70-talsfrisyren är tillbaka – se trendiga hårinspirationen

70 tals frisyr trend hår inspiration 70-talet

Uppklippta längder och utsvängda toppar – nu är det dags att sätta saxen i håret. Vi har samlat 7 snygga (och supertrendiga) frisyrer med inspiration från 70-talet!
21 december, 2022
Video: Fixa håret som Sara Biderman
0:34

Efter reklamen: Video: Fixa håret som Sara Biderman

(0:34)

Slå på ljud

Taggiga toppar, luggen i fokus – och såklart va-va-voom-volym! Vi har länge spått att de 70-talsinspirerade frisyrerna varit på väg tillbaka. Se bara gardinluggen som i dag är hetare än någonsin, men som också var ikonerna Farrah Fawcett och Birgitte Bardots signaturlooks.

2023 kan vi konstatera att det är 70-talet som är den dominerande hårtrenden. Uppklippt hår med massor av textur och mängder av olika luggar, men också spikraka längder och en pricksäker mittbena. Här finns något för alla!

70-talsfrisyrer – snygga frisyrer för dam

Vi har samlat den snyggaste hårinspirationen – direkt taget från det ljuva 70-talet. Hitta din nya favorit här!

Spana in vårens hårtrender redan nu – här är frisyrerna, färgerna och stylingen som gäller

Frisyr 70-tal: Uppklippt hår

Få saker osar 70-tal så mycket som en ordentlig uppklippning och en snygg face framing. Genom att klippa upp håret i flera lager ger du en ordentlig boost till volymen. Frisyren är också extra tacksam om du har tunt hår, eftersom att det uppklippta håret kan ge illusionen av tjockare längder.

Frisyr 70-tal: Gardinlugg

Gardinluggen har blivit en självklar favorit, mycket tack vare profiler som Matilda Djerf och Negin Mirsalehi. I en intervju med ELLE berättar frisören och instagramprofilen @hairtalkbyemelie hur du bäst får till den snygga luggen med hjälp av en rundborste

"När jag använder rundborste börjar jag med att lägga borsten under håret och drar uppåt för att jobba upp volym. Sedan lägger jag borsten ovanpå håret, jobbar snett bakåt och snurrar upp håret på borsten. Låt borsten ligga i håret och bli varm och avsluta med att blåsa kyla på varje slinga du snurrat upp. Det är viktigt att jobba igenom hela slingan så att den blir varm, från botten och ut och låter den kyla ordentligt."

Allt om Air Cut – TikTok-frisyren som alla pratar om

Frisyr 70-tal: Utsvängda toppar

Det 70-talsinspirerade håret har också gjort succé på TikTok. Hashtagen #70shair har till exempel dryga 166 miljoner visningar, medan #70shairstyle har 62 miljoner visningar. Och den genomgående trenden är "the 70s flicks" som handlar om att få till den perfekta böjen till topparna. Så bli därför inte förvånad om du ser utsvängda toppar överallt 2023!

FRISYR 70-TAL: HÅR MED VOLYM

Aldrig tidigare har vi pratat så mycket om volym till håret som vi gjort det senaste året. Och volymen, som också utmärkte sig extra mycket på 70-talet, fortsätter att stå i fokus även 2023. Hårmousse, texturspray och volymspray är de mest omtalade och använda stylingprodukterna just nu!

Stjärnfrisörens bästa tips: Så får du snygg och hållbar volym till håret

Frisyr 70-tal: mjuk Mullet

Mulleten kan vara de senaste årens mest efterfrågade frisyr, men nu ser vi en något mjukare och kortare variant göra entré. Håret har inte lika många lager (men fortfarande maxad volym och textur) och luggen smälter sömlöst in i längderna. Precis som tidigare står också självfallet i håret i fokus.

Det här är Brachel hair – och därför spås frisyren bli säsongens nya favorit

Frisyr 70-tal: Spikrakt hår

Som en kontrast till det uppklippta och stora håret ser vi även det spikraka och långa håret i sann Cher-anda göra comeback. Benan får gärna ligga i mitten och håret ska såklart också ha glans (här är bästa tipsen som trollar fram glansen till håret)! Nu är det dags att damma av plattången och plocka fram värmeskyddet.

Frisyr 70-tal: Luggen

Den taggiga och lite busiga luggen, så kallad shag bangs, som vilar snyggt på ögonbrynen är här för att stanna! Extra tacksam är luggen eftersom att den är enkel att styla (lite saltvattenspray gör jobbet) och inte behöver underhållas på samma sätt som en direkt avkapad lugg.

Foto: Imaxtree

Se också: Kim Kardashians mest minnesvärda frisyrer genom åren
0:58

Efter reklamen: Se också: Kim Kardashians mest minnesvärda frisyrer genom åren

(0:58)

Slå på ljud