Tiramisu hair – allt om den trendiga hårfärgen

Tiramisu hair trend hårfärg 2023

Ton i ton och varma nyanser – nu är det Tiramisu hair som gäller! Här är allt om den smaskiga hårtrenden.
16 januari, 2023
Fixa håret som Sara Biderman
0:34

Efter reklamen: Fixa håret som Sara Biderman

(0:34)

Slå på ljud

Uppklippta hår, 70-tals frisyrerna som gjort en ordentlig comeback, mjukare färger och en lugg alla millennials är välbekanta med. Summerar vi vårens hårtrender ser vi att en stor hårförändring är på gång. Det här är till exempel året då vi sätter saxen i håret och satsar på kortare klipp och lämnar den iskalla balayagen bakom oss.

Och den senaste hårtrenden är smaskigare än någonsin! Vi pratar såklart om favoriten "Tiramisu hair". Här är snyggaste inspirationen att ta med nästa gång du ska till frisören!

Vad är Tiramisu hair?

Vi har tidigare sett att de varmare hårfärgerna är påväg tillbaka. Både Kim och Khloé Kardashian satsade till exempel på en varmare honey blonde medan skådisen Zendaya lät ljusare toner ge liv till det annars mörkbruna (nästan svarta) håret.

I samma anda ser vi nu hur Tiramisu hair kommer smygandes och förväntas bli en av de stora it-färgerna 2023. Men varför namnet, kan man undra? Hårtrenden handlar om att hitta den perfekta, blonda färgen som likt den kaffesmakande desserten bygger på tre olika nyanser som går ton i ton.

Här är produkten som har räddat Kim Kardashians hår – och den finns att köpa i Sverige

Hur gör man Tiramisu hair?

Tiramisu hair handlar om att göra en sömlös färgning i varmare toner där det främst är den mellanblonda färgen som får stå i fokus. Satsa på en något mörkare hårbotten (tänk dig en varm ljusbrun färg) och gå sedan mot varmare slingor (som är frimålade) i en något ljusare nyans. Basen i färgen är alltså varm ljusbrun och det är med hjälp av varma, blonda slingor som du skapar en mer livfull look. Det hela avslutas med en varm, glansig toning som binder samman hela looken.

Tiramisu hair påminner på många sätt om en balayage, men skillnaden mot en blond balayage blir att grunden på färgen är ljusbrun och inte just blond. Den absolut största skillnaden är att färgningen nu ska gå i varmare toner och de frimålade slingorna gärna får dra mot det något guldigare. Tidigare har många gjort allt i sin väg för att låta det iskalla ta all plats!

Vem passar Tiramisu hair?

Precis som en klassisk balayage, där hårbotten också hålls något mörkare, är Tiramisu hair extra tacksam om du i grunden är något mörkare i håret och tillhör dem som gärna inte besöker frisören varje månad för att färga bort utväxten. Har du naturligt varmare nyanser i håret är färgningen också extra tacksam eftersom det då inte krävs samma jobb för att trolla fram det varma!

Bästa hårinspirationen: 17 korta frisyrer som trendar 2023

Tiramisu hair är också enkel att underhålla hemma själv! Ett perfekt sätt att boosta hårfärgen är med hjälp av en återfuktande och glansgivande färginpackning, som gärna får gå i en beige nyans.

Foto: Imaxtree

Se Kim Kardashians mest minnesvärda frisyrer genom åren
0:58

Efter reklamen: Se Kim Kardashians mest minnesvärda frisyrer genom åren

(0:58)

Slå på ljud