Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Årets bästa locktång – för alla hårtyper

bäst i test locktång – favoriterna för alla hårtyper

Bästa locktång 2021 enligt ELLE

Sofistikerat lockar, vackra vågor eller busiga beach waves... Med en locktång kan du enkelt skapa ett snyggt svall som håller i flera dagar! ELLE listar årets bästa locktång – för nybörjare och proffs.
05 oktober, 2021

Lockigt hår kommer aldrig att gå ur tiden – oavsett om det rör sig om det eleganta Hollywood-svallet, eller de lekfulla strandlockarna. Men att hitta rätt i djungeln av locktänger, är inte alltid helt lätt. Vad är till exempel skillnaden mellan en kontång och en locktång med klämma och vilken variant passar ditt hår?

ELLE guidar dig igenom de vanligaste frågorna – och listar favoriterna i alla kategorier.

Hur får man lockigt hår utan locktång?

Det finns flera sätt att locka håret, utan att faktiskt behöva använda locktång. Dels kan du locka håret med en plattång, och dels kan du också locka håret utan värme (dessutom under tiden du sover). Här hittar du listan på fem smarta knep att locka håret utan värme.

hur lockar man håret utan locktång? ELLE reder ut!

Backstage på Ports 1961 spring summer 2022.

Hur lockar man håret med locktång?

Hur du lockar håret beror på vilket resultat du vill ha. Börja alltid med att dela in håret i sektioner och applicera värmeskydd för att inte riskera att skada håret och förstöra hårfärgen. Visste du till exempel att värmeverktyg kan göra blont hår gult om det slarvas med värmeskyddet? En favorit på ELLE-redaktionen är Heat protect spray från gdh. Värmeskyddet har en fin mist som fördelar sig perfekt i håret, utan att göra håret strävt eller tungt. Här kan du läsa mer och köpa värmeskyddet (reklamlänk från Adtraction).

Vilket värmeskydd passar ditt hår? Här hittar du ELLEs stora bäst i test med värmeskydd. Ett måste om du använder fön, platt- eller locktång!

Vilket resultat du får på dina lockar beror på hur du håller tången. Vill du ha klassiska Hollywood-lockar virar du in håret på tången och håller locktången lodrätt i några sekunder så att lockarna får tid att forma sig. Släpp sedan ut slingan och låt håret svalna innan du försiktigt borstar ut. Om du vill att lockarna ska vara formade utåt från ansiktet, lägger du tången över håret. Men vill du istället att håret ska böja sig inåt, lägger du tången under hårslingan, mellan håret och huvudet.

backstage på max mara aw21

Max Mara AW21.

Busiga strandlockar kräver inte samma precision. När du ska skapa beach waves kan du variera storleken på lockarna genom att jobba med olika tjocklek på slingorna. Det är också snyggt att variera håll på lockarna. Det vill säga, du kan lägga tången över för att böja håret utåt, och du kan lägga locktången under för att forma lockarna inåt. Det är det operfekta som skapar det perfekta när det kommer till strandlockar!

Vilken locktång ska jag välja?

Det finns flera olika varianter av locktänger: kontång, locktång med klämma, oval locktång och vågtång. Den klassiska locktången med klämma är utmärkt för nybörjaren, eftersom att du inte riskerar att bränna fingrarna. Locktången med klämma skapar mer klassiska, stora lockar, medan en kontång gör det möjligt att vara mer lekfull i val av lock. Locktänger utan klämma gör det också lite svårare att locka topparna på håret.

LÄS MER: Årets bästa plattång. ELLE listar vinnarna av årets bäst i test.

Vilken storlek på locktång ska jag ha?

En tjockare locktång ger större lockar, medan en smalare locktång ger mindre och mer kompakta lockar. Har du kort hår kan det vara svårt att locka håret med en väldigt tjock locktång som är avsedd för att skapa stora lockar.

ELLE listar årets bästa locktång

Bästa locktång med klämma, Curve soft Curl Tong – ghd

Här är locktången för dig som enkelt och snabbt vill skapa ett snyggt svall som håller länge. Curve soft curl tong är märkets bästsäljande locktång och passar såväl nybörjare som stylingproffs. Locktången värms upp snabbt, har en cylinder på 32 mm och har en keramisk ytbeläggning, vilket i regel är mer skonsamt för håret än titanium. Precis som alla värmeverktyg från ghd, har locktången också en värmeinställning på 185 grader, vilket sägs vara den optimala värmen för att håret inte ska slitas mer än nödvändigt. Klämman håller håret på plats vilket underlättar stylingen (och minskar risken för brännskador på fingrarna), och de mjuka kanterna på klämman gör att det inte blir några skarvar på håret. Locktången har också en lång sladd. Oviktigt kan tyckas, men för den som inte har eluttag i badrummet är det ett måste!

Curve soft curl tong från ghd finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

BÄSTA LOCKTÅNG FÖR STORA LOCKAR, waving wand – Cloud nine

Waving wand har en cyliner på 38 mm, vilket gör det möjligt att skapa stora, sofistikerade och lösa lockar. I och med locktångens stora storlek går det också att locka bredare slingor, vilket gör att stylingen går snabbt! Locktången har tre värmeinställningar: 130°, 155° och 180° och har en keramisk beläggning.

Waving wand finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

BÄSTA LOCKTÅNG FÖR SMÅ LOCKAR, Rose Quartz 19 mm C450E – Babyliss

Föredrar du mindre och mer kompakta lockar är Rose quartz 19 mm locktången du ska sträcka dig efter. Locktången är inte bara otroligt prisvärd, utan också väldigt enkel att arbeta med. Locktången värms upp snabbt, har sex värmeinställningar (160-210 grader) och klämman håller fast håret, vilket också gör det enklare att locka längre upp mot hårbotten för att skapa va-va-voom-volym. Var bara försiktig när du kammar ut lockarna! För att inte riskera en svinto-katastrof krävs en bredtandad kam som separerar lockarna utan att förstöra dem.

Rose quartz 19 mm finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

Bästa kontång, Keratin Protect – Remington

Med Keratin protect går det att skapa både snygga strandlockar och ett elegant svall. Den klassiska kontången har en bredd på 19-25 mm, kommer med en handske (vilket är ett måste för att inte bränna fingertopparna), har ett bra pris och ger även håret fin glans. Locktången har också en grip tech-teknologi, som ska göra att håret inte glider av tången. Det finns fem värmeinställningar, varav en är i ett pro+ läge på 185 grader för att minska slitage på håret.

Keratin protect finns att köpa till ett pangpris här (reklamlänk från Adtraction)!

Bästa locktång för lekfulla lockar, ROD Curling Iron vs11 – HH simonsen

ROD curling iron vs11 är en oval locktång med oändliga stylingmöjligheter! I och med att locktången inte är cylinderformad, blir lockarna inte heller lika runda, vilket ger ett mer lekfullt resultat. Perfekt för slarviga beach waves. Håller du istället tången liggande får du vackra vågor. Locktången ligger lätt i handen, har touchskärm och går att ställa in på 110-120 grader.

ROD curling iron vs11 finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

Bästa locktång utan sladd, Cordless 9001 – Babyliss

När du inte trodde att värmeverktyg kunde bli mer high tech, kom de sladdlösa varianterna och revolutionerade hårmarknaden. Snabba på trenden var hårjätten Babyliss med locktången Cordless 9001. Locktången ger inte bara fantastiska lockar som håller hela dagen, utan är också perfekta att ha med på resan (eller i handväskan om det skulle krisa). Det tar tre timmar att ladda upp locktången, som sedan räcker till 40 minuters styling. Locktången väger något mer än klassiska locktänger, men är så enkel att arbeta eftersom att du kommer åt i alla vinklar, utan en sladd som är i vägen.

Cordless 9001 finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

Foto: TT

0:42

Efter reklamen: Höstens hetaste hårtrender

(0:42)

Missa inte

Årets bästa återfuktande schampo och balsam – ELLE listar favoriterna för alla hår

Produkterna som gör håret magiskt mjukt!

Årets bästa plattång 2021 – från budget till lyx

Och knepen för att stylingen ska hålla!

Dålig hårdag? Här är superknepen som verkligen (!) hjälper

Varför visste vi inte det här tidigare?