Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Hårolja innan schampo – expertens smarta knep om hur du använder hårolja

05 maj, 2023 
hårolja innan schampo
Glansiga längder och mjukt hår – en hårolja är superprodukten som ger fin effekt på torrt hår och slitna toppar. Men det finns också ett superknep med hårolja som många inte känner till. Här är tipset som kommer att förändra ditt sätt att använda produkten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrerBrand logo
Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrer

Hårolja är en tacksam produkt som snabbt ger glans och liv till trista längder och torra toppar. Förutom det reducerar hårolja friss, stärker håret och ger härlig vård. Men trots det är håroljan en ganska bortglömd produkt och många har föreställningen av att en hårolja gör håret tungt och flottigt. Tacksamt nog finns det varianter för alla hår. Det gäller bara att hitta rätt! Här har vi samlat vinnarna av ELLEs bäst i test hårolja – för alla hårtyper.

Men hårolja har också ytterligare ett smart användningsområde som du antagligen inte visste om. Och det har med din hårtvätt att göra! Här är allt du behöver veta om det skonsamma superknepet som ger mjukare längder och glansiga strån.

Annons

Hur använder man hårolja?

Det vanligaste sättet att använda hårolja är i fuktigt hår efter dusch eller i torrt hår efter styling. Oavsett är det främst i längderna du ska applicera hårolja för att undvika känslan av att du doppat håret i ett smörpaket. Men visste du att du också kan applicera hårolja innan du tvättar håret?

använd hårolja tips

Hårolja innan duschen – smarta sättet att använda hårolja

Att använda hårolja innan dusch har många fina fördelar. Elias Antonios, brand expert på Hair rituel by Sisley reder ut:

– Applicera hårolja i torrt hår innan duschen. På så sätt får schampot en snällare effekt på områdena på håret som är lite extra känsliga. Schampo kan vara ganska starkt för håret, men genom att använda hårolja innan får du bort den "slipande" effekten som ett schampo har på stråna, säger Elias Antonios, brand expert på Sisley.

Annons

Superknepet passar med andra ord perfekt om du har hår som lätt trasslar sig och känns torrt vid schamponering.

– Fokusera främst på längderna och topparna där håret är som torrast. När du schamponerar håret ska du göra det ungefär tio centimeter ut från hårbotten för det är där fettet samlas. Sedan glider schampot ner och tvättar längderna när du sköljer ut. Metoden med hårolja innan schampo är också extra tacksam om du använder detoxschampo eftersom det kan göra håret väldigt torrt, avslutar Elias Antonios.

Vårdande hårolja, Precious Hair Care Oil – Sisley

Precious Hair Care Oil är en lätt och ljuvlig hårolja som passar alla hår. En till två droppar är allt som krävs för att håret ska kännas mjukt, lent och få en strålande glans. Produkten kan såklart användas innan och efter dusch.

Precious Hair Care Oil hittar du här (reklamlänk).

hårolja tips torrt hår sisley
Klicka på bilden för att komma direkt till håroljan.

Foto: Launchmetrics/Spotlight.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons