Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Snygga hårknutar – kändisfrisörens bästa tips på olika knutar för håret

15 dec, 2022 
hårknut guide trend slarvig hårknut
Skapa den perfekta hårknuten i ren Hollywood-anda! Kändisfrisören Chris Appleton visar fem snygga (och trendiga) varianter av hårknutar – som är så enkla att få till hemma.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se Kim Kardashians mest minnesvärda frisyrer genom årenBrand logo
Se Kim Kardashians mest minnesvärda frisyrer genom åren

Den okomplicerade hårknuten är en evig klassiker som aldrig går ur tiden! Inte bara är hårstylingen snygg och behändig – den går också att variera i oändligheter. Det senaste året har vi till exempel sett hur "Sleek bun" tagit över röda mattan. Men även den låga och strama knuten har kommit att bli en riktig favorit – fråga bara Hailey Bieber och Kendall Jenner!

Hårknutar – 5 snygga varianter av hårknutar

Kändisfrisören Chris Appleton, som bland annat gör Kim Kardashian och Jennifer Lopez hår, har såklart bidragit till hårknutens stora framgång de senaste åren. Så sent som på Met-galan 2022 såg vi till exempel Kim Kardashian i en stram knut mitt på huvudet. Efter det har vi vid flertalet tillfällen sett henne med en så kallad "Barbie bun".

Annons

Hur gör man en bra hårknut?

Slarvig, stram, enkel eller en klassisk "mom bun" – vi har samlat bästa inspirationen på snygga hårknutar för alla hår. Här är guiden du behöver för att lyckas hemma! Och ja – uppsättningarna passar såklart lika bra att bära på fest.

Steg för steg – Slarvig hårknut

@chrisappletonhair

Try this hair hack for the perfect messy bun. Thank u @kittybluuuu @colorwow.hair

♬ Barbie Girl - DJ阿远

Börja med att dela upp håret på mitten och sätt sen upp håret i två öglor i bak på huvudet. Dra sedan öglorna över varandra och fäst dem med stora hårnålar. Spreja en hårspray för att få stylingen att hålla bra under dagen och för att skapa en snygg och lekfull textur till håret.

Steg för steg – Stor knut i hårklämma

@chrisappletonhair

The Barbie updo (yes it’s as easy at that)

♬ Super Freaky Girl - Nicki Minaj

Barbie bun eller Barbie undo som knuten också kallas, har blivit en favorit hos Kim Kardashian och vi såg henne bland annat bära hårknuten på Kourtney Kardashians bröllop i Italien. Börja med att locka håret i större, lösa lockar för att skapa volym.

Applicera texturspray och gör sedan två partier i luggen. Resterande hår drar du bak och snurrar lätt för att sedan sätta upp i en hårklämma. Fäst håret med hårnålar och volià – här har du en styling i sann Kim-anda.

Annons

Steg för steg – Fyllig hårknut med fläta

@chrisappletonhair

How to give your bun instant volume hack 👱🏼‍♀️

♬ ALIEN SUPERSTAR - Beyoncé

Börja med att borsta håret stramt bakåt och fäst sedan en halv knut mitt på huvudet (låt resterande hår del av tofsen vara tills vidare). Separera knuten genom att försiktigt dra i håret. Det gör att håret får en fylligare känsla. Gör sedan två flätor i den del av tofsen som är kvar och fäst dem med varandra. Korsa sen flätorna och trä över knuten.

Avsluta med att fästa flätan med hårnålar och dra försiktigt i den för att ge en fylligare känsla. Denna variant av hårknut kräver hår som är något längre för att kunna fläta håret.

Steg för steg – stram hårknut

@chrisappletonhair

Snatched middle part bun let’s go 💪🏽 @Color Wow Hair

♬ original sound - Chrisappleton1

Den strama knuten är en av årets trendiga hårstylings 2023 och stylingen kräver tacksamt nog inte hår som är speciellt långt eller tjockt. Sektionera luggen i en triangel och fäst med en klämma tills vidare. Spreja hårspray i hårrötterna och borsta sedan håret stramt bakåt. Gärna med en hårborste av svinborst.

Annons

Fäst håret i en vanligt tofs och släpp sen ut luggen. Se till att benan ligger bra och spreja återigen hårspray nära hårbotten. Borsta luggen bakåt och fäst i tofsen. Det sista steget, innan det är dags att fästa knuten med hårnålar, är att snurra håret i tofsen tajt och snurra in i en bulle.

Steg för steg – Fyllig hårknut för tunt hår

@chrisappletonhair

This is perfect for anyone with fine hair that wants to make there messy bun look triple the fitness in a few mins 🌪

♬ Talking to the Moon - Bruno Mars

Du behöver inte ha långt och tjock hår för att kunna skapa den perfekta hårknuten. Här delar Chris Appleton med sig av knepet som skapar illusionen av tjockt och fylligt hår – och det är så enkelt!

Börja med att sätta upp håret i en hög toft med hjälp av en scrunchie. Sprid ut håret över scrunchien och fäst sedan med en vanlig tofs och dra försiktigt i håret för att göra det lite lösare och lekfullare. Dela sedan upp resterande hår som hänger utanför tofsen i två delar och snurra lätt. Korsa delarna av håret runt tofsen och fäst med hårnålar.

Foto: Instagram

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons