Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Scandi hairline: det här innebär den omtalade hårfärgen

18 jan, 2023 
scandi hairline tiktok hår trend
TikTok står för en rad olika trender, speciellt när det gäller beauty. Och den nya snackisen att gå viral har verkligen satt det skandinaviska håret på kartan! Här är allt om nya "Scandi hairline".
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Beauty: Min rutin – med Sandra BeijerBrand logo
ELLE Beauty: Min rutin – med Sandra Beijer

Det är inte bara det skandinaviska modet och den skandinaviska inredningen som gör succé världen över. Nu har också det skandinaviska håret fått en ordentlig spridning – och det tackar vi såklart TikTok för.

För oss som bor i Skandinavien innebär det typiska skandinaviska håret tunna, men många hårstrån och de blonda längderna är egentligen mer råttfärgade än just blonda. Håret tenderar också gärna att kännas matt, frissigt och flygigt. Men på TikTok är synen på det skandinaviska håret dock en annan...

scandi hairline färg trend tiktok

Vad är scandi hairline?

"Scandi hairline" är en färgteknik som handlar om att rama in ansiktet för att skapa perfekta, ljusa slingor som ser ut som att de blivit blekta av solen (det ska enligt trenden gärna också matchas med en solkysst hud). Färgningen sker längst hela hårlinjen och inkluderar också babyhåret. Tekniken liknar en såkallad "face framing" och tanken är alltså att öppna upp ansiktet och ge en piggare look.

Hur gör man scandi hairline?

Tekniken, som inte nödvändigtvis behöver ske på blont hår, handlar om att highlighta det främre partiet av håret och då skapa en sömlös färg som smälter in med resterande hår – men ger en snygg och mjuk inramning till ansiktet.

Färgen ska också fokusera på att ha glans och för att få färgningen att smälta in i resterande hår är en glansgivande toning perfekt!

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons