Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Makeupartisten tipsar – här är produkterna du faktiskt behöver i necessären

13 sep, 2022 
bästa produkterna att ha i din necessärS
Vilka är egentligen de viktigaste produkterna i din necessär och vilka beauty hacks används backstage? ELLE pratade med beautyproffset och makeupartisten Vilde Feste, som tipsar om de bästa beautyknepen som används på de stora modevisningarna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vi kan konstatera att det inte går att få för mycket beauty, eller hur? Men vilka produkter skulle du välja när det faktiskt kommer till kritan? MACs nya senior makeup artist och expert, Vilde Feste, ger de bästa tipsen på vad du faktiskt behöver i din necessär och beauty hacksen som hon använder backstage! Visste du till exempel att en bryngel är perfekt för att göra fejkfräknar med?

Vilka är ditt snyggaste beautytips som du använder dig av när du sminkar för modevisningar?

– På Balmains visning i Paris gjorde vi en enkel och klassisk sminkning med en kajal som jag applicerade tunt längst franslinjen och med en liten vinge. Sen sotade jag ut den med en borste. Det öppnar upp ögonen, fungerar på alla och definierar utan att bli allt för mörkt och skarp. 90-talet kommer verkligen tillbaka med det bruna och "soft glam".

brun eyeliner på modevisning
Backstage på Balmain SS22 i Paris, där Vilde gjorde makeup.

Vi lät också huden vara "my skin" och suddade en concealer lätt över ansiktet. Då blir resultatet supernaturligt. Och jag använde också den nya Studio Fix Mattifine Primer över concealern för att jämna ut. Många matta primers kan klumpa sig eller kännas platta, men den här är väldigt rik och kan användas under basen eller över som en touch up för att jämna ut huden och stora porer.

Annons

Läs mer om vad ELLEs beautyskribent tycker om primern här.

Studio Fix Mattifine Primer finns att köpa här (reklamlänk).

mac primer matt
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Kajalen har verkligen fått en comeback! Vad är det som är så bra med en kajal?

– Absolut, kajalen är verkligen tillbaka och gärna i färger som coffe och toffe. En kajal kan också skapa den lilla vingen och går att sota för att få det mer naturligt. Man kan också lägga till flytande eyeliner över en kajal om man vill skapa en tydligare liten vinge.

Vilket är ditt bästa beauty hack?

– Är det en produkt som alla verkligen borde ha så är det en brow gel med fibrer. Den är helt fantastiskt! Den ger illusionen av fylliga och stora bryn. Ett supertips är att ta bort lite produkt från borsten så att det inte är för mycket färg och fibrer och först applicera i brynens motsatta riktning för att verkligen komma åt vid roten. En brow gel är också perfekt att göra mjuka fejkfräknar med.

Annons

Vilka fem produkter tycker du är viktigast att ha i necessären?

– En foundation som passar till din hud. Min personliga favorit är Face And Body Foundation (reklamlänk) som har en lätt textur och ger glöd till ansiktet. En brow gel är också super! Ge färg till ansiktet med ett mjukt läppstift som du kan använda på läppar, kinder och på ögonlocket. Jag vet att många inte kan leva utan mascara, men jag hade hellre välja en kajal för att definiera, sota eller göra en vinge med. Och så tycker jag att ett rött läppstift är klassiskt och snyggt! Det är också snyggt att hålla sminkningen minimalistiskt med bara en röd läpp. Det finns inget coolare!

hitta rätt färg på ditt röda läppstift
Vilde Feste är MACs nya senior makeup-artist.

Men att hitta det perfekta röda läppstiftet är inte lätt... Vad ska man tänka på?

– Det finns två saker jag brukar tänka på när jag hjälper kunder att välja i butik. Den första är vad du gillar att ha på dig för kläder. Gillar du färg eller grått och tycker du om kläder med varma eller kalla undertoner. Gillar du till exempel kallare undertoner är ett rött läppstift med blåa undertoner bra. Är du mer beige, brun eller röd är kanske orange underton i läppstiftet mer din färg. Jag brukar också kolla på smycken. Gillar du guld eller silver? Om du gillar guld kan du matcha det med ett läppstift med varm underton och silver kan du matcha med en kall underton.

Annons

ELLE listar fem härliga produkter som är ett måste i necessären

Brow gel med fibrer, Browgel Perfect Eyebrows – Idun Minerals

Browgel Perfect Eyebrows har en liten och tacksam borste som fångar upp perfekt mängd produkt. Brynen blir snyggt definierade och sitter på plats hela dagen, utan att kännas stela. Fibrerna är väldigt små och fyller ut, utan att göra brynen klumpiga.

Browgel Perfect Eyebrows hittar du här (reklamlänk).

Lätt foundation, Perfect hydrating foundation – H&M

Perfect hydrating foundation är en lätt foundation som ger känslan av "my skin but better". Foundationen har inte bara ett otroligt (!) bra pris, utan täcker också rodnad bra och ger en naturlig lyster.

Här kan du läsa mer och köpa produkten (reklamlänk).

foundation från H&M
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Multistick, Tinted Daily Lip Balm – Rms beauty

Läppar, kinder och ögon... Multisticket Tinted Daily Lip Balm kan användas överallt, utan att kännas kladdig! Det färgade läppbalsamet är dessutom återfuktande tack vare jojobaolja och kakaosmör. Smack!

Se alla nyanser av Tinted Daily Lip Balm och köp produkten här (reklamlänk).

rms beauty stick
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Brun kajal, Crushliner Stylo Waterproof – Ysl

Crushliner Stylo Waterproof i nyansen Brown Universel har en tunn spets som gör det möjligt att komma åt precis på fransraden och på vattenlinjen och kan också användas för att måla en vinge med. Kajalen är mjuk och krämig och glider lätt på ögat och är också enkel att sudda ut om du vill ha en mer sotad look.

Annons

Här kan du läsa mer om och köpa kajalen (reklamlänk).

LÄS MER: Här hittar du allt om den senaste trenden där brun kajal står i fokus.

Rött läppstift, Le Rouge Sheer Velvet Matte Lipstick – Givenchy

Det finns mängder av röda läppar på beautyhyllorna, men en som sticker ut är Le Rouge Sheer Velvet Matte Lipstick från Givenchy. Läppstiftet är semimatt och gör att läpparna poppar snyggt. Trots att läppstiftet drar åt det matta känns det inte torrt på läpparna. Ett lager ger en snygg och dov look, medan två lager ger en intensiv och ursnygg färg. Att hylsan också är av sammet höjer också lyxfaktorn ytterligare!

Här kand du köpa läppstiftet (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto: MAC, Vilde Feste

ELLE Stylar: 1 outfit på 3 sättBrand logo
ELLE Stylar: 1 outfit på 3 sätt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons