Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Snygga hårstylings med rundborste – för långt och kort hår

24 okt, 2022 
rundborste styling inspiration tips frisyr
Rundborsten är hetare än någonsin och med verktyget kan du skapa oändligt antal looks – oavsett om du har långt eller kort hår. ELLE har samlat bästa inspirationen på 9 snygga (och enkla) stylings du kan göra med en rundborste.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Rundborstens stora comeback har vi, precis som mycket annat, sociala medier att tacka. Faktum är att den snygga volymstylingen har närmare 20 miljoner visningar på TikTok med hashtagen #roundbrushblowout, medan #roundbrush har det tredubbla!

När man pratar om rundborstar tänker många va-va-voom-volym – och såklart Matilda Djerfs pompösa och perfekta lugg. Men faktum är att en styling med rundborste inte behöver betyda megavolym från hårrötterna om du inte önskar. Med en rundborste kan du nämligen skapa oändligt antal looks som passar alla hår, korta som långa. Vi har samlat bästa inspirationen och 9 snygga stylings där rundborsten eller varmluftsborsten gör jobbet.

Inspiration: Styling med rundborste – 9 snygga frisyrer

Långt, kort, tjock ellet tunt hår, en rundborste är hårnecessärens bästa verktyg för att skapa böljande vågor, volym från hårbotten, skinande längder eller snyggt utsvängda toppar. Vilken look föredrar du?

Annons

Styla långt hår med rundborste

styla långt hår med rundborste inspiration trend stylingtips

Lösa lockar och skinande längder – ja, det är möjligt med en rundborste! Glöm inte att styla håret när det är 80 till 90 procent torrt och avsluta med att föna håret med kyla för att fixera stråna och säkra stylingen.

Ge volym till håret med rundborste

volym till håret med rundborste värmeborste

En rundborste är den perfekta borsten om du vill få hållbar volym till håret. Snåla inte med stylingprodukter även nära hårbotten. Volymspray eller saltvattenspray är perfekt för att ge hårrötterna ett lyft och en snygg struktur.

Annons

Styla kort hår med rundborste

kort hår rundborste tips styling

En vanlig missuppfattning när det gäller rundborste är att borsten endast passar längre hår. Men det stämmer såklart inte! En rundborste är perfekt även för kortare hår för att lägga stråna på plats, ge volym och forma topparna.

Styla gardinlugg med rundborste

styla gardinlugg med rundborste

Gardinluggen är hetare än någonsin och att styla den med hjälp av en rundborste gör att du öppnar upp ansiktet. Tänk på att stylingen i gardinluggen håller bäst om håret är uppklippt och håret inte är för tjockt. Därför kan du vara en bra idé att tunna ur luggen.

Annons

Styla topparna med rundborste

styla topparna med rundborste

Ett enkelt sätt att skapa en snygg och trendig styling till kortare hår är att använda rundborsten för att enbart forma topparna.

Snygga lockar med rundborste

lockar med rundborste

En rundborste eller varmluftsborste är perfekt att använda för att skapa snygga lockar. Gör gärna håret extra lockigt vid styling och låt det sedan hänga ut för att skapa den mjuka looken.

Annons

Styla lugg med rundborste

styla lugg med rundborste tips inspiration

Har du lugg har du säkert också stött på problemet att luggen gärna delar sig eller lägger sig åt ena sidan. Tack och lov visar rundborsten snabbt stråna sin plats igen! Lägg rundborsten eller varmluftsborsten under håret för att forma luggen.

Enkel styling med rundborste för kort hår

styling med rundborste kort hår inspiration

Slå två trender i en smäll och kombinera den strama halvtofsen med toppar som andas 90-tal.

Annons

Enkel styling med rundborste

styling med rundborste

Har du vaknat upp och har en dålig hårdag? Fixa till håret vid hjässan och forma längderna med en rundborste eller varmluftsborste. Och glöm inte att torrschampo både trollar bort den missade hårtvätten men också trollar fram volymen. Perfekt att använda med rundborste med andra ord.

Så använder du rundborste

I en intervju med ELLE delar hårexperten och frisören Emelie Johansson, som står bakom instagramkontot @hairtalkbyemelie, bästa tipsen på hur du bäst använder en rundborste. Här är hennes tre bästa knep för att lyckas med stylingen:

  • Använd rätt produkter – redan från duschen. Vill du ha volym ska du använda ett volymschmapo och balsam. Snåla inte heller med produkter som volymmousse, volymspray och texturspray.
  • Styla håret när det är 80 till 90 procent torrt för att stylingen ska hålla som bäst.
  • Glöm inte att styla med värme och avsluta med kyla för att fixera håret och stylingen. Tycker du att det är svårt att arbeta med en fön och borste fungerar också en varmluftsborste eller värmeborste toppen!

Foto: Imaxtree

Fixa håret som Sara BidermanBrand logo
Fixa håret som Sara Biderman

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons