Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Årets bästa ögonbrynsgel – brow gels för alla bryn

30 maj, 2022 
bäst i test bästa brow gel
Färga, forma och fylla ut – en brow gel har många fina egenskaper och är en hero-produkt i necessären. ELLE listar bästa ögonbrynsgel som håller brynen på plats hela dagen. Här är vinnarna av årets bäst i test ögonbrynsgel.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Buskiga, fylliga och fint formade – inget ramar in ansiktet så snyggt som ögonbryn. Men hur skapar man egentligen de perfekta ögonbrynen? Med en brow gel, såklart! ELLE listar favoriterna inom ögonbrynsgel och förklarar hur du bäst använder produkten.

Bäst i test ögonbrynsgel – Årets bästa brow gel

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Missa inte! Så formar du ögonbrynen hemma – ELLEs enkla steg för steg och bästa knepen som skapar snygga bryn!

bästa brow gel bäst i test

Vad är en ögonbrynsgel?

Ögonbrynsgel, brow gel, brynmascara eller bryngel – kärt barn har många namn. En ögonbrynsgel är som en mascara för ögonbrynen, med syfte att färga, forma och hålla ögonbrynen på plats hela dagen. Det finns brow gels som är genomskinliga, med färg och med fibrer och färg. Den sistnämnda är också toppen om du vill ge ett fylligare resultat till brynen.

Annons

Vad är ögonbrynsgel bra för?

En ögonbrynsgel har många fina fördelar. Den kan forma, färga och framförallt hålla brynen på plats i ur och skur.

LÄS MER: Läs mer ögonbryntips från bryndrottningen Browfelicia. Här listar hon produkterna och tipsen för fylligare ögonbryn.

Hur applicerar man ögonbrynsgel?

Det finns flera sätt att applicera din brow gel. Föredrar du att måla brynen med en ögonbrynspenna eller en pomade, ska du göra det innan du applicerar en ögonbrynsgel. Borsta sedan brynen med din transparenta eller färgade brow gel och forma dem som du önskar. Ett bra tips är att dra av borsten från överflödig produkt innan du borstar igenom brynen. Vill du ge ett extra fylligt resultat med en brow gel som innehåller fibrer, kan du först dra borsten mothårs och sedan medhårs. På så sätt ser du till att täcka brynen ordentligt.

Missa inte! Här är superknepet om bryn som vi önskar att vi visste tidigare!

Annons

Hur får man soap brows?

Supertrenden soap brows handlar om att du, precis som namnet antyder, borstar brynen med en hårdtvål. Det låter galet, eller hur? Men faktum är att knepet var vanligt redan på 60-talet och har länge använts backstage. ELLEs favorit inom soap brows hittar du längre ner på listan. Här kan du läsa skönhetsredaktör Carin Hellmans knep för hur du lyckas med soap brows.

årets bästa ögonbrynsgel 2022 – bäst i test brow gels

Vill du ge ögonbrynen en ordentlig boost? ELLE ger dig svaret på alla frågor kring brynsserum och listar favoriterna som skapar buskiga bryn med bravur!

Bästa ögonbrynsgel med färg, Dipbrow Gel – Anastasia Beverly Hills

Den färgade bryn gelén Dipbrow Gel från Anastasia är de perfekta bryngelén för den som vill ha dramatiska bryn med mycket färg. Produkten har fina och starka pigment, men är trots det väldigt enkel att applicera – med ett perfekt resultat varje gång. Den prisvärda brynmascaran finns i hela elva nyanser. Borsten fångar upp precis lagom mängd produkt utan att riskera klumpar på brynen eller ojämnt resultat. Ögonbrynsgelén torkar snabbt, utan att kännas krispig och torr på ögonbrynen. Den vattenfasta formulan gör också att brynen sitter där de ska hela dagen.

Dipbrow Gel finns att köpa här (reklamlänk).

anastasia ögonbrynsgel bäst i test bästa brow gel
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa genomskinliga brow gel budget, Control Freak Eyebrow Gel – NYX

Control Freak Eyebrow Gel är ett riktigt budgetfynd som klär alla bryn – och till och med gör kontrollfreaket nöjd! Den genomskinliga bryngelén har en något lättare formula (utan att kännas rinnig) och känns inte alls på brynen. Stråna ligger snällt på plats från morgon till kväll. Borstens storlek gör att appliceringen går av bara farten.

Här kan du läsa mer recensioner om Control Freak Eyebrow Gel (reklamlänk).

control freak ögonbrynsgel nyx bäst i test clear brow gel
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa veganska bryngel, Nordic Chic Eyebrow Shaping Wax – Lumene

Den veganska brow gelen Nordic Chic Eyebrow Shaping Wax från finska Lumene är både plånboksvänlig och enkel att använda. Borsten är lagom hård, fångar upp bra mängd produkt och kammar snällt igenom stråna samt lägger dem på plats. Resultatet blir mjukt och naturligt. Ögonbrynsgelén passar nybörjaren extra bra eftersom att pigmenten går att bygga upp och det enda minuset är att bryngelén kommer i två färger.

Klicka här för att komma direkt till Nordic Chic Eyebrow Shaping Wax (reklamlänk).

Bästa veganska bryngel Lumene ögonbrynsgel bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ögonbrynsgel, Gimme Brow+ Brow Gel – Benefit cosmetics

En klassiker inom kategorin som aldrig slutar att imponera – Gimme Brow+ Brow Gel är ett måste för brynfanatikern som önskar fylliga bryn med fantastisk färg. Bryngelén innehåller små, små mikrofibrer som lägger sig fint mellan stråna och ger ett buskigt och snyggt resultat. Brynmascaran har en bra borste som gör det möjligt att vara precis och håller i evigheter (produkten tycks aldrig ta slut), utan att torka!

Klassikern Gimmie Brow+ finns att köpa här i Sverige (reklamlänk).

gimmie brow ögonbrynsgel bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

BÄSTA ögonbrynsgel clear, Brow Set Clear – MAC cosmetics

Brow Set Clear är den perfekta produkten om du snabbt vill kamma igenom brynen och lägga dem på plats. Den transparenta ögonbrynsgelén känns inte torr eller stel på brynen och ger en gnutta glans vilket skapar ett fint liv till ögonbrynen. Brow gelen är vatten- och svettresistent och inte ens den värsta regnskuren påverkar brynen. Super att använda ensam eller över en brynskugga eller brynpenna.

Här kan du läsa mer om och köpa Brow Set Clear (reklamlänk).

mac ögonbrynsgel bäst i test clear brow gel
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa soap brow, Brow Freeze – Anastasia Beverly Hills

Få har missat den senaste trenden med soap brows som handlar om att borsta brynen uppåt för en fjäderlik volym. Brow Freeze från Anastasia är ingen hårdtvål, utan ett vax som snabbt och enkelt skapar ett fantastiskt brow lift. Det otroligt dryga brynvaxet lägger varje envist brynstrå på plats (och kan användas över brynpenna och brynskugga), utan att märkas. Det kan ta några gånger att lära sig att använda produkten. Eller snarare att lära sig hur dryg produkten är. Men när snitsen är inne blir resultatet perfektion.

Här kan du läsa mer om Brow Freeze (reklamlänk).

Bästa ögonbrynsgel som håller – Infinity Power Brows Maximum Hold Tinted Brow – LH Cosmetics

Produkten med världens längsta namn har också världens längsta hållbarhet! Infinity Power Brows Maximum Hold Tinted Brow som är framtagen av den svenska makeupartisten Linda Hallberg borstar snällt upp brynen, skapar en fyllig och fin effekt – och håller felfritt genom allt. Svett, regn, snö – ja, den kan nästan vara lite svår att tvätta bort. Men perfekt om du vill att dina bryn ligger precis där de ska, hela dagen och in på småtimmarna.

Infinity Power Brows Maximum Hold Tinted Brow kan du läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

lh cosmetics bäst i test bästa brow gel fibrer fylliga bryn
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto: Imaxtree

TV: Så enkelt fejkar du fylliga ögonbrynBrand logo
TV: Så enkelt fejkar du fylliga ögonbryn

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons