Artikeln innehåller reklamlänkar

Bästa tipsen för bryntrenden "soap brows"

Soap brows

Soap brows är här för att stanna!

Soap brows – bryntrenden som är här för att stanna för dess osvikliga hållbarhet och fjäderlika effekt på brynen. Men hur gör man dem snyggast och enklast, och med vilka produkter? ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman ger dig tvålbryns-guiden.
04 juni, 2021

Soap brows – trenden för brynen som vill kännas fjäderlika och sitta där dem ska. Trenden, som egentligen inte är så värst ny då det är ett backstage-trick som använts till på modeplåtningar och bakom modevisningar sedan länge. Varför? Jo, för att brynen ”klistras” fast och får ”fjäderlik” volym och en hållbarhet som är osviklig.

Och ta en tur på Youtube med sökningen ”soap brows”, så hittar du en uppsjö tutorial-tips och trix för de rätta ”tvålbrynen”.

LÄS OCKSÅ: Så fixar du perfekta ögonbryn – enkel steg för steg-guide

Men skola ett A – vad gör man egentligen? Och vilka produkter kan man använda? ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman lotsar dig i tips och produktdjungeln:

Spraya ögonbrynsborsten

Spreja en ren mascara- eller ögonbrynsborste med vatten eller en ansiktsmist för att skapa en lätt, fuktig yta. Viktigt är att borsten är ren, här Nars Brow spoolie passar perfekt för soap brows och blir din till lagom pris. Läs mer om borsten och köp den här. (länk till Lyko)

Vilken tvål passar bäst till soap brows?

Gnugga borsten mot en fast tvål, för att få fram en textur som känns lätt geléaktig. Välj gärna en glycerin-baserad, lätt transparent tvål för att få bäst textur. Ta lite produkt i taget, för du kan bygga på vartefter, tills dess att du är nöjd.

Perfekt till soap brows – The body shops Pink grapefruit soap. Och med vårdande grapefruktolja för att minimera uttorkning på brynen. Läs mer om tvålen och köp den här. (länk till Awin.com)

Borsta ögonbrynen uppåt

Borsta igenom ögonbrynen och forma de som hur du vill ha dem. Det tar ett tag för produkten att stelna och torka till, så du har tid att jobba med det för att få fram det resultat som du vill ha. Men arbeta generellt uppåt med borsten, för att få rätt ”fjädereffekt”.

Altuzarra

Backstage Altuzarra AW 2020.

Forma ögonbrynen

Resultatet blir ”fluffigt” och du kan verkligen forma brynen exakt som du vill ha dem. Hållbarheten blir också osviklig och brynen sitter verkligen på plats. Det blir fluffigare och får mer volym ju mer du arbetar upp dem, utan att du behöver addera fibrer eller färg.

Akris AW 20

Backstage Akris AW 2020.

Gel och produkter för soap brows-effekt

Jo, det finns brynprodukter som ger ”tvåleffekt”, utan att du behöver använda just tvål, vatten och borste. De kommer också med pigment, i fall att du helst vill ha effekten med lite färg därtill: Glossiers ikon till brynprodukt Boy Brow, som ursprungligen lanserades 2015 inspirerades av traditionella mustaschvaxer och utvecklades för att ge en bekväm och mjuk hållfasthet samtidigt som textur och precis rätt mängd pigment lades till.

Sedan dess har det blivit Glossiers bästsäljare och kultförklarad och har använts av kändisar som Beyoncé, Hillary Duff, Rosie Huntington Whitley och Liv Tyler. Hittills har Glossier sålt nästan 4 miljoner Boy Brows.

Den finns i fyra olika färger och finns att köpa här.

Glossier Boy brow

Glossier Boy brow – perfekt till soap brows.

Brow Zings pro palett från Benefit är allt och lite mer för brynen.

Tre vaxer till att definera och få brynen att hålla, två högpigmenterade vax och ett genomskinligt vax. En snedställd borste och en så kallad spoileborste medföljer så att du kan få en enkel applicering. Kommer med Benefits tips och tricks så att du kan lära dig hur du skapar flera olika ögonbrynslooks – från naturliga till definierade. Läs mer om Benefits brynpalett och klicka hem den här. (länk till Apprl)

Anastasia Beverly Hills, eller Anastasia Soare som hon också heter, är internationellt känd makeupartist som gjort sig känd som ”the eyebrow guru” i Hollywood Hills. Hennes egen Dipbrow gel finns i 11 nyanser och är en högpigmenterad gelé med en långvarig, vattenfast formula för att skapa mer detaljerade och definierade bryn som ger full täckning med rika pigment, samtidigt som brynen blir lätt att forma. Läs mer om bryngelen och klicka hem den här. (länk till Adtraction)

Så fejkar du fylliga ögonbryn – Browfelicia visar hur!

1:00

Efter reklamen: Så enkelt fejkar du fylliga ögonbryn

(1:00)

Missa inte

Årets bästa mascara 2021 – beautyredaktörens topplista

Årets bästa torrschampo – från budget till lyx