Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Bästa tipsen för bryntrenden "soap brows"

Soap brows

Soap brows – bryntrenden som är här för att stanna för dess osvikliga hållbarhet och fjäderlika effekt på brynen. Men hur gör man dem snyggast och enklast, och med vilka produkter? ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman ger dig tvålbryns-guiden.
08 september, 2020

 

Soap brows – trenden för brynen som vill kännas fjäderlika och sitta där dem ska. Trenden, som egentligen inte är så värst ny då det är ett backstage-trick som använts till på modeplåtningar och bakom modevisningar sedan länge. Varför? Jo, för att brynen ”klistras” fast och får ”fjäderlik” volym och en hållbarhet som är osviklig.

Och ta en tur på Youtube med sökningen ”soap brows”, så hittar du en uppsjö tutorial-tips och trix för de rätta ”tvålbrynen”.

Men skola ett A – vad gör man egentligen? Och vilka produkter kan man använda? ELLEs Beautyredaktör Carin Hellmanlotsar dig i tips och produktdjungeln:

Spreja

Spreja en ren mascara- eller ögonbrynsborste med vatten eller en ansiktsmist för att skapa en lätt, fuktig yta.

Laura Merciers Brow grooming eye brush.

Perfekt till brynen – Laura Merciers Brow grooming eye brush.

Viktigt är att borsten är ren, här Laura Merciers Brow grooming eye brush. Finns att köpa här.  (reklamlänk från Adtraction)

Gnugga

Gnugga borsten mot en fast tvål,  för att få fram en textur som känns lätt geléaktig. Välj gärna en glycerin-baserad, lätt transparent tvål för att få bäst textur. Ta lite produkt i taget, för du kan bygga på vartefter, tills dess att du är nöjd.

The body shops Pink grapefruit soap

Perfekt formula för ”tvålbryn”: The body shops Pink grapefruit soap.

Perfekt till soap brows – The body shops Pink grapefruit soap. Och med vårdande grapefruktolja för att minimera uttorkning på brynen. Finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

Borsta

Borsta igenom ögonbrynen och forma de som hur du vill ha dem. Det tar ett tag för produkten att stelna och torka till,  så du har tid att jobba med det för att få fram det resultat som du vill ha. Men arbeta generellt uppåt med borsten, för att få rätt ”fjädereffekt”.

Altuzarra

Backstage Altuzarra AW 2020.

Forma

Resultatet blir ”fluffigt” och du kan verkligen forma brynen exakt som du vill ha dem. Hållbarheten blir också osviklig och brynen sitter verkligen på plats. Det blir fluffigare och får mer volym ju mer du arbetar upp dem, utan att du behöver addera fibrer eller färg.

Akris AW 20

Backstage Akris AW 2020.

Om du vill ha soap-brows effekt från en brynprodukt istället?

Jo, det finns brynprodukter som ger ”tvåleffekt”, utan att du behöver använda just tvål, vatten och borste. De kommer också med pigment, i fall att du helst vill ha effekten med lite färg därtill:

Glossier Boy brow

Glossiers ögonbrynsfix Boy brow.

Glossiers ikon till brynprodukt Boy Brow, som ursprungligen lanserades 2015 inspirerades av traditionella mustaschvaxer och utvecklades för att ge en bekväm och mjuk hållfasthet samtidigt som textur och precis rätt mängd pigment lades till.

Sedan dess har det blivit Glossiers bästsäljare och kultförklarad  och har använts av kändisar som Beyoncé,  Hillary Duff, Rosie Huntington Whitley och Liv Tyler. Hittills har Glossier sålt nästan 4 miljoner Boy Brows.

Den finns i fyra olika färger och finns att köpa här. 

Benefit palett

Benefits allt-i-ett-ögonbrynspalett.

Brow Zings pro palett från Benefit är allt och lite mer för brynen.

Tre vaxer till att definera och få brynen att hålla, två högpigmenterade vax och ett genomskinligt vax. En snedställd borste och en så kallad spoileborste medföljer så att du kan få en enkel applicering. Kommer med Benefits tips och tricks så att du kan lära dig hur du skapar flera olika ögonbrynslooks – från naturliga till definierade.

Finns att köpa här  (reklamlänk från Apprl).

Anastasia Beverly Hills

Anastasia Beverly Hills Dip brow finns i hela 11 nyanser.

Anastasia Beverly Hills, eller  Anastasia Soare som hon också heter,  är internationellt känd  makeupartist som gjort sig känd som ”the eyebrow guru” i Hollywood Hills.

Hennes egen Dipbrow gel finns i 11 nyanser och är en högpigmenterad gelé med en långvarig, vattenfast formula för att skapa mer detaljerade och definierade bryn som ger full täckning med rika pigment, samtidigt som brynen blir lätt att forma.

Finns att köpa här.  (reklamlänk från Adtraction)

LÄS MER:

Årets bästa adventskalendrar med smink och skönhet 2020

Från parfym till smink – nu lanserar Byredo makeup

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: