Artikeln innehåller reklamlänkar

Bra saltvattenspray – knepet bakom det perfekta strandhåret

bästa saltvattenspray

Bästa saltvattensprayen!

Ta inspiration från catwalken och inspireras av frisyrer från bland annat Gucci, Dior och Alexander Wang när du stylar håret i sommar. Allt du behöver är ett saltvattenspray. ELLEs Carin Hellman reder ut och listar sina bästa tips på hur man använder produkten.
27 januari, 2020

Saltvattenspray ger stadga och ger den perfekta after beach-looken – även när håret är nyvättat. ELLEs Carin Hellman reder ut varför du ska använda saltvattenspray och listar årets bästa produkter värda att lägga pengarna på.

Varför ska man använda saltvattenspray?

– Ett bra saltvattenspray ger ditt hår mer textur. Har du fint och rakt hår och exempelvis vill att din frisyr ska hålla längre är detta perfekt för dig. Ett tips är att ge håret en dusch av saltvatten innan du sätter upp det så kommer din frisyr att sitta på plats hela dagen. Har du ett naturligt självfall i håret kan du använda saltvattenspray för att ta fram naturliga lockar mer. Sen fungerar sprayen också för att skapa den där rufsiga ”jag-vaknade-såhär-snygg”-looken.

Hur använder jag saltvattenspray?

– Spraya i blött hår för att få fram naturliga lockar. Låt håret sedan antingen självtorka eller blås det torrt, gärna med en trattfön. Undvik frottéhandduk för att torka håret då kombinationen handduk och saltvatten kan ge ett frizzigt resultat. Ett tips är att ta en gammal t-shirt eller mjukare bomullshandduk, gnugga inte utan tryck ut vätan ur håret. Mer volym och beachlockar utlovas.

Spraya i torrt hår om du vill ha mer textur. Kanske vaknar du på morgonen och tycker att håret behöver lite mer volym och liv? Då är det bara till att ge det ett par spray med saltvatten. Glöm bara inte att saltvattensprayet alltid ska vara det sista steget i din stylingrutin. Sen är du och ditt somriga hår redo för dagen!

Kan man göra egen saltvattenspray?

Ja och nej. Det finns många recept på hur du blandar egen saltvattenspray hemma, men allra bäst är att du investerar i en produkt som passar dig och ditt hår bäst, för att inte tynga ner håret. Känner du dig ändå pysslig kan alltid göra ett eget saltvattenspray. Blanda 2dl varmt vatten med en tesked salt. Tillsätt en matsked kokosolja och en halvtesked balsam. För extra stadga i ditt spray kan du också blanda ned lite hårvax. Förvara i sprayflaska.

Vilken är årets bästa saltvattenspray?

ELLEs beautyredaktör Carin Hellman guidar till världens bästa saltvattenspray – för alla olika behov. Här är hennes topplista!

1. Ocean spritz salt spray for beachy texture, wella eimi – bästa saltvattenspray

Wellas saltvattenspray innehåller naturligt mineralsalt och skyddar mot UV-strålning och uttorkning. Läs fler recensioner och köp här. (länk till Nordicfeel)

2. Sail soft wave spray, R+CO –Mare mediterranean sea mist – bästa lätta saltvattenspray

Ljuvlig saltvattenspray från R+Co som ger lätt textur och stadga. Enkel att kamma ut. Läs fler recensioner och köp här. (länk till Nordicfeel)

3. Beach muse sea minerals spray, Noir Stockholm – bästa vårdande saltvattenspray

Vårdande saltvattenspray mer aloe vera och druvkärneextrakt som skyddar mot fria radikaler och återfuktar. Läs fler recensioner och köp här. (länk till Adtraction)

noir stockholm saltvattenspray beach muse bäst i test

Beach muse sea minerals spray från Noir Stockholm är bästa vårdande saltvattenspray. Klicka på bilden och kom till sprayen.

4. Surf spray, Bumble and bumble – bästa saltvattenspray-klassiker

Bumble and Bumbles klassiska saltvattenspray är en ikon bland beach-sprayer. ger lätt stadga och matt finish och funkar på alla hår. Läs fler recensioner och köp här. (länk till Adtraction)

Saltwater spray, Lernberger Stafsing – bästa saltvattenspray för män

Lernberger Stafsings saltvattenspray är egentligen framtagen för män – men är en perfekt för alla. Ger naturlig volym och struktur och funkar lika bra i vått som torrt hår. Läs fler recensioner och köp här. (länk till Nordicfeel)

Av Moa Alfredsson och Carin Hellman.

Läs mer:

Sulfatfritt schampo: 8 ELLE-favoriter!

Har ditt ljusa hår blivit grönt under sommaren? Här är räddningen!

Så får du bort gula toner i håret – 5 silverschampon som fungerar