Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Air Cut – nya hårtrenden som ger fantastisk volym till håret

10 nov, 2022 
air cut trend hår
Wolf cut, Bixie cut – och nu den omtalade Air cut. Den nya hårtrenden från TikTok lovar mer volym än någonsin! Här är att du behöver veta och snyggaste frisyrerna att inspireras av.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Fixa håret som Sara BidermanBrand logo
Fixa håret som Sara Biderman

TikTok bjuder på ständig hårinspiration och har blivit nutidens look book när du ska visa din frisör hur du vill ha ditt drömhår (du minns säkert det eviga bläddrandet i böckerna och tidningarna hos frisören...). Från en dag till en annan kan en frisyr, en sminkning eller en manikyr bli viral – och plötsligt är det looken alla vill ha. Se bara på Hailey Biebers glazed donut nails och säsongens trendiga Bixie cut, som också blivit känd för namnet The Monica cut efter Monica i Vänner.

Annons

Men nu är det dags att välkomna säsongens nya it-frisyr – som inte helt otippat handlar megavolym, en ordentlig uppklippning och en snygg face framing. Vi pratar såklart om The Air cut. Här är allt du behöver veta – och såklart snyggaste inspirationen du inte får missa!

Vad är Air cut?

Precis som namnet tyder är Air cut en frisyr som handlar om att ge håret en luftig och fyllig känsla. Och frisyren rimmar helt med det senaste årets absolut största hårtrend – den perfekta volymfönade looken à la Matilda Djerf. För att det är volym till håret som gäller i år, är svårt att missa.

Annons

Trenden, som kommer från Korea, handlar om att klippa håret i små, täta och sömlösa lager för att ge illusionen av ett tjockare, men också luftigare svall. Genom att klippa upp håret ger du nämligen en ordentlig volymboost, samtidigt som håret får ett mer livfullt fall och ett snyggt bounce. Ett superknep är också att klippa stödhår i underhåret och under luggen som håret kan vila på vilket i sin tur också ger mer volym.

Hur stylar man Air cut?

Air cut går hand i hand med den stora trenden där rundborstar, värmesspolar och varmluftsborstar står i fokus. Och för att få till stylingen bäst och för att lyckas med den uppklippta gardinluggen är det just dessa verktyg som gör jobbet. Men glöm inte vikten av bra stylingprodukter. Med en volymspray eller saltvattenspray hjälper du håret med en ordentlig volymboost och trollar också fram den lekfulla looken till håret.

Annons

Vem passar Air cut?

Det fina med Air cut är att det passar alla hår – och alla längder! Har du ett tunt hår är frisyren extra tacksam eftersom att uppklippningen ger illusionen av tjockare längder och mer volym. Medan ett lockigt hår gynnas av frisyren eftersom att frisyren ger en lättare och luftigare känsla till håret. Har du tjockt hår är också en ordentlig uppklippning som du får med en Air cut perfekt eftersom att håret inte känns lika tungt.

Foto: Instagram

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons