Artikeln innehåller reklamlänkar

Färga ögonbrynen hemma – steg för steg till snyggt färgade bryn

färga ögonbrynen hemma steg för steg tips knep

ELLE har samlat de enkla stegen till perfekta bryn!

Är du trött på att behöva fylla i ögonbrynen varje dag? Då är det dags att investera i en ögonbrynsfärg. Här är (de enkla) stegen som ger dig perfekt färgade ögonbryn!
17 augusti, 2022

Ingenting ramar in ansiktet så snyggt som ögonbrynen och genom åren har vi sett trender komma och gå. Från trådsmala och raka till perfekt formade med en ombre-look. De senaste åren är det däremot något buskigare och större bryn som varit på trendkartan.

Det perfekta sättet för att uppnå just fylliga bryn är dels med en brow gel – men också såklart med hjälp av ögonbrynsfärg! Färgen markerar brynen snyggt, trollar fram strån du inte visste att du hade och gör såklart att du inte behöver fylla i dem själv varje dag om du inte önskar. Dessutom går det enkelt att göra hemma!

Färga ögonbrynen hemma – produkterna du behöver

Att färga ögonbrynen hemma är både tidseffektivt och får plånboken att jubla! Här är den enkla steg för steg-guiden och produkterna du behöver för att skapa brynperfektion!

färga ögonbrynen hemma steg för steg tips knep

Skapa brynperfektion med snyggt färgade ögonbryb!

Du behöver:

Allt om Audrey brow – här är ögonbrynstrenden alla pratar om just nu

Steg för steg: så färgar du ögonbrynen hemma

Färga brynen i fem enkla steg – och få färgen att hålla i veckor. ELLE har samlat bästa tipsen för hur du lyckas med brynfärgen hemma.

Tips! Använd den bästa ögonbrynsfärgen för ett snyggt och hållbart resultat.

Färga ögonbrynen hemma: Rengör ögonbrynen

Innan du börjar färga dina ögonbryn är det viktigt att ögonbrynen och huden runt ögonbrynen är ren. Se därför till att rengöra brynen med en oljefri rengöring i form av till exempel micellärvatten.

Micellärvatten, Sensibio H2O – Bioderma

Klassikern Sensibio H2O hittar du här (länk till Lyko).

Färga ögonbrynen hemma: Använd Vaselin

Att applicera Vaselin runtom dina ögonbryn är ett superknep för att se till så att färgen inte fastnar på huden runt ögonbrynen. Använd en tops eller snedskuren ögonbrynsborste för att applicera Vaselinet, men var noggrann så att inte produkten fastnar på ögonbrynet.

Klöver, Vaselin

Klicka här för att komma till produkten (länk till Lyko).

Färga ögonbrynen hemma: Blanda ögonbrynsfärg

Sedan är det dags att blanda färgen. Hur den ska blandas beror på vilken variant du använder, men en så kallad developer krävs för att färgen ska aktiveras. Det går såklart bra att blanda flera nyanser (från samma märke) för att skapa just din perfekta brynfärg.

Ögonbrynsfärg, Eyelash and eyebrow tint RefectoCil

Storfavoriten Eyelash and eyebrow tint RefectoCil kan du läsa mer om här (länk till Lyko). Här hittar du den tillhörande vätskan som aktiverar ögonbrynsfärgen (länk till Lyko).

Ögonbrynsfärg, Everyday Eye Ögonbrynsfärg – Depend

Klicka här för att komma direkt till Everyday Eye Ögonbrynsfärg från Depend.

Färga ögonbrynen hemma: Måla ögonbrynen med ögonbrynsborste

Det absolut bästa sättet att applicera brynfärg är med hjälp av en ögonbrynsborste som har en spoolie på ena sidan och en snedskuren borste på andra. Börja med att borsta igenom brynen och applicera sedan färgen med den snedskurna borsten för att minska risken att färgen hamnar utanför brynet. Torka bort eventuellt spill och låt sedan verka den angivna tiden.

Ögonbrynsborste, 405 Duo Brow Brush – Flaer

Klicka här för att komma direkt till den smidiga och lättanvända ögonbrynsborsten från Flaer (länk till Åhlens).

Färga ögonbrynen hemma: Tvätta bort ögonbrynsfärgen

När verkningstiden är färdig är det dags att torka bort färgen. Är du nybörjare kan det vara bra att dra av någon minut för att inte riskera att resultatet blir för mörkt. Dra först en fuktad bomullsrondell för att få bort överflödet och rengör sedan igen med ett micellärvatten.

Så får du fylliga ögonbryn – superknepet vi önskar att vi visste tidigare

Hur ofta behöver man färga ögonbrynen?

Hur ofta du behöver färga dina ögonbryn beror dels på vilken typ av ögonbrynsfärg du använder (de flesta ögonbrynsfärger lovar hållbarhet i fyra till sex veckor) och dels hur mycket du rengör och exfolierar ansiktet.

Hur vet man vilken form på ögonbrynen man ska ha?

Att hitta den perfekta ögonbrynsformen för just dig kan vara svårt – och ta tid! Är du en av dem som fick sota för 90- och 00-talets brynsynder så har du kanske inte jättemånga strån att jobba med – men därför är ögonbrynsfärg extra tacksamt eftersom att färgen likt magi hittar strån du inte visste fanns. Här kan du läsa allt om hur du formar dina ögonbryn efter din ansiktsform.

Färga ögonbryn hemma steg för steg

Allt du behöver veta om ögonbrynsfärg – och så använder du produkten.

Går det att använda brun utan sol när man har färgat ögonbrynen?

En klassisk brynmiss många gör är att använda brun utan sol och ögonbrynsfärg tätt inpå varandra! Att använda brynfärg tillsammans med brun utan sol är inte att rekommendera eftersom att finns risken att dina ögonbryn går en gulorange ton.

Vad är skillnaden att färga ögonbrynen hemma och på salong?

Att få brynen gjorda av ett proffs är såklart super – om du har möjligheten. Ett supertips är att gå till en brynstylist för att sätta formen och hitta den perfekta färgen för dina bryn. Det gör att du enklare kan underhålla ögonbrynen hemma.

färga ögonbrynen hemma tips

Så hittar du sin perfekta ögonbrynsfärg!

Kan man färga ögonbrynen med hårfärg?

Att färga ögonbrynen med hårfärg är inte att rekommendera. Området runt ögonen är känsligt och hårfärg är starkt. Du vill inte riskera att få in produkten i ögonen.

Vilken färg på ögonbrynen är bäst?

Det är såklart en smaksak. En del föredrar riktigt mörka ögonbryn, medan andra vill ha något ljusare. En klassisk gammal riktlinje är att försöka matcha dina ögonbryn med färgen på din utväxt.

Mer om ögonbryn på elle.se

Årets bästa ögonbrynsserum – favoriterna som får bäst i test

Så lyckad du med soap brows – allt om den stora bryntrenden

Fylliga bryn snabbt och enkelt – superknepet som används backstage

Foto: Imaxtree

Bäst i test: Årets bästa mascara
1:27

Efter reklamen: Bäst i test: Årets bästa mascara

(1:27)

Slå på ljud