Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Det här är Brachel hair – trendiga frisyren med uppklippt hår

13 dec, 2022 
brachel hair uppklippt hår trend frisyr
Det uppklippta håret fortsätter att trenda och nu ser vi hur Brachel hair är den stora snackisen på sociala medier. Här är allt du behöver veta om frisyren – som följer 2023s stora hårtrender till punkt och pricka.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I flera år har det jämnlånga håret med en lång lugg och mittbena varit den absolut dominerande hårtrenden. Däremot har vi sett frisyrer komma och gå från säsong till säsong. Till exempel gjorde det korta håret, även kallad "power cut", en snabb comeback tidigt under våren 2022. Dessförinnan vad det såklart pagen som gjorde avtryck på trendkartan.

Men under de senaste säsongerna har vi sett en tydlig trend komma smygandes – och under 2023 spås hårtrenden till och med få oss att våga lämna det jämnlånga, okomplicerade håret bakom oss. Vi pratar såklart om alla varianter av den uppklippta frisyren och den nya, trendiga Brachel hair. Här är snyggaste inspirationen och allt du behöver veta om den trendiga frisyren.

Brachel hair – allt om trendfrisyren med uppklippt hår

Både Rachel hair och Monica cut är två hårtrender vi sett tidigare. Monica cut är en blandning av en pixie cut och en klassisk bob. Men Brachel hair beskrivs istället som en hybrid mellan 60-talets voluminösa svall med gardinlugg à la Brigitte Bardot och 90-talets hårikon Jennifer Anistons (eller hennes roll som Rachel Green i Vänner) uppklippta hår.

Annons

Målet? Att klippa håret lager på lager (gärna i en axellång längd) och rama in ansiktet med en snyggt, uppklippt gardinlugg.

Hur stylar man uppklippt hår och Brachel hair?

Textur, volym och ett svall med schvung – Brachel hair har allt en kan önska! Men för att få till den perfekta böjen till luggen och för att volymen i håret ska hålla hela dagen krävs en viss styling. Då är en varmluftsborste extra tacksam eftersom att den snabbt och enkelt ger en hållbar volym och gör luggen och topparna enkla att forma. Men även en rundborste gör såklart jobbet minst lika bra!

Glöm inte att preppa håret med en hårmousse (här hittar du vinnarna i ELLEs bäst i test volymmousse), en volymspray eller saltvattenspray. Det hjälper stylingen att hålla bättre under dagen.

Uppklippt hår: Bästa inspirationen

En kortare lugg, lätta lockar eller raka längder – det finns mängder av varianter på det uppklippta håret. Här är bästa hårinspirationen och snygga varianter av Brachel hair.

Tjockt uppklippt hår

uppklippt hår

Har du tjockare hår som lätt känns tungt och svårt att styla är uppklippta längder och enm snygg perfekt för att ge volym och liv till håret.

Rachel hair – Uppklippt hår med gardinlugg

Uppklippta längder och en lugg (gärna med ljusare slingor) som ramar in ansiktet snyggt.

Kort uppklippt hår

kort uppklippt hår trend

Lång Rachel hair

Matilda Djerf har blivit ansiktet utåt för den perfekt formade gardinluggen och det långa, uppklippta håret!

Foto: TT, Imaxtree

ELLE Beauty: Min rutin – med Daniela RathanaBrand logo
ELLE Beauty: Min rutin – med Daniela Rathana

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons