Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Så får du fylliga ögonbryn snabbt – superknepet vi önskar att vi visste tidigare

16 sep, 2022 
fylliga ögonbryn tips knep
Jakten på snygga ögonbryn är över – ELLE har bästa tipset som snabbt och enkelt trollar fram fylligare och tjockare ögonbryn.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tunna som trådar, brows on fleek och busigt och buskigt – bryntrenderna har minst sagt förändrats genom åren, men aldrig tidigare har bryn fått samma fokus som nu. I dag får brynen gärna vara fylliga, lite vildvuxna och ska också helst vara lätt borstade uppåt. Men fylliga och täta bryn à la Cara Delevingne kan känns omöjligt om man tillhör dem som under 90- och 00-talet hade pincetten som sin bästa vän. Så här 20 år senare tycks vi fortfarande få sota för våra brynsynder – men misströsta inte. ELLE har bästa makeupknepet som snabbt ger dig fylliga och täta ögonbyn!

Hur snabbt växer ögonbryn?

Exakt hur snabbt ögonbrynen växer beror på person till person. Ett tips är att lägga undan pincetten i några månader för att låta brynen växa ut och sedan låta ett brynproffs forma och färga brynen.

Hur får man tjockare ögonbryn?

Förutom att använda makeup för att trolla fram fylligare bryn, finns det flera sätt att få brynen att växa. ANNONS Ricinolja är till exempel en favorit hos många. Var bara noga med att inte få in produkten i ögonen! Ögonbrynsserum är också en bra booster som hjälper ögonbrynen att bli fylligare, tätare och grövre. I ELLEs stora bäst i test listar vi de bästa ögonbrynsserumen.

Annons
fylliga och täta ögonbryn så gör du

Fylliga och snygga ögonbryn – så gör du steg för steg

1. Borsta brynen! Innan du börjar måla dina ögonbryn är det bra att borsta igenom dem för att se till att ögonbrynen inte har smink som foundation och puder på sig.

Ögonbrynsborste, 204 Lash Brush – MAC

Smidig ögonbrynsborste som snällt kammar brynen på plats. 204 Lash Brush är lagom hård och har syntetiska strån.

ANNONS 204 Lash Brush finns att köpa här.

Annons

2. Fyll i med penna. Fyll i glesa partier och ojämnheter och sätt formen på ögonbrynen med hjälp av en ögonbrynspenna.

Ögonbrynspenna, Brow Power Micro Eyebrow Pencil Universal Taupe – It Cosmetics

Brow Power Micro Eyebrow Pencil Universal Taupe är en lättanvänd ögonbrynspenna med en triangelformad spets som enkelt fyller i ögonbrynen.

ANNONS Här kan du läsa mer om och köpa Brow Power Micro Eyebrow Pencil Universal Taupe.

it cosmetics ögonbrynspenna
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. Måla med ögonbrynsgel. Det är här magin sker! En brow gel är den perfekta produkten för att få brynen att se fylligare ut, men en ögonbrynsgel håller också brynen på plats hela dagen. Det finns flera olika varianter av brynmascaror – en del med färg och fibrer (som är toppen just för att fylla ut), en del som är helt genomskinliga och en del med enbart färg.

Annons

Psst! Ögonbrynsfärg kan också få dina bryn att se fylligare ut.

Så applicerar du brow gel bäst

Hemligheten som många makeupartister använder sig av är att måla ögonbrynen med en brow gel (vill du maxa effekten är det en brow gel med fibrer som du ska sträcka dig efter) i motsatt riktning. Först drar du borsten mothårs för att verkligen komma åt vid roten på ögonbrynen. Sedan drar du den lilla brow gel-borsten medhårs för att lägga ögonbrynen på plats och forma dem som du önskar. Att använda denna teknik ger illusionen av att brynen är både tätare, grövre och buskigare.

Annons

Bästa Ögonbrynsgel för fylligare och tjockare ögonbryn

ELLE listar bästa produkterna som enkelt trollar fram snygga och fylliga ögonbryn! Vill du hitta fler favoriter finns ELLEs bäst i test ögonbrynsgel här.

Ögonbrynsgel, Tinted Brow Gel – Anastasia Beverly Hills

Anastasia Beverly Hills ögonbrynsgel Tinted Brow Gel är en smidig och lättanvänd brynmascara utan fibrer för den som vill fokusera på att ge färg till brynen. Brynmascaran fångar upp perfekt mängd produkt och har en något större borste som gör att appliceringen går snabbt. Vill du maxa dina bryn är ANNONS Brow Freeze från samma märke en perfekt produkt om du vill skapa så kallad brow lift. Det dryga brynvaxet håller ögonbrynen på plats från morgon till kväll och kan användas ensam eller som topper på andra brynprodukter.

ANNONS Här kan du läsa mer och köpa Tinted Brow Gel.

Annons

Klassisk brynmascara, Gimmie Brow+ – Benefit Cosmetics

Klassikern Gimmie Brow+ sviker aldrig! Brynmascarans brynmascara har små fibrer, fina pigment och en perfekt borste som fångar upp perfekt mängd produkt. Ögonbrynen blir snyggt definierade, fylliga men ser fortfarande väldigt naturligt ut. Brynmascaran kommer i generösa 10 färger.

ANNONS Gimmie Brow+ finns att köpa här.

gimmie brow gel från benefit
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Vegansk ögonbrynsgel, Infinity Power Brows Maximum Hold Tinted Brow Gel – LH Cosmetics

Sveriges makeupguru Linda Hallberg har inte bara stor kunskap och en hel del bra knep – utan har också ett stort utbud av användarvänliga makeupprodukter. Favoriten Infinity Power Brows Maximum Hold Tinted Brow Gel är inte bara en bryngel som håller bångstyriga strån på plats och ger fin färg till ögonbrynen, utan vårdar också brynen med hjälp av bland annat arganolja.

Annons

ANNONS Infinity Power Brows Maximum Hold Tinted Brow Gel finns att läsa mer om och köpa här.

lh cosmetics vegansk ögonbrynsgel
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto: Imaxtree, TT

Beauty & Bubblor: Sminkspecial med Nora KourkisBrand logo
Beauty & Bubblor: Sminkspecial med Nora Kourkis
Annons