Artikeln innehåller reklamlänkar

Säsongens stora hårtrend – allt om liquid hair och så får du glansigt hår

hår trend vår 2022 glansigt hår trendigt

Längder så blanka att det går att spegla sig i – så ska vi ha håret i år om vi ska följa de stora hårtrenderna. Här är allt du behöver veta om liquid hair och produkterna som trollar fram den perfekta glansen!
30 augusti, 2022

I år står håret i fokus! Vi ser allt från korta klipp och mittbenans återkomst till frisörfönat svall (som enkelt går att få till med en varmluftsborste) och såklart hair frosting. Men den absolut största hårtrenden stavas liquid hair, där håret ska skina som aldrig förr!

ELLEs beautyexpert har listat allt du behöver veta om hårtrenden!

Missa inte! Här kan du läsa mer om årets stora hårtrender 2022!

Liquid hair – allt om den stora hårtrenden

Säg farväl till friss och matta längder – liquid hair är hårtrenden som handlar om att håret ska glänsa som aldrig förr. Ultralena längder, maxad glans och silkesliknande finish, tänk dig ett läckert läppglans, men för håret. Men trenden är inte helt ny (däremot större än någonsin). Redan för några år sedan såg vi hur glass hair gjorde entré, men skillnaden mellan de två trenderna är att håret nu också ska vara mjukt, lätt och luftigt.

Läs mer: Värmespolar är hetare än någonsin – ELLEs beautyexpert har testat trenden!

Glansigt hår – bästa produkterna för glasigt hår

Det finns många knep för att trolla fram fantastisk glans i håret. Men allting börjar med baskunskaperna. Hitta rätt återfuktande schampo och balsam för din hårtyp och slarva inte med hårinpackning, gärna en gång i veckan. Genom att ta hand om håret med vårdande produkter, redan i duschen, stärker du stråna, minskar friss och maxar glansen till längderna.

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

så får du glansigt hår tips produkter
Paolo Lanzi

Mirakelkur för megaglans, OI Liquid Luster – Davines

Den nya och omtalade OI Liquid Luster fick genast ELLEs beautyexpert Veronica Henriksson att tappa hakan. Mirakelkuren skapar snabbt och enkelt en glans som annars bara går att få hos frisör. Otrolig doft, resultat som håller och ett glansigt, mjukt och skinande resultat. Här är nya stapelvaran i hårgarderoben.

Här kan du läsa mer om och köpa OI Liquid Luster (länk till Lyko).

Läs mer: Se efterbilderna på när ELLEs beautyexpert testade nya superprodukten som maxar glansen till håret

Glansgivande hårinpackning, Gemstone Ultra Shine Glossing Treatment – R+Co

Nya Gemstone Ultra Shine Glossing Treatment från hårfavoriten R+Co är en otrolig hårmask som skapar spegelblank glans på bara fem minuter. Den tjocka och krämiga hårinpackningen är lätt pärlemorskimrande och djupt återfuktande! Dessutom väldigt dryg och ger ett resultat som håller länge!

Gemstone Ultra Shine Glossing Treatment finns att läsa mer om och köpa här (länk till Bangerhead).

Beautyexperten tipsar: Här är produkterna som räddat mitt hår

Återfuktande schampo och balsam för glans, Chroma Absolu Bain Chroma Respect och Fondant Cica Chroma – Kérastase

Nya Chroma Absolu Bain Chroma Respect och Fondant Cica Chroma från Kérastase är en ljuvlig duo som ger fukt, skydd och otrolig glans. För att inte tala om den underbara doften! Det ljusrosa, nästan pärlemorskimrande schampot löddrar fantastiskt och är otroligt drygt. Balsamet Fondant Cica Chroma trollar bort minsta tillstymmelse till friss och gör håret slätt och skinande. Produkterna innehåller aminosyra och centella asiatica, mer känt som cica, som stärker och skyddar håret. En otrolig investering för håret.

Här kan du läsa mer om schampot (länk till Kicks).

Hårinpackning för torrt och frissigt hår, Essential Love Smoothing Instant Mask – Davines

Essential Love Smoothing Instant Mask är nästan för bra för att vara sann. På bara 30 (!) sekunder trollar hårinpackningen bort friss och gör håret mjukt och glansigt. Hårinpackningen passar alla hår, är väldigt dryg och tynger inte ner håret.

Här kan du läsa mer om Essential Love Smoothing Instant Mask och köpa hårinpackningen (länk till Kicks).

Läs också: Årets bästa återfuktande schampo och balsam – ELLE har samlat favoriterna för alla hår.

Hårolja för glans, No.7 Bonding Oil – Olaplex

Olaplex fantastiskt No.7 Bonding Oil gör susen när det kommer till att reducera friss och skapa ett spegelblankt hår. Håroljan tillför fukt och innehåller också värmeskydd i upp till 230 grader. Två droppar är allt som krävs för att skapa ett strålande (och starkt) hår.

Här kan du läsa mer om No.7 Bonding Oil (länk till Lyko).

Missa inte! ELLE testar årets bästa håroljor – här är favoriterna från budget till lyx

Glansspray för håret, Gloss Spray Shine & Care – Lernberger Stafsing

Gloss Spray Shine & Care är en lätt spray som ger fin glans, utan att göra att håret riskerar att se flottigt och fett ut. Sprayen sprider sig som ett lätt, lätt moln som sprider sig fint över håret. Perfekt produkt för att sätta en sista, glansig finish till håret.

Här kan du läsa mer recensioner om Gloss Spray Shine & Care (länk till Kicks).

Årets bästa leave in-produkter – 10 favoriter som vårdar och trollar bort friss

Spray mot friss, Dream Coat Supernatural Spray – Color Wow

Dream Coat Supernatural Spray är en genialisk spray – och en superhjälte mot friss och spretiga strån. Sprayen appliceras och ska fönas in efter ungefär var tredje tvätt och verkar fuktavvisande, vilket gör att håret håller sig slätt, glansigt och frissfritt. Perfekt om du vill haka på liquid hair-trenden.

Dream Coat Supernatural Spray finns att läsa mer om och köpas här (länk till Kicks).

Spray för mjukt och lent hår, Blow.Dry Ever.Smooth – Kevin Murphy

Blow.Dry Ever.Smooth är en av många fantastiska fönsprayer i Kevin Murphys sortiment. Den lätta sprayen appliceras innan föning och skapar mjukt och lent hår, helt utan friss, på bara några minuter.

Blow.Dry Ever.Smooth finns att köpa här (länk till Lyko).

Årets bästa varmluftsborste – favoriterna som vinner bäst i test

Hur får man glansigt hår?

Det finns många saker du kan göra för att maxa glansen i håret! Vad som är extra viktigt att inte slarva med hårvården. Återfuktande schampo och balsam är ett måste – och eftervårdande produkter som leave in-krämer eller håroljor. Det finns också superprodukter som glansspray som direkt ge illusionen av skinande strån.

Foto: Imaxtree

Bäst i test: Remington Hydraluxe 1200W Volumising Air Styler
0:56

Efter reklamen: Bäst i test: Remington Hydraluxe 1200W Volumising Air Styler

(0:56)

Slå på ljud