Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Hårtrender 2024 – säsongens trendiga frisyrer, hårfärger och styling

11 jan, 2024 
vårens hårtrender 2024 frisyrer snygg hårfärg trendigt styling trend hår trendiga frisyrer
Bred lugg, spikraka längder och sidbenan som är tillbaka. Modevisningarna har sagt sitt – här är hårfärgerna, stylingen, håraccessoarerna och frisyrerna att satsa på 2024!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLEs beautyredaktör testar Asian head spa-behandlingBrand logo
ELLEs beautyredaktör testar Asian head spa-behandling

Är du sugen på en hårförändring? Spana in årets stora hårtrender för 2024! Vi ser bland annat hur luggen är hetare (och bredare) än någonsin, samtidigt som klippen blir kortare. Vi ser också mindre av det perfekta, volymfönade håret och låter i stället raka längder ta plats. Slutsatsen: Håret har aldrig fått så mycket fokus som nu!

Vårens hårtrender 2024 – säsongens frisyrer, hårfärger och hårstyling

Mjuka nyanser, en enkel bob, luggen i fokus – och håraccessoarena som gör comeback. Vårens hårtrender erbjuder något för alla. ELLE har samlat frisyrerna och hårstylingen att satsa på i vår. Längre ner kan du också hitta hårinspirationen på det perfekta frisyren för dig.

Annons

Vårens hårtrender 2024 – trendiga hårfärger

Nytt år, nytt hår och det är dags att välkomna våren med en härlig hårmakeover! Säsongens trendiga hårfärger bjuder på allt från neutrala toner till lekfulla kontraster.

Hårtrend 2024: Bronde

bronde hårfärg trend vår 2024
Matteo Scarpellini/launchmetrics.com/spotlight

Redan hösten 2023 såg vi hur Bronde blev en stor snackis och i vår förväntas hårfärgen dominera! Mellanblond, ljusbrun, dirty blonde... Hårfärgen har många olika namn men kan beskrivas som den perfekta blandningen av blond och brun. Inte för mörk och inte för ljus.

Annons

Hårtrend 2024: Lyxig brunett

brunt hår trend färg 2024 hårtrend
Matteo Scarpellini/launchmetrics.com/spotlight

Det bruna håret dominerade på vårens visningar! För att få till den perfekta bruna färgen ska du följa ledorden mjuk, varm, naturlig och glansig!

Hårtrend 2024: kopparrött hår

koppar hår hårfärg trend vår 2024
Filippo Fortis/launchmetrics.com/spotlight

Ett genomgående tema för vårens trendfärger inom hår är det naturliga. Oavsett om det gäller blonda, bruna eller svarta hårfärger. Hand i hand med detta ser vi också den varma och mjuka kopparfärgen som underton i både blont, rött och brunt hår.

Annons

Hårtrend 2024: Varm vanilj

mjuk blond hårfärg trend vår 2024
launchmetrics.com/spotlight

Det platinablonda håret får vänta, för i vår är det lyxig beige som gäller. Diskreta slingor med en varm underton är det perfekta sättet att lyckas med looken.

Hårtrend 2024: Glansigt hår

glansigt hår trend år 2024 frisyr hårfärg
Filippo Fortis/launchmetrics.com/spotlight

Oavsett hårfärg är det glans du ska satsa på. De polerade stråna får du enkelt till med en glansgivande toning eller en djupt återfuktande hårinpackning. Glöm inte glanssprayen i din styling!

Annons

Vårens hårtrend 2024 – trendiga frisyrer

En klassisk bob med extra schvung, kaxiga klipp och en välkänd bena för alla millennials. Vårens frisyrer är både lekfulla, snygga och modiga.

Hårtrend 2024: 00-talets sidbena

trend hår frisyr dam 2024 sidbena
Gregory Scaffidi/launchmetrics.com/spotlight

Lägg håret till rätta och luggen åt sidan – det är dags att låta sidbenan ta plats! Många millennials minns garanterat 00-talets stora hårfavorit som nu återigen blivit en frisyr att räkna med.

Hårtrend 2024: Haklång bob

bob hårtrend 2024 hår frisyr inspiration
Stefania Danese/launchmetrics.com/spotlight

Bob är en evig klassiker och frisyren kommer i många olika utföranden. I vår ser vi det snygga klippet i en haklång variant där topparna är lätt formade ut från ansiktet.

Annons

Hårtrend 2024: Bred lugg

bred lugg frisyr 2024 trend hår
launchmetrics.com/spotlight

Luggens tid är nu – och 2024 är den också kaxigare än någonsin. Luggen får gärna vara direkt kapad i topparna och nå hela vägen till öronen.

Hårtrend 2024: korta klipp

kort frisyr 2024 trend hår inspiration
Matteo Scarpellini/launchmetrics.com/spotlight

Page blev till bob som i sin tur blev en kaxig pixie cut. I höst kapar vi längderna ytterligare och satsar på kort kort. Målbild? 60-talets stora filmikon Jean Seberg.

Annons

Vårens hårtrend 2024 – trendig hårstyling

Diademet från förr eller en stilren fläta. Vårens hårstyling 2024 visar en stor variation!

Hårtrend: Bounce

lockigt hår trend frisyr styling 2024
launchmetrics.com/spotlight

Det frisörfönade håret har länge varit en styling att räkna med. Vårens trender visar däremot att en era kan vara över. Med det sagt säger vi inte hej då till volymen, utan satsar i stället på naturlig bounce. Att framhäva och förstärka lockar och självfall är ett måste – oavsett längd på håret.

Hårtrend 2024: Sleek fläta

fläta hår trend 2024 frisyr styling
Alessandro Zeno/launchmetrics.com/spotlight

Kombinera två av säsongens stora trender och satsa på en pampig fläta. Gärna lång, stram och högt upp på huvudet.

Annons

Hårtrender 2024: raka längder

rakt hår styling vår trend 2024
Matteo Scarpellini/launchmetrics.com/spotlight

Fram med plattången! Spikraka längder syntes nämligen överallt under SS24-visningarna. Det viktigaste för att lyckas med stylingen är såklart värmeskydd för att inte slita på stråna! Här hittar du ELLEs bäst i test värmeskydd.

Hårtrend: oväntad håraccessoar

diadem 2024 trend.
launchmetrics.com/spotlight

Under 2023 var rosetten den dominerande beautyaccessoaren, men i vår lämnar vi plats för diademet som helst får vara inspirerat av 90- och 00-talets zig-zag diadem.

Annons

Årets hårtrender 2023 – frisyrer, hårstyling och hårfärg för dam

Gör en tillbaka blick och spana in förra årets dominerande hårtrender – som många lever med oss in i 2024.

hårtrend 2023: enhetliga hårfärger

hårfärg höst 2023 trend
launchmetrics.com/spotlight

Enhetlig elegans med extra glans, det är mottot för fjolårets hårfärger. Balayagen och den mjuka sombren har länge varit en given favorit, men 2023 såg vi hur det entonade håret började ta mer plats.

Hårtrend 2023: Strawberry blonde

hårfärg trend höst 2023 strawberry blonde
Launchmetrics.com/spotlight

2023 var året där de kallare nyanserna gav plats åt det varma. I stället för att kamouflera varma, guldiga skiftningar stod det gyllene i fokus. Favoriten strawberry blonde eller den något mörkare strawberry red hänger även med in i 2024.

Annons

hårtrend 2023: Face framing

money piece hår trend face framing höst 2023
Filippo Fortis/launchmetrics.com/spotlight

Rama in ansiktet med en money piece! Den populära färgmetoden face framing passar alla hår, från ljusaste blond till mörkaste brun. Den tacksamma money piece-färgningen ger nämligen illusionen av ett lätt solblekt hår och tanken är att slingorna sömlöst ska smälta in i håret och öppna upp ansiktet.

hårtrend 2023: Tydliga slingor

slingat hår trend hårfärgh höst 2023
Launchmetrics.com/spotlight

Som en kontrast till det naturliga ser vi hur Halo hair hittat tillbaka. Lekfulla dimensioner, breda slingor och blockfärgat hår – här är det fantasin som sätter gränserna.

Annons

hårtrender 2023 – frisyrer för dam

Framhäv dina lockar eller sätt saxen i håret och satsa på en lugg!

hårtrend 2023: Sidbena

snedlugg sidbena höst trenh hår hårtrend 2023
Filippo Fortis/launchmetrics.com/spotlight

Kylie Jenner, Kim Kardashian och Zoë Kravitz är bara några som älskar den klassiska sidbenan! Långt, lockigt, kort eller tillsammans med en page – den sneda luggen passar alla!

hårtrend 2023: Lockigt hår

lockigt hår trend hårtrend 2023
Matteo Valle/launchmetrics.com/spotlight

Ser vi på det senaste årets produktlanseringar är temat tydligt: det är dags att framhäva och förstärka lockarna! I takt med att värmespolarna blivit allt mer populära spås även permanentat hår komma tillbaka. Har du lockigt hår naturligt finns en mängder av produkter som fixar den perfekta locken. Missa inte ELLEs bloggare Sofia Hassani som är expert på texturerat hår.

Annons

hårtrender 2023 – snygga hårstylings

00-talets diadem, en ny variant av messy bun och svinryggen som hittat tillbaka. Här är hårstylingen som dominerade under 2023. En del mer avancerade än andra.

hårtrend 2023: ballerina bun

ballerina bun hårtrend 2023
Alessandro Viero/launchmetrics.com/spotlight

Messy bun har länge varit en favorit att räkna med, men de senaste säsongerna har vi sett att knuten har flyttat ner en våning. Den trendiga hårstylingen ballerina bun är sågs bland annat på visningar som Zimmerman, Saint Laurent och Carolina Herrera.

Annons

hårtrend 2023: vackra håraccessoarer

håraccessoar trend hårstyling hår
Launchmetrics.com/spotlight

Plocka fram diademet eller smycka håret med Chanels ikoniska kameliablomma. En håraccessoar är ett enkelt sätt att höja din look!

hårtrend 2023: rätt med rosett

rosett hår trend höst 2023.
Launchmetrics.com/spotlight

På flera av 2023s visningar syntes den trendiga rosetten! Sätt håret i en låg tofs och knyt ett sidenband till en rosett – svårare än så är det inte!

Annons

hårtrend 2023: modern twist

hårstyling trend hårtrend 2023
Filippo Fortis/launchmetrics.com/spotlight

Vi har sett svinryggen i en ny tappning – och med en modern twist! Snurra håret, fäst med hårnålar och glöm inte att maxa glansen!

Hårinspiration – trendiga frisyrer dam

Spana in de trendiga klippen och frisyrerna för alla hår ! Här hittar du den perfekta hårinspirationen till nästa frisörbesök.

HÅRINSPIRATION: Butterfly bob

zendaya hår butterfly bob trend

Zendaya, Hailey Bieber och Jenna Ortega är bara några av många som klippt håret kort i en "Butterfly bob". Frisyren går att beskriva som en uppklippt bob där målet är att skapa en luftigt och lätt känsla till håret. En Butterfly bob är romantiskt, lekfull och extra. För här är det volymen som räknas (där får du en extra boost tack vare att längderna på håret är uppklippta).

Annons

HÅRINSPIRATION: Uppklippt hår

uppklippt hår trend 2023 frisyr
Uppklippt hår i lager på lager är tillbaka 2023!

Genom att klippa upp längderna i täta etapper ger du håret härlig volym, men också illusionen av fylligare hår. Extra tacksamt är det också att boosta håret med en curl cream eller saltvattenspray för att ge svallet självfall och lockar.

Curl cream, Healing Curls Curl Whirl Defining Crème – Lanza

En curl cream hjälper till att definiera lockarna, minskar friss och återfuktar håret. Lanzas Healing Curls Curl Whirl Defining Crème ger samtidigt fin glans till håret!

Annons

Här kommer du till produkten (reklamlänk).

curl cream lanza trend lockigt uppklippt hår 2023
Klicka på bilden för att komma direkt till nya curl creamen från Lanza.

Missa inte! Hårinspiration: snygga frisyrer för långt hår!

HÅRINSPIRATION: Pixie, Bob och Bixie-frisyr

bixie cut frisyr trend 2023
Trendig frisyr 2023 – uppklippt Bixie cut.

Precis som namnet tyder är Bixie cut en blandning av en lekfull Pixie cut och en kort bob – och det lekfulla frisyren går precis hand i hand med trenden där de uppklippta längderna står i fokus. Vill du ser fler snygga, axellånga frisyrer? ELLE har samlat bästa inspirationen på 11 snygga axellånga frisyrer.

Annons

Saltvattenspray, Salty Mist – Maria Nila

En av vinnarna i ELLEs bäst i test saltvattenspray, Salty Mist från Maria Nila, är den perfekta misten som ger håret struktur – utan att kännas krispig eller tung i håret.

Här hittar du Salty Mist (reklamlänk).

saltvattenspray hår
Klicka på bilden för att komma direkt till saltvattensprayen från Maria Nila.

HÅRINSPIRATION: Lugg

lugg 2022 frisyr trend hår
Luggen är tillbaka och är en av höstens trender inom hår!

Tidigare har vi sett hur lockarna och det uppklippta håret tagit mer plats än någonsin. Men luggen har än så länge varit orörd. Den långa luggen som vilar snyggt på ögonbrynen är en ständig favorit. Här hittar du bästa hårinspirationen på frisyrer med lugg.

Annons

TEXTURSPRAY FÖR LUGG, HANDS ON – NINE YARDS

Ge luggen liv och stadga med hjälp av en texturspray! Det gör att den håller sig på plats och inte ligger platt längs pannan. Hands On från Nine Yards ger den perfekta stadgan utan att göra luggen tung eller krispig. Här kan du läsa mer recensioner om produkten (reklamlänk).

texturspray lugg trend 2022 hår
Klicka på bilden för att komma till textursprayen.

Hårinspiration – trendiga hårstyling dam

Från gamla favoriter från förr till nya varianter av messy bun. Här är hårstylingen som alltid funkar!

Annons

HÅRINSPIRATION: Half bun

half bun trend styling hår 2023
Half bun – årets trendiga styling 2023.

Vid flera olika tillfällen har vi sett Kim Kardashian rocka den kombinerade knuten och tofsen och plötsligt är en den enkla stylingen allt vi vill ha. Half bun, eller flip bun som det också kallas, går ut på att sätta halva håret i en knut och låta resten av håret hänga fritt. Extra trendigt är det om du gör en slickad variant av looken.

Hårborste med svinborst, Brush Small – Lernberger Stafsing

En hårborste med svinborst är den perfekta borsten om du vill kamma håret stramt bakåt, men också maxa glansen i längderna.

Annons

Här kommer du till hårborsten (reklamlänk).

hårborste svinborst slickat hår trend 2023
Klicka på bilden för att komma till hårborsten från Lernberger Stafsing.

HÅRINSPIRATION: Lockar med rundborste

styling rundborste trend 2023
Styling med rundborste blir bara större och större 2023!

Rundborsten är utan tvekan de senaste årens hetaste verktyg i hårgarderoben (tätt följt av varmluftsborsten, värmespolar och hårspolar). Det rundfönade håret är en evig klassiker som aldrig går ur tiden, men i nu ser vi det i större utsträckning än någonsin. Vi gissar att TikToks ständiga hårinspo har ett finger med i spelet.

Annons

Rundborste, Blowout Long Barrel Brush – Björn Axén

Blowout Long Barrel Brushär en lättanvänd rundborste med längre borsthuvud, perfekt för något längre hår.

Här kommer du till rundborsten från Björn Axén (reklamlänk).

rundborste trend frisyr 2023
Klicka på bilden för att komma till rundborsten från Björn Axén.

HÅRINSPIRATION: Wet look

wet look trend 2023
Wet looken är tillbaka i olika varianter 2023.

De senaste åren har vi sett hur wet looken sakta smugit sig tillbaka! Den trendiga wet looken är något slarvigare och inte lika backslick.

Annons

Hårgele, got2b Glued Gel – Schwarzkopf

Vill du vara säker på att stråna ligger på plats från morgon till kväll är det den virala favoriten (och den plånboksvänliga varianten) got2b Glued Gel du ska sträcka dig efter.

Här hittar du hårgelén från Schwarzkopf (reklamlänk).

hårgele wetlook hår trend 2023
Klicka på bilden för att komma till hårgélen från Schwarzkopf.

HÅRINSPIRATION: Uppsatt lugg

uppsatt lugg trend 2023 frisyr
00-talets trendiga, uppsatta lugg är tillbaka.

Y2K-trenden fortsätter att trenda och hårmässigt ser vi trenden bland annat genom den bakåtkammade luggen à la JLo och Lindsay Lohan. Det matchas såklart med det plattade håret!

Annons

Hårinspiration – trendiga hårfärger dam

Glöm slingade längder och den kalla balayagen– nu är det naturliga som står i fokus. Här är hårfärgerna som sticker ut 2023.

HÅRINSPIRATION: Varma toner

hårfärg trend 2023 dam färg hår
Trendiga hårfärger 2023 – varma toner i håret.

Länge har vi gjort allt i vår väg för att bli av med varma och guldiga toner i håret, men nu är det dags att lägga det iskalla och askiga bakom oss och istället låta det varma ta över. Svart, brun, röd eller blond – oavsett hårfärg får undertonerna gärna hållas naturliga.

Annons

Hårmask med färg, Color Fresh Mask Chocolate – Wella Professionals

Känns håret torrt och glanslöst är en färgad hårinpackning den perfekta produkten för att ge en lätt nyansskiftning till håret. Wellas Color Fresh Mask kommer i 14 olika färger.

Här hittar du alla färgade hårinpackningar från Wella (reklamlänk).

färginpackning hemma varma toner trend 2023
Klicka på bilden för att komma till färginpackningen från Wella.

HÅRINSPIRATION: Mjuk blond

varm blond trend hårfärg 2023
Den varma och mjuka blonda färgen är tillbaka.

Det är dags att lämna det kalla och askiga bakom oss och låta det varma och naturliga ta mer plats i det blonda håret. Överlag är naturliga hårfärger och varmare toner i håret en hårtrend vi kommer att se mer av!

Annons

HÅRINSPIRATION: Färgat underhår

färgat underhår trend hår

Som en kontrast till de mjuka och naturliga ser vi också hur en gammal favorit har hittat tillbaka! Vi pratar såklart om det färgade underhåret (som bland annat Miley Cyrus och Dua Lipa satt på kartan). Men det är inte första gången vi får se den trendiga färgen göra succé! Halo hair, som hårfärgen också kallas, var till exempel länge en favorit under 00-talet.

HÅRINSPIRATION: Korta frisyrer

korta frisyrer 2022 trend hår
Vincenzo Grillo/IMAXTREE.COM

Det är dags att sätta saxen i håret och klippa kort! Den korta frisyren har varit på gång redan sedan våren 2022, men nu tar så kallade "power cuts" större plats än någonsin!

Annons

Texturkräm, Hair Resort Beach Texturize – Kevin Murphy

Vill du ge det korta håret en busigare look är en texturgivande produkt som saltvattenspray, texturkräm eller texturspray toppen! Hair Resort Beach Texturizer från Kevin Murphy är en favorit som kan användas i både långt och kort hår, och ger liv till stråna utan att göra håret flottigt. Här hittar du produkten (reklamlänk).

texturkräm kort hår frisyr 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

HÅRINSPIRATION: Frisyr med snedbena

snedbena frisyr trend
Sidbenan är tillbaka – så stylar du den bäst!

När vi trodde att mittbenan var det enda möjliga (att döma av senaste årens trendbiblar) så är sidbenan också påväg tillbaka (och blir ett måste våren 2023)! Den går inte lika långt ner mot örat likt systrarna Olsen på 00-talet, men sakta men säkert flyttar benan sig några centimeter åt sidan. Extra trendigt är det att matcha sidbenan med en stram knut eller slickat hår längs sidorna – och glöm inte glansen.

Annons

Glansspray, This is a Shimmering Mist – Davines

This is a Shimmering Mist är en lätt glansspray som också gör susen för att tämja friss! Här hittar du den magnifika sprayen (reklamlänk).

glansspray hår trend 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till glanssprayen från Davines.

HÅRINSPIRATION: Kort frisyr med lugg

kort frisyr med lugg
Kortklippt hår med en snygg sidlugg är här för att stanna!

Matcha tre trender i en genom att klippa längderna korta, klippa lugg och dra den åt sidan!

Annons

Plattång, Coconut Smooth Straightener – Remington

För att tämja luggen är en plattång det perfekta stylingverktyget som lägger längderna precis där du vill. Remingtons prisvärda Coconut Smooth Straightener gör jobbet snabbt och enkelt! Här hittar du plattången (reklamlänk).

remington plattång billig budget
Klicka på bilden för att komma till plattången från Remington.

HÅRINSPIRATION: strawberry red

hårfärg trend 2022 strawberry red
Strawberry red är en av höstens trendfärger för håret.

Du kanske är bekant med färgen strawberry blonde, där det blonda håret är inne och snuddar vid de röda pigmenten? Nu går vi snäppet längre och säger hej till strawberry red. Den spännande färgen har subtila toner av rött och koppar, men med ljusare nyanser.

Annons

Färginpackning, Fabuloso Tube Colour Treatment Copper – Evo

Är du inte strawberry red eller har röda toner i håret naturligt kan det vara att rekommendera att då och då använda en färginpackning för att förstärka färgen. Fabuloso Tube Colour Treatment Copper från Evo är en lättanvänd inpackning som går att blanda med balsam för att minska intensiteten i färgen. Här hittar du den (reklamlänk).

färginpackning strawberry red koppar hår
Klicka på bilden för att komma till produkten.

HÅRINSPIRATION: låg knut

låg knut trend hårstyling 2022

Den låga knuten som har tagit TikTok med storm är inte bara en snygg och enkel styling att få till – den är också perfekt att använda när du hoppat över hårtvätten.

Annons

Hårborste, Smooth & Shine Brush For All Hair Types – Björn Axén

Borsta håret stramt bakåt och sätt knuten så lågt du kan. Volià! Smooth & Shine Brush For All Hair Types är den perfekta borsten som reder ut, lägger alla strån rätt och ger glans. Här hittar du hårborsten från Björn Axén (reklamlänk).

hårborste bjrön axen stram tofs
Klicka på bilden för att komma till hårborsten från Björn Axén.

HÅRINSPIRATION: mittbena

trendiga frisyrer vår 2022 sommar
Valentino, Isabel Marant, Givenchy.

Länge har mittbenan varit mittpunkten på trendkartan, men nu ser vi sakta men säkert hur den börjar få lämna plats åt både luggen och sidbenan. Men än så länge är vi inte klara med den tacksamma frisyren. Det säkra kortet passar trots allt alla, oavsett längd eller tjocklek på håret.

Annons

Kam, Tail Comb – ghd

Lägg håret till rätta och skapa en spikrak mittbena med en liten pinnkam.

Tail Comb finns att köpa här (reklamlänk).

liten kam från ghd
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

HÅRINSPIRATION: Mullet

mullets hår 2022 trendig frisyr
Hèrmes, Chanel, Balenciaga.

Om du trodde att vi sett nog av den 80-talsinspirerade frisyren mullet, trodde du fel. Nu sträcker vi oss efter saxen, klipper upp längderna för att trolla fram volym och självfall och kapar luggen.

Annons

Curl Cream, Curl Manifesto Crème De Jour Leave-in – Kérastase

Ge självfallet och lockarna en hjälp på traven med en curl cream. Curl Manifesto Crème De Jour Leave-in från Kérastase ger fin studs till håret och håller ihop lockarna, reducerar friss och ger samtidigt fin glans.

Curl Manifesto Crème De Jour Leave-in finns att köpa här (reklamlänk).

curl cream från kerastase
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

HÅRINSPIRATION: Bob

frisyr bob trendig vår 2022
Victoria/Tomas, Isabel Marant, Dior.

Den lockiga lobben som tidigare erövrat modevisningarna har fått konkurrens. Nu sätter vi saxen i håret och kapar längderna ytterligare – den eleganta boben är tillbaka! Kapa längderna och låt det raka håret vila längs käklinjen.

Annons

Plattång, Straight & Curl Brillance – Babyliss

Prisvärda Straight & Curl Brillance har extra långa plattor som gör att du kan platta stora sektioner, värms upp snabbt och har fem värmeinställningar. De rundade hörnen gör det dessutom enkelt att skapa vågor och lockar med plattången.

Straight & Curl Brillance finns att läsa mer om här (reklamlänk).

plattång för rakt och lockigt hår enkel och billig plattång
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läs mer! Hitta den perfekta plattången för ditt hår i ELLEs stora bäst i test.

HÅRINSPIRATION: Flätor från förr

hårtrender våren 2022 flätpr
Altuzarra, Studio 189, Moschino SS22

Små, tunna flätor i fram, två låga flätor à la Britney Spears i musikvideon till Baby one more time i bak, eller pärlklädda flätor i hela håret – i år tar vi en blick i backspegeln och inspireras av 90- och 00-talets flätfröjd! Altuzarra, Studio 189 och Moschino var bara några av alla visningar som jublade "Länge leve 90-talet".

Annons

HÅRINSPIRATION: Hårklämmor

trendiga hårklämmor vår 2022
Alice & Olivia, Tom Ford.

Efter ett kortare uppehåll är klämmorna tillbaka! Håraccessoarer är en återkommande favorit, och kan rädda vilken dålig hårdag som helst. Gå all in som Alice & Olivia eller satsa på en enklare styling där spännet snyggt håller håret åt sidan, precis som Tom Ford visade på vårens visning i New York.

HÅRINSPIRATION: Chic Backslick

backslick frisyra
Giambattista Valli, Lanvin, Jonathan Simkhai.

Elegant och sofistikerad, men samtidigt spännande och dramatisk – nu får den tidigare dominerande wet looken lämna plats åt den briljanta backslicken! Och det går att göra mängder av varianter av stylings med det bakåtkammade håret. Extra trendigt är backslick i kombination med en låg knut eller hög hästsvans.

Annons

Hårpomad, Waxes & Pastes Continental Glossing Wax – R+Co

Att får håret att ligga strykt på hjässan är faktiskt inte lika svårt som det ser ut. Borsta håret bakåt (håret kan med fördel vara lätt fuktigt) och kamma i vax eller pomade. Avsluta med texturspray. Waxes & Pastes Continental Glossing Wax är ett hårvax som håller stråna på plats och samtidigt ger fin glans.

Här kan du läsa mer recensioner om Waxes & Pastes Continental Glossing Wax (reklamlänk).

hårpomad vax hår
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

HÅRINSPIRATION: Mjuka färger på håret

naturliga hårfärger vår 2022
Isabel Marant, Monot, Lanvin.

Årets absolut största hårtrend vad gäller färg är att låta din naturliga hårfärg ta plats – oavsett om håret är blont, grått, brunt eller svart. Istället för att lägga i slingor eller göra en balayage är en enhetlig och mjuk toning det nya. Och glöm inte vårdande hårprodukter!

Annons

Missa inte: ELLE har korat årets bästa återfuktande schampo och balsam – här hittar du hela listan!

Färgbevarande schampo och balsam, MINU SHAMPOO + CONDITIONER – DAVINES

Extremt återfuktande och färgbevarande superduo i serien Minu, som också fokuserar på att ge håret fin lyster och släta längder. Produkterna passar såklart även ofärgat hår!

Klicka här för att komma till paketet från Davines (reklamlänk).

färgbevarande och återfuktande schampo och balsam
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läs också: Ge håret en ordentlig fuktboost med en hårinpackning. ELLE har utsett vinnarna av bäst i test.

Annons

HÅRINSPIRATION: röd hårfärg

rött hår vår 2022
Max Mara, Az Factory, Monot.

Som en kontrast till de naturliga färgerna ser vi också hur alla nyanser av rött dominerar! Eldrött, klarrött eller den ständigt trendiga strawberry red – vilken nyans föredrar du?

Färgbomb, Colour Refresh, 6.60 Autumn Red – Maria Nila

Känns håret matt och tråkigt och har tappat en gnutta färg? En färgad hårinpackning är lösningen på problemet. Colour Refresh vårdar likt en återfuktande hårinpackning och ger också en lätt nyans till håret.

Annons

Colour Refresh, 6.60 Autumn Red och 14 andra nyanser av färgbomben finns att köpa här (reklamlänk).

HÅRINSPIRATION: Liquid hair

glansigt hår trendigt
Versace, Sergio Hudson, Balmain.

Under hela 2021 dominerades hårmodet av välmående längder där glansiga och släta strån stod i fokus. Nu tar vi det hälsosamma och skinande håret ett steg längre med liquid hair. Tanken är, precis som namnet tyder, att håret ska skina!

Annons

Hårolja, NO7 BONDING OIL – OLAPLEX

No.7 Bonding Oil gör susen när det kommer till att reducera friss och skapa ett spegelblankt hår. Håroljan tillföra fantastisk fukt och innehåller också värmeskydd i upp till 230 grader. Två droppar är allt som krävs!

NO.7 Bonding Oil finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

olaplex hårolja glansigt hår frisyr 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Vill du hitta flera favoriter bland håroljor? ELLE har gjort ett stort bäst i test med årets bästa håroljor.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Annons