Artikeln innehåller reklamlänkar

5 sätt att bli kvitt mörka ringar under ögonen – och bästa ögonmaskerna & eye patches

mörka ringar under ögonen

Huden kring ögonen är tunn och känslig och en dålig sömn resulterar ofta i ett tungt huvud – och lika tunga påsar under ögonen. Här är supertipsen som tar huden från glåmig till glammig på nolltid. Dessutom listan på bästa ögonmaskerna som gör susen när John Blund lyser med sin frånvaro.
09 mars, 2022

Mörka ringar, påsar under ögonen och tunga ögonlock – det är ofta kvittot av en natt med dålig sömn. Men det finns flera anledningar till att ögonområdet inte alltid är på topp. Även om sömnbrist ofta är den stora boven i dramat, spelar gener, stress och yttre påverkan också stor roll. Tack och lov finns det snabba och effektiva sätt att bli kvitt problemet.

Hur blir man av med mörka ringar under ögonen? Följ dessa 5 steg

En svalkande ögonmask, en ögonkräm med uppljusande effekt och en color corrector som kamouflerar... Här är fem smarta knep som gör mörka ringar och tunga påsar till ett minne blott.

  • Använd ögonkräm
  • Missa inte color corrector
  • Använd ljusreflekterande puder
  • Massera ögonområdet
  • Använd ögonmask eller eye patches

1. Använd ögonkräm

Underskatta aldrig en ögonkräm! En ögonkräm kan, förutom att reducera synligheten av mörka ringar, också hjälpa mot yttorrhet, kråksparkar och svullnad.

Ögonkräm mot mörka ringar, Powerful-strenght line-reducing & dark circle-diminishing vitamin C eye cream – Kiehl's

Powerful-strenght line-reducing & dark circle-diminishing vitamin C eye cream består av en härlig ingredienscocktail som gör susen mot mörka ringar. C-vitamin ger lyster och har en uppljusande effekt och hjälper samtidigt till att reducera fina linjer. I den lätta ögonkrämen finns också hyaluronsyra som ger fukt och reducerar svullnad under ögonen. Ögonkrämen absorberas snabbt, känns svalkade och ger fin lyster.

Powerful-strenght line-reducing & dark circle-diminishing vitamin C eye cream finns att köpa här (länk till Lyko).

Här kan du läsa ELLEs bäst i test på bästa ögonkrämer för olika behov.

2. Använd color corrector

En color corrector är superprodukten som hjälper till att täcka rodnad, dölja mörka ringar och har en uppljusande effekt. En grön color corrector dämpar röda partier, en lila color corrector hjälper till att ljusa upp och en aprikos color corrector täcker mörka partier och passar därför perfekt att använda under ögonområdet.

Korrigerande concealer, Studio Fix Conceal And Correct – MAC

Den klassiska paletten Studio fix conceal and correct består av sex olika concealers, varav två är color correctors. Concealern har krämig konsistens, går att lägg i flera lager om så önskas, fastnar inte i fina linjer eller kråksparkar och täcker mörka ringar fantastiskt. Stort plus för ett generöst nyansutbud!

Studio fix conceal and correct finns att köpa här (länk till Bangerhead).

3. Använd ljusreflekterande puder

Ett superknep för att ge illusionen av pigga ögon är att använda löspuder med ljusreflekterande pigment under ögonen. Är du rädd att pudret ska fastna i fina linjer? Se till att återfukta huden ordentligt innan du applicerar produkten och pressa in pudret med en fuktad beautyblender.

Löspuder, Veil translucent setting powder – Hourglass

Det transparenta löspudret Veil translucent setting powder från Hourglass går såklart att använda i hela ansiktet, men gör underverk för huden under ögonen. Pudret bakar in och sätter concealer och foundation på plats och ger samtidigt en lätt lyster utan att se onaturligt ut.

Veil translucent setting powder finns att köpa här (länk till Skincity).

4. Massera ögonområdet

Att försiktigt massera det känsliga ögonområdet ökar blodcirkulationen vilket på sikt också minimerar synligheten av mörka ringar och fina linjer – och är dessutom härligt avkopplande.

Ögonmassage, Iris illuminating eye massager – Foreo

Iris illuminating eye massager är produkten du inte visste att du behövde, men inte kan leva utan när du väl har den i din rutin. Massagen ökar blodcirkulationen vilket minskar svullnad, fina linjer och mörka ringar.

Iris illuminating eye massager finns att köpa här (länk till Lyko).

Vill du veta mer om skönhetsapparater? Här hittar du skönhetverktygen som du behöver i din beautyrutin – och dem du kan vara utan!

5. Använd ögonmask

Boosta ögonområdet med hjälp av en ögonmask! Föredrar du en quick fix framför datorn eller vill du ha något som verkar medan du sover?

LÄS MER: ELLEs stora ingrediensguide. Här är allt du behöver veta om hudvård – från A till Ö.

Ögonmask över natten, Eye Sleeping Mask – Laneige

Vill du maxa skönhetssömnen (och kompensera för förlorade sovtimmar...) är en mask anpassad för ögonområdet ett måste! Eye sleeping mask innehåller bland annat koffein som hjälper till att dämpa svullnad och glycerin som binder fukt. Masken kommer i en smart förpackning med pipett som gör att du aldrig behöver pilla med smutsiga fingrar i en burk.

Eye sleeping mask finns att köpa här (länk till butik).

Bästa ögonmaskerna & Eye patches – bäst i test 2023

Nya tidens sheet mask stavas eye patches. De små, droppformade maskerna läggs under ögonen och ger effekt på bara några minuter. Perfekt innan fest, under tiden du tar morgonkaffet, eller under ett zoom-möte. Om du väljer en genomskinlig variant vill säga.

Bästa återfuktande gel eye patches , Rejuvenating eye gel pads – Xlash

Koffein som gör susen för påsar under ögonen, hyaluronsyra som återfuktar och ceramider som stärker och ger fukt – Rejuvenating eye gel pads har mängder av härliga ingredienser som ger liv till ögonområdet. Huden under ögonen känns återfuktad länge och efterkommande makeup glider på och sätter sig fantastiskt. Förutom bra innehåll är padsen också betydligt större än många konkurrenter, vilket gör att ett stort område får njuta av den ljuvliga effekten.

Rejuvenating eye gel pads finns att köpa här (länk till Kicks).

Bästa eye patches för mörka ringar, Brightening BeautifEYE Eye Patches – Pixi

Brightening beautifeye eye patches finns i flera varianter, men maskerna med c-vitamin ligger höst upp på topplistan! Hydrogel-maskerna är dränkta i serum som innehåller bland annat c-vitamin, ginseng och lakritsrot som alla fokuserar på att ge lyster och dämpa svullnad. Direkt vid applicering kan maskerna glida något på grund av den generösa mängden serum. Men så fort en del av serumet absorberats in i huden, sitter maskerna perfekt! De prisvärda ögonmaskerna kommer i ett pack om 30 par och maskerna är veganska.

Brightning beautifeye eye patches finns att köpa här (länk till Åhlens).

Bästa ögonmask för mörka ringar, Potent-C eye patches– Peter Thomas Roth

Potent-C eye patches är räddaren i nöden när du snabbt och enkelt vill reducera mörka ringar, minska svullnad och ge en fin lyster under ögonen. Ögonmasken har generöst med serum, men sitter på plats under ögonen utan att glida! Förutom att huden under ögonen känns både klarare och slätare, minskar svullnad markant och torrhetsrynkor är betydligt mindre framträdande.

Potent-C eye patches finns att köpa här (länk till Bangerhead).


superTips! Så använder du eye patches

Lägg ögonmaskerna i kylen för en extra svalkande effekt! Det går också utmärkt att använda eye patches under tiden du applicerar din ögonskugga. Masken får då dubbel effekt! Dels får huden härlig fukt och dels fastnar eventuell fall out från ögonskuggan på masken, istället för på huden.

Beauty & Bubblor: Sminkspecial med Nora Kourkis
1:12

Efter reklamen: Beauty & Bubblor: Sminkspecial med Nora Kourkis

(1:12)

Slå på ljud

Foto: TT