Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Bästa ansiktsolja – Årets stora bäst i test med återfuktande favoriter

31 aug, 2022 
bäst i test bästa ansiktsolja topplista recensioner
Stärka hudbarriären, låsa in fukt och ge massor av glow – en ansiktsolja är den perfekta produkten om din hud känns torr och stram. Men när i rutinen använder man egentligen ansiktsolja? ELLE har samlat årets bästa ansiktsoljor och allt du behöver veta om de gyllene dropparna. Här är årets stora bäst i test 2023!
Annons

Fantastisk fukt, näring till nunan och ett glammigt glow för en strålande hud – ja, med en ansiktsolja kan du säga farväl till torra kinder och en panna som fnasar. Men vad är egentligen den stora skillnaden på ett serum och en olja, behöver man båda och när applicerar man ansiktsolja? ELLE reder ut allt du behöver veta om ansiktsolja – och listar såklart årets favoriter som gör underverk för huden!

ansiktsolja BÄST I TEST – hela topplistan 2023

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Årets bästa ansiktsolja – vinnarna av bäst i test 2023

ELLE har testat sig fram i djungeln av ansiktsoljor – här är vinnarna av årets stora bäst i test!

Bästa ansiktsolja för torr hud, Santal Oil – Clarins

Torr hud som fnasar och kliar? Inget problem för Santal Oil från Clarins! Ansiktsoljan har en lätt och lyxig doft, är relativt lätt i konsistensen och sjunker in som en dröm i huden. Här är en solklar favorit som fungerar dag som natt och sommar som vinter. Ansiktsoljan håller vad den lovar (lugna, stärka och balansera huden), är otroligt dryg och prisvärd!

bästa ansiktsolja torr hud bäst i test clarins ansiktsolja
Bästa oljan för ansiktet från Clarins. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa aktiva ansiktsolja, Face Oil – Maggie by Kakan

Att Kakan Hermansson med sitt Maggie by Kakan släpper hudvård med aktivt innehåll kommer inte som en chock. Mer chockerande däremot är resultatet av Face Oil! Den nya ansiktsoljan innehåller retinol och är en perfekt kompis till natten. Superprodukten jobbar på att reducera pigmenteringar, minska rodnad (och på den punkten briljerar oljan), kicka igång kollagenproduktionen, göra huden jämn och klar. Mums! Oljan har också en otrolig konsistens och sjunker in direkt.

retinol ansiktsolja bäst i test bästa ansiktsolja maggie by kakan
Bästa aktiva ansiktsoljan från Maggie by Kakan. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ansiktsolja budget, Renewing Face Oil – ACO

Länge leve prisvänliga hudvårdsprodukter – och Renewing Face Oil är just en sådan! Ansiktsoljan funkar för alla åldrar, ger härlig fukt och otrolig lyster. Dessutom superhärlig att blanda ut med foundation för en strålande hud hela dagen! Antioxidanterna Q10 och Vitamin E, rapsolja och kokosolja gör huden mjuk, smidig och ordentligt återfuktad.

aco ansitksolja bäst i test bästa ansiktsolja
Bästa ansiktsoljan budget från ACO. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ansiktsolja för glow, C.E.O. Glow Vitamin C Face Oil – Sunday Riley

Glow på flaska! C.E.O. Glow Vitamin C Face Oil från magnifika Sunday Riley är som en vitaminboost för ansiktet. Förutom C-vitamin innehåller den lätta oljan också gurkmeja som ger en klar och jämn hudton, men också har fina effekter på stora porer och verkar antiinflammatoriskt, vilket gör att den passar alla hudtyper. Här pratar vi flytande guld och glow i massor!

bästa ansiktsolja för glow bäst i test sunday riley
Bästa ansiktsoljan för glow från Sunday Riley. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ansiktsolja för natten, Midnight Recovery Concentrate – Kiehl's

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate har konsistens som ett serum, men återfuktar som en olja. Oljan, som är anpassad att använda på natten, innehåller bland annat lugnande lavendel och squalane som balansera huden. Redan efter en användning är huden mjuk och len på morgonen, men efter två veckors användande är yttorr hud ett minne blott och småknott på kinder helt borta. Och en viss skillnad på stora porer syns också. Användning sker på egen risk – produkten är nämligen otroligt beroendeframkallande!

Bästa ansiktsolja för känslig hud, Submersive Serum Paradoxe – Beauté Pacifique

Ljuvliga Submersive Serum Paradoxe har blivit en riktigt klassiker i sammanhanget! Submersive Serum Paradoxe är en hybrid mellan serum och olja (men går ofta under kategori serum) som direkt återfuktar och mjukgör huden. Rodnad minskar markant och istället blir huden jämn och klar. Produkten innehåller bland annat Chilean Grape Seed Extract och Resveratrol (som kommer från skalet på röda vindruvor och har fina effekter på åldrad hud) som båda verkar lugnande på huden. Passar alla hudtyper – även den mest känsliga!

lätt ansiktsolja känslig hud bäst i test beaute pasifique bästa ansiktsolja
Bästa ansiktsoljan och serum från Beauté Pacifique. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa lätta ansiktsolja, Dual Essence – Sensai

Sensais härliga Dual Essence är en spännande tvåfas-produkt där essence (25 procent) möter olja (75 procent) och tillsammans skapar den perfekta duon. Produkten skakas innan användning och ut kommer små, lätta droppar som gör magi för huden. I produkten finns, precis som i alla Sensais priodukter, silke som bevarar fukten i huden. Och resultatet? Silkeslen hud, såklart! Men den lätta hybridprodukten innehåller också oliv, bladmynta och squalane. Ja, oljan är en riktig dyrgrip, men om det är till någon tröst finns fortfarande produkt kvar i flaskan, efter närmare ett års användning. Tre droppar är allt som krävs och produkten doserar droppe för droppe, vilket gör att inge produkt går till spillo.

ansiktsolja bäst i test recension topplista bäst i test sensai
Bästa återfuktande ansiktsoljan. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ekologiska ansiktsolja, Birch Recovery Face Oil – Björk & Berries

Prisvärd olja som dessutom innehåller 64 procent ekologiska ingredienser och är svensktillverkad! Birch Recovery Face Oil är en torrolja vilket betyder att den absorberas snabbt, nästan direkt. Huden blir genast väldigt len och följsam – och får även en lättare lyster.

ekologisk ansiktsolja bäst i test björk and berries
Bästa ekologiska ansiktsoljan från Björk & Berries. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ansiktsolja för mogen hud, CitraFirm Face Oil – Exuviance

En härlig cocktail av bland annat nypon-, aprikos- och arganolja tillsammans med antioxidanter som Vitamin A, E och C gör CitraFirm Face Oil till en perfekt produkt om du har mogen hud och vill jobba "anti-age" (med det sagt kan alla åldrar såklart använda oljan). Oljan hjälper till att stärka hudens barriär samt stimulerar cellförnyelsen och kollagenproduktionen. Oljan absorberas snabbt och passar dag som natt!

bästa antiksolja anti age bäst i test exuviance antiksolja recension
Bästa ansiktsoljan för alla hudtyper från Exuviance. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ansiktsolja med retinol, Pure Retin Oil – Akademikliniken

Kickstarta huden ordentligt med otroliga Pure Retin Oil från Akademikliniken! Ansiktsoljan, som innehåller bland annat retinol som är super för cellförnyelsen, men också lakritsrot som är fullproppad med antioxidanter som skyddar huden mot fria radikaler. Till skillnad från många andra retinolprodukter gör till en början, börjar huden varken flagna eller blir röd.

bästa ansiktsolja med retinol bäst i test
Bästa ansiktsoljan med retinol från Akademikliniken. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa oljan för ansiktet, 100% Organic Cold Pressed Rose Hip Seed Oil – The Ordinary

Vill du ha en okomplicerad olja som gör jobbet med bravur, utan att kosta skjortan är The Ordinarys ansiktsolja 100% Organic Cold Pressed Rose Hip Seed Oil ett toppenalternativ! Ansiktsoljan innehåller bland annat nyponfröolja som är en fin återfuktare, men också har reparerande och stärkande egenskaper. Har du mycket torr hud kan denna vara för tunn, men för en normal till kombinerad hud passar den toppen!

Annons
bästa olja för ansiktet the ordinary
Bästa oljan för ansiktet från The Ordinary. Klicka på bilden för att komma till produkten.

När i rutinen använder man ansiktsolja?

Här finns en delad åsikt och det finns faktiskt inget rätt eller fel. En del föredrar att applicera ansiktsoljan efter serum och innan dag- eller nattkräm, medan andra föredrar att applicera efter dag- eller nattkräm. Andra föredrar också att bara köra ansiktsolja under natten.

Det finns också olika typer av ansiktsoljor, en del lättare, andra rikare. Har du en ansiktsolja med en rikare konsistens kan det vara fördelaktigt att applicera efter din återfuktande kräm för att låsa in fukten, medan en lättare olja kan appliceras innan din dag- eller nattkräm.

Bästa ansiktsolja bäst i test
Årets bästa ansiktsolja – ELLE samlar vinnarna av bäst i test 2022!

Hur använder man ansiktsolja?

Enkelt! Ta några droppar i handflatan – och med några droppar menar vi verkligen några, en olja är otroligt dryg – värm upp mellan handflatorna och applicera i ansiktet. Voilà – ett skepp kommer lastat med fukt, fukt, fukt!

Annons

Vem kan använda ansiktsolja?

Alla! Men ansiktsolja lämpar sig extra bra för dig med torr, känslig eller väldigt torr hud. Har du en fetare hudtyp kan de gyllene dropparna kännas något... oljiga på huden. Men kom ihåg att det också finns aktiva ansiktsoljor med till exempel retinol eller bakuchiol. Perfekt att använda under natten!

Vad är ansiktsolja bra för?

En ansiktsolja är suverän om du vill mata huden med extra mycket fukt (farväl torr och fnasig hud) och låser också in fukten i huden. Rakt in i finkan med fukten med andra ord! Men det finns flera anledningar till varför du borde ha en ansiktsolja i din hudvårdsrutin, speciellt om du har torr eller känslig hud. Stärker hudbarriären, dämpar rodnad, stimulerar cellerna och ger en jämn hudton. Mums!

Ansiktsolja bäst i test topplista
Så använder du ansiktsolja – alla tips för att applicera olja i ansiktet.

Varför ska man använda ansiktsolja?

Ansiktsolja är en perfekt produkt om du har torr hud, just eftersom en ansiktsolja innehåller fettsyror (lipider bland annat) som återfuktar och låser in fukt. Samtidigt jobbar ansiktsoljan också på att stärka hudbarriären, dämpa rodnad och ge en klar hud med mycket glow.

Annons

Vad är skillnaden på ansiktsolja och serum?

Det finns flera saker som skiljer produkterna mellan. Förutom skillnad i konsistens, där serum är något lättare och ansiktsolja är något rikare, är den stora skillnaden att serum i regel har mindre molekyler än en olja. Det betyder att ett serum jobbar djupare ner i huden. En ansiktsolja är samtidigt ofta mer återfuktande än ett serum och matar huden med härliga fettsyror, vilket gör att den passar extra bra att använda under det kallare halvåret (men en ansiktsolja kan såklart också användas året om).

ansiktsolja bästa olja för ansiktet
Bästa oljorna för ansiktet – årets bäst i test!

Blanda ansiktsolja med foundation, går det?

Absolut! Det är ett superknep som makeupartisterna använder sig av backstage för att trolla fram ett härligt glow. Basen blir något lättare, men otroligt naturlig och huden len och mjuk – och får samtidigt ett förtrollande lyster.

Kan man göra egen ansiktsolja?

Nej, det fungerar inte att använda vilken olja som helst på huden och det är bäst att låta skafferiets oljor stanna i köket.

Det senaste från ELLE Beauty:

Foto: Imaxtree

Vinnarna i ELLE beauty awards 2022Brand logo
Vinnarna i ELLE beauty awards 2022

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons