Artikeln innehåller reklamlänkar

Bästa solskydden att bära över och under smink – favoriterna för ansiktet

12 apr, 2023 
solskydd ansikte spf under makeup bästa bäst i test
Kladdfria och lätta solskydd är ett måste om du ska använda makeup! ELLEs beautyredaktör har samlat favoriterna bland ultralätta solskydd för ansiktet som fungerar perfekt att använda tillsammans med makeup. Dessutom bästa misterna att applicera över ditt smink!
Annons

Solen är äntligen här och värmer varmt om kinderna. Och innan vi hinner blinka kan vi snart njuta av en säsong med sol, bad och långa dagar strosande runt ute i naturen. Men redan nu är det dags att ta fram solskyddsfaktorn för att skydda huden mot solens starka strålar!

Och med dagens fantastiska spf-utbud behöver vi inte längre stå ut med tjocka, vita krämer för att skydda vår hud. I dag är en lätt konsistens, snabb absorbering och ett helt genomskinligt resultat på huden ett måste bland solskyddsprodukterna. Solkrämerna ska såklart också fungera med din övriga hudvårdsrutin och makeup. Men vilka håller egentligen måttet?

Solskydd under makeup bäst i test bästa spf ansiktet
Annons

Solskydd för ansiktet – favoriterna att använda under smink

ELLE har samlat favoriterna för ansiktet som fungerar felfritt att använda under din makeup utan att ditt smink rullar! Här är de bästa solskydden som har en ultralätt konsistens, lämnar ett fläckfritt resultat och är helt genomskinliga på huden. Längre ner hittar du också favoriterna att använda över din makeup!

Bästa solskydd för fukt, Hyal Reyouth Moist Sun – Dr. Ceuracle

Hyal Reyouth Moist Sun är som magi på tub för en fuktfattig hud. Solskyddsfaktorn innehåller hyaluronsyra som ger fukt som håller huden mjuk hela dagen, samt panthenol som är extra bra om du har torr och känslig hud. Här är solskyddet som är lätt som ett serum och återfuktande som en dagkräm – men samtidigt ger ordentligt med skydd mot solen. Och glowet huden får... Wow!

dr ceuracle solskydd ansikte bästa spf solskydd
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Annons
Bäst i test: SPF från Dr.Ceuracle
Bäst i test: SPF från Dr.Ceuracle

Bästa solskydd för glow, Glowscreen – Supergoop

Supergoop finns äntligen i Sverige och bland favoriterna finns bland annat Glowscreen, som är ett lätt färgat solskydd som ger en otrolig lyster. Solskyddet har flera användas som primer under makeup (utan tendens till att smula), men såklart också som ensamt solskydd.

supergoop glow screen solskydd bäst i test
Klicka på bilden för att komma till favoriten från Spergoop.
Annons

Bästa lätta solskydd för ansiktet, Ambre Solaire Invisible Serum Super UV – Garnier

Ambre Solaire Invisible Serum Super UV är ett ultralätt solskydd som varken känns (eller syns) på huden. Solskyddet har konsistens som ett tjockare serum och sjunker in direkt i huden utan att lämna någon hinna, vilket gör den extra tacksam om du ska addera makeup.

solskydd bäst i test serum ansiktet
Klicka på bilden för att komma till solskyddet från Garnier.

Bästa solskydd för ansiktet för fet hud, 360° Gel Oil Free Spf 50 – Heliocare

360° Gel Oil Free Spf 50 är en lätt och oljefri gel som ger en matt finish till huden – extra bra om du har en fet och aknebenägen hud och inte vill att din solskyddsfaktor ska täppa igen. Det superba solskyddet sjunker in direkt i huden, utan att lämna någon hinna på ansiktet. Den matta känslan håller hela dagen!

Annons
solskydd under makeup genomskiligt solskydd bästa
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa vårdande solskydd för ansiktet, Cica Regen Vegan Sun Gel Spf 50– Dr. Ceuracle

Kärleken till Cica Regen Vegan Sun Gel Spf 50 är nästintill obeskrivlig! Förutom att skydda mot solen innehåller den otroligt lätta solskyddsfaktorn återfuktande och vårdande ingredienser som centella asiatica som verkar lugnande och stärkande. Solskyddet återfuktar så pass att den utan problem skulle kunna ersätta en dagkräm om du inte har väldigt torr hud. Konsistensen är lätt och har en geltextur som sjunker in otroligt och ger en lättare lyster, utan att huden känns fet.

Annons
lätt solskydd spf ansikte bästa makeup
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa snabbabsorberande solskydd för ansiktet, Daily UV Face Mousse SPF30 – Evy

Daily UV Face Mousse Spf 30 har blivit ett måste i mångas solskyddsnecessär – och ja, spf:en är så bra som alla säger! Det helt kladdfria mousset innehåller vårande ingredienser som hyaluronsyra samt vitamin E och C, och känns verkligen återfuktande på huden. Solskyddet sjunker in snabbt, får inte sminket att rulla. En favorit – året runt! Finns även med spf 50.

Annons
evy mousse ansikte bäst i test bästa solskydd ansikte under makeup
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Bäst i test: SPF från Evy
Bäst i test: SPF från Evy

Bästa lätta solskyddsfaktor, Anthelios Uvmune Ultra Light Cream SPF50+ – La Roche-Posay

Franska apoteksmärket La Roche-Posays solskydd Anthelios Uvmune Ultra Light Cream Spf 50+ behöver knappast någon beskrivning vid det här laget. Solskyddet, som blivit lite av en kultklassiker, har en ultralätt konsistens, lämnar inte en vit hinna på huden och sjunker in på någon minut.

Annons
lätt solskydd för ansiktet bäst i test bästa la roche posay under makeup
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa solskydd serum, Liquid Sun Shield Spf 50 – Dr. Brandt

Vad händer när man slår ihop ett återfuktande och utjämnande serum med ett suveränt solskydd? Man får Liquid Sun Shield Spf 50! Den suveräna spf:en har en praktisk flaska och en pipett som är enkel att dosera med. Innehållet är inte heller någon besvikelse. Solskyddet verkar återfuktande, är helt genomskinligt på huden och fungerar som handen i handsken med makeup.

Annons

Solskydd över smink – bäst i test

Visste du att rekommendationerna säger att solskydd ska återappliceras varannan till var tredje timme? Men hur applicerar man spf när makeupen redan är på plats? Använder en mist med solskydd såklart! Här är tre favoriter från budget till lyx!

Annons

Bästa solskydd mist över makeup, Ambre Solaire Over Makeup Super UV Spf 50+ – Garnier

Ambre Solaire Over Makeup Super UV Spf 50+ lägger sig som en osynlig sköld över ansiktet, utan att påverka makeupen det minsta! Spf-misten passar alla hudtyper, även den mest känsliga, innehåller hyaluronsyra som ger fukt och blir inte för matt eller oljig oavsett hur mycket du applicerar.

solskydd budget ansikte mist spf över makeup bäsrt i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Bäst i test: SPF från Garnier
Bäst i test: SPF från Garnier
Annons

Bästa spf-mist för fet hud, Anthelios Anti Shine Mist SPF50+ – La Roche-Posay

Anthelios Anti Shine Mist SPF50+ påminner på många sätt om varianten från Garnier men är speciellt anpassad för en fetare hud som lätt blir oljig under dagen. Det lätta solskyddet dämpar glans, men gör trots det inte att ansiktet känns dammigt eller platt. Suverän att han i väskan!

solskydd mist bäst i test la roche posay anthelios
Klicka på bilden för att komma direkt till favoriten.

Bästa solskydd mist för ansiktet, UV Bronze Mist Spf 50+ – Filorga

UV Bronze Mist Spf 50+ är ett måste i handväskan när solen tittar fram! Den ofärgade solskyddsmisten ger också klädsam lyster till ansiktet, utan att riskera att huden känns flottig eller fet. Sprayen känns som en återfuktande mist, tack vare glaciärvatten.

Annons
mist solkjydd makeup spf ansikte bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa spf mist för ansiktet, Mesoprotech Antiaging Facial Sun Mist 50+ – Mesoestetic

Vill du ha en spf som också verkar vårdande är Mesoprotech Antiaging Facial Sun Mist 50+ produkten för dig! Spf-misten skyddar mot UVA-, UVB- och HEV-ljus. Sprayen fördelar sig fint över ansiktet och påverkar inte smink det minsta.

Vilket solskydd passar att använda under smink?

Vill du ha ett solskydd speciellt lämpat att passa under smink är det viktigt att välja en spf med lätt konsistens och som absorberas snabbt. Självklart ska solskyddet inte heller lämna någon vit hinna på huden. Lättare solskydd är i regel inte lika kladdiga som tjockare solkrämer, vilket gör att risken att makeupen rullar minskar markant.

Vad ska man tänka på när man använder solskydd under makeup?

Det absolut viktigaste att tänka på när du väljer solskydd är att välja en spf som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. Att en solkräm är märkt med spf, betyder att solskyddet skyddar mot UVB-strålar.

Det andra du ska tänka på är att applicera rätt mängd solskydd för att solskyddet ska ge det skydd som står på förpackningen.

Sist är det också viktigt att låta solskyddet sjunka in ordentligt innan du applicerar din makeup.

Annons

Hur mycket solskydd ska man ha i ansiktet?

Rekommendationerna för ansiktet säger en halv tesked. Det låter mycket, men jobbar du in produkten ordentligt kommer du se att solskyddet sjunker in fantastiskt. Ett superknep för att dosera rätt mängd solskydd är att dra solskyddet i en linje på insidan av ringfingret, och en linje på insidan av långfingret.

Hur gör man för att applicera spf över smink?

Att applicera spf över makeup kan var lite knepigt. Men tack och lov finns det i dag många fina och solskydd i mist. Skaka flaskan och applicera cirka 10 till 15 centimeter från ansiktet. Låt sjunka in och upprepa sedan för att vara säker på att du fått rätt mängd produkt.

Räcker den spf som är i makeup?

Många sminkprodukter innehåller också spf, vilket såklart är toppen, men också kan vara något vilseledande. Återigen, för att få rätt skydd som står på förpackningen är det viktigt att applicera rätt mängd produkt. Och att applicera en halv tesked av en foundation är inget att föredra. Grunda därför alltid med solskydd innan.

Annons

När applicerar man spf i ansiktet?

Solskyddet är det absolut sista steget i din hudvårdsrutin på dagen. Tänk på att låta solskyddet sjunka in ordentligt innan du applicerar ditt smink.

Foto: Imaxtree

ELLE Beauty: Allt du vill veta om solskydd
ELLE Beauty: Allt du vill veta om solskydd
Annons