Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Årets bästa ögonbrynsfärg – och bästa tipsen för att använda brynfärg

22 aug, 2022 
ögonbrynsfärg bäst i test bästa ögonbrynsfärg
Sätt färg på brynen och förenkla vardagen! ELLE har samlat årets bästa ögonbrynsfärg som är enkel att använda och ger perfekt resultat. Här är alla favoriter och tips!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Är du trött på att behöva fylla i ögonbrynen varje dag, eller vill du skapa fylliga ögonbryn som håller länge? Då är en ögonbrynsfärg produkten för dig!

ELLE har samlat bästa brynfärgerna som är enkla att använda, markerar brynen snyggt och skapar en fylligare look – och hjälper dig att hitta strån du inte visste att du hade. Här är årets favoriter!

Bästa ögonbrynsfärg 2023 – hela topplistan

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

ögonbrynsfärg bäst i test
Årets bästa brynfärg – ELLE listar bäst i test 2022!

Bäst i test ögonbrynsfärg

Att färga ögonbrynen hemma är både tidseffektivt och får plånboken att jubla. Här är årets vinnare du inte får missa.

Psst! Att forma brynen hemma är också snällt mot plånboken.

Annons

Bästa ögonbrynsfärg, Eyelash and Eyebrow Tint – RefectoCil

Marknadens bästa brynfärg är utan tvekan Eyelash and Eyebrow Tint från RefectoCil. Färgen är också den som ofta används på salong – och resultatet hemma blir minst lika bra! Det bästa med ögonbrynsfärgen är att det går att blanda flera färger med varandra för att skapa ett skräddarsytt resultat. Färgen aktiveras med en vätska som köps separat och ger ett perfekt resultat på bara fem minuter.

Brynfärgen håller snyggt länge och är också väldigt dryg vilket gör att både vätskan och färgkrämen håller i evigheter! Extra plus för ett generöst färgutbud där du hittar allt från rött och blått till ljusbrunt och svart.

Klicka här för att komma till Eyelash and Eyebrow Tint (reklamlänk). Och här kommer du direkt till den tillhörande vätskan (reklamlänk).

bäst i test ögonbrynsfärg refectocil
Klicka på bilden för att komma till ögonbrynsfärgen från RefectoCil.

Bästa ögonbrynsfärg budget, Everyday Eye Ögonbrynsfärg – Depend

Everyday Eye Ögonbrynsfärg är en snabb och lättanvänd brynfärg som trollar fram snygga bryn utan krångel. I kitet kommer allt du behöver: färg, väteperoxid som aktiverar färgen, en liten skål att blanda i och en tillhörande spoolie. Färgen håller inte i sex veckor som utlovat, men sitter felfritt i minst tre veckor. Kommer i fyra olika färger.

Everyday Eye Ögonbrynsfärg finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

depend ögonbrynsfärg bäst i test
Klicka på bilden för att komma till ögonbrynsfärgen från Depend.

Tips! Ett bra ögonbrynsserum får också dina bryn att se fylligare ut.

Bästa lättanvända ögonbrynsfärg, Ögonbrynsfärg – Coloran

Klassikern Ögonbrynsfärg från Coloran är en okomplicerad favorit som ger ett mjukt och naturligt resultat. I förpackningen (som räcker i upp till 10 användningar) finns en färgtub och aktiveringsvätska. Den prisvärda brynfärgen kommer i fyra olika färger och ska verka i 5-20 minuter. Resultatet blir mjukt och naturligt och extra tacksamt är att färgen inte har röda undertoner som lyser igenom.

Här kan du läsa mer recensioner om Ögonbrynsfärg (reklamlänk).

ögonbrynsfärg coloran bäst i test bästa brynfärg
Klicka på bilden för att komma till ögonbrynsfärgen från Coloran.

Missa inte! Årets stora ögonbrynstrend 2022.

Bästa ögonbrynsfärg för fransar och bryn, Everyday Eye Frans & Ögonbrynsfärg – Depend

Vill du färga både fransar och bryn är Everyday Eye Frans & Ögonbrynsfärg från Depend super! Färgen är något komplicerad att använda och består av flera steg än många andra ögonbrynsfärger, men resultatet blir superfint och naturligt – och håller i minst fyra veckor!

Klicka här för att komma direkt till Everyday Eye Frans & Ögonbrynsfärg (reklamlänk).

Hur får man bort ögonbrynsfärg från huden?

För att undvika att det fastnar ögonbrynsfärg runt dina ögonbryn är ett supertips att applicera Vaseline (reklamlänk) runt ögonbrynen (se bara till att produkten inte hamnar på brynen). Det gör att färgen inte fastnar på huden om det skulle komma utanför. Använd också en snedskuren borste när du applicerar brynfärgen. Då har du mer kontroll över var färgen hamnar.

Annons

Borste för att applicera brynfärg, Angle Liner/Spoolie Brush – Morphe

Klicka här för att komma till Angle Liner/Spoolie Brush (reklamlänk).

färga ögonbrynen bäst i test brynförg
Klicka på bilden för att komma till brynborsten från Morphe.

Är olyckan trots det framme är det ingen fara! Det finns speciella produkter som tar bort fläckar från huden. Tint Sensitive Remover från RefectoCil är ett speciellt medel som tar bort fläckar på huden. Vätskan används enkelt i samband med att du tvättar av färgen från dina bryn.

Ta bort fläckar vid brynfärgning, Tint Sensitive Remover – RefectoCil

Klicka här för att komma direkt till Tint Sensitive Remover (reklamlänk).

tvätta bort fläckar från ögonbrynsfärg refectocil
Klicka på bilden för att komma till fläckborttagningen från RefectoCil.

Du kan också delvis få bort fläckar från brynfärgen med hjälp av en effektiv sminkborttagning. Gå sedan in med en peeling för att ta bort resterna. Tänk på att inte gnugga för hårt.

Annons

Hur använder man ögonbrynsfärg?

När du färgar ögonbrynen hemma är det viktigt att brynen är rena innan du börjar färga. Blanda sedan färgen enligt anvisningarna och låt verka. Vill du veta mer om hur du färgar ögonbrynen hemma? ELLE har den ultimata steg för steg-guiden som ger perfekt färgade bryn på nolltid.

Kan man använda ögonbrynsfärg på ögonfransarna?

Många brynfärger går också att använda på ögonfransarna och det står då märkt på förpackningen. Kom ihåg att läsa noggrant innan du applicerar produkten på fransarna och skölj om du skulle få färg i ögonen.

Hur länge håller ögonbrynsfärg?

Många ögonbrynsfärger lovar att hålla mellan fyra till sex veckor, men hur ofta och hur mycket du tvättar ögonbrynen spelar roll.

backstage bästa ögonbrynsgel
Så färgar du ögonbrynen hemma – årets bästa brynfärg!

HUR tar MAN BORT ÖGONBRYNSFÄRG?

När det är dags att tvätta bort ögonbrynsfärgen gör du det enkelt med vatten. Ett supertips är också att ta en bomullsrondell med micellärvatten och dra bort färgen.

Annons

Hur länge ska ögonbrynsfärg sitta på?

Verkningstiden på brynfärg varierar från produkt till produkt, men ofta ska färgen verka någonstans mellan 5 till 15 minuter. Men du kan också styra resultatet själv beroende på hur markerade bryn du vill ha. Vill du inte ha lika markerade bryn, har du på färgen kortare tid.

Vilken ögonbrynsfärg passar mig?

Färgen på ögonbrynen är helt en smaksak. En del föredrar mörka bryn, medan andra vill ha ljusare. Ett gammalt knep är att tänka att dina bryn ska matcha din naturliga hårbottenfärg.

Hur fungerar microblading?

Microblading är en semipermanent ögonbrynsfärg där du gör en kosmetisk tatuering av ögonbrynen. 3D-brynen görs i små, tunna streck av pigment och skapar bryn som håller i flera år. Innan du gör en microblading är det viktigt att du är noggrann med att kolla upp så att personen som ska göra bryntatueringen har utbildning.

MER OM ÖGONBRYN PÅ ELLE.SE

Så lyckas du med soap brows – allt om den stora bryntrenden

Fylliga bryn snabbt och enkelt – superknepet som används backstage

Foto: Imaxtree

Bäst i test: Årets bästa mascaraBrand logo
Bäst i test: Årets bästa mascara

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons