Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Värmespolar – bästa värmespolarna och allt om den nya hårtrenden

10 okt, 2022 
värmespolar bäst i test bästa värmespolar så funkar det
Värmespolar är hetare än någonsin! ELLEs beautyredaktör har listat årets bästa värmespolar och ger dig den ultimata guiden på hur du använder hårrullarna för ett perfekt resultat – varje gång!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det är möjligt att pandemin har gjort oss mer intresserade av hår, för barret har aldrig tidigare fått sådan fokus som nu. Värmeverktyg som varmluftsborste, vågtång och hårfön går varma i hopp om att skapa den perfekta stylingen.

Och precis när vi trodde att vi fått nog av värmeverktyg i hårgarderoben kom den senaste TikTok-trenden och tog hela världen med storm. Ja, ska vi lyssna på alla miljontals videos på TikTok är värmespolar inte bara ett till stylingverktyg i samlingen, utan ett måste för att skapa perfekta lockar.

ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson var såklart tvungen att testa värmeverktyget! Varsågod, här är den ultimata guiden på hur du använder (eller inte använder) värmespolar – och bästa varianterna som får bäst i test.

Bäst i test värmespolar – favoriterna som skapar perfekta lockar

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om de storsäljande värmespolarna. Dessutom hittar du bästa knepen och tipsen på hur du använder värmespolarna.

Annons

Fungerar värmespolar?

Skönhetredaktör Veronica Henriksson reder ut:

"Värmespolar är absolut inget nytt, men känns ändå något sätt spännande och kul (om vi ser förbi förpackningarna som tydligen blev kvar på 90-talet). TikTok har definitivt satt förväntningarna om ett svall med lockar som studsar lätt, men det är också möjligt att jag gått på ännu ett viralt hittepå, för ja, för ett år sedan sov jag också med strumpor i håret.

Det första som slår mig när jag öppnar den stora kartongen är det... minst sagt daterade utseendet. Tankarna för mig genast till 00-talets krustänger designmässigt. Med följer flera olika bruksanvisningar, som såklart hamnar direkt i sopkorgen. Något jag tydligen får ångra i efterhand. Hur svårt ska det vara? De första värmespolarna jag testar är också den mest omtalade, PRO-Luxe Rollers från Remington. I lådan finns 20 spolar, åtta i storlek mindre och 12 något större. Behövs verkligen alla till mitt halvlånga och halvtjocka hår? (Hint! Ja, jag var tydligen lite för generös med mängd hår per spole och satt med noll spolar kvar, men halva håret hängandes från huvudet.)

Annons

Vilka spolar som ska placeras var har jag ingen aning om. Bruksanvisningen hade nog varit bra ändå. Jag sätter tillbaka värmespolarna, låter dem bli varma igen (tack och lov tar det knappt två minuter) och börjar om. De mindre spolarna hamnar i underhåret och det större spolarna placeras ganska slarvigt ut i resten av håret.

Nästa fråga: hur länge ska spolarna vara i? Det är nu jag försiktigt börjar gräva i soporna efter bruksanvisningen (som jag i efterhand insåg såklart finns online)... Fem till tio minuter lyder instruktionerna. Det var ungefär lika lång tid det tog för mig att hitta bruksanvisningen i soporna och lyckas bläddra fram till de svenska instruktionerna.

Klämmorna tas bort, spolarna rullas ut och håret – wow! Lockarna blir minst sagt lockiga. Tänk dig Sandy i Grease. Jag låter håret vara och är lite smått irriterad över att jag lyckades locka luggen åt fel håll. Hallå, du ursnygga gardinlugg som jag sett på TikTok, var är du? Men efter ett tag har håret fallit så snyggt och ja, jag ser ut att komma direkt från frisörstolen. Men det bästa slutar inte där. Dagen efter är håret minst lika snyggt och komplimangerna trillar in. Dag tre har lockarna gått från supersnygg frisörstyling till ett läckert och något busigare självfall. Jag är såld – och får återigen se mig besegrad av TikTok. Jag vågar till och med nästan säga att jag nu väljer att lägga locktången på hyllan för att istället ge plats för de 90-talsinspirerade spolarna. "

Annons

Bästa värmespolar – så bra är bästsäljarna på topplistan

Utbudet av värmespolar är inte det största i Sverige, men ska vi följa trenden kommer det med största sannolikhet att dyka upp fler och fler på marknaden. Här är allt du behöver veta om de tre bästsäljarna just nu.

Bästa värmespolar, PRO-Luxe Rollers – Remington

Remingtons värmespolar PRO-Luxe Rollers är de mest omtalade värmespolarna just nu och säljer slut så fort de kommer in. Och spolarna förtjänar verkligen all uppmärksamhet! Värmespolarna värms upp på 90 sekunder, har en bra variation mellan små och stora spolar (25 mm och 32 mm) och efter lite övning går det enkelt att avgöra hur mycket hår som kan rullas upp, samt att placera ut spolarna i håret. Det bästa är definitivt klämmorna! De är så pass hårda att de håller spolarna på plats, men ändå så mjuka att de inte lämnar några skarvar i håret. Och håret får fantastiska lockar som håller i flera dagar om du preppar med värmeskydd och eventuellt en volymspray. Här får du perfektion på bara några minuter. Resultatet blir mer hållbart om du låter spolarna vara i länge, men tio minuter är det som krävs för att ge snygga lockar med rejäl studs.

Värmespolarna finns äntligen i lager igen. Här hittar du värmespolarna från Remington (reklamlänk).

Bästa värmespolar för volym, Thermo-Ceramic Rollers – BaByliss

I BaByliss värmespolar Thermo-Ceramic Rollers finns tjugo spolar i tre olika storlekar (32, 26 och 19 mm). Variationen på värmespolarnas storlek gör det också möjligt att vara lite mer lekfull i sin styling. Värmespolarna har tre olika värmeinställningar. Har du tunt hår räcker den lägsta temperaturen (90 grader), men har du något grövre hår kan den högsta temperaturen på 140 grader vara bra. Spolarna är superenkla att rulla upp i håret och ger supersnygg volym som håller – länge! Vi pratar ett lyxigt svall med stora lockar. Det enda negativa med värmespolarna är att det kommer med tio klämmor och 20 nålar. Nålarna är något svåra att fästa i värmespolarna, men med lite övning går även det.

BaByliss värmespolar Thermo-Ceramic Rollers finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

värmespolar babyliss bäst i test värmespolar
Värmespolar från BaByliss. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa prisvärda värmespolar, Fast Curls – Remington

De prisvärda värmespolarna Fast Curls, som också finns i uppdaterad variant (reklamlänk) från Remington är okomplicerade, men snålar däremot inte med det snygga resultatet. I kitet finns 20 spolar i tre storlekar. Tyvärr finns det "bara" sex stora spolar, men tio spolar i variant mellan. Spolarna har en inbyggd klämma som du fäster i håret – super om du har tunt hår, men något svårare att fästa om du har tjockt hår eftersom att håret gärna trasslar in sig i klämman när spolarna ska rullas ut. Håret får snygga, kompakta lockar, som efter ett varv med hårborsten (efter att lockarna fått vila), faller otroligt snyggt. Pluspoäng för att en av spolarna har en prick som visar när värmespolarna kan användas.

Annons

Remingtons prisvärda variant Fast Curls finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

Här hittar du också spolarna avsedda för något längre och tjockare hår (reklamlänk).

HUR ANVÄNDER MAN VÄRMESPOLAR?

Det är inte så svårt som det verkar, även om det kan ta en eller två gånger att få in snitsen. Här är en enkel steg för steg-guide:

  • Steg ett: Håret ska alltid vara torrt när du använder värmespolar. Borsta igenom håret noga och applicera värmeskydd. Även fast värmespolarna inte blir lika varma som till exempel en platt- eller locktång, utsätts håret fortfarande för värme. Värmeskydd ger också stadga till håret vilket gör att lockarna håller längre.
  • Steg två: Dela upp håret i sektioner för att enklare komma åt allt hår och minska risken för trassel.
  • Steg tre: Ta en slinga lika bred som den hårspole du har och sträck håret rakt ut. Lägg spolen över eller under hårslingan (locken får olika form beroende på åt vilket håll du lockar), och börja rulla upp mot hårbotten. Börja alltså från topparna och jobba dig upp mot huvudet.
  • Steg fyra: Vill du har volym från hårbotten kan du mer fördel rulla upp spolarna hela vägen, men vill du istället ha något lösare lockar behöver du inte rulla håret lika tajt. Fäst med klämma eller hårnål, beroende på vilken som följer med värmespolarna.
  • Steg fem: Låt värmespolarna vila i håret, minst 10 till 15 minuter, men gärna längre. När du sedan rullar ut värmespolarna bör du vänta med att borsta lockarna tills håret svalnat helt.

ÄR VÄRMESPOLAR BRA FÖR HÅRET?

Till skillnad mot till exempel locktång, blir värmespolar inte lika varma. Du riskerar med andra ord varken att bränna hår eller fingertoppar. Men tänk på att det forfarande är värme det handlar om – därför ska du inte slarva med någon form av värmeskydd, antingen spray eller en leave in-kräm som också skyddar mot värme.

värmespolar bäst i test 2022 bäta värmespolar så använder du
Filippo Fortis/imaxtree.com

HUR LÄNGE SKA VÄRMESPOLAR SITTA I?

Värmespolarna ska sitta i håret i minst 10 till 15 minuter, men kan med fördel sitta i längre för att håret ska få ordentlig form. Värmespolarna ska vara helt kalla när du tar ut dem.

Annons

Vilka värmespolar är bäst?

ELLEs vinnare av värmespolar är Remingtons stora snackis PRO-Luxe Rollers, men vilka värmespolar som passar dig beror på vilket hår du har och vilket resultat du vill åt. Har du tjockare hår ska du med fördel satsa på värmespolar som är något större i storlek. Detsamma gäller om du vill ha lite större och lösare lockar. Vill du däremot jobba extra mycket med volymen och få något mindre lockar, passar lite smalare värmespolar dig.

Värmespolar på kort hår – fungerar det?

Självklart, men då får du också något mindre lockar eller vågor (Tips! Rulla inte upp spolarna hela vägen till hårbotten om du vill ha lättare lockar som hänger snyggt). Har du axellångt hår eller längre kan du absolut testa värmespolar.

hur använder man värmespolar guide recension

Keramiska värmespolar eller inte, vilka är bäst?

Den keramiska beläggningen hjälper till att fördela och bibehålla värmen jämnt i håret och hjälper också håret att bli mindre frissigt. Värmespolar med keramisk beläggning är alltså att föredra och är mest vanligt både när det kommer till platt- och locktång samt värmespolar.

Annons

Håller lockarna längre med värmespolar?

Ja! Men det är viktigt att förbereda håret innan du använder hårrullarna. Värmeskydd skyddar och ger stadga en en volymspray höjer volymen. Viktigt är också att låta lockarna vila efter att du tagit ut värmespolarna. Och ha gärna spolarna i längre än tio minuter.

Hur fungerar hårrullar?

Hårrullar och värmespolar skiljer sig på det sätt att hårrullar inte blir varma, medan värmespolar, precis som namnet tyder skapar lockar med värme. Hårrullar rullas upp i håret och ska, precis som värmespolar sitta i så länge som möjligt. I regel kan man säga att det går snabbare att få till en styling med värmaspolar.

Foto: Imaxtree

Här är vårens hårtrender 2022Brand logo
Här är vårens hårtrender 2022

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons