Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Håruppsättningar: inspiration på snygga och enkla uppsättningar

17 jan, 2023 
håruppsättning guide hårinspiration snygga enkla uppsättningar.
Enkla vardagsuppsättningar eller mer avancerade varianter till fest – en håruppsättning är ett roligt och snyggt sätt att ge liv till frisyren. Vi har samlat 17 snygga varianter att testa nu. Här finns något för alla hår!
Annons
Fixa håret som JaniceBrand logo
Fixa håret som Janice

En håruppsättningen behöver inte vara komplicerad för att vara snygg – det visar bland annat årets stora hårtrender. Men däremot fungerar en håruppsättning lite som en accessoar och kan lyfta vilken look som helst.

Håruppsättning: Snygga håruppsättningar för alla hår

Den perfekta knuten för ett tunnare hår eller höga hästsvansen som fejkar fram fyllig volym – här är 17 snygga och trendiga uppsättningar att testa redan nu.

Håruppsättning: Fiskbensfläta

fiskbensfläta guide uppsättning

00-talets berömda fiskbensfläta är tillbaka! Och visst är det snyggt? Håruppsättningen kräver en viss längt på håret och passar såklart lika bra till fest som en dag på kontoret.

Annons

Håruppsättning: Uppsättning till fest

uppsättning fest trend håruppsättning med kedja

Ett perfekt sätt att göra vilken uppsättning som helst mer festlig är genom att addera pärlor eller kedjor till håret. Stylingen är något vi ser mer och mer av och passar såklart till alla hår!

HÅRUPPSÄTTNING: slarvig hårknut

halv håruppsättning knut half bun

Den okomplicerade hårknuten är en evig klassiker och är en uppsättning som är både snygg och behändig. Extra roligt är att hårknuten, som tidigare setts mer som en nödlösning för att få undan håret från ansiktet, nu också ofta syns på röda mattan. Kim Kardashian är till exempel ett stort fan av både half bun och den så kallade "Messy bun 2.0".

Annons

Håruppsättning: Hög tofs

håruppsättning hög toft trend inspiration

En hög (gärna något slarvig) tofs mitt på huvudet är en perfekt håruppsättning som är både snygg, enkelt och extra tacksam om du inte orkat styla håret i övrigt. Har du något tjockare hår är ett tips att ta en slinga av håret och vira runt tofsen!

Håruppsättning: enkel håruppsättning för tunt hår

enkel håruppsättning hår uppsättning

En lägre knut i nacken är en perfekt håruppsättning om du har något tunnare hår. Vill du göra stylingen något mer festligt kan du enkelt addera håraccessoarer i form av spännen eller en hårklämma. Tips! Här kan du läsa mer om bästa produkterna och frisyrerna för tunt hår.

Annons

Håruppsättning: Stram knut

håruppsättning guide stram knut

Slicked back bun, model off duty eller spikey bun som det också kallas – kärt barn har många namn, men gemensamt är att den strama knuten helt klart har ersatt "messy mom bun". Tacksamt nog passar hårknuten alla hår – tjockt som tunt, kort som långt!

HÅRUPPSÄTTNING: Två flätor

håruppsättning två flätor trend inspiration

Y2K-trenden fortsätter att vara stor, även inom beauty. Med två tighta flätor på sidan av huvudet har du skapat den perfekta håruppsättningen som är som tagen från 90-talet.

Annons

HÅRUPPSÄTTNING: Hög hästsvans

hög hästsvans håruppsättning trend guide

En hög hästsvans mitt på hjässan är inte bara stilrent – utan också en väldigt enkel uppsättning att få till (speciellt om du har något längre hår). Genom att borsta håret bakåt i linje med tinningen ger du också ansiktet ett lätt lyft och en piggare look. Supertips! Dölj tofsen genom att vira en tunn hårslinga runt tofsen.

Håruppsättning: Håruppsättning för långt hår

håruppsättning långt hår trend

En enkel och snygg håruppsättning (som passar extra bra till fest) är det trendiga tofsen med "bollar". Håruppsättningen går ut på att du sätter tunna tofsar i själva tofsen.

Annons

HÅRUPPSÄTTNING: halv håruppsättning

halv håruppsättning hårinspiration trend.

Har du något tjockare hår är en halv håruppsättning, det vill säga en tofs med halva håret uppsatt, ett snyggt sätt att göra frisyren mer festlig. Uppsättningen ger också tacksam volym till håret! Extra snyggt är att kombinera det halvt uppsatta håret med vågiga eller lockiga längder.

HÅRUPPSÄTTNING: Flätor

håruppsättning flätor

Två flätor fram i luggen, en stor inbakad variant eller varför inte testa att fläta flätorna? Det kan aldrig bli fel med flätor!

Annons

Håruppsättning: Låg knut

låg knut håruppsättning

Messy bun har nu fått lämna plats åt den eleganta, låga knuten. Den enkla håruppsättningen sleek bun var en av de stora hårtrenderna under 2022 och får även följa med oss in i 2023. Den strama håruppsättningen passar utmärkt till fest och höjer såklart också vardagslooken.

HÅRUPPSÄTTNING: Fläta i tofs

fläta i tofs trend håruppsättning

Slå två hårtrender i en och kombinera den höga, strama tofsen med en enkel fläta! Flätan i tofs passar många hår, inte bara långt hår, och är lika snygg att sätta lågt i nacken som högt på hjässan.

Annons

HÅRUPPSÄTTNING: enkel håruppsättning

enkel håruppsättning hårinspiration

Håraccessoarer har kommit och gått under de senaste säsongerna – men du kan räkna med att ett stilrent diadem alltid kommer att vara trendigt. Dessutom går det inte att få en enklare håruppsättning än med ett diadem.

HÅRUPPSÄTTNING: Hög tofs med volym

Hårgurun, tillika Kim Kardashian och JLos frisör, Chris Appleton delar på sin Instagram med sig av härlig inspiration och enkla guider för att lyckas med snygga håruppsättningar. En snygg (och trendig) uppsättning för långt hår är till exempel en hög tofs där halva håret är uppsatt! Håruppsättningen ger också snygg volym till håret.

Annons

Håruppsättning: Enkel håruppsättning kort hår

enkel håruppsättning kort hår.

Har du kortare hår är du något mer begränsad vad gäller valmöjligheter av håruppsättningar. Men en låg knut fungerar alltid! Fäst knuten långt ner i nacken och dra lite i håret som är i knuten för att ge en fylligare look till håret.

Håruppsättning: Låg tofs

En enkel, låg tofs kommer alltid att vara trendiga, men vill du göra looken lite roligare kan du enkelt vira (valfri) tråd eller gummiband över håret. Helt i tiden med dagens något punkiga mode.

Foto: Imaxtree

Se Kim Kardashians mest minnesvärda frisyrer genom årenBrand logo
Se Kim Kardashians mest minnesvärda frisyrer genom åren
Annons