Artikeln innehåller reklamlänkar

Årets bästa ögonkräm 2023 – bästa ögonkrämen mot mörka ringar och puffighet

bästa ögonkräm bäst i test ögonkräm mörka ringar

Bästa ögonkräm 2023 – stort bäst i test!

Puffig eller mörka ringar, torrhetslinjer eller bara allmän stress och trötthet som tagit ut sin rätt? Ögonkräm är den bästa av pick-me-ups för det känsliga ögonområdet – ELLE listar de bästa ögonkrämerna 2023.
17 februari, 2023

Ögonkrämen – det finns så många anledningar till att ge den tunna och känsligare området runt ögonen lite extra TLC. Huden runt ögonen är lite tunnare och har mindre andel talgkörtlar än övriga ansiktet. Med andra ord blir ögonområdet lättare torrare, blodkärl syns tydligare och området är mer känsligt för svullnader.

Bästa ögonkräm 2023 – hela topplistan

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Bäst i test ögonkräm – årets bästa ögonkräm 2023

ELLE har samlat alla årets favoriter. Vilken variant passar dig?

Bästa ögonkräm för påsar under ögonen, Eye Supercharged Gel-Creme Synchronized Multi-Recovery – Estée Lauder

En nykomling i Advanced Night Repair-serien är superkrämen Eye Supercharged Gel-Creme Synchronized Multi-Recovery. Ögonkrämen är något utöver det vanliga och det både syns och känns att ögonområdet direkt blir mindre puffiga och mer återfuktade och jämna. Applicera på kvällen och morgonen efter är det som att du sovit tolv timma – och druckit litervis med vatten.

Här kommer du till ögonkrämen från Estée Lauder (länk till Nordicfeel).

Bästa ögonkräm för trötta ögon, Double Serum Eye – Clarins

Den ikoniska produkten Double Serum har fått en lillasyster: Double Serum Eye. Tvåfas-serumet är en riktig hudvårdshjälte för dig med torrt ögonområde och svullnad. Den härliga boostern, som kan användas ensam eller tillsammans med ögonkräm, gör huden runt ögonen mjuk och klar och torrhetslinjer försvinner imponerande nog inom en vecka.

Double Serum Eye finns att köpa här (länk till Lyko).

Bästa ögonkräm mot puffighet och påsar, Wrinkle blur bakuchiol eye gel – Ole Henriksen

Ole Henriksens Wrinkle blur bakuchiol eye gel med retinol-alternativet bakuchiol är en maffig, mjuk och otroligt återfuktande hybrid av gel och kräm. Samma oerhört lugnande och svalkande känsla som att lägga en ögonmask på kvällen (den går utmärkt att lägga även på dagen). Var bara lite lätt på hand när du trycker på pumpflaskan, det kommer relativt mycket produkt vid ett tryck.

Ole Henriksens nykomling Wrinkle blur bakuchiol eye gel finns att köpa här (länk till Åhléns).

Årets bästa serum – favoriterna för alla hudtyper

Bästa ögonkräm för svullna ögonlock, Toleriane Calming Eye Cream – La Roche-posay

Toleriane Calming Eye Cream från det franska apoteksmärket La Roche-Posay fokuserar på att ge fukt och lugna känslig hud och ögonområde. Ögonkrämen kan med försiktighet också användas på ögonlocket dämpar svullnad på ögonlocket och under ögonen. Trots lätt konsistens, återfuktar den parfymfria ögonkrämen fantastiskt.

Ögonkrämen Toleriane Calming Eye Cream från La Roche-Posay finns att köpa här (länk till Lyko).

Bästa ögonkräm för lugnande effekt, Optim eyes – Filorga

En osviklig klassiker i ögonkräms-genren – Filorgas Optim eyes är genial från allt från pumpflaska till formula och ingredienslista. Pumpen förser en med en perfekt mängd produkt i ett tryck, formulan är gel-lik och svalkande och innehåller bland annat hyaluronsyra som snabbt ger effekt på allt från torrhetslinjer till lyster. Formulan "rullar" aldrig och den ha räven magisk effekt på svullnad och allmänna trötthettecken runt ögonen.

Filorgas Optim Eyes hittar du online här (länk till Lyko).

Bästa ögonkräm mot mörka ringar, Omega + Complex Eye Cream – Paula's Choice

En riktig mjuk och fyllig ögonkärm är Omega + complex eye cream från Paulas Choice. Så inte bara att man snabbt ser effekt på torrhetslinjer och allmän glåmighet – ingredienser som uppljusande och stärkande niacinamide och lakrits har på längre sikt effekt på mörka partier runt ögonen.

Läs mer om Omega + complex eye cream från Paulas Choice och köp den här (länk till Skincity).

Bästa ögonkräm mot svullnad, Stress Positive Eye Lift – Dermalogica

En sann superhjälte i ögonkrämskategorin. Förutom att Dermalogicas Stress positive eye lift har en svalkande metallapplikator som puttar ut perfekt mängd kräm är formulan både sval och boostande med hylauronsyra. Den smälter bokstavligen in i huden och "rullar" aldrig.

Dermalogicas Stress positive eye lift finns att köpa här (länk till Lyko).

Bästa ögonkräm mot torrhet, Creamy Eye Treatment – Kiehl's

Ja ni hör ju själva, den är vad den heter – Creamy eye treatment. Som den krämigast, ljuvligaste återfuktande hybrid av kräm och mask är Kiehl's numera klassisker till ögonkräm mumma för torra, trötta ögonpartier. Avocadoljan smörjer på både in- och utsidan – en grön och skön fuktboost!

Creamy eye treatment från Kiehl's hittar du här (länk till Kicks).

Bästa fuktboostande ögonkräm, Water Drench Hyaluronic Cloud Eye Gel – Peter Thomas Roth

Slitet uttryck, men ack så sant i detta sammanhang – för Water drench hyaluronic cloud eye gel är verkligen lika törstsläckande som ett glas vatten för ögonområdet. Studsig, mjuk och ljuvligt svalkande formula som både slätar ut och fuktboostar huden med hyaluronsyra.

Peter Thomas Roths Water drench hyaluronic cloud eye gel finns att köpa här (länk till Kicks).

Bästa effektiva ögonkräm för känslig hy, Ageless Phyto Retinol Eye Cream – Bareminerals

Om man letar åldersförebyggande retinol-effekt, men är en känsligare typ är Ageless Phyto retinol eye cream från Bareminerals en perfekt burk med sitt växtbasaerade retinol-alternativ. Krämig och mjuk både lugnar den och stärker huden för alla oss känsligare typer.

Ageless Phyto retinol eye cream från Bareminerals hittar du här (länk till Lyko).

Bästa ögonkräm med spf, Advanced Day Eye Protect SPF 30 – MEDIK8

Något så snillerikt som en mjuk, lättapplicerad ögonkräm med solskyddsfaktor 30 med skydd mot UVA-strålning, luftföroreningar, anti-infrarött och -blått ljus är Advanced Day Eye Protect från MEDIK8. Lätt och luftig formula som verkligen smälter in i huden och gifter sig perfekt ,utan att rulla, med både foundation och concealer.

Advanced Day Eye Protect från Nordicfeel finns här. (länk till Nordicfeel)

Bästa ögonkräm med retinol, Super Eye Serum – Verso

Ja, lite av superkrafter besitter faktiskt Super eye serum från Verso. Deras retinol 8 är verkligt kraftfull och effektivt på alla typer av ålderstecken som linjer och torrhet, men utan att ögonområdet blir irriterat eller känsligt. En riktig dunderkur för alla trötta hudtyper och med stärkande effekt på ögonområdet även på sikt. En gammal goding som aldrig slutar imponera!

Super eye serum från Verso köper du här (länk till Verso).

VARFÖR SKA MAN ANVÄNDA ÖGONKRÄM?

Svullnad, torrhetsrynkor och fina linjer och till och med en viss skillnad på mörka ringar – det finns många anledningar varför en ögonkräm är ett måste i din hudvårdsrutin.

Det finns lite olika typer av krämer på marknaden – från maffigt och mjukt crème de la crème-iga till svalkande gelé-aktiga i sin konsistens. Lite beroende på om man är ute efter att bekämpa ålderstecken och stärka huden, till om man letar en produkt som kan hjälpa till att dämpa svullnad och mörka ringar.

VILKA INGREDIENSER SKA JAG LETA EFTER I EN ÖGONKRÄM?

Generellt är det bra att leta efter koffein i INCI-listan om man vill få hjälp med att dämpa svullnad och få fart på blodcirkulationen, hylauronsyra om man vill få bukt på torrhetslinjer och niacinamide med uppljusande effekt om man mest vill fokusera på mörka partier.

bäst i test ögonkräm bästa ögonkram
TT

HUR APPLICERAR MAN ÖGONKRÄM?

Det är viktigt att tänka på att ögonkräm är otroligt drygt och det behövs inte mer produkt än en ärtas storlek. För att undvika att ögonkrämen hamnar i, och irriterar ögat, är det viktigt att tänka på att inte applicera för mycket produkt och att inte gå för nära ögat vid applicering. Speciellt inte om du har aktiva ingredienser i din ögonkräm. Undvik också att ha produkten på ögonlocket (om den inte är specifikt lämpad för det).

Klappa försiktigt in ögonkrämen med lätta fingrar. En del föredrar att applicera ögonkräm med ringfingret eftersom det är det svagaste fingret och huden under ögonen är tunn och känslig. Applicera ögonkrämen under ögonen, upp mot kråksparkarna och under ögonbrynet, som ett c.

Läs mer! Har du problem med mörka ringar? Här är fem superknep som hjälper!

NÄR SKA MAN BÖRJA MED ÖGONKRÄM?

Det finns ingen åldersgräns för att använda ögonkräm, eftersom att du kan anpassa ögonkräm efter behov. Är du runt 20 år har du kanske inte några större problem med rynkor och fina linjer, men kanske istället behöver extra fukt eller har mörka ringar att täcka. Är du istället runt 40 år, kanske kråksparkarna har blivit något djupare och ögonkrämen kan behöva mer aktiva ingredienser.

Årets bästa nattmask – produkterna som gör jobbet medan du sover

VAD GÖR ÖGONKRÄM?

Ögonkräm har flera olika härliga egenskaper och kan hjälpa mot mörka ringar, yttorhet, kråksparkar och svullnad.

Allt du vill veta om: SPF
3:14

Efter reklamen: Allt du vill veta om: SPF

(3:14)

Slå på ljud