Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Allt om peptider – och det här gör peptider i hudvård

12 apr, 2022 
peptider hudvård bästa bäst i test produkter
Peptider – den smarta hudvårdsingrediensen som kan prata med dina hudceller. Men vad gör en peptid och hur använder du bäst denna geniala ingrediens i din hudvård? ELLEs Beautyredaktör ger dig svaren och bästa peptid-produkterna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Peppen med peptider! Ja, för är det något en peptid kan göra för din hy är det faktikst att "peppa" och stärka huden och ge den en resa – tillbaka i tiden.

Peptider är hudvänliga, cellkommunicerande ingredienser och är ett av de viktigaste genombrotten inom hudvård de senaste decenniet. Förenklat kan man likna det med att de kraftfulla aminosyrorna lär hudens celler att agera yngre igen.

Bästa produkter med peptider

ELLE har samlat de bästa produkterna med peptider – från kräm, till serum och ampull. Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna!

Bästa ampull med peptider för mogen hy, Wrinkle smooth topical peptide – Exuviance

Wrinkle Smooth Topical Peptide är ett serum i en smart engångsampull som besitter trollspö-effekten av att fylla ut fina linjer. Volymgivande ingredienser som aminofil i kombination med peptider ger en "plumpande" samt uppljusande effekt. Perfekt som en ålderförebyggande kur, en verklig treat för en mogen hy.

Annons

Smarta Wrinkle smooth topical peptide finns att köpa här. (reklamlänk)

serum peptider bästa bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

BÄSTA BOOSTER MED PEPTIDER, PEPTIDE BOOSTER – PAULAS CHOICE

Peptide Booster innehåller en effektiv mix av åtta typer av peptider, som var och en letar reda på specifika ålderstecken i huden – från förlust av lyster och ojämn hudton till fina linjer. Dessa peptid-ingredienser "lär" hudens celler att agera som yngre igen – med andra ord som att ta huden med på en resa tillbaka i tiden.

Peptide booster från Paulas Choice hittar du här. (reklamlänk)

Annons

BÄSTA SERUM MED PEPTIDER FÖR KÄNSLIG HY, PEPTIDE STRENGHT SECOND CONCENTRATE – SKINCITY SKINCARE

Skincitys egna Peptide Strength Second Concentrate är ett serum/koncentrat med hela nio olika peptider som verkar på flera olika områden. Formulan innehåller flertalet viktiga peptider som siktar in sig på att hjälpa till om man är fuktfattig, har ojämn hudton, pigmenteringar, förlorad spänst samt fina linjer.

Skincitys Peptide Strength Second Concentrate hittar du här. (reklamlänk)

peptider i hudvård stark hudbarriär bästa bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

BÄSTA LOTION MED PEPTIDER, AGE INTERVENTION PEPTIDE EXTREME – JANE MARINI

Jane Marinis Age intervention peptide extreme är den där perfekta varje-dag-krämen mjuk och lätt formula. Den innehåller en cocktail av peptider som återuppbygger och stimulerar cellförnyelsen på djupet. Bonus är att den även innehåller en hög koncentration av antioxidanter som grönt och rött te för att återuppbygga och stärka huden.

Annons

Återuppbyggande Age intervention peptide extreme hittar du här. (reklamlänk)

peptider i hudvård bäst i test bästa hudvård stärker hudbarriären
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa fuktkräm med peptider, Strenght trainer peptide bost moisturizer – Ole Henriksen

Peptid-boot-camp för huden! I denna ljuvligt krämiga ansiktskräm är framför allt stärkande för huden (ett litet träningspass på burk!) och här hittar du även ceramider och hyaluronsyra – allt för att stärka hudbarriären och släta ut och minimera fina linjer.

Peptid-boostern Strenght trainer peptide boost finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons
ansiktskräm med peptider hudvård bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa budgetserum med peptider, Buffet peptide – The ordinary

Man kan alltid räkna med The ordinary för ett riktigt effektivt serum som inte utplånar lönekontot. I Buffet peptide har man hittat en fantastisk brygd av fuktboostande hyaluronsyra och hela 11 olika peptider/aminosyror för ett serum som arbetar på djupet i fall man vill boosta huden och bli kvitt glåmighet och fina linjer.

The ordinarys Buffet peptide hittar du här. (reklamlänk)

VAD ÄR PEPTIDER?

Peptider är inte bara en sort, utan benämningen på flera olika typer av aminosyror/proteiner som återfinns naturligti din hud. Man kan förklara det som att peptider är små cellkommunicerande ingredienser som ger hudens celler förmågan att agera yngre igen, detta genom att stärka deras egen återuppbyggande förmåga. De agerar med andra ord som budbärare åt hudens celler och stimulerar både kollagen och elastin för smooth anti-age-effekt.

Hur fungerar peptider i hudvård?

Peptider är "drillade" till att utföra olika uppgifter i huden och alla har de en unik förmåga. Genialt är att alla peptider har olika, hudförbättrande förmågor – från att öka hudens fasthet, boosta cellförnyelsen och fuktbalansen eller släta ut fina linjer. I hudvårdsprodukter återfinns dem bland annat som palmitoyl oligopeptide i inci-listan.

Annons

Hur använder jag hudvård med peptider?

Hudvårdsprodukter med peptider kommer i olika former, men vanligast förekommande som serum och kräm. De formuleras alltid så att de är kombinerande med andra, effektiva ingredienser som hyaluronsyra.

Men eftersom det finns så många olika typer av peptider i hudvård är det bäst att leta efter produkter som passar ditt hudtillstånd och den effekt du önskar av en produkt, än att stirra sig blind på en specifik peptid.

För vem passar peptider?

Eftersom peptider stärker hudbarriären, är de perfekta att addera i din rutin om du använder till exempel C-vitamin eller retinol. Peptiderna i sig är hudvänliga och ett kroppseget ämne, så det är sällan något som retar huden .

Foto: Imaxtree

ELLE Talks – avsnitt 1Brand logo
ELLE Talks – avsnitt 1

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons