Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Årets bästa nattkräm – krämerna som vinner bäst i test

12 feb, 2024 
nattkräm bäst i test – bästa kräm ansiktet återfuktande nattkräm
Ge huden en ordentlig fuktboost medan du sover! ELLE listar årets bästa nattkräm 2024. Här är vinnarna för alla hudtyper – och i alla prisklasser. Vilken blir din nya favorit i kvällsrutinen?
Annons

Återfuktande, lystergivande, lätt exfolierande eller reparerande – utan en nattkräm i din hudvårdsgarderob är din rutin inte komplett. För likt det mjukaste bomullstäcke omfamnar en nattkräm snällt huden och bjuder på en riktig skönhetssömn. Vem vill inte vakna upp med en mjuk och följsam hud som strålar – varje morgon?

ELLE har testat sig igenom marknadens nattkrämer och listar favoriterna som får bäst i test. Här är årets bästa nattkrämer 2024!

Årets bästa nattkräm – hela topplistan 2024

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Nattkräm – bäst i test 2024

För maxad fukt, milt exfolierande eller med retinol – ELLE har samlat vinnarna av årets bästa nattkräm. Här är alla årets favoriter!

Bästa nattkräm, Time-Filler Night Cream – Filorga

Filorgas Time-Filler Night Cream har blivit en riktig klassiker i sammanhanget och är också en av märkets bästsäljare. Har du problem med torrhetslinjer mellan ögonbrynen eller kring nasolabialvecken är det här krämen för dig. Nattkrämen passar alla hudtyper men är optimal om du har torr hud. Huden får markant bättre spänst och fin lyster och känns också följsam hela dagen.
Storfavoriten Time-Filler Night Cream från Filorga hittar du här. (reklamlänk)

nattkräm filorga bäst i test bästa kräm ansiktet
Årets bästa nattcreme från Filorga. Klicka på bilden och kom till produkten.

Bästa återfuktande nattkräm, Nuit Light Normal/Dry – Clarins

Förutom en ljuvlig, lugnande (och lyxig doft) har Nuit Light Normal/Dry en konsistens som får huden att jubla! Krämen är tjock och sjunker in som en dröm. Krämen innehåller återfuktande och fuktbindande hyaluronsyra, vallmo-extrakt och tistel-extrakt som ger lyster, skydd mot fria radikaler och spänst. Finns även en variant för kombinerad hud.
Clarins härliga Nuit Light för normal till torr hud finns att köpa och läsa mer om här. (reklamlänk)

bästa återfuktande nattkräm clarins bäst i test
Årets bästa återfuktande nattkräm. Klicka på bilden och kom till produkten

Bästa nattkräm med retinol, Night Cream – Verso

Vad vore en kvällsrutin utan minst en produkt med retinol? I Night Cream hittar du Retinol 8 som är ett A-vitaminkomplex som är åtta gånger mer effektivt, men också hälften så irriterande som vanligt retinol. En återfuktande favorit som kickar igång cellproduktionen, skyddar huden tack vare antioxidanter och verkar antiinflammatoriskt med hjälp av bland annat havre och gurkmeja.
Night Cream med Retinol 8 finns att köpa och läsa mer om här (reklamlänk).

bästa kräm med retinol dagkräm verso
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa nattkräm för känslig och torr hud, Relax Overnight Transformation Complex – Exuviance

Vägen till en bra hud börjar med en bra och stark hudbarriär. Nattkrämen Relax Overnight Transformation Complex (tidigareEvening Restorative Complex) från Exuviance verkar såklart återfuktande men också milt exfolierande tack vare bland annat PHA-syra. Fuktbinande hyaluronsyra och lugnande lakrits och kamomill – i förpackningen gömmer sig en en härlig blandning av snälla ingredienser för alla hudtyper, speciellt för torr och känslig hud.
Exuviance omtalade och omtyckta Relax Overnight Transformation Complex finns att läsa mer om här (reklamlänk).

nattkräm exuviance bästa night cream
Årets bästa nattkräm för känslig hud från Exuviance. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa nattkräm för torr hud, Midnight Recovery Omega-Rich Cloud Cream – Kiehl's

Precis som namnet tyder får Midnight Recovery Omega-Rich Cloud Cream huden att sväva på fluffiga moln. Den tjocka krämen, som också är den första nattkrämen i Kiehl's sortiment, har en tjock konsistens och innehåller bland annat fettsyror som hjälper till att stärka hudens barriär. Huden blir ordentligt återfuktad och har samma effekt som en djupt återfuktande nattmask, men känns inte kladdig på huden.
Midnight Recovery Omega-Rich Cloud Cream hittar du här att köpa. (reklamlänk)

återfuktande nattkräm bäst i test
Årets bästa nattkräm för torr hud. Klicka på bilden och kom till produkten

Bästa nattkräm budget, Nordic Hydra Overnight Cream – Lumene

Sheasmör, sötmandelolja och hyaluronsyra – i prisvärda Nordic Hydra Overnight Cream gömmer sig en rad återfuktande ingredienser som ger fukt till huden. På morgonen känns huden mjuk, följsam och len. Huden får också en lätt, lätt lyster, men vill du maxa glowet är det varianten från Nordic-C-serien du ska sträcka dig efter. Nordic-C Overnight Bright Sleeping Cream (reklamlänk)har samma återfuktande egenskaper, men innehåller också C-vitamin.
Prisvärda nattkrämen Nordic Hydra Overnight Cream från Lumene kan du köpa här. (reklamlänk)

bästa nattkräm budget bäst i test lumene
Årets bästa nattkräm till budgetpris. Klicka på bilden och kom till produkten.

Bästa exfolierande nattkräm, Turn Over – Dermaceutic

Får du upp mycket beauty i ditt flöde på sociala medier har du garanterat inte missat hypen kring den omtalade favoriten Turn Over från Dermaceutic. Nattkrämen som innehåller hela 15 procent glykolsyra (AHA-syra) sopar bort alla spår av gamla, döda hudceller. Men krämen, som direkt vid applicering pirrar något på huden, gör också magi på förstorade porer och torrhetsrynkor. Adjö torra fläckar och envisa pormaskar!
Läs fler recensioner om favoriten Turn Over från Dermaceutic här (reklamlänk).

turn over nattkräm bäst i test – bästa nattkräm
Årets bästa nattkräm för fet hud och ojämnheter från Dermaceutic. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa nattmask, Night Mask – Maggie by Kakan

Ett tips är att minst en gång i veckan byta ut din nattkräm mot en nattmask. Favoriten Night Mask från Maggie by Kakan har en ljuvlig ingredienscocktail med bland sheasmör, hyaluronsyra, mjölksyra, salicylsyra, glykolsyra och enzymer från granatäpple. Här får du det bästa av två världar: fukt och exfoliering. Masken är också korad till en av årets bästa nattmasker – läs hela testet här.
Night Mask från Maggie by Kakan kan du köpa här (reklamlänk).

nattmask bäst i test nattkräm maggie by kakan
Årets bästa nattmask från Maggie by Kakan. Klicka på bilden för att komma till produkten.

Bästa nattkräm för glow, Rénergie Multi-Glow Night Cream – Lancôme

Får du inte nog av glow och vill addera det även i din kvällsrutin ska du genast sträcka dig efter Lancômes magiska Rénergie Multi-Glow Night Cream. Nattkrämen är speciellt anpassad för att ge liv och lyster till mogen hud, men fungerar såklart oavsett ålder. Krämen är den perfekta produkten som ger första hjälpen till trött och glåmig hud.
Rénergie Multi-Glow Night Cream finns att köpa här. (reklamlänk)

nattkräm glow bäst i test – bästa kräm natten
Årets bästa nattkräm för. glow. Klicka på bilden och kom till produkten

Bästa dag- och nattkräm, The Cream – Augustinus Bader

Ikoniska The Cream från Augustinus Bader är inte bara en ansiktskräm av rang, den är också en hel vetenskap i sig. Krämen, som vunnit oändligt antal priser, har tagits fram av en tysk forskare, Augustinus Bader, som bland annat har spenderat 30 år med att forska om brännskador och vävnadsreparation. Som sagt, en vetenskap i sig. Krämen fungerar både dag och natt, gör genast huden mjuk och följsam – och den återfuktande känslan håller också länge. En dyrgrip som tack och lov också är väldigt dryg.
Klassikern The Cream från Augustinus Bader finns att köpa här (reklamlänk).

bästa dag och nattkräm bäst i test kräm ansiktet
Årets bästa dag- och nattkräm från Augustinus Bader. Klicka på bilden för att komma till krämen.

Bästa lugnande nattkräm, Ultra Moisturizing Face Cream – Neostrata

Har du känslig och torr hud i grunden eller har du överbehandlat huden behövs något snällt och lugnande som inte snålar på fukten. Neostratas reparerande Ultra Moisturizing Face Cream jobbar på att stärka hudens barriär och skyddar och reparerar huden. Men bland ingredienserna finns också den snälla PHA-syran med större molekyler som samtidigt städar bort döda hudceller och ger plats för ny, hälsosam hud. En silkeslen kräm som trots sin tjocka konsistens varken känns fet eller kladdig.

lugnande nattkräm bäst i test bästa nattkräm
nattkräm bäst i test – bästa för torr hud
Bäst i test nattkräm – hela topplistan med årets bästa nattkrämer!

FAQ: Allt du behöver veta om nattkräm

Hur använder man egentligen nattkräm och vad är skillnaden mellan en dag- och nattkräm? ELLE har samlat allt du behöver veta om nattkräm och svarar på de vanligaste frågorna om produkten.

Annons
  • Vad gör en nattkräm?
  • Hur använder man nattkräm?
  • Varför ska man använda nattkräm?
  • Vad är skillnaden på dag- och nattkräm?
  • Vilken är den bästa nattkrämen?
  • Hur mycket nattkräm ska man ta?

Vad gör en nattkräm?

Återfuktar, exfolierar lätt, plumpar huden och låser in fukten. En nattkräm har mängder av fördelar som gör att du vaknar upp med mjuk, följsam, klar och härlig hud – varje morgon!

nattkräm bäst i test
Årets bästa nattkräm – och så använder du produkten.

Hur använder man nattkräm?

Nattkrämen är det sista steget i din hudvårdsrutin på kvällen och appliceras efter toner, essence och serum. Använd en liten mängd produkt och addera mer om din hud behöver. Ett supertips är också att applicera ett något tjockare lager av din nattkräm för att ge effekten av en nattmask. Önskar du mer exfolierande och återfuktande nattmasker har ELLE samlat årets favoriter här.

Annons

Varför ska man använda nattkräm?

En nattkräm har mängder med fina fördelar och är framförallt bra för att ge huden ordentligt med fukt. För alla behöver bra fukt – oavsett hudtyp. Förutom det är en nattkräm också bra för att den ofta har en rikare formula som låser in fukten och dina övriga produkter som serum och essence.

Vad är skillnaden på dag- och nattkräm?

Den eviga frågan – eller hur? Skillnaden mellan en dag- och nattkräm är i regel ofta att en nattkräm är något rikare i konsistensen och innehåller en högre koncentration aktiva ingredienser. Den fetare nattkrämen låter huden gotta till sig av härliga och mjukgörande ingredienser samtidigt som du får en härlig skönhetssömn.

årets bästa nattkräm – bäst i test.jpg
Hitta den bästa nattkrämen för din hudtyp. ELLE lär dig allt om nattkräm!

Vilken är den bästa nattkrämen?

Det finns mängder av olika nattkrämer att välja mellan. Har du torr och känslig hud är Neostratas variant Ultra Moisturizing Face Cream en bra nattkräm (reklamlänk). Men har du istället en fetare hud är klassikern Turn Over från Dermaceutic (reklamlänk) en omtyckt favoritkräm. Vill du plumpa huden med fukt och skapa ett härligt bounce till huden kan det vara Midnight Recovery Omega-Rich Cloud Cream från Kiehl's (reklamlänk) du ska sträcka dig efter.

Annons

Hur mycket nattkräm ska man ta?

Det dyra misstaget många gör oavsett hudvårdsprodukter är att applicera för mycket produkt. Det gör att produkterna tar slut onödigt fort. När det kommer till dag- och nattkräm räcker ofta storleken av en ärta om du har grundat huden med återfuktande essence och ett bra serum för din hudtyp. Men hur mycket produkt du behöver beror lite på din hud och hur dryg produkten är. Har du mycket torr hud kan huden säga slurp, då kan det vara läge att applicera ytterst lite till.

Foto: Imaxtree

ELLE Beauty: Allt du vill veta om hyaluronsyraBrand logo
ELLE Beauty: Allt du vill veta om hyaluronsyra

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons