Lockiga frisyrer: trendiga och snygga frisyrer för lockigt hår

frisyrer lockigt hår inspiration

Ge liv till dina lockar. Vi har samlat trendiga klipp och snygga stylings för lockigt hår. Här är 12 favoriter du inte får missa!
19 januari, 2023
Fixa håret som Janice
0:20

Efter reklamen: Fixa håret som Janice

(0:20)

Slå på ljud

Det lockiga håret är en evig klassiker och kommer alltid att vara trendigt. Men lockarna (som såklart kan variera i form) går att styla på fler olika sätt och det finns mängder av fina frisyrer som passar extra snyggt till lockigt hår.

Lockigt hår: Bästa hårinspirationen för lockiga frisyrer 2023

Korta klipp, en uppklippt lockigt frisyr eller en styling med stora lockar – här finns något för alla. Har du inte lockigt hår själv, eller vill du boosta lockarna finns såklart fler olika typer av produkter som gör jobbet. En locktång, diffuser till din hårfön och en curl cream är några produkter som är extra bra att investera i.

Ta hand om lockigt hår – knepen (och produkterna) som skapar snygga lockar

Lockiga frisyrer: Kort uppklippt frisyr

Det uppklippta håret är en hårtrend vi ser mer och mer av. Och extra tacksamt med just uppklippt hår är att frisyren ger en boost till självfallet och lockarna. Vill du pricka in flera trender i en frisyr ska du kombinera med en snygg shag bang!

Lockiga frisyrer: Långt lockigt hår

Få frisyrer är så snygga som ett långt, lockigt hår med tighta lockar! Däremot tenderar ett lockigt hår att också blir torrt och frissigt. Glöm därför inte att boosta håret med fukt, fukt, fukt!

Lockiga frisyrer: kort lockigt frisyr

Korta (kaxiga) klipp blir allt mer trendigt – och är riktigt snyggt till lockigt hår. Ge håret extra glans med en hårolja eller definiera lockarna med en curl cream.

“Scandi hairline” går viralt på TikTok – därför älskar alla trenden

Lockiga frisyrer: lockiga frisyrer för axellångt hår

Är du sugen på att sätta saxen i håret eller strävar du efter att spara ut längderna? Det mellanlånga håret är en favorit hos många och riktigt snygg för dig med lockigt hår. Vill du hitta inspirationen på fler axellånga frisyrer? ELLE har samlat 11 trendiga klipp för axellångt hår!

Lockiga frisyrer: Lockigt hår med lugg

Luggen har gjort en ordentlig comeback och är riktigt snygg att kombinera med lockiga längder! Låt luggen vila över ögonbrynen, klipp en kort lugg eller satsa på en trendig gardinlugg – oavsett variant är en lugg årets trendigaste frisyr.

Säsongens trendiga hårfärg – nu pratar alla om Tiramisu hair

Lockiga frisyrer: Stora lockar till håret

Enkelt och elegant – de stora, lösa lockarna passar till både långt hår eller en axellång page. Här är en rundborste eller en stor locktång det perfekta verktyget för att få till looken.

Lockiga frisyrer: Lockar med wet look

lockigt hår wet look hårinspiration
Matteo Valle

Våga wet look 2.0! Den snygga stylingen är suverän till lockiga längder eftersom att du ger ett snyggt och lite lekfullt liv till den slickade looken.

Hårinspo! 17 snygga (och enkla) håruppsättningar att testa nu

Lockiga frisyrer: vågigt hår

Intresset för att skapa perfekt, vågigt hår har ökat markant. Vågiga längder passar lika bra till vardag som till fest. Psst! Här hittar du vinnarna i ELLEs bäst i test vågtång!

Lockiga frisyrer: Lockigt halvlångt hår

Definierade lockar och ett axellångt hår. Den snygga frisyren flirtar med 80-talets hårmode – och vi älskar det! En curl cream är den perfekta produkten om du vill hjälpa till att göra lockarna mer kompakta.

Lockiga frisyrer: Mjuka lockar

Mjuka, borstade lockar med glans kommer alltid att vara en trendsäker look och stylingen passar alla hår – oavsett längd eller tjocklek på håret.

Årets trendiga klipp! 11 uppklippta frisyrer för alla hår

Lockiga frisyrer: Lockig mullet

En kaxig mullet à la Miley Cyrus och Billie Eilish har blivit en frisyr att räkna med de senaste åren. Längderna med massor av etapper också extra bra till lockigt hår eftersom att den uppklippta frisyren då ger liv till lockar och självfall.

Lockiga frisyrer: Lockigt hår med kort lugg

Kort, kortare, kortast – hur vill du ha din lugg? Den trendiga mikroluggen går såklart att kombinera med ett lockigt hår. Det är det lekfulla som gör looken extra spännande!

Foto: Imaxtree

Se Kim Kardashians mest minnesvärda frisyrer genom åren
0:58

Efter reklamen: Se Kim Kardashians mest minnesvärda frisyrer genom åren

(0:58)

Slå på ljud