Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Kändisfrisörens bästa tips: Därför ska du tvätta håret i kallt vatten

21 aug, 2023 
tvätta håret kallt vatten tips glansigt hår
Frissiga längder och en glans som lyser med sin frånvaro... Känner du igen dig? ELLE har träffat stjärnfrisören Adam Lukacs som delar med sig av det smarta (och enkla) knepet som gör stor skillnad för håret!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så får du bort gula skiftningar i håretBrand logo
Så får du bort gula skiftningar i håret

Sidenörngott för att minska friss och behålla fukt, scrunchie istället för tofs och såklart det senaste årets stora snackis, heatless curls – det finns en hel del smarta beauty hacks som är extra tacksamma för håret. Vill du även tämja friss och trolla fram en fantastisk glans finns det såklart ett smart och enkelt knep som gör jobbet!

Här delar frisören Adam Lukacs, som gör håret på bland annat Zara Larsson och Bianca Ingrosso, med sig av supertipset som gör stor skillnad!

Smarta tips som förbättrar håret

Välmående och glansigt hår går aldrig ur tiden! Men att lyckas hålla frissen borta och bevara fukten i håret är för många en utmaning.

Annons

Nyckeln till ett välmående hår är bland annat rätt hårvårdsprodukter för din hårtyp, att inte snåla med eftervården och att se till att topparna trimmas med jämna mellanrum. Men visste du att temperaturen du har på vattnet när du tvättar håret också spelar stor roll? Kallt vatten hjälper nämligen till att boosta glansen och minska frissen!

Därför ska du tvätta håret i kallt vatten

– Kallt vatten drar ihop fjällskiktet på hårstrået vilket gör att håret blir glansigare än om du tvättar det i varmt vatten. Varmt vatten hjälper nämligen till att öppna upp hårstrået ännu mer, säger Adam Lukacs.

Kallt vatten minskar friss

– Man kan också tvätta håret i en normal och behaglig temperatur och sen skölja igenom längderna med kallt vatten efter att man sköljt ut sitt balsam. Eller ännu bättre, om man klarar av att skölja ur balsamet med kallt vatten! Det hjälper till att sluta håret vilket är bra för glansen. Du får då också ett tätare fjällskikt vilket minskar frissigheten!

Foto: Foto: Launchmetrics/Spotlight

Annons