Blont hår: bästa inspirationen på blonda hårfärger

14 feb, 2023 
blont hår inspiration blond hårfärg
Hitta din perfekta blonda färg! Strawberry blonde, platinablond eller kanske en klassisk balayage – vi har samlat 19 varianter av det blonda håret. Vilken blir din nya favorit?
Annons
6 korta och trendiga frisyrer att inspireras av 2023
6 korta och trendiga frisyrer att inspireras av 2023

Det blonda håret är såklart en evig klassiker och en hårfärg som hänger med säsong efter säsong – men som vi då och då ser i nya tappningar. De senaste åren har den kalla balayagen dominerat bland hårtrenderna, men nu ser vi bland annat hur den blonda varma hårfärgen fått mer utrymme samtidigt som det blonda håret från mitten av 00-talet också gjort comeback.

Blont hår: bästa inspirationen på blonda hårfärger för dam 2023

Med bara några få slingor för att rama in ansiktet eller full on platinablond – det finns mängder av varianter av den blonda färgen. Men att hitta den perfekta nyansen är inte alltid helt lätt. Därför har vi samlat bästa inspirationen på alla typer av blond hårfärg. En del mer lättskötta än andra.

Annons

Vill du läsa mer om årets stora hårtrender? Här är trendiga frisyrer och färger 2023.

Blonda hårfärger: Blont hår med balayage

blont hår balayage frisyr trend blonda hårfärger

Den klassiska balayagen där hårfärgen/slingorna frimålas på håret är den perfekta färgen om du vill ha en naturlig färgning – och inte behöva gå till frisören för att färga utväxt lika ofta. Håll färgen i hårbotten så nära din naturliga som möjligt så kommer utväxten inte att bli lika markant och kontrasten mellan det mörka och ljusa blir sömlös. Balayage fungerar såklart på andra färger än bara blont hår.

Annons

Blonda hårfärger: Blonda slingor

blonda slingor hår blont

Vill du ge en mer intensiv blond färg till håret är täta, blonda slingor riktigt snyggt! Kall och askig eller en varmare variant – eller varför inte en kombination av båda? Med de blonda slingorna kan du leka fritt. Ett bra sätt att jämna ut färgen är att avsluta med en nyansering av håret för att slingorna ska smälta in snyggt i varandra.

Blonda hårfärger: naturlig blond färg

naturlig blond färg

En dämpad blond nyans är perfekt som du vill att håret ska se naturligt blont ut. Kom också ihåg att många blonda hår ofta är mer varma i undertonerna. Vill du åt ett så naturligt resultat som möjligt är det alltså lite varmare nyanser du ska satsa på.

Annons

Blonda hårfärger: ljusblont hår

ljusblont hår hårfärg blond

Det blonda håret passar alla! Är du inte naturligt blond i grunden krävs såklart lite mer jobb. Men kom ihåg att du enkelt kan bättra på färgen antingen hemma med en färgad hårinpackning (även kallad färgbomb) eller genom att nyansera på salong.

Blonda hårfärger: blont hår med mörk hårbotten

blont hår med mörk hårbotten.

Det blonda håret med en mörkare hårbotten är extra tacksam eftersom färgen inte kräver samma underhåll. Liva upp håret med en färginpackning och glöm inte att ge håret glans!

Annons

Blonda hårfärger: varm blond

varm blond trend hårfärg blonda hårfärger

De varma nyanserna är påväg tillbaka – oavsett färg på håret. Det är extra tacksamt för blondiner eftersom många blonda hår naturligt drar åt det varma och guldiga.

Blonda hårfärger: mörkblont hår

mörkblont hår frisyr blonda hårfärger

Ett bra sätt att ge liv till ett mörkblont hår är genom några få ljusare slingor i håret. Det ger genast en mer lekfull känsla till längderna!

Annons

BLONDA HÅRFÄRGER: KALLT BLONT HÅR

ljusblont hår hårfärg kallt blond

Jakten på den perfekta kalla nyansen är konstant! Ett bra sätt att boosta det kalla, blonda håret är med hjälp av silverschampo. Här hittar du vinnarna av ELLEs bäst i test silverschampo.

Blonda hårfärger: Strawberry blonde

strawberry blonde blont hår inspiration

Strawberry blonde, eller jordgubbsblond som färgen också kallas, är den perfekta kombinationen av rött och blont hår.

Annons

Blonda hårfärger: Honungsblont hår

varm honeyblond trend hårfärg

Det honungsblonda håret spås bli en favorit framöver – och kanske är den varma, blonda färgen en ersättaren för de kalla länderna?

Blonda hårfärger: Blond sombre

ljus sombre hår blonda hårfärger

Ombre, sombre och balayage – färgteknikerna påminner om varandra, men det finns en viss skillnad. En sombre innebär till exempel att kontrasten mellan det mörka och ljusa i håret inte är lika stor. Perfekt om du vill ha en subtil, blond färg.

Annons

Blonda hårfärger: platinablont hår

platinablont hår blonda hår inspiration

Hej isprinsessa! Det kalla och askiga blonda håret har länge varit en favorit och en klassiker inom blonda hår. Vill du satsa på en full on platina bör du helbleka håret istället för att lägga i slingor.

Blonda hårfärger: Kalla blonda slingor

kalla blonda slingor frisyr blont hår inspiration

Föredrar du kallare längder, men fortfarande vill ha liv och rörelse i håret är kallare slingor att rekommendera. Framhäv det kalla i slingorna genom att då och då applicera silverschampo eller silverinpackning.

Annons

Blonda hårfärger: brunt hår med blonda slingor

blonda slingor inspiration blont hår

Även bruna hår kan såklart ha blonda slingor! Vill du åt en mjukare känsla i håret ska du satsa på blonda slingor som är snäppet ljusare än din övriga hårfärg. Men föredrar du statement före subtilt ska du istället gå på ljusa, blonda slingor som ger ordentliga kontraster till det mörka.

Blonda hårfärger: kall blond balayage

kall blond balayage

Den blonda, kalla balayagen har blivit nutidens motsvarighet till tidiga 00-talets kastanjefärgade längder! Med andra ord en självklar hårfärg att räkna med.

Annons

Blonda hårfärger: Tiramisu hair

tiramisu hair blond trend

Inte bara låter hårfärgen riktigt god och spännande – den är också otroligt snygg! Tiramisu hair innebär en mellanblond hårfärg där ton i ton och varma nyanser står i fokus.

Blonda hårfärger: ombre blont hår

ombre blont hår

Ombre innebär att håret har en mörkare hårbotten (gärna brun) och en hårfärg som sedan blir ljusare och ljusare ju längre ut på längderna du kommer. Kontrasterna mellan toppar och hårbotten skiljer sig alltså rejält. Ombre ger mest effekt på blonda hår och är, likt balayagen, en favorit om du inte vill gå till frisören för att färga utväxten så ofta.

Annons

BLONDA HÅRFÄRGER: färgat underhår

färgat underhår blont hår inspiration

Det mörka underhåret i kontrast med det blekta, blonda överhåret är en favorit från 2000-talet som nu gjort comeback. Det har vi såklart bland annat Miley Cyrus att tacka!

BLONDA HÅRFÄRGER: blonda slingor i luggen

kalla blonda slingor i luggen

Blonda slingor i luggen, eller face framing som det också kallas, är ett perfekt sätt att rama in ansiktet! De ljusare slingorna framtill ger liv till färgen och trollar fram känslan av lätt solblekt hår.

Annons

Foto: Imaxtree

Annons