Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Årets bästa locktång 2024 – bäst i test för alla hårtyper

20 feb, 2024 
bästa locktång bäst i test lockigt hår locktänger
Sofistikerat lockar, vackra vågor eller busiga beach waves... Med en locktång kan du enkelt skapa ett snyggt svall som håller i flera dagar! ELLE listar årets bästa locktång 2024 – för nybörjare och proffs.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Lockigt hår kommer aldrig att gå ur tiden – oavsett om det rör sig om det eleganta Hollywood-svallet, eller de lekfulla strandlockarna. Men att hitta rätt i djungeln av locktänger, är inte alltid helt lätt. Vad är till exempel skillnaden mellan en kontång och en locktång med klämma och vilken variant passar ditt hår?

ELLE guidar dig igenom de vanligaste frågorna – och listar favoriterna i alla kategorier.

Bäst i test locktång 2024 – bästa varianterna i alla kategorier

Scrolla längre ner för att läsa längre recensioner om produkterna!

Hur får man lockigt hår utan locktång?

Det finns flera sätt att locka håret, utan att faktiskt behöva använda locktång. Dels kan du locka håret med en plattång, och dels kan du också locka håret utan värme (dessutom under tiden du sover). Här hittar du listan på fem smarta knep att locka håret utan värme.

bästa locktång bäst i test

Hur lockar man håret med locktång?

Hur du lockar håret beror på vilket resultat du vill ha. Börja alltid med att dela in håret i sektioner och applicera värmeskydd för att inte riskera att skada håret och förstöra hårfärgen. Visste du till exempel att värmeverktyg kan göra blont hår gult om det slarvas med värmeskyddet? En favorit på ELLE-redaktionen är Heat protect spray (reklamlänk) från Ghd. Värmeskyddet har en fin mist som fördelar sig perfekt i håret, utan att göra håret strävt eller tungt. Här kan du läsa mer och köpa värmeskyddet (reklamlänk).

Annons
bäst i test locktång
Klicka på bilden och kom direkt till produkten

Vilket värmeskydd passar ditt hår? Här hittar du ELLEs stora bäst i test med värmeskydd. Ett måste om du använder fön, platt- eller locktång!

Vilket resultat du får på dina lockar beror på hur du håller tången. Vill du ha klassiska Hollywood-lockar virar du in håret på tången och håller locktången lodrätt i några sekunder så att lockarna får tid att forma sig. Släpp sedan ut slingan och låt håret svalna innan du försiktigt borstar ut. Om du vill att lockarna ska vara formade utåt från ansiktet, lägger du tången över håret. Men vill du istället att håret ska böja sig inåt, lägger du tången under hårslingan, mellan håret och huvudet.

Annons

Missa inte! Populära varmluftsborsten är verktyget alla pratar om just nu! ELLE har såklart samlat alla favoriter.

lockigt hår backstage

Busiga strandlockar kräver inte samma precision. När du ska skapa beach waves kan du variera storleken på lockarna genom att jobba med olika tjocklek på slingorna. Det är också snyggt att variera håll på lockarna. Det vill säga, du kan lägga tången över för att böja håret utåt, och du kan lägga locktången under för att forma lockarna inåt. Det är det operfekta som skapar det perfekta när det kommer till strandlockar!

Annons

Vilken locktång ska jag välja?

Det finns flera olika varianter av locktänger: kontång, locktång med klämma, oval locktång och vågtång. Den klassiska locktången med klämma är utmärkt för nybörjaren, eftersom att du inte riskerar att bränna fingrarna. Locktången med klämma skapar mer klassiska, stora lockar, medan en kontång gör det möjligt att vara mer lekfull i val av lock. Locktänger utan klämma gör det också lite svårare att locka topparna på håret.

LÄS MER: Årets bästa plattång. ELLE listar vinnarna av årets bäst i test.

Vilken storlek på locktång ska jag ha?

En tjockare locktång ger större lockar, medan en smalare locktång ger mindre och mer kompakta lockar. Har du kort hår kan det vara svårt att locka håret med en väldigt tjock locktång som är avsedd för att skapa stora lockar.

Missa inte! Vågtången är tillbaka – här är alla favoriter som skapar snyggt och vågigt hår!

Locktång bäst i test 2024 – ELLE listar årets bästa locktång för alla hår

Här är favoriterna från budget till lyx – och för alla typer av lockar!

Annons
vilken locktång ska jag välja? ELLE bäst i test locktång

Bästa locktång, Curve soft Curl Tong – ghd

Här är locktången för dig som enkelt och snabbt vill skapa ett snyggt svall som håller länge. Curve soft curl tong är märkets bästsäljande locktång och passar såväl nybörjare som stylingproffs. Locktången värms upp snabbt, har en cylinder på 32 mm och har en keramisk ytbeläggning, vilket i regel är mer skonsamt för håret än titanium. Precis som alla värmeverktyg från ghd, har locktången också en värmeinställning på 185 grader, vilket sägs vara den optimala värmen för att håret inte ska slitas mer än nödvändigt. Klämman håller håret på plats vilket underlättar stylingen (och minskar risken för brännskador på fingrarna), och de mjuka kanterna på klämman gör att det inte blir några skarvar på håret. Locktången har också en lång sladd. Oviktigt kan tyckas, men för den som inte har eluttag i badrummet är det ett måste!
Curve soft curl tong från ghd finns att köpa här (reklamlänk).

Annons
bästa locktång ghd soft curl 2024
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Bäst i test: Curve soft curl tong från GHDBrand logo
Bäst i test: Curve soft curl tong från GHD

Bästa locktång för mindre lockar, Rose Quartz Conical Wand – Babyliss

Föredrar du mindre och mer kompakta lockar är Rose quartz Conical Wand locktången du ska sträcka dig efter. Locktången är inte bara otroligt prisvärd, utan också väldigt enkel att arbeta med. Locktången värms upp snabbt, har sex värmeinställningar (160-210 grader) och skapar va-va-voom-volym. Var bara försiktig när du kammar ut lockarna! För att inte riskera en svinto-katastrof krävs en bredtandad kam som separerar lockarna utan att förstöra dem.
Här hittar du locktången (reklamlänk)!

Annons

BÄSTA LOCKTÅNG FÖR STORA LOCKAR, WAVING WAND – CLOUD NINE

Waving wand har en cyliner på 38 mm, vilket gör det möjligt att skapa stora, sofistikerade och lösa lockar. I och med locktångens stora storlek går det också att locka bredare slingor, vilket gör att stylingen går snabbt! Locktången har tre värmeinställningar: 130°, 155° och 180° och har en keramisk beläggning.
Waving wand finns att köpa här (reklamlänk).

locktång bäst i test stora lockar hår svall 2024
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

BÄSTA KONTÅNG, PRO-LUXE 25MM WAND – REMINGTON

Med PRO-Luxe 25mm Wandgår det att skapa både snygga strandlockar och ett elegant svall. Den klassiska kontången har en bredd på 25 - 38 mm, kommer med en handske (vilket är ett måste för att inte bränna fingertopparna), har ett bra pris och ger även håret fin glans. Locktången har också en grip tech-teknologi, som ska göra att håret inte glider av tången. Det finns fem värmeinställningar, varav en är i ett pro+ läge på 185 grader för att minska slitage på håret.
PRO-Luxe 25mm Wand finns att köpa här (reklamlänk)!

Annons

Bästa locktång för lekfulla lockar, ROD Curling Iron vs10 – HH simonsen

ROD curling iron vs10 har en spännande design som skapar lika spännande lockar! Håret snurras enkelt upp på locktången och de små bubblorna på locktången gör att resultatet blir lekfullt och "operfekt perfekt". Vill du har mindre och mer kompakta lockar tar du en mindre slinga och snurrar tightare kring tången, men vill du istället ha något större korklockar gör du ett större mellanrum. Locktången ligger lätt i handen, har touchskärm och går att ställa in på 110-120 grader.
ROD curling iron vs10 finna att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

Annons
hh simonsen locktång bäst i test 2024
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa lättanvända locktång, Curve Creative Curl Wand – Ghd

Är du ny inom locktång är Curve Creative Curl Wand verktyget för dig! Kontången från ghd har ingen klämma, men håret snurras enkelt upp på tången (se bara till att akta fingertopparna), vilket också gör att du inte riskerar några skarpa kanter på håret. Håll några sekunder och släpp ut. Det går verkligen inte att misslyckas. Låter du lockarna svalna innan du kammar ut håller resultatet otroligt länge. Plattången har en konstant värme på 185 grader vilket har gör att håret inte slits mer än nödvändigt.
Curve Creative Curl Wand finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

Annons
ghd locktång bäst i test locktång 2024
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Bäst i test: GHD Curve Creative Curl WandBrand logo
Bäst i test: GHD Curve Creative Curl Wand

Bästa locktång utan sladd, Cordless 9001 – Babyliss

När du inte trodde att värmeverktyg kunde bli mer high tech, kom de sladdlösa varianterna och revolutionerade hårmarknaden. Snabba på trenden var hårjätten Babyliss med locktången Cordless 9001. Locktången ger inte bara fantastiska lockar som håller hela dagen, utan är också perfekta att ha med på resan (eller i handväskan om det skulle krisa). Det tar tre timmar att ladda upp locktången, som sedan räcker till 40 minuters styling. Locktången väger något mer än klassiska locktänger, men är så enkel att arbeta eftersom att du kommer åt i alla vinklar, utan en sladd som är i vägen.
Cordless 9001 finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

Bästa vågtång, PROluxe 4-In-1 Adjustable Waver – Remington

Vill du variera dina lockar och istället skapa snygga (och megatrendiga) vågor är PROluxe 4-In-1 Adjustable Waver från Remington vågtången för dig! Den prisvärda vågtången har fyra inställningar: små vågor, busiga beach waves, stora vågor eller lösare vågor – här finns alla möjligheter! Dessutom har tången fem värmeinställningar och blir varm på 30 sekunder och en lång. En bra genialisk produkt med många möjligheter.
PROluxe 4-In-1 Adjustable Waver finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk)!

Annons
vågtång bäst i test bästa vågtång 2024 bågtång stora vågor
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Bäst i test: Remington Proluxe 4-in-1 adjustable waverBrand logo
Bäst i test: Remington Proluxe 4-in-1 adjustable waver

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons