Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Bäst i test essence – årets bästa essence för alla hudtyper

15 jan, 2024 
bästa essence bäst i test topplista essence recensioner
Det är dags att boosta din hudvårdsrutin – och då är en essence produkten för jobbet! ELLE har samlat årets bästa essence i alla kategorier och reder såklart ut allt du behöver veta om varför en essence är så bra i din rutin!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En av K-beautyns många underverk stavas essence. Denna snälla produkten, som ofta beskrivs som en hybrid mellan toner och serum, fokuserar bland annat på att boosta torr och fuktfattig hud. Men en essence fungarar också som en sluss för att ge dina övriga hudvårdsprodukter maximal effekt. Här är årets bästa essence för alla hudtyper och bästa tipsen på hur du använder produkten.

Bästa essence – bäst i test 2024

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna. Längst ner i artikeln hittar du också allt du behöver veta om essence.

årets bästa essence – hela topplistan

ELLE har samlat favoriterna för alla hudtyper. Här är årets bästa essence 2024!

Bästa essence för torr hud, Vegan Kombucha Tea Essence – Dr. Ceuracle

Det senaste årets stora hudvårdssnackis är helt klart Vegan Kombucha Tea Essence från Dr. Ceuralce. Och den härliga, veganska essencen förtjänar verkligen all uppmärksamhet, för här pratar vi magi på flaska. Vegan Kombucha Tea Essenceär en tvåfas-essence med innehåll av glycerin, hyaluronsyra och såklart kombucha (fermenterat te)! Den mjölkiga och lena konsistensen sjunker in som en dröm och essencen ger huden ordentligt med fukt, samtidigt som den förbättrar hudens elasticitet, ger en klar hudton och fin lyster. Den omtalade essencen gör underverk med att trolla bort torrhetslinjer och dämpar samtidigt rodnad i ansiktet. En riktig fullträff!

Vegan Kombucha Tea Essence finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

Vegan Kombucha Tea Essence bäst i test essence
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa essence för glow, Advanced Snail 96 Mucin Power Essence – Cosrx

Tro det eller ej, men snigelsekret är en typisk ingrediens i den koreanska beautyrutinen. Snigelsekret plumpar huden ordentligt, är extremt återfuktande och ger samtidigt fantastisk lyster. I härliga Advanced Snail 96 Mucin Power Essence finns hela 96,3 procent snigelsekret men också bland annat hyaluronsyra. Huden fullkomligt strålar efter applicering! Essencen har en tjockare, gelaktig konsistens som känns härligt svalkande mot huden och gör att huden känns mjuk och följsam hela dagen. Den lyster som huden får är något utöver det vanliga.

Här kan du läsa mer recensioner om Advanced Snail 96 Mucin Power Essence (reklamlänk).

essence bäst i test bästa essence Advanced Snail 96 Mucin Power Essence
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa återfuktande essence, NCEF-Essence – Filorga

Har du supertorr hud kan du sluta scrolla – NCEF-Essence är produkten för dig! Klappa in fyra till sex droppar i huden och volià, din hud blir genast mjuk och ordentligt återfuktad (vill du boosta ordentligt applicerar du två gånger). Stora porer upplevs mindre synliga, torrhetslinjer i panna och kring ögon försvinner och huden känns också jämnare och klarare. Rodnad kring nästa och på haka är också nästintill borta. Ett drygt superköp (i generös förpackning) som gör stor skillnad.

Läs mer och köp NCEF-Essence här (reklamlänk).

bäst i test essence återfuktande essence bästa filorga
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Missa inte! Årets bästa face mist – perfekta produkten när du vill ha fukt – snabbt!

Bästa essence för kombinerad hud, All In One Essence – Hyggee

Torr, känslig, fet eller kombinerad – All In One Essence från Hyggee är essencen som gör jobbet, oavsett hudtyp. Essencen är tjockare i konsistensen än många av konkurrenterna, men trots den lotionliknande konsistensen känns essencen varken tung eller kladdig på huden. All In One Essence verkar återfuktande tack vare tre olika typer av hyaluronsyra, innehåller björksav som är rikt på aminosyror och mineraler, men även cellförnyelsen får sig en skjuts tack vare enzymer. Kontrollera talgproduktionen, återfukta, balansera huden – det finns inte en uppgift som essencen inte klarar av.

All In One Essence finns att köpa här (reklamlänk).

bästa essence bäst i test hyggee
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa lugnande essence, Tea Tree Purifine 95 Essence – Dr. Ceuracle

Silkeslena och lätta droppar i en perfekt förpackning – Tea Tree Purifine 95 Essence från Dr. Ceuracle är en härlig och doftfri essence som sjunker in snabbt i huden. Essence passar alla hudtyper men som gör ett extra fint jobb på känslig och stressad hud i obalans tack vare Tea Tree-extrakt som verkar lugnande. Men med det sagt är det också en superprodukt för dig med stora porer och fet hud eftersom essencen innehåller trollhassel. Oönskad rodnad reduceras och småkvisslor försvinner efter bara några dagars användande.

Härliga Tea Tree Purifine 95 Essence finns att köpa här (reklamlänk).

essence akne bäst i test fet hud bästa essence
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läs mer: Årets bästa serum – favoriterna för alla hudtyper!

Bästa essence budget, Fermented Mushroom Hydrating Essence – Skin Treat

Plånboksvänliga Fermented Mushroom Hydrating Essence är en riktigt bra essence och en härlig vän när huden skriker efter fukt! Torr hud blir genast mjuk och följsam, och känns också klar och plumpad. Torrhetslinjer i pannan har också blivit betydligt mindre synliga. En prisvärd törstsläckare när huden skriker efter fukt!

Prisvärda Fermented Mushroom Hydrating Essence kan du köpa här (reklamlänk).

essence budget bäst i test återfuktande essence skin treat
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa essence för mogen hud, Supremÿa Anti-Aging Skin Care Lotion – Sisley

Den ljuvliga (och superlyxiga) nyheten Supremÿa Anti-Aging Skin Care Lotion från Sisley är en silkeslen dröm som så snällt, så snällt fyller huden med fukt! Essencen marknadsförs för mogen hud, men passar alla hudtyper – oavsett ålder! Konsistensen är tjockare, som en tunn och mjölkig lotion, och huden blir genast ordentligt återfuktad. Extra plus i kanten för en supersmidig förpackning med pump.

Sisleys nya Supremÿa Anti-Aging Skin Care Lotion finns att köpa här (reklamlänk).

essence anti age bäst i test sisley essence årets bästa
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa essence för känslig hud, Ceramide Micro Capsule Skin Replenishing Essence – Elizabeth Arden

Ceramide Micro Capsule Skin Replenishing Essence från Elizabeth Arden är en gelessence som trots det varken känns kladdig eller get på huden. Den silkeslena essencen är en ordentlig törstsläckare som jobbar på att stärka hudbarriären, återfukta och ge huden en klar ton. Essencen innehåller ingen alkohol och har inte heller någon tillsatt doft.

Annons

Återfuktande och lugnande Ceramide Micro Capsule Skin Replenishing Essence finns att köpa här (reklamlänk).

Vad är essence?

Essence, eller essence water som produkten också kallas, går att likna med ett ansiktsvatten, men är ofta något tjockare i konsistensen. Däremot är essence mindre koncentrerat än ett serum. En essence hudvudsakliga uppgift är i regel att boosta huden med fukt, fukt och mer fukt. En essence passar därför alla hudtyper.

Vad är essence bra för?

Essence har många fördelar! Produkten är toppen om du har problem med torrhetslinjer eller ojämn hudstruktur. Men en essence är också extra bra eftersom att produkten också fungerar som en sluss, en transportör, för ditt serum och efterföljande ansiktskräm. Essencen gör att du får ut det allra bästa ur dina efterkommande produkter.

skillnad essence lotion toner
Gregory Scaffidi

Hur applicerar man essence?

Essence är en självklar del i K-beauty-rutinen och är också den första produkten du ska använda efter din rengöringsrutin. Det vill säga efter ansiktsvatten (toner) och innan serum. Essence rekommenderas ofta att appliceras genom att klappas in i huden – och gärna i flera lager.

Annons

Vad är skillnaden på toner och essence?

Det är inte allt för ovanligt att toner, eller ansiktsvatten, och essence blandas ihop. Men tänk såhär: en toners uppgift är att städa huden och är en del av rengöringsrutinen, medan en essence uppgift är att återfukta huden. En essence är därmed mer vårdande än ett en toner, med inte lika effektiv som ett serum.

Vad är skillnaden på essence och lotion?

Kärt barn har många namn och i regel är essence och lotion samma sak, bara att de kallas olika, för olika varumärken. Det vanligaste är däremot att döpa produkten till essence.

Vad är skillnaden på ansiktsvatten och essence?

Hudvårdsrutinen kan ibland kännas förvirrande, vi vet! Men precis som lotion och essence är samma sak, är också toner och ansiktsvatten samma sak.

bästa essence bäst i test

Läs också! Bäst i test sminkborttagning – årets vinnare!

När i ansiktsrutinen använder man essence?

Alla har vi vår egen hudvårdsrutin. En del föredrar en kort och enkel rutin, medan andra vill boosta huden med allt och lite till. Ska du följa K-beautyrutinen är stegen följande:

Annons
  • Oljebaserad ansiktsrengöring.
  • Vattenbaserad ansiktsrengöring.
  • Peeling/exfoliering.
  • Toner.
  • Essence.
  • Serum/ampull.
  • Sheetmask.
  • Ögonkräm.
  • Fuktkräm.
  • Solskydd.

Vegan Kombucha Tea Essence från Dr. Ceuracle, hur bra är den egentligen?

Det senaste årets mest omtalade produkt inom hudvård är utan tvekan Vegan Kombucha Tea Essence från Dr. Ceuracle! Essencen, som precis som namnet tyder, innehåller kombucha som bland annat är barriärstärkande och antiinflammatorisk, samtidigt som den verkar återfuktande. Essencens främsta egenskap är att den plumpar huden fantastiskt. Torrhetslinjer är ett minne blott, redan efter några dagars användning och huden för en klar ton och känns mjuk och följsam. Inte undra på att essencen blivit så omtalad!

Läs också! Allt om perioral dermatit – hudterapeuten reder ut!

Foto: Imaxtree

LISTA: 10 spännande parfymer du kommer älska 2022Brand logo
LISTA: 10 spännande parfymer du kommer älska 2022

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons