot. 2023 ser vi en fortsatt medvetenhet och ökat intresse gällande ingredienser, men vi ser också en minimalistisk hudvårdsrutin och beautytools som gör jobbet!

Årets hudvårdstrender 2023 – ingredienser och produkter

ELLEs beautyredaktör har samlat fem av årets stora hudvårdstrender. Det genomgående temat? Enkelt är bäst!

Längre ner hittar du också hudvårdtrenderna från 2022 – och ja, många hänger med även 2023!

Hudvårdstrend 2023: enkel hudvårdrutin

enkel hudvårdsrutin trend hudvård

Redan under 2022 såg vi hur fler och fler började prata om skin cycling. Metoden, som är en favorit hos många hudterapeuter och dermatologer, handlar om att jobba med hudvården i cyklar om fyra dagar för att göra rutinen så enkel och effektiv (men mindre skadlig) som möjligt. Och det är just den enklare hudvården som är den dominerande hudvårdstrenden under 2023 – var därför beredd på att se betydligt mer av just skin cycling!

Annons

Hudvårdstrend 2023: multifunktionella produkter

Även fast det är underbart att ta tid för en ordentlig hudvårdsrutin är det också perfekt när hudvården kan vara både snabb och effektiv. Och under 2023 ser vi mer och mer av multiprodukter som jobbar på flera saker samtidigt. Till exempel toners som samtidigt verkar exfolierande, nattmasker som gör jobbet medan du sover och effektiva oljor.

Effektiv ansiktsolja, Strength HydraBarrier Nourishing Face Oil – Ole Henriksen

Återfuktande och stärkande olja med bland annat peptider. Oljan jobbar på fina linjer, stärker huden och ger bra återfuktning! Nya Strength HydraBarrier Nourishing Face Oil hittar du här (reklamlänk).

hudvård trend 2023 effektiv olja hudvård
Klicka på bilden för att komma direkt till oljan från Ole Henriksen.

Hudvårdstrend 2023: hudvårdsapparater att ha hemma

Beauty tools har i dag blivit en självklar del av hudvårdsrutinen och i var och varannat badrumsskåp gömmer sig en gua sha. Gemensamt för de flesta beauty tools är att öka blodcirkulationen i huden vilket på sikt ger bland annat ger spänst, en slätare hud och mer lyster. Men det finns också varianter som fokuserar på olika typer av LED-ljus för att verka antiinflammatoriskt och mer "anti-age". När det kommer till skönhetsapparater är det bara din plånbok som sätter gränserna!

Annons

Beauty tool, Vibrating rose quartz wand – H&M Beauty

En enkel och effektiv beauty tool med rosenkvarts som samtidigt vibrerar och masserar ansiktet vilket hjälper mot bland annat svullnad. Här hittar du den prisvärda varianten från H&M Beauty (reklamlänk).

Hudvårdsrutin 2023: Fokus på kroppen

hudvårdstrend 2023 hudvård fokus

Kroppsvården har aldrig tidigare fått sådan fokus som nu och bli inte förvånad om du under 2023 kommer att se produkt efter produkt med innehåll som du i vanliga fall är van att se i din hudvårdsrutin. Body lotions med niacinamid och serum för kroppen – äntligen är det dags att ge kroppen all den kärlek den förtjänar!

Annons

Serum för kroppen, 5% Niacinamide Body Serum – Paula's Choice

Ljuvligt serum för kroppen som hjälper till att göra huden jämn! Hej då knottror och röda prickar – hej bebislen hud. Här hittar du 5% Niacinamide Body Serum (reklamlänk).

serum för kroppen niacinamid paulas choice
Klicka på bilden för att komma till kroppsfavoriten från Paula's Choice.

Beauty tool för kroppen, Luna 4 body – Foreo

Foreos senaste nyhet Luna 4 Body följer årets trender till punkt och pricka. Här är en härlig apparat för att ge massage till kroppen. Borsten exfolierar samtidigt och är perfekt om du har problem med inåtväxande hårstrån. Här kan du läsa mer om och köpa nyheten (reklamlänk).

Annons

Hudvårdstrend 2023: Niacinamid och ceramider

niacinamid ceramider hudvård trend ingredienser

Precis som föregående år ser vi hur ingredienser som niacinamid, peptider och ceramider fortsätter att vara starka. De enkla ingredienserna är extra tacksamma just för att dem är okomplicerade – och passar alla hudtyper!

Annons

Hudvårdstrend 2023: Starkare hudbarriär

stark hudbarriär trend hudvård 2023

I dag pratar vi (äntligen) mer än någonsin om vikten av en bra och stark hudbarriär! Det finns en ökad medvetenhet bland konsumenter som gör att många väljer att vara mer försiktiga vad gäller att kombinera ingredienser och produkter med varandra. Det gör att risken för till exempel överexfoliering minskar markant. Men visste du att miljö och klimat är den främsta anledningen till att hudens barriär tar skada, följt av just "fel" produkter för din hudtyp. Hand i hand med denna trend ser vi också hur barriärkrämer har fått ett ordentligt uppsving!

Annons

Barriärkräm, Global-Repair Balm – Filorga

Ett tjockare balm som sjunker in som en dröm i huden! Äntligen kan vi säga hej då till torra partier, rödflammiga kinder och fnasig haka och näsa. Här kan du läsa mer om nyheten Global-Repair Balm från Filorga (reklamlänk).

barriärkräm stak hudvård
Klicka på bilden för att komma till ansiktskrämen från Filorga.

ÅRETS HUDVÅRDSTRENDER – INGREDIENSER OCH PRODUKTER 2022

ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har samlat är produkterna, ingredienserna och trenderna du inte får missa!

hudvårdstrend 2022: Fokus på läpparna

läppvård läppbalsam mjuka läppar

Hösten och vinterns kallare klimat brukar ofta resultera i torra och fnasiga läppar, men tacksamt nog får läpparna mer fokus än någonsin. Vi ser nämligen en riktig boom av läpprodukter vilket gör torra läppar till ett minne blott – och vi pratar inte bara med hjälp av läppbalsam. Lip scrub, läppmasker och läppoljor är produkterna som gärna får följa med oss överallt!

Annons

Läppbalsam, Confort Extreme Nutritive Lip Balm – Sisley

Nya Confort Extreme Nutritive Lip Balm är ett ljuvligt läppbalsam som direkt tar läpparna från torra och fnasiga till mjuka och följsamma. Läppbalsamet kostar en slant, men är så drygt att burken håller i evigheter.

Här hittar du favoriten (reklamlänk)!

läppbalsam torra läppar
Klicka på bilden för att komma direkt till läppbalsamet.

Läppolja, Lip Comfort Oil – Clarins

De vårdande läpprodukterna har också smugit sig in bland makeupen! Läppoljan såg vi göra entré redan våren 2022 men är nu produkten på allas läppar! Lip Comfort Oil från Clarins kommer i många olika nyanser, har skira pigment, vårdar otroligt och håller läpparna mjuka länge.

Annons

Här kommer du till Lip Comfort Oil (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma till läppoljan från Clarins.

hudvårdstrend 2022: Ingrediensen niacinamid

Kärleken till niacinamid tar inte slut och nu syns ingrediensen överallt! Niacinamidens alla fördelar går inte att räkna på en hand, men mindre synliga porer, bättre elasticitet och en utjämnande effekt på huden är några av ingrediensens otroliga underverk.

Serum med niacinamid, Clarifying and Renewing Serum – Exuviance

Clarifying and Renewing Serum innehåller niacinamid som ger lyster, en klarare hudton och minskar synligheten av förstorade porer, samtidigt som märkets patenterade NeoGlukosamin exfolierar lätt på huden.

Annons

Här kommer du direkt till Clarifying and Renewing Serum (reklamlänk).

serum niacinamid hudvård trend ingrediens
Klicka på bilden för att komma direkt till serumet från Exuviance.

hudvårdstrend 2022: Glans från grunden

Glow har aldrig varit trendigare, men nu är det dags att lägga highlightern på hyllan. Nu är det nämligen glow från grunden som gäller! Fokusera på hudvård som stärker huden och samtidigt ökar lystern.

Hudvård för glow, Ultimate Glow Trio – Filorga

I Ultimate Glow Trio från Filorga hittar du allt du behöver för att din hud ska stråla! I kitet finns essence, en 10-dagarskur som kickar igång huden och en återfuktande kräm.

Annons

Här hittar du kitet (reklamlänk).

glow hudvård
Klicka på bilden för att komma till det färdiga setet.

hudvårdstrend 2022: Essence

Essence, som är en självklar del av K-beautyrutinen, har äntligen hittat hem till mångas badrumsskåp! Essence är den perfekta produkten som boostar din hud och plumpar huden med fukt. Och ser vi på säsongens lanseringar är essence den nya it-produkten.

Essence, Advanced Snail 96 Mucin Power Essence – Cosrx

TikTok-favoriten Advanced Snail 96 Mucin Power Essence innehåller hela 96,3 procent snigelsekret men också bland annat hyaluronsyra. Snigelsekret plumpar huden ordentligt, är extremt återfuktande och ger samtidigt fantastisk lyster.

Annons

Klicka här för att komma direkt till produkten (reklamlänk).

essence hudvård snail essence
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hudvårdstrend 2022: Hud som mår bra

hudvård trend 2022 stark och bra hudbarriär

Probiotika, prebiotika, antioxidanter och ceramider... Du har säkert läst eller hört dessa härliga ingredinser tidigare. Men vad gör de egentligen? Stärker och vårdar hudbarriären och är det något vi ser mycket av i år är det fokus på en bra hudhälsa! Tittar vi på årets produktlanseringar ser vi mindre starka exfolieringar och mer rika och milda hudvårdsprodukter.

Annons

Ansiktskräm, Strength Trainer Peptide Boost Moisturizer – Ole Henriksen

Strength Trainer Peptide Boost Moisturizer är en ansiktskräm som fokuserar på att återfukta och stärka huden samtidigt som den jobbar på fina linjer. I krämen finns härliga ceramider, peptider, kollagen och hyaluronsyra!

Strength Trainer Peptide Boost Moisturizer finns att läsa mer om här (reklamlänk).

HUDVÅRDSTREND 2022: Hållbarhet i fokus

skönhetstrender 2022 hudvård med fokus på hållbarhet

Skönhetsprodukter med miljövänliga förpackningar (eller inga förpackningar alls) är en trend som till allas stora glädje får mer uppmärksamhet. Beauty bars har aldrig varit hetare och refiler är ett måste! Tacksamt för både miljö och plånbok.

Annons

Refil duschtvål, Fiery Pink Pepper Bath & Shower Gel Refill – Molton Brown

Engelska lyxmärket Molton Brown är den senaste i raden att haka på den tacksamma trenden med refiller. Fiery Pink Pepper Bath & Shower Gel Refill innehåller 400 milliliter och för att göra en refillpåse går det åt 63 procent mindre plast jämfört med standardflaskorna (som är 300 milliliter).

Fiery Pink Pepper Bath & Shower Gel Refill finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

HUDVÅRDSTREND 2022: Smarta hudvårdsingredienser

hudvårdstrender våren 2022 ingredienser trendiga produkter

Retinol, bakuchiol, hyaluronsyra och såklart allas vår älskling niacinamide! Kärleken för smarta och effektiva ingredienser växer i takt med att konsumenterna blir mer medvetna om sitt val av ingredienser.

Annons

Ansiktskräm med retinol, Advanced Retinol + Ferulic Intense Wrinkle Cream – Dr Dennis Gross

Nyheten Advanced Retinol + Ferulic Intense Wrinkle Cream innehåller både retinol och bakuchiol som har fina effekter på bland annat fina linjer och hudstrukturen. Cellförnyelsen kickas igång, samtidigt som huden blir ordentligt återfuktad tack vare jojoba, ceramider och sheasmör!

Advanced Retinol + Ferulic Intense Wrinkle Cream hittar du här (reklamlänk)!

dr dennis gross retinolkräm bästa nyhet ansiktskräm
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läs också: Säsongens makeuptrender – årets snyggaste looks vi längtar efter.

Annons

Ansiktsolja med bakuchiol, Raspberry + Bakuchiol Face Oil – Björk & Berries

Gyllene droppar som återfuktar huden med bravur! Raspberry + Bakuchiol Face Oil från svenska Björk & Berries är otroligt dryg (vi pratar om att två droppar räcker till både ansikte, hals och dekolletage) och har fint innehåll av hallonfröolja, omega 3 och såklart trendingrediensen bakuchiol!

Raspberry + Bakuchiol Face Oil hittar du här (reklamlänk).

björk and berris ansiktsolja bakuchiol
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hyaluronsyreserum, Advanced Génifique Serum – Lancôme

Ikoniska Advanced Génifique Serum verkar otroligt fuktgivande, stärker också hudens mikrobiom tack vare pre- och probiotika och innehåller hyaluronsyra som återfuktar otroligt! Resultatet är en mjuk, klar och len hud som känns plumpad och spänstig.

Annons

Advanced Génifique Serum finns att läsa mer om här (reklamlänk).

hudvård serum hyaluronsyra
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Niacinamideserum, Clinical Niacinamide 20% Treatment – Paula's Choice

Clinical Niacinamide 20% Treatment åker direkt upp på listan som en produkt som alla måste testa någon gång. Likt ett trollspö jämnar serumet till, minskar synligheten av stora porer och ger en klar hudton. Ljuvlig!

Här kan du läsa mer om och köpa Clinical Niacinamide 20% Treatment (reklamlänk).

serum niacinamid paulas choice
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Lär dig allt om hudvård! ELLE har den perfekta ingredienslistan – från A till Ö.

Annons

HUDVÅRDSTREND 2022: Hudvård + Makeup = härlig hybrid

smink med hudvård

Trenden där hudvård möter makeup fortsätter att vara stark – speciellt när det kommer till necessärens basprodukter. Och ja, vad gjorde vi innan vår foundation också var fullproppad med återfuktande innehåll?

Hudvårdande foundation, Miracle Pure Foundation – Max Factor

Max Factors senaste nyhet Miracle Pure Foundation innehåller hela 89 procent hudvårdande innehåll! Där hittar vi bland annat hyaluronsyra, vitamin C – och såklart solskyddsfaktor!

Miracle Pure Foundation hittar du här (reklamlänk).

Annons
foundation med hudvård max factor budget
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läs mer: ELLE har samlat årets bästa foundation – där många såklart också har hudvårdande egenskaper!

HUDVÅRDSTREND 2022: Sociala medier sätter trenderna

skönhetstrender från tiktok

På TikTok får vi lära oss allt om DYI-projekt och hur vi bäst organiserar våra kylskåp – men också det senaste inom beauty – och de hetaste ingredienserna. Hashtagen #niacinamide har till exempel över 212 miljoner visningar och Paula's Choice superprodukt 2% Bha Liquid Exfoliant (reklamlänk) har närmare 100 miljoner. Den senaste trenden handlar om hyaluronsyra i håret! Och ja, det fungerar verkligen!

Annons

PRISVÄRT SERUM MED HYALURONSYRA, HYALURONIC ACID 2% + B5 – THE ORDINARY

Hyaluronic Acid 2% + B5 är inte bara en hudvårdshjälte (och en prisvärd sådan), utan också en superprodukt för håret! Serumet har en något tjockare, gelaktig konsistens och plumpar hud och hår med fukt. Serumet är också enkelt att applicera i håret, utan att göra att håret känns tungt eller stripigt. Tänk på att applicera produkten i fuktigt hår och avsluta med en leave in-kräm.

Hyaluronic Acid 2% + B5 finns att läsa mer om här (reklamlänk)!

HUDVÅRDSTREND 2022: Skönhetapparaterna vi inte kan vara utan

Kärleken till makalösa manicker är större än någonsin – och dagens utbud gör att alla kan få en avancerad ansiktsbehandling hemma! LED-ljus, mikroström och genialiska små apparater steppar upp ditt hudvårdsgame ordentligt.

ELLE listar skönhetsapparaterna alla behöver i sin rutin – och varianterna som gör mer skada än nytta.

Svalkande skönhetsapparat, Cryo Cooling Tool – Dr. Ceuracle

Cryo Cooling Tool är en okomplicerad, men ack så genialisk manick som har en svalkande effekt på huden och verkar porsammandragande, samtidigt som den dämpar svullnad. Ljuvlig att dra över huden direkt på morgonen eller över en sheet mask!

Cryo Cooling Tool hittar du här (reklamlänk).

dr ceuracle beauty tool crya kyla mask
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

HUDVÅRDSTREND 2022: Produkter för ögonområdet

hudvårdstrend 2022 ögonkrämer

Redan i höstas såg vi hur intresset för ögonområdet ökade markant och i vår förväntas ögonområdet få alla blickar mot sig! Ögonkrämer med olika fokusområden lanseras i en rasande fart, den ena mer innovativ än den andra!

Annons

Ögonkräm, Total Eye Revive – Clarins

Ser vi på årets stora hudvårdstrender ser vi också att ögonområdet får full fokus. Och Clarins nya och skönt svalkande ögonkräm Total Eye Revive följer trenden till punkt och pricka! Ögonkrämen som har en gelkonsistens fokuserar på att dämpa svullnad och reducera mörka ringar. Och den ljusrosa och lätt pärlemorskimrande krämen ger direkt ett lyft. Krämen sjunker in direkt och lämnar en återfuktande känsla som håller länge.

Total Eye Revive finns att köpa här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läs också: ELLEs stora bäst i test – årets bästa ögonkräm

Foto: Imaxtree

Kakan Hermansson om sina beautyrutinerBrand logo
Kakan Hermansson om sina beautyrutiner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons