Artikeln innehåller reklamlänkar

Messy bun 2.0 – inspireras av Kim Kardashians nya tolkning av trendfrisyren

Messy bun 2.0 – inspireras av Kim Kardashians nya tolkning av trendfrisyren

Säg hejdå till space buns och half up half down bun – för här kommer messy bun 2.0! Inspireras av Kim Kardashians senaste hårtrend och satsa på en slarvig knut som är både snygg och superenkel att fixa.
9 gånger kändisar gjort stora hårmakeovers
0:53

Efter reklamen: 9 gånger kändisar gjort stora hårmakeovers

(0:53)

Slå på ljud

Kim Kardashian är inte bara en flitig trendsettare inom modevärlden utan även inom skönhetsbranschen. Det fick vi bland annat se under Kylie Cosmetics lanseringsevent där stjärnan dök upp i en helt ny look – som vi vill kopiera rakt av!

Kim bar en catsuit från hennes egna märke Skims, ett par maffiga örhängen, solglasögon och lårhöga stövlar från Vetements. Hennes platinumblonda hår var uppsatt i vad vi kallar en messy bun 2.0. Hur snyggt?

Kim Kardashian på Kylie Cosmetics event.

Kim Kardashian på plats vid Kylie Cosmetics fest.

Copyright © 2022 BACKGRID, Inc.
Höstens stora hårtrend – så lyckas du med den trendiga stylingen från TikTok

Vad är en messy bun 2.0?

Vi har nog alla hört talas om "messy bun" som blev viral på TikTok där allt hår samlas i en slarvig knut ganska högt upp på huvudet. Detta för skapa en busig, härlig och avslappnad look.

@quintymirjam Antwoorden aan @maibou_ MESSY BUN TUTORIAL! | slow enough now? | #hairtok #messybuntutorial ♬ Beggin' - Måneskin

Men på senare tid har det blivit alltmer trendigt att ha en stramare knut, en så kallad slicked back bun. Och det är här som Kim Kardashian kommer in i bilden där hon har kombinerat en messy bun och en slicked back bun – för att skapa en messy bun 2.0! På bilden ser vi hur hon har samlat allt hår i en stram knut där man låtit öglans svans hänga fritt.

Kim Kardashian i en messy bun 2.0

Kim Kardashian i en messy bun 2.0

Copyright © 2022 BACKGRID, Inc.

Den strama looken tillsammans med den slarviga knuten gör att messy bun 2.0 passar både till vardags och till fest. Och det bästa av allt? Den är så enkel att fixa själv!

Spana in höstens hårtrender – här är frisyrerna, färgerna och stylingen som gäller
Copyright © 2022 BACKGRID, Inc.

Så gör du en Messy bun 2.0 – i tre enkla steg

1. Börja med att borsta igenom håret. Du kan även platta det om du är ute efter en extra stram look. Kom ihåg att använda värmeskydd! Tips på värmeskydd finner du här: Bodyguard Heat Protect Spray – Ghd (länk till Lyko).

2. Tänk dig att du nu ska göra en vanlig hästsvans, men istället för att låta hästsvansen hänga fritt så ska du göra en ögla där änden av svansen sticker ut under själva knuten. Gör gärna en mindre knut så att du får en längre svans.

3. Spraya knuten med hårspray för att fixera håret. Spraya även lite på dina handflator och stryk händerna längs håret så att alla småhår hålls på plats. Tips, den här gör susen för att tämja friss: Davines More Inside Shimmering Mist (länk till Lyko). Voilá – du har nu en messy bun 2.0!