Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Så använder du torrschampo – tipsen för bästa resultat

24 feb, 2023 
använd torrschampo rätt tips
Torrschampo är produkten som snabbt räddar en dålig hårdag! Men det finns också ett superknep som många inte känner till. Här är tipset som kommer att förändra ditt sätt att använda torrschampo.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Behind the scenes – se när Carola Häggkvist plåtas för ELLEBrand logo
Behind the scenes – se när Carola Häggkvist plåtas för ELLE

Räddaren i nöden när hårtvätten uteblev är såklart torrschampo. Vad skulle vi egentligen göra utan denna superhjälte i badrumsskåpet? Men faktum är att många använder produkten fel, vilket gör att torrschampot kan göra mer skada än nytta.

ELLE har såklart samlat allt du behöver veta om produkten – och delar dessutom superknepet som gör att du kan maximera effekten av ditt torrschampo.

Vad är torrschampo?

Torrschampo har i dag blivit en stapelvara i mångas badrumsskåp. Kortfattat kan man säga att torrschampo är en suverän produkt som absorberar överflödig olja vilket ger en nytvättat look till håret.

Annons

Vad många däremot inte vet är att torrschampo också är bra att använda i rent och nytvättat hår. Ja, du läste rätt!

Knepet är extra bra att ta till om du vet med dig att du till exempel snabbt får en fet känsla i luggen eller längst hårfästet.

Genom att applicera torrschampo direkt när håret är nytvättat och fönat får du den rena känslan att hålla längre. Dessutom ger många torrschampon snygg volym till håret!

använd torrschampo rätt

Tänk däremot på att inte överdosera produkten (du vill inte riskera att irritera hårbotten) och glöm inte att då och då använda ett djuprengörande schampo. Här hittar du vinnarna av ELLEs bäst i test detoxschampo.

Annons

Ska du applicera torrschampot i nytvättat hår är det också bra att använda ett lättre torrschampo som inte ger en klibbig känsla till hårbotten.

Lätt torrschampo, Good to Go Light Dry Shampoo – Löwengrip

lätt torrschampo utan kladdig hårbotten

Good to Go Light Dry Shampoo är ett effektivt men lätt torrschampo som inte känns i hårbotten. Här hittar du produkten (reklamlänk).

Hur använder man torrschampo?

Ett vanligt misstag många gör med torrschampo är dels att applicera produkten för nära hårbotten och dels att inte borsta ur produkten ordentligt. Du ska alltså inte spreja torrschampot för nära hårbotten, då kan resultatet bli kladdigt och fläckigt.

Annons

För att få ut bästa effekt av ditt torrschampo (och minska risken för kladdig hårbotten och vita fläckar i håret) ska du applicera produkten en bit från hårbotten, men inte i längderna. För att inte riskera att produkten hamnar i längderna är det en fördel att separera håret. Håll flaskan på ett avstånd om dryga 20 till 30 centimeter. Och glöm inte att gnugga in produkten i hårbotten för att sedan borsta ut med en hårborste.

använd torrschampo steg för steg
Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Steg för steg: så applicerar du torrschampo

  • Skaka flaskan ordentligt och sektionerna håret.
  • Applicera torrschampot och håll flaskan cirka 20 till 30 centimeter från hårbotten.
  • Låt torrschampot verka. Gnugga sedan fingrarna genom hårbotten.
  • Borsta ut håret för att borsta bort eventuellt vita spår från torrschampot.

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons