Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Bästa tipsen för bryntrenden soap brows

27 apr, 2022 
soap brows bästa produkter och fixa looken ögonbryn trend
Soap brows – bryntrenden som är här för att stanna för dess osvikliga hållbarhet och fjäderlika effekt på brynen. Men hur gör man dem snyggast och enklast, och med vilka produkter? ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman ger dig tvålbryns-guiden.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Soap brows – trenden för brynen som vill kännas fjäderlika och sitta där dem ska. Trenden, som egentligen inte är så värst ny då det är ett backstage-trick som använts till på modeplåtningar och bakom modevisningar sedan länge. Varför? Jo, för att brynen ”klistras” fast och får ”fjäderlik” volym och en hållbarhet som är osviklig.

Och ta en tur på Youtube med sökningen ”soap brows”, så hittar du en uppsjö tutorial-tips och trix för de rätta ”tvålbrynen”. Men skola ett A – vad gör man egentligen? Och vilka produkter kan man använda?

Tips! Passa på att fynda brow gels och massa andra sminkprodukter under Black Friday 2023. Här samlar vi en lista med de bästa reorna inom beauty under helgen.

LÄS OCKSÅ: Så fixar du perfekta ögonbryn – enkel steg för steg-guide

Soap borws – produkterna och knepen som fixar looken:

ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman lotsar dig i tips och produktdjungeln!

soap brows 2022 bryntrend
Filippo Fortis

Spraya ögonbrynsborsten

Spreja en ren mascara- eller ögonbrynsborste med vatten eller en ansiktsmist för att skapa en lätt, fuktig yta. Viktigt är att borsten är ren, här Nars Brow spoolie passar perfekt för soap brows och blir din till lagom pris. Klicka här för att komma direkt till borsten (reklamlänk).

Annons
Nars Brow Spoolie ögonbrynsborste
Nars Brow spoolie. Klicka på bilden för att komma direkt till borsten.

Vilken tvål passar bäst till soap brows?

I dag finns mängder av olika alternativ för att skapa de perfekta brynen med soap brow-metoden. Dels kan du använda en hårdtvål och dels finns det speciella gels som skapar samma look.

Missa inte! Stort bäst i test – här är ögonbrynsserumen som skapar fylliga bryn!

Använder du tvål för att skapa soap brows ska du först gnugga borsten mot en fast tvål (som gärna får vara fuktad med till exempel mist), för att få fram en textur som känns lätt geléaktig. Välj gärna en glycerin-baserad, lätt transparent tvål för att få bäst textur. Ta lite produkt i taget, för du kan bygga på vartefter, tills dess att du är nöjd.

Annons

Perfekt till soap brows – L'Occitane Shea Soap Milk. Och med vårdande sheaextrakt för att minimera uttorkning på brynen. Här kan du läsa mer om tvålen (reklamlänk).

Föredrar du speciella brow soaps finns det en uppsjö av varianter. En av de mest omtalade är Brow Freeze från Anastasia Beverly Hills. Brow Freeze håller brynen på plats från morgon till kväll och är dessutom så otroligt dryg! En burk håller i evigheter. Här kan du läsa mer om produkten (reklamlänk).

Annons
soap brows anastasia brow freeze
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Nya Perfect Eye Brow Lift Illusion Styling Wax från Depend klättrade snabbt upp på topplistan och beskrivs som en stark konkurrent till Anastasias variant. Det plånboksvänliga vaxet för ögonbrynen håller varje strå på plats hela dagen och skapar det perfekta brynlyftet. Här hittar du produkten (reklamlänk)! Men skynda – den har sålt slut många gånger sedan den lanserades i tidig vår.

depend soap brows brow lift brudget bästa
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Borsta ögonbrynen uppåt

Borsta igenom ögonbrynen och forma brynen till önskad form. Det tar ett tag för produkten att stelna och torka till, så du har tid att jobba med det för att få fram det resultat som du vill ha. Men arbeta generellt uppåt med borsten, för att få rätt ”fjädereffekt”.

Annons

Forma ögonbrynen

Resultatet blir ”fluffigt” och du kan verkligen forma brynen exakt som du vill ha dem. Hållbarheten blir också osviklig och brynen sitter verkligen på plats. Det blir fluffigare och får mer volym ju mer du arbetar upp dem, utan att du behöver addera fibrer eller färg. När du har fått den formen du önskar på dina bryn avslutar du med att trycka fast brynen försiktigt med fingrarna.

soap brows så gör du
Så lyckas du med soap brows!

Fyll i med ögonbrynspenna

Har du glesa områden i dina bryn är det perfekt att fylla i med en brynpenna för att skapa en fylligare effekt. Prisvänliga (och tokhyllade) Micro Brow Pencil från NYX har en smal spets och fina pigment som snabbt gör att du kan fylla i där brynen känns glesa eller behöver färg. Här kan du läsa mer om produkten (reklamlänk).

Annons
ögonbrynspenna soap brows
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Gel och produkter för soap brows-effekt

Jo, det finns mänger med brynprodukter som ger ”tvåleffekt”, utan att du behöver använda just tvål, vatten och borste.

Produkt för soap brows, Brow Lift Soap – Rapide

Brow Lift Soap blev snabbt en favorit hos många – och produkten skapar verkligen perfektion. Vad annars kan man förvänta sig när det är ett riktigt brynproffs som Tilda Nordh som tagit fram produkten?

Här kan du läsa mer recensioner om Brow Lift Soap (reklamlänk).

Annons
Brow Lift Soap rapide soap brows
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Brow soap, Brow Styling Soap – Browgame Cosmetics

Ge brynen ett ordentligt lyft med Brow Styling Soap från Browgame Cosmetics! Den smidiga brow soapen kommer i en liten och nätt burk med tillhörande spoolie och lägger enkelt brynen på plats! Klicka här för att för att se före och efter-bilder (reklamlänk).

brow soap produkt bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Multipalett för brynen, Benefit Brow Zings Palette – Benefit Cosmetics

Benefit Brow Zings Palette innehåller tre vaxer för att definiera och få brynen att hålla, två högpigmenterade vax och ett genomskinligt vax. En snedställd borste medföljer så att du kan få en enkel applicering. I den snygga dosan finns alltså allt du behöver för att enkelt trolla fram snygga soap brows. Här kan du läsa mer om produkten (reklamlänk).

Annons
soap brows benefit cosmetics
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Du kan också skapa ögonbryn liknande den effekt du får av soap brows med hjälp av ögonbrynsmascara eller en transparent bryngel. Här hittar du favoriterna i ELLEs stora bäst i test.

Ögonbrynsmascara, DipBrow Gel – Anastasia Beverly Hills

Anastasia Beverly Hills, eller Anastasia Soare som hon också heter, är internationellt känd makeupartist som gjort sig känd som ”the eyebrow guru” i Hollywood Hills. Hennes egen Dipbrow gel finns i 11 nyanser och är en högpigmenterad gelé med en långvarig, vattenfast formula för att skapa mer detaljerade och definierade bryn som ger full täckning med rika pigment, samtidigt som brynen blir lätt att forma. Här kan du läsa mer om bryngelen (reklamlänk).

Annons
Anastasia dipbrow gel
Anastasia dipbrow gel passar utmärkt till soap brows. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

Transparens bryngel, Brow Set Clear – MAC

Brow Set Clear är den smidig och lättanvänd produkt om du snabbt vill kamma igenom brynen. Den transparenta ögonbrynsgelén känns inte torr eller stel på brynen och ger en gnutta glans vilket skapar ett fint liv till ögonbrynen. Här kan du läsa mer om produkten (reklamlänk).

clear brow gel bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Så fejkar du fylliga ögonbryn – Browfelicia visar hur!

Missa inte! Brynproffset Felicia Kjellgren är en av ELLEs bloggare. Här kan du ta del av hennes bästa sminktips.

Så enkelt fejkar du fylliga ögonbrynBrand logo
Så enkelt fejkar du fylliga ögonbryn

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons