Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Saltvattenspray bäst i test – årets bästa saltvattenspray för snyggt strandhår

23 jul, 2022 
bästa saltvattenspray bäst i test – saltvattenspray textur spray hår
Skapar snygg textur, får stylingen att hålla länge – och trollar fram det perfekta strandhåret! En saltvattenspray är en mångsidig produkt som löser många hårproblem. ELLE har samlat årets bästs saltvattenspray. Här är vinnarna av bäst i test!
Annons

Drömmer du om hår med busiga längder, snygg volym och en hållbar styling är saltvattensprayen produkten du ska sträcka dig efter! Den okomplicerade produkten gör markant skillnad och passar alla hår – oavsett längd.

Saltvattenspray – årets bästa saltvattenspray 2023

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Bäst i test saltvattenspray – hela topplistan

ELLE har samlat årets bästa saltvattenspray för alla hår! Längre ner kan du också läsa allt du behöver veta om saltvattenspray och hur du bäst använder produkten.

Bästa saltvattenspray för stadga, Salt Water Spray – Björn Axén

Björn Axéns Salt Water Spray är salta stänk, samlat i en flaska. Den väldoftande saltvattensprayen ger riktigt snygg stadga till håret, utan att göra längderna hårda eller krispiga. Saltvattensprayen är lättapplicerad, hjälper till att hålla uppsättningar på plats hela dagen och går att krama in enkelt för att trolla fram snyggt och busigt självfall. Extra plus för att den också innehåller vårdande och stärkande vitamin B5 och UV-skydd!

Annons

Bästa saltvattenspray som inte känns, More Inside This is a Sea Salt Spray – Davines

Vill du ha en saltvattenspray som verkligen inte känns i håret är det More Inside This is a Sea Salt Spray du ska sträcka dig efter. Saltvattensprayen skapar snygg textur, volym och en fyllig känsla till håret, men känns samtidigt inte sträv. En riktig fullträff och multiprodukten som löser så många dåliga hårdagar.

Annons
saltvattenspray volym bäst i test bästa spray hår
Bästa kladdfria saltvattenspray från Davines. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa saltvattenspray för volym, Saltwater Spray – Lernberger Stafsing

Lernberger Stafsings Saltwater Spray har många bra användningsområden och har blivit lite av en klassiker i sammanhanget. Förutom att ge hållbar textur och stadga innehåller saltvattensprayen också vårdande ingredienser som broccoliolja, UV-skydd och värmeskydd (till föning). Här behöver du inte doppa håret i medelhavet för att lyckas med det snygga strandhåret!

saltvattensspray bästa – bäst i test
Bästa veganska saltvattenspray från Lernberger Stafsing. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa saltvattenspray med värmeskydd, Hair Resort Spray – Kevin Murphy

Superfin mist, ultralätt konsistens, ljuvlig doft som för tankarna till tropisk värme – och såklart också volym och stadga som får håret att nå högre höjder. Hair Resort Spray är en dryg och prisvärd hårhjälte som ger ett snyggt lyft, utan att kännas krispig eller hård. Extra tacksamt är också att saltvattensprayen inte känns för tung i tunt hår. Hair Resort Spray har också värmeskydd upp till 220 grader.

Annons
saltvattenspray med värmeskydd – bäst i test hår textur volym spray bästa
Bästa viktlösa saltvattenspray från Kevin Murphy. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa veganska saltvattenspray, Salty Mist – Maria Nila

Vårdade, färgbevarande och skyddar mot UV-strålning. Salty Mist är verkligen mer än bara en saltvattenspray. Den ger lätt volym och stadga utan att kännas. Tack vare den lätta känslan på håret går den att applicera innan du lockar håret, för att få lockarna att hålla snyggt i dagar! Salty Mist kan till och med ge snyggt självfall till det plattaste håret.

Annons
vegansk saltvattenspray bäst i test bästa saltvattenspray
Bästa saltvattenspray mist från Maria Nila. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa saltvattenspray med doft, Rockaway Salt Spray – R+Co

Att föna in några stänk av Rockaway Salt Spray är som att ge håret en full on hårförvandling! Längderna får ett snyggt självfall och känns fylliga, medan hårbotten får sig ett ordentligt lyft. Produkten fungerar verkligen som en hybrid mellan texturspray, volymspray och saltvattenspray! Håret känns inte minsta tungt eller krispigt och stylingen håller länge!

Annons
bästa saltvattenspray bäst i test
Bästa saltvattensspray från R+Co. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa saltvattenspray för tunt hår, Ocean Mist – Sachajuan

Önskar du ett ofixat beach hair är Ocean Mist saltvattensprayen som kommer att behaga dina behov. Om du applicerar i vått eller torrt hår spelar ingen roll – Ocean Mist är produkten som gör jobbet i alla lägen.

Vad gör saltvattenspray?

Ett bra saltvattenspray ger ditt hår mer textur och volym. Har du fint och rakt hår och exempelvis vill att din styling ska hålla längre är detta perfekt för dig. Ett tips är att ge håret en dusch av saltvatten innan du sätter upp det så kommer din frisyr att sitta på plats hela dagen. Har du ett naturligt självfall i håret kan du använda saltvattenspray för att ta fram naturliga lockar och skapa det snygga strandhåret.

Annons

Hur använder man saltvattenspray?

Det finns lite olika sätt att använda saltvattenspray. Produkten är perfekt att spreja i blött hår för att framhäva naturliga lockar och självfall. Låt sedan håret antingen självtorka eller blås det torrt, gärna med en diffuser om det är lockarna du vill åt. Du kan också applicera saltvattenspray i handdukstorkat hår och låta håret självtorka. Eller innan du ska locka håret med en locktång för att få stylingen att hålla längre.

saltvattenspray bäst i test
Vilken är årets bästa saltvattenspray? ELLE listar bäst i test!

När ska man använda saltvattenspray?

Produkten är perfekt att använda om du snabbt och enkelt vill ge volym, textur och stadga till håret. Förutom att trolla fram snyggt självfall är produkten perfekt om du vill ge en "busig" look till håret, eller ska göra en uppsättning och vill att den ska ligga snyggt hela dagen och kvällen.

Annons

Kan man ha saltvattenspray i torrt hår?

Absolut! Saltvattenspray är perfekt att spreja i torrt hår om du vill ha mer textur. Kanske vaknar du på morgonen och tycker att håret behöver lite mer volym och liv? I med saltvattenspray, sen är du och ditt hår redo för dagen!

Vad är saltvattenspray bra för?

Det fina med saltvattenspray är att produkten har så många olika användningsområden – och passar alla hår. Har du kort hår och vill ge snygg textur till längderna? I med saltvattenspray! Har du längre hår och vill ge en snygg operfekt (men ändå så perfekt) look är det också en saltvattenspray som gör jobbet.

saltvattenspray kort hår bästa spray bäst i test
Saltvattenspray för kort hår – så gör du.

Finns det något recept på att göra egen saltvattenspray?

Ja och nej. Det finns många recept på hur du blandar egen saltvattenspray hemma, men allra bäst är att du investerar i en produkt som passar dig och ditt hår bäst, för att inte tynga ner eller torka ut håret. För tänk på att många varianter av saltvattenspray också innehåller vårdande ingredienser.

Ska man använda någon speciell saltvattenspray till män?

Det finns specifika saltvattensprays för män, men saltvattensprayen i testen ovan fungerar såklart för alla!

Foto: Imaxtree

ELLE Talks – avsnitt 1Brand logo
ELLE Talks – avsnitt 1
Annons