Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Årets bästa glansvatten – allt om produkten som ger glansigt hår

24 aug, 2023 
glansvatten bäst i test glansigt hår
Nya tidens hårhjälte trollar fram läcker lyster och skinande längder – på bara några sekunder. Glansvatten är hårkategorins stora snackis som gör tråkigt hår till ett minne blott! ELLE listar årets glansvatten som får bäst i test.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrerBrand logo
Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrer

Glansigt och välmående hår har aldrig varit trendigare och nu är det dessutom enklare än någonsin att få skinande strån som följer säsongens Liquid hair-trend till punkt och pricka. Med ett glansvatten i din hårvårdsrutin trollar du enkelt (och effektivt) fram skinande längder, samtidigt som friss och trassliga toppar minskar markant.

ELLE har samlat allt du behöver veta om produkterna som ger dig stålande strån. Dessutom listar vi favoriterna du inte får missa!

Annons

Bäst i test glansvatten – årets favoriter för glansigt hår

Årets bästa glansvatten – enkla produkten för glansigt hår

Trasselfria längder och tacksam lyster – med ett glansvatten får du fint resultat på bara en minut! Läs mer om vinnarna i ELLEs bäst i test.

Bästa glansvatten, Oi liquid luster – Davines

Suktar du efter spegelblanka strån? Då är Oil Liquid luster något för dig! Den smarta och lättapplicerade produkten används efter schampo men innan balsam. Håret får en otrolig glans (det tackar vi roucouolja för), håret känns klart och ljusa slingor framhävs snyggt. Nästan som en lystergivande toning! Håret är också betydligt mindre frissigt (alphahydroxisyra ser till att stänga hårets fjällskikt) och känns också luftigt och lätt. Extra plus för magisk doft!

Oi liquid luster hittar du här (reklamlänk).

bäst i test glansvatten glans till hår davines liquid luster

Bästa vårdande glansvatten, Chroma absolu soin acide chroma gloss – Kérastase

Med Chroma absolu soin acide chroma gloss får du inte bara fin glans, utan också maxad vård och mjuka längder. Produkten appliceras i handdukstorkat hår och går från vätska till lätt kräm. Glansen håller också länge!

Annons

Läs mer om Chroma absolu soin acide chroma gloss (reklamlänk).

Bästa snabbverkande glansvatten, Papaya hair drink – Garnier

Nu kan du inte längde skylla på tidsbrist, för Papaya hair drink ger effekt på tio (!) sekunder. Glansvattnet ger samma återfuktande, släta och glansiga känsla som en hårinpackning. Du kan också förvänta dig betydligt mindre friss.

Här kan du köpa Papaya hair drink (reklamlänk).

garnier glansvatten budget bäst i test glansigt hår

Bästa glansvatten mot friss, Flash instant shine mask – Amika

Har du torrt hår är Flash instant shine mask från Amika produkten för dig. Produkten är något tjockare i konsistensen än konkurrenterna, vilket också gör att produkten är lite enklare att applicera utan att några dyrbara droppar går till spillo. Den glansgivande och återfuktande masken kan också ersätta balsam om du önskar.

Annons

Här hittar du prisvinnaren Flash instant shine mask (reklamlänk).

glansvatten bäst i test torrt hår

Bästa glansvatten budget, Elvital hyaluron plump wonder water – L'oréal Paris

Elvital hyaluron plump wonder water är en av många produkter som blivit en rejäl snackis på sociala medier. Glansvattnet, som ger effekt på åtta sekunder, masseras in efter schamponering. När hela tvättrutinen är färdig känns håret mjukt samtidigt som friss nästan är borta! Det bästa av allt? Favoriten kostar under hundralappen!

Annons

Läs mer om och köp Elvital hyaluron plump wonder water här (reklamlänk).

glansvatten elvitan glansigt hår bäst i test
glansvatten bäst i test recensioner
Annons

Vad är glansvatten?

Glansvatten är den smarta och enkla produkten som fokuserar på att ge släta längder, mindre friss och såklart en strålande glans – utan någon som helst ansträngning. Produkten kommer i flera varianter, men gemensamt är att det skinande resultatet kommer direkt vid applicering. Produkten är dessutom toppen om du har hår som lätt trasslar.

Vad gör glansvatten?

Förutom det uppenbara, att produkten ger glans till håret, gör ett glansvatten också håret mjukare, slätare och mindre frissigt.

glansvatten bästa produkt för glansigt hår

Hur använder man glansvatten?

Glansvatten är en del av hårtvättsrutinen och används i regel efter schamponering, men innan balsam. För bästa resultat ska håret gärna vara handdukstorkat och indelat i två eller flera sektioner för att produkten enklare ska täcka hela håret. Glansvattnet, som hjälper till att stänga fjällskiktet vilket i sin tur boostar glansen, appliceras på längderna och masseras sedan in ordentligt i håret. En del verkar så snabbt som på några sekunder, medan andra ger effekt efter en till två minuter. Resultatet håller fram till nästa tvätt – ibland även längre. Bästa resultat får du också om du fönar håret efteråt.

Annons

Hur fungerar glansvatten?

Glansvatten går att beskriva som den perfekta boostern för håret! Tänk dig samma fina resultat som ett vårdande läppglans. Kämpar du med torra toppar, glåmiga längder eller trassliga strån som är svårstylade, är glansvatten produkten för dig.

Vem passar glansvatten?

Det fina med den lätta vätskan är att den passar alla hår – tunt och platt som långt och lockigt! Eftersom produkten är så pass lätt i konsistensen behöver du inte vara orolig för att håret blir tungt, upplevs smutsigt eller är svårt att styla efter användning. I stället kan du förvänta dig ett klart, hälsosamt, luftigt och lätt hår med tacksam lyster.

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Annons