Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Årets bästa hårolja – för alla hårtyper

Bäst i test hårolja

Torrt hår, noll glans och slitna toppar? Det är inget problem för en hårolja! De gyllene dropparna kommer i många varianter – ELLE har samlat favoriterna för alla hårtyper (och plånböcker)!
27 maj, 2021
0:48

Efter reklamen: Skönhetsrutinen i 5 steg för dina fötter

(0:48)

Med dagens innovativa hårvårsprodukter har hårolja blivit en bortglömd produkt i hårvårdsrutinen, vilket är synd med tanke på att håroljan är en riktig superhjälte – oavsett hårtyp. Den direkta effekten är glans och ett hår som ser välmående ut. Men en hårolja jobbar också långsiktigt med att stärka håret! Trots det drar sig många för att använda de gyllene dropparna, i tron om att håret ska bli flottigt och fett... Men ingen fara! ELLE har listat knepen för att lyckas med håroljan – och såklart hittat favoriterna i alla kategorier!

Vad gör en hårolja?

En hårolja ger liv och glans till trista längder! Dessutom reducerar oljan friss och innehåller ofta ingredienser som ger näring och stärker håret. En del håroljor har också värmeskydd och är då perfekt vid exempelvis föning. Var bara noggrann med att kolla till vilken grad håroljans värmeskydd skyddar.

Varför ska man använda hårolja?

Av många anledningar! Håroljan jobbar långsiktigt med att stärka håret, men ger också ett direkt resultat i form av glans och mindre friss. Ett välmående hår går aldrig ur tiden och ska vi följa catwalken är ett skinande längder trendigare än någonsin!

Hur applicerar man hårolja?

Det är superenkelt! En hårolja kan appliceras i både vått och torrt hår, men appliceras enbart i längderna. Håll fingrarna borta från hårbotten, annars är risken att känslan i håret blir som ett smält smörpaket! Applicera produkten i handflatan, gnid händerna mot varandra och fördela i längderna. Volià – färdig!

Varför blir håret flottigt av hårolja?

Det kan bero på olika anledningar, men mest troligt har du överdoserat (det händer även den bästa...). Tänk på att lite räcker väldigt, väldigt långt när det kommer till hårolja. Din hårtyp och kvalité på håret spelar såklart roll när det kommer till dosering av produkten, men en till tre droppar är en bra riktlinje. En annan anledning till att ditt hår kan upplevas flottigt är för att du helt enkelt inte använder en olja anpassad för just din hårtyp. Känns håret tungt efter du applicerat hårolja? Då behöver du hitta en lättare olja!

ELLEs Bäst i test hårolja 2021 hittar du här:

Bästa hårolja för torrt hår, Sp luxe oil – Wella

Trots att oljan innehåller mandel-, argan och jojobaolja känns håret varken tungt eller flottigt – inte ens när produkten appliceras i torrt hår. Sp luxe oil har en underbar doft, silkeslen konsistens och är enkel att fördela i håret. Torrt hår säger slurp och håret går direkt från bångstyrigt barr till skinande och slätt svall! Dessutom är oljan otroligt dryg och håller i evigheter.

Sp luxe oil finns att köpa här. (reklamlänk från Adtraction)

Bästa hårolja för blont hår, Blond Absolu Huile Cicaextreme hair oil – Kérastase.

Konsistensen är något tjockare, men oljan fördelar sig enkelt och fint i håret och glansen som håret får är något utöver det vanliga! Blond absolu huile cicaextreme hair oil har en underbar, blommigt doft och har också värmeskydd upp till 230 grader. Magin står edelweissoljan i produkten för! Edelweiss, som bland annat växer i Alperna, är känd för att vara blomman som överlever allt – kyla, vind, gassande sol. Blomman är rik på antioxidanter och i håroljan ger den håret skydd mot fria radikaler.

Blond AbsoluHuile Cicaextreme hair oil finns att köpa här. (reklamlänk från Adtraction)

Bästa hårolja i budgetkategorin, Segreto di Belleza Universal Oil – N.A.E

En multifunktionell olja som kan användas på kroppen, i ansiktet – och såklart i håret, där den också presterar bäst! Segreto di belleza universal oil är en vegansk hårolja med naturligt innehåll och är dessutom ekologiskt certifierad. Den ekologiska håroljan innehåller solrosolja och olivolja och ger håret ordentligt med fukt! Oljan är otroligt dryg och en droppe räcker långt, vilket också gör priset ännu mer plånboksvänligt. Ett hett tips är att addera en droppe i din leave in-kräm! Då blir håret extra mjukt och följsamt och får dessutom en megafin glans.

Segreto di Belleza Universal Oil finns att köpa här. (reklamlänk från Adtraction)

Bästa hårolja för slitet hår, Oil oil – Davines

Håroljan trollar fram ett riktigt Rapunzel-hår, oavsett hårtyp! Fukt, glans och ett hår som blir betydligt enklare att reda ut – oljan levererar verkligen ett förstklassigt resultat. Slitna toppar och glåmiga längder ser friskare ut och håret håller sig mjukt och fint fram till nästa tvätt! Oi oil finns också att köpa i travel size – perfekt att ha med på resa, eller om du vill testa dig fram innan du investerar i en stor flaska.

Oi oil finns att köpa här! (reklamlänk från Adtraction)

Bästa hårolja för tjockt hår, No7 bonding oil – Olaplex

Förutom att tillföra fantastisk fukt gör No7 bonding oil även susen när det kommer till att reducera friss och ge ett spegelblankt hår. Förpackningen har en speciell förslutning som gör att en droppe kommer ut i taget när du duttar finget i botten på förpackningen. Det gör att ingen droppe går till spillo. Håroljan är vegansk, innehåller uv-skydd och har värmeskydd upp till 230 grader. För tunt och fint hår kan håroljan kännas för koncentrerad och håret kan bli flottigt, men för tjockt barr presterar oljan med bravur!

No7 bonding oil finns att köpa här! (reklamlänk från Adtraction)

Bästa hårolja för fint hår, True soft argan oil – Maria Nila

True soft argan oil är vegansk, svensktillverkad och riktigt dryg. Oljan, som är helt genomskinlig, tynger inte ner håret, utan ger känslan av lätta och välmående längder. Pumpen doserar perfekt mängd produkt och har en härlig, och lätt doft.

True soft argan oil finns att köpa här. (reklamlänk från Adtraction)

Bästa hårolja för lockigt hår, RepairMending Infusion – Moroccanoil

En härlig hybrid mellan olja och leave in-kräm. Repair mending infusion kommer ut som en tunn kräm ur förpackningen, men smälter ut till en lätt olja i handflatorna och ger samma glansiga resultat som en hårolja. Produkten kramas enkelt in i håret och hjälper till att definiera lockarna, utan att tynga ner håret. Trollar bort friss och ger dessutom lätt självfall en fantastiskt boost.

Repair mending infusion finns att köpa här! (reklamlänk från Adtraction)

Foto: TT

Årets bästa ansiktsmask – från budget till lyx

Trollar fram glow – på bara tio minuter!

Årets bästa eyeliner för nybörjare och proffs

Riktiga budgetkap finns på listan!

Årets bästa primers för ett perfekt underlag

Primers för lyster, fuktboost eller mindre synliga porer!